מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חסרת אונים...נתי01/10/2010
בת 37, נשואה 17 שנה, אמא לשלושה ילדים 15,9,8.
אם לומר נשואה באושר, אשקר לעצמי ולכם. יש לי בעל מדהים, אוהב, מעריך סוגד, מפנק ודואג. וכך גם כאבא. מצבנו הכלכלי טוב, לא חסר לנו מאומה, בית גדול ויפהפה, גינה וגם כלב. שנינו משתכרים טוב יחסית.עברנו 4 פרידות חלקן ארוכות וכולן מצידי. עזבתי את הבית. (כשהיתה לנו ילדה אחת בלבד)
מעולם לא חוויתי תשוקה לבעלי, ואחרי שבדקתי את ההגדרה למילה אהבה, הבנתי (מה שכבר ניחשתי לבד,) שאינני אוהבת אותו. קשה לי לקיים איתו יחסים, ואני עושה זו רק כדי לספק את צרכיו הפיסיים והרגשיים. אני רוצה חופש שמצידו של בעלי לא יכול להתקבל במסגרת נישואים. ברור לי שאם אתגרש, אאבד המון, משפחה עם פוטנציאל למושלמות, בטחון כלכלי וילדים בריאים נפשית. וכאן אני פונה אליכם. מי שיכול להגיב, אודה מראש. ברור לי מעל לכל ספק שההחלטה הסופית צריכה להיות שלי. רוצה רק לבדוק דעות שונות אם מניסיון חיים וגם אם לא. חששותי הם, האם אסתדר כגרושה ואיך בכלל מתחילים. כשהייתה לי ילדה אחת, המצב היה אחרת. אני כאמור עם שלושה ילדים. כרגע אנחנו בטיפול זוגי (3 מפגשים בינתיים) מנסים בכל זאת לתקן את המצב ולגשר.
אני מאמינה שיהיו כאלה שיאמרו, להילחם על מה שיש. אך הרצון שלי לעצמאות וחופש, חזקים מאוד.
מה גם שאינני נמשכת לבעלי וכך היה מאז ומתמיד. אינני שונאת אותו חלילה, אך אין בי שום סוג של תשוקה ואהבה אליו.
אל תנסו לשפוט או להוכיח אותי, אין באפשרותי לפרט כאן את כל עברי. מה שיכול להצדיק את ההרגשה שלי כעת ובכלל.
אשמח לקבל כל תגובה שהיא. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסרת אונים
דליה שוורץ02/10/2010נתי שלום,
את נשואה לא באושר כבר 17 שנה עם 3 ילדים והפחד מפרדה ברור ומובן, אבל, את תצטרכי להחליט מה יותר חזק הפחד להפרד או הרצון להיות אדם חופשי ומאושר. לכל דבר בחיים יש מחיר ואת תצטרכי לברר עם עצמך בצורה מאוד מדוייקת מה המחיר שתשלמי בכל אחד מהמקרים, אם תעזבי מה יהיה המחיר ואם תשארי מה יהיה המחיר ורק שתדעי מה המחיר שאת משלמת בכל אחת מהאפשרויות תוכלי לקבל החלטה.
פרדה זה תהליך לא פשוט שמעורבים בו כסף, ילדים, הורים, ואפילו חברים ואת כל אלה צריך לשכלל בתהליך קבלת ההחלטה.
אם האושר שלך הוא הדבר החשוב לך ביותר אז אולי המחיר של הפרדה לא יקר מדי...
בחרת בכותרת "חסרת אונים" ואני חושבת שבמקום להגדיר את עצמך כחסרת אונים תגדירי את עצמך כאדם שמקבל החלטות ויודע להחליט מה קורה לו בחיים, אם תשבי תחת הכיסוי של חסרת אונים - לא תצליחי להוביל את עצמך לשום מקום...
כתבת שאתם בתהליך של ייעוץ זוגי ואני מציעה לך לסיים את התהליך לפני קבלת ההחלטה אך נצלי את הטיפול כדי להבין מה יש לך בכל אחת מהאופציות כדי שתוכלי להפיק את המקסימום מהתהליך הזה..
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?