מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתוסכלתמיכל 2416/10/2010
אני בת 24, ויצאתי עם הבחור כשנה, הוא בן 31, לאחר כ8 חודשים הוא הציע לי נישואים.
מערכת היחסים שלנו לוותה בחוסר אמון מצידי, כי בחודשיים שלושה הראשונים גיליתי שהוא עוד התחיל עם בחורות, למרות שהוא לא היה איתן פיזית.
כל פעם שאני באה לדבר איתו על משהו, הוא ישר נכנס למגננה ולוקח את זה כאילו אני תוקפת אותו. בתחילת מערכת היחסים היו פעמים שלא תמיד באתי ודיברתי כמו שצריך, אך אחרי שדיברנו מספר פעמים על איך באים ומדברים ולא מתעצבנים ומקשיבים, עדיין הוא היה מתעצבן, כמה שניסיתי להיות בסדר, להיות כנה. זה לא עזר. תמיד הוא היה מתעצבן ואני היא האשמה בכל המריבות.
אני מרגישה שמאז שאני איתו אני מנסה למשוך את תשומת ליבו, מנסה למשוך אותו מינית, ותמיד הוא היה עייף מדי, שקוע בטלוויזיה או מה שזה לא יהיה..
בנוסף לכך, אני מרגישה שיחסיו עם אחותו בת ה 19 הם םלא יחסים טבעיים בין שני אחים. הם יכולים לישון באותה מיטה, לנשק בפה, והיא כל הזמן נמרחת עליו. הדברים האלו קרו בזמן שהיינו במערכת היחסים. כל פעם שידברתי אית על הנושא, לא לקח יותר משנייה והוא התעצבן. אומר לי שאני מדמיינת דברים ואם יש לי בעייה עם אחותו אני יכולה ללכת. ניסיתי להבהיר את הדברים בצורה הכי ברורה ועדינה שיש, אך נראה שבעיניו רגשותיי אינם חשובים, ואין להזכיר את אחותו בשום אופן או צורה.
במהלך המריבות שלנו שהיו מגיעות לטונים גבוהים, הוא כל כך פגע בי וזלזל בי גם אחרי שפתחתי את ליבי בפניו, והוא לא הותיר לי ברירה אלא להתגונן עם הדבר הכי רגיש אצלו - אחותו.
לאחרונה, המריבות הגיעו גם לאלימות פיזית. הוא סטר לי פעמיים כבר, והעיף דברים בבית.
אני אוהבת אותו, אבל לא יודעת מה לעשות. נפרדנו, אך אני כל כך מפחדת להשבר שוב ולחזור אליו.
נפרדנו פעם אחת ושהוא יצר קשר על מנת לדבר הוא יצא בדרישות עד כמה שאני לא בסדר ומלא דברים לא מקובלים עליו. חזרנו דברים נהיו טובים יותר, אך שוב חזר לאותה נקודה ולריבים המכוערים.
אני לא יודעת מה לעשות ומנסה לא ליצור קשר למרות שמדי פעם הוא יוצר קשר ומתעצבן על כך שלא מקבל ממני תשובה או התייחסות.
אני מבולבלת ולא יודעת מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתוסכלת - תגובה
דליה שוורץ16/10/2010מיכל יקרה שלום,
את מתארת כאן מערכת יחסים מאוד סבוכה עם בן הזוג שלך, מערכת יחסים שלא מתאימה לבחורה צעירה. אני רוצה לרגע אחד לא להתייחס אליו אלא למה שאת כתבת על עצמך. את בת 24 ויש לך בן זוג שיש בו לא מעט דברים שמפריעים לך, מערכת היחסים עם אחותו, המגננות שהוא נכנס אליהם, האלימות שחלה לאחרונה. אני רוצה שתעצרי רגע ותשאלי את עצמך מדוע את, מיכל, שאת רק בת 24 , רוצה להמשיך במערכת היחסים הזאת? מה נותנת לך מערכת היחסים הזאת שאת מוכנה להמשיך בה?
אני מבינה שהלב מושך לשם, אך לעיתים עלינו לזכור שהלב לא תמיד יודע את הדרך. ולכן למרות הקושי והכאב אני מציעה לך לפנות רק לרגע לראש ולשאול את עצמך מה את מרוויחה מהזוגיות הזאת? האם את מוכנה לחיות את חייך עם אדם שמרים עלייך יד? לאחר שתתני לעצמך תשובה חד משמעית, תוכלי להתקדם עם ההחלטה שלך.
אני רוצה שתזכרי דבר אחד מאוד חשוב, את לא תצליחי לגרום לו להתנהג אחרת. רק שהוא יבין שהדרך שלו היא שגויה הוא יוכל לעשות שינוי. כל זמן שאת תבקשי ממנו להשתנות הוא אולי יגיד לך בסדר אבל זה לא יוכל לקרות.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?