להתגבר על בגידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להתגבר על בגידה
    בודדה
    31/08/2010

לפני כשנתיים גיליתי שבעלי בוגד בי עם בחורה שהוא מכיר במסגרת עבודתו בחו"ל .גיליתי דרך הודעות SMS ולפי פירוט שיחות שלו אשר הגיעו באופן שוטף עם החשבון התקופתי. הכאב היה עצום ונורא כל עולמי התמוטט עלי .כל מה שחשבתי ל מערכת הנישואים שלי ,הזוגיות שלי התמוטט ונהרס לחלוטין.אני בת 47 נראית מצוין וצעירה בהרבה מבעלי ,2 ילדים בוגרים מדהימים ,לא הבנתי מאיפה האסון נחת ואיך אני מתמודדת עם העובדה . מיד דרשתי להתגרש כי אני לא מוכנה להחזיק בגבר בכוח וגם לא להתחרות על ליבו של מי שחשבתי שאני כל עולמו כפי שתמיד אמר,כנראה שלא.
    הוא מבחינתו ניתק מיידי את הקשר וביטל סופי את כל הנסיעות שלו במסגרת עבודתו בחול. וביקש ממני לתת הזדמנות נוספת לסלוח לו ולתקן את את השבר אשר נוצר בינינו. נפגשנו עם מטפלת זוגית תקופה די ארוכה,ניסינו לבדוק מה היו הסיבות לבגידה .התשובות שקבלתי לא ממש סיפקו אותי.
    עד היום מנסים לשרוד את הזוגיות.הוא מבחינתו עושה מאמצים גדולים ,אני ממש לא. לא מאמינה למילות האהבה שלו , למעשים שלו.לא מוכנה לסלוח לו ,אבל עדין אישתו .כלפי חוץ אנו זוג לתפארת ,כמה עצוב . מאז ועד היום אני לא מסוגלת להגיד לו שאני אוהבת אותו אפילו בצחוק כשהוא שואל , לא מסוגלת להתעלס איתו ,מרפרפת האדישות על שפתיו ןתו לא , כל התשוקה שהיתה בי כלפיו נעלמה ואיננה ,ההנאה ממין שכחתי וגם לא רוצה לזכור איך היה. נותר חלל עצום של ריקנות ,בדידות,אכזבה.
    ונכון , אני עדין אישתו .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    להתגבר על בגידה

הוספת תגובה

• מצטרפת

ליאת
    31/08/2010

אני אמנם רק בת 29 אבל גם בעלי הספיק לבגוד בי.
    אין לי מה לומר לך שאני מבינה לליבך קבלי ממני חיבוק ענק .
    ותעשי טובה שימי עליו פס תחיי את חייך תעשי רק מה שעושה לך טוב,לכי לקניות,תבלי תצאי תלכי לכושר תמצאי לך חברות חדשות תשתוללי....אף פעם לא מאוחר חיים פעם אחת.
    וגבר חרא לא יהרוס לך.
    גם אני עברתי ועוברת בדיוק כמוך...
    לכי אחרי הלב שלך ותשקיעי לך יותר בעצמך במקום לשקוע בעצבות...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להתגבר על בגידה

מיכל פאטל
    31/08/2010

שלום לבודדה,

ניכר כי את חווה כאב עמוק ותחושה של אובדן בנישואייך כעת. אמנם הייתם בטיפול זוגי לדברייך ונשמע שניסיתם לזהות את הסיבות לבגידה.זה טוב ויפה אך האם במהלך הטיפול ניתנה לך ההזדמנות לבטא את תיסכולייך,כעסייך, התיסכול הנורא, האובדן על מה שהיה וחוסר האמון שאת חווה כעת? הרי במצב של בגידה יש משבר אמון עמוק, וכדי לבנותו מחדש לוקח זמן.אך כדי שזה יקרה יש לתת מקום לכל הרגשות הקשים שיש לך ושאת חשה כלפי נן זוגך, ועליו להבין וזאת ולקבל זאת כחלק מהתהליך הטיפולי ועל מנת לגשר על השבר העמוק.האם עשיתם זאת במהלך הטיפול?
    יתכן כי עליכם להמשיך בטיפול.כעת דרך התנהלותך מכוונת ע"י כעס, תיסכול וכו' אך את אינך מקדמת את יחסיכם.בדרך זו תגיעו לפרידה.לכן אם את לא רוצה בכך, מוטב להמשיך ו'לנקז' את התחושות הקשות, לרכוש כלים חדשים לתיקשורת והדוורות ולנסות לשקם את היחסים

בהצלחה!
    מיכל פאטל -יועצת זוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה למיכל

בודדה
    01/09/2010

במהלך הטיפול הזוגי אכן ניתנה האפשרות לבטא את הכאבים שלי ,את הכעס העצום התהום הנוראי שאני נמצאת בו. דנו בשלבים אשר הובילו למצב הבגידה ואכן ניסינו למצוא כלים חדשים אשר יעזרו לנו לבנות זוגיות חדשה בהתאם למצב בו אנו נמצאים.
    כל הנושא הזה שינה אותי לגמרי ,פתאום ראיתי את עצמי באופן שונה לגמרי , האישה שהייתי כבר אינה.
    הבנתי עד כמה אני חזקה , והנוכחות שלי בחייו היא צורך קיומי.במהלך הטיפול התברר שהפחד הכי גדול שלו היה שאני פשוט אעזוב.
    לצורך הבהרה בעלי הוא אדם מקסים ,מבין ותומך , אפילו יותר מימה שהיה עוד קודם.לפעמים מרגישה שאני יכולה לעשות בו מה שאני רוצה ,אבל אני לא רוצה.
    האיש הזה שהיה כל חיי ,האהבה הגדולה והיחידה שלי ,החבר הכי טוב שלי ,הגבר הראשון שלי ,האיש שקיבל ממני ה כ ל , האיש שתמיד היה שם בשבילי שהגן עלי ושמר עלי, פגע והרס בי יותר מכל אחד אחר בעולם .
    האיש שכל הזמן רק הודה לאל על מזלו הטוב ,שיבח ושמר על החברות שבנינו,היה מאושר ומסופק מחיי המין שיש בנינו , ותמיד דאג להשמיע באזני שהוא לא מבין את הגברים הבוגדים ולא מקבל את זה, עושה את ועוד במשך שנה וחצי.מה מכל זה באמת היה אמיתי ? האם חייתי בסרט?
    אני לא רוצה להיות חברה של בעלי יותר ,לא המאהבת למרות שאנו מקיימים יחסי מין בתדירות די גבוהה (לא בהנאה ,הוא מרגיש את זה אך נראה לי שהוא מאוד פוחד לדבר על זה ),ואם היה בוגד בי היום ,אפילו הייתי מבינה אותו, כי ממני הוא לא מקבל את אותו החום והאהבה שקיבל קודם.
    כל הנושאים האלו עלו בשיחות ודנו בהם ואני החלטתי שלאחר תקופה של שנה המפגשים מוצו ולא מתקדמים לכיוון אחר .

כיום אני אישה אחרת ,דואגת לעצמי , חברות ,נראית מדהים ,מחוזרת (ואפילו לידו) ,אך מרגישה ריקנות עצומה .
    אהבתי להיות מי שהייתי קודם , אהבתי להיות המאהבת שלו החברה שלו ,אשת שיחה שלו אהבתי לראות אותו כפי שראיתי קודם ,הערצתי אותו ואהבתי להיות אשתו .
    היום אני רק אשתו , לא מסוגלת או רוצה להיות משהו אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו