מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לא הגיוניתאחד שקשה לו30/08/2010
אני נשוי 6 שנים +2. בן 33.
לפני קצת יותר משנה הכרתי מישהי בעבודה, גם נשואה עם ילדים. יצא לנו לדבר הרבה על הבעיות בבית, ועל חסכים, והדיבורים הפכו לקשר (גם מיני). התאהבנו.
אחד הדברים שכל הזמן עלה, הוא הרצון שלה בעוד ילד מבעלה, שבגלל הקשר הרע ביניהם לא נראה לה שזה הולך לקרות. הייתי תומך, ודיברנו המון על איך אפשר לשפר בינה לבין בעלה.
לפני כמה חודשים היא הודיעה לי שהדברים בינה לבין בעלה מסתדרים, ואני לקחתי צעד אחורה, למרות שזה הרג אותי. לאחרונה היא אמרה לי שהם מנסים, ולדעתי, היא כבר בהריון (לפי כמה דברים שאמרה, ובעיקר לפי ההתרחקות המוחלטת שלה ממני - לא הפסקנו לדבר, אבל נמנעים מגילויי חיבה וכו').
אני שמח בשבילה (מאוד), אבל תכ'לס גמור מבפנים. הסיטואציה, הלא בריאה מלכתחילה, הפכה להיות סיוט בשבילי. אני ממש שוקל לעזוב את מקום העבודה (מקום מעולה עם תנאים מצויינים וחברים טובים) כדי לנסות להתרחק מכל זה.
אני מרגיש נורא. קשה לי לאבד את האהבה שלה, אני עדיין מאוהב בה קשות, ולראות אותה בהריון, עם כל המשתמע מזה, יהיה מאוד קשה.
אני יודע שזה נורא אנוכי (וגם כנראה מגיע לי על השטות שעשיתי לפני שנה), אבל אני לא רואה דרך לנקות את הראש מכל זה. מפחיד אותי לחשוב שגם עוד 20 שנה אני אסתכל אחורה ויכאב לי הלב כמו שכואב עכשיו..
היחסים אצלי בבית לא משהו, אבל גם לא נוראיים. אצלי בעיקר תחושת הריקנות דחפה אותי לזה, התחושה שאשתי לא באמת אוהבת אותי במלוא מובן המילה, ואין לי שום יכולת להסתמך עליה שתבין אותי, למרות שניסיתי להסביר לה מה אני מרגיש (כמובן שלא אמרתי כלום על הבגידה).
מה לעשות עם הייאוש הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תתרחק, תתאמץ למען אישתך
ליאת שי30/08/2010אני לא באה להתייחס כדי להטיף מוסר
אני עומדת בנעליי אישתך היום, בשינויים מסויימים
חשוב לי לומר לך דבר מה, ואני מקווה שתבין ואם לא הצלחתי לעזור לעצמי אולי אעזור לאחרים, וגם זו נחמה
קל לדבר על ריקנות בנישואים. זוכר את ההתרגשות בהתחלה, כשהכל חדש??? יש דברים שלא ניתן לחוות שוב, עובדה!!! את ההתרגשות הזו של החדש השונה הלא מוכר, מביך מעט מרגש, אפשר לקבל רק ממשהו חדש, זו לא סיבה טובה לחפש כל הזמן, צריך להעריך גם את ה"ישן" ה"משומש" ש"שירת" אותך עד עתה (הכוונה כמובן לא לשירות כמשרתת אלא מה שהיה קיים ו"בשימוש")
בחיים האמיתיים מה לעשות, יש הרבה דברים שמקשים, שיגרה, ילדים, עייפות, חובות (לאו דווקא כלכלי, חובות במובן דברים שמחוייבים לעשות) ... קל להיכנס לשיגרה בלי התרגשות... עם המאהבת יש לך את ההתרגשות, התרגשות מסוג שתמיד תהיה שם בגלל הסוד, היחסים איתה תמיד יסבבו סביב הנאות ובילויים כיף צחוקים שמחה ואינטימיות, כמובן שאם תתגרש ותתחתן עם המאהבת - תגלה מהר מאוד איך מגיעים לריקנות...
לא טוב לך, היה עלייך לדבר עם אישתך, לצאת מהקשר אם אין פתרון, לנסות להשקיע ולהכניס תוכן לריקנות... אפשר למלא אותה צריך לרצות. יש סיבה שהתחתנת איתה, יש זכרונות חוויות היה שם משהו פעם... אם היית משקיע באישתך מאת ממה שאתה משקיע במאהבת, שוב, לא רק חומרית, יותר נפשית, היית מגלה איך הריקנות התמלאה לה.
בגידה היא דבר נורא, אתה גוזל מבן הזוג הכל, שום דבר אינו אמיתי, זה רצח של הנפש, זה משפיל ומתסכל, ואין סיבה לפגוע כך באדם שהיה לצידך אפילו אם האהבה איננה שם, ולא בכך מדובר, אלא בריקנות כפי שתיארת, מדובר באדם שפעם הייתה לו משמעות עבורך, שעברתם כברת דרך יחד, ואתה מעניש אותה, בלי שהיא יודעת אפילו מה עשתה ונתנה לה הזדמנות להגן על עצמה, וזה עונש חמור ואכזרי בכל קנה מידה, ולמה? כי היא אנושית, כי החיים קרו לכם???
אני לא מנסה להטיף לך, אני לא מכירה את מערכת היחסים שלכם,קשה לי לרשום את הדברים, אבל אני נקרעת...
היום, במקום אשתך, איני יכולה אפילו לענות לך אם הייתי רוצה לדעת שתתוודה יהיה טיפול ושיקום תוך השקעה אמיתית ובקשת מחילה, או אם הייתי מעדיפה לא לדעת, ופשוט תשקיע את כל כולך בזוגיות, איני יודעת, הבורות היא ברכה לעיתים... לא יודעת
אבל תתרחק מהמאהבת (אני לא מדברת על זה שמבחינה הלכתית היא אישה נשואה והיא למעשה אסורה על בעלה ובועלה, עלייך ועל בעלה, מדובר בעניין חמור מאוד מבחינה הלכתית)
ומה שלא תעשה, אם החלטת לתת הזדמנות ולזכור לזוגתך את חסד נעוריה, תעשה את זה מכל הלב, תן לה להרגיש ולהבין שאתה כמהה אליה
הלוואי ותגיעו לשלום בית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבין, אבל..
אחד שקשה לו31/08/2010הקשר עם המאהבת לא בא משעמום, או כי לא היה לי משהו אחר לעשות. הוא בא כי היא מילאה חלק מאוד חשוב שהיה חסר לי - אהבה. היה חסר לי מבט של מישהי אוהבת, ליטוף מרגיע, חיבוק אמיתי, תמיכה. משהו שאף פעם לא היה לי עם אישתי, גם לא בהתחלה.
האהבה שלה הרגישה אמיתית, וזה עוד לפני שהקשר הפך מיני. ובעניין המין - היו מספר מפגשים בודדים, מהוססים מאוד לשנינו, וקשים לשנינו.
אני מסכים שבגידה זה דבר נורא. זה לא ייקרה שוב, במיוחד לאור העובדה שאני כרגע בשפל המדרגה מבחינה נפשית, ולא אסכים לחוות דבר נורא כזה שוב. אחרי כ"כ הרבה זמן מת, שכחתי מה זה לאהוב, ושכחתי מה זה עושה לי. זה הרג אותי, את המשפחה שלי וברור לי שגם למאהבת זה לא עשה טוב. כולם נפגעו, ואני ממש לא צריך את זה יותר.
הבעיה היא - שאני לא מצליח להוציא אותה מהראש!
אנחנו עובדים יחד, אי אפשר לא להתראות מדי פעם, וכל פעם שהיא מביטה בי אני פשוט מתפורר. היא יודעת מה עובר עלי (אני די שקוף), וכנראה בגלל זה לא משתפת בעובדה שהיא בהריון. אני יודע שזה מטומטם לחלוטין, ואין לי שום זכות על החיים הפרטיים שלה, אבל לעבור מאינטימיות גדולה (ואסורה) לקרירות נוראית כזו (כמו שיש לי עם אישתי), זה גומר אותי.
אני מרגיש כאילו היא לקחה מה שיכלה מהקשר שלנו, התחזקה ועברה הלאה. ואני נשארתי עם חור ענק בלב, על סף דמעות כל הזמן (אני טיפוס כזה רגיש, מה לעשות), וייאוש גדול מאוד.
התמונה שלה עם בעלה לא יוצאת לי מהראש, במיוחד עכשיו שאני יודע מי היא, וכמה היא יכולה להיות מדהימה. אני פשוט מקנא, קנאה ירוקה ומגעילה שמתאימה לילד בן 15.
לקח אחד למדתי, וזה לא יקרה לי שוב. אבל הצלקת הזו כנראה תישאר איתי המון זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחד שקשה לו
מיכל פאטל31/08/2010שלום לך,
אני בהחלט מבינה ומסכימה עם דאגתך לגבי העתיד (ןלאוו דווקא לגבי הבחורה מהעבודה)עם רעייתך ןהזוגיות ביניכם.במשך שנות הנישואין מתחילה להיווצר שחיקה ביחסים אם לא משקיעים במערכת ומזינים אותה.כל כך יפה ניסית (ואולי אף הצלחת) לעזור לידידתך מהעבודה לשפר את היחסים עם בן זוגה -מדוע לא תעשה זאת עבור ביתך שלך? כפי שציינת ישנם חסכים (יתכן שאף לרעייתך) -אולי כדאי לפתוח את השחיקה הנורמטיבית והריקנות לשיחה כינה ועמוקה.
אם אתה מתקשה לבטא עצמך עימה, או לא מצליח להגיע עימה לתיקשורת ברורה ומניבה פירות- אמי ממליצה שתיפנה לאיש מיקצוע כמו מטפל /יועץ לזוגיות.
אני לא ממליצה לעזוב מקום עבודה כל כך טוב ומתגמל כפי שאתה מציין, תתרכז בעבודה ותשקיע את מירצך והאנרגיות שלך בשיפור וטיפול הקשר הזוגי עם רעייתך.
שיהיה לך בהצלחה!
מיכל פאטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחד שקשה לו
שיר31/08/2010אני כל כך מרחמת עלייך ...
קשה לך... אתה מאוהב את כלות
גם לך אני אומרת תתעורר מהפנטזיה. הכל בראש שלך. לא מצאותי לא אמיתי.
כל אחד\אחת היה נחמד עם היה לו מישהי\מישהו מהצד שהיה מדבר איתו והיו מקטרים ביחד על הבעל על האישה ... על הקשייים .. על החסכים.....
תתפכח. אתה לא ילד בגיל ההתבגרות. יש ךל משפחה יש לך ילדים. יש לך אישה - שאמרת שהיחסים בניכם לא נוראיים. יש לך ריקנות -תמלא אותה (אבל לא בבגידה) - תעשה דברים טובים לאישתך - תקנה לה דבריםפ יפים.תויצא אותה תפתיע אותה. ולאט לאט תראה כמה היא תחזיר לך...
"התחושה שאשתי לא באמת אוהבת אותי במלוא מובן המילה, ואין לי שום יכולת להסתמך עליה שתבין אותי, למרות שניסיתי להסביר לה מה אני מרגיש (כמובן שלא אמרתי כלום על הבגידה)...."
אני לא קונה את המפשט הזה - תתחיל להקשיע באישתך ובזוגיות הזאת ותראה את הרווח הגדול. תגלה שאישתך אוהבת אותך וגם מבינה אותך (כי קל להגיד היא למבינה אותי רע לי ...)\
אתה לא מסכן... היא המסכנה כנראה שהתחתנה איתך. ואתה מבין אותה. אולי גם לה יש ריקנות.
מה אתה עושה בשבילה בשבילכם.?
אני שמחה מאוד שהאישה האחרת מסתדרת עם בעלה...
תתחיל גם אתה להסתדר עם אישתךך ותפסיק להתבכיין....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?