מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טליה - הפעם פניה לפורוםטליה21/10/2010
היי, אני טליה ואני בת 52, אך ממש-אישה-ילדה בכל המובנים. עברתי המון "בית ספר" בחיי, חשוב לי לציין שאני אדם שגדלתי במשפחה מאוד חמה ונותנת, מלאת נתינה ואהבה וכך גם ספגתי לתוכי את כל התכונות הנהדרות הללו מהוריי ז"ל. אני בת יחידה ואחותי מתגוררת בקנדה, עברה עלי תקופה של 7 שנים הכי קשות בחיים שלי, תקופה שבה רק אני טיפלתי קודם באמא שלפתע פתאום גילו שיש לה גידול במח העצם מהסוג האכזרי ביותר, שנתיים כמעט ולא עבדתי, הקדשתי את כל כולי בטיפול ולתמיכה באמא האהובה שלי שטופלה בהדסה עים כרם. באותה תקופה גם אבי חלה באלצהיימר וגם קיבל עוד מתנה "לימפומה". אבא נפטר לפני שנה ואמא לפני 4,5 שנים. אין לי מושג איך שרדתי את כל זה ולא נעלמתי מהעולם...אין לי בעולם הזה כמעט אף אחד, חוץ מכמה חברים שלא ממש נפגשת איתם, כי כל אחד עסוק עם משפחתו וגם חיים במקומות מרוחקים. הכרתי את בעלי בזמן שאמא גססה (כאילו דאגה שלא אשאר לבד), הייתי הכי מאושרת בעולם וכלה מדהימה ביופיה. עלי לציין שבעלי כמו בכל ההתחלות מסתבר עשה עלי רושם של אדם נפלא, אך החיים האמיתיים אזי טרם החלו..אני אישה עמצאית, אשר עובדת הרבה שנים במקום אחד, יציבה מאוד, לא משועממת - ציירת וגם פסלת ועוד כל מיני עיסוקים לנפש.
בעלי ככל הנראה סובל מנכות רגשית, לא יודע לאהוב, לא ממש מפרגן, כאשר אנו רבים נכנס "לשתיקת הכבשים", מסוגל לשתוק שבוע, אני יכולה לדבר לעציצים. מת על תשבצי הגיון ומשחקי כדורגל, שאני לא מפריעה לו בכך. ישנן תקופות שאנו הכי מאושרים בעולם, גם כאשר אנו מטיילים בארץ או בחו"ל הכי כייף לנו, אך יותר תקופות של מריבות בין היתר על נושא הכספי. בקיצור אנו עומדים ככל הנראה להפרד והוא נראה שליו לחלוטין, כאילו לעולם לא הייה לו אותי...כאילו הכל מובן מאליו. ניסינו בעבר ללכת למספר פגישות של ייעוץ זוגי, אך הוא לא מאמין בכך ויותר לא מעוניין ללכת. אדם אמר לי אתמול שרוצה להתגרש ועוד יום לפני נישק אותי...אני מרגישה שבא לי להעלם מהעולם הזה, אני אישה מאוד טובה והענקתי לו ותרמתי לזוגיות מעל ומעבר. מפנקת, מבשלת מטעמים וכו' ואני ראויה לטוב ביותר, ופתאום מצאתי את עצמי, שאין לי כוחות להלחם יותר בכלום. אני הולכת פעם בשבוע לשיחה אצל יועץ, אך זה לא מספיק, אני זקוקה לאוזן קשבת, אני צריכה להרגיש שישנם אנשים שמוכנים אפילו להקדיש לי 10 דקות מזמנם החופשי, אני מעט במבוכה שאני כותבת בשיא הפתיחות ומביעה את הכאב הרב והאכזבה שלי כל כך בכל רם! בעצם אף אחד לא אוהב לשמוע קיטורים ובכי, אך אני תמיד הייתי סמל שימחת החיים וגם יודעת לצחוק כמו ילדה וגם כמו אישה...אני אשמח אם המיכתב המתומצת דיבר אל מישהו ונגע למישהו בלב, אודה לקבל התייחסות. שיהיה לכולם יום מקסים.
טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טליה-
בני21/10/2010גברת נכבדה---
קראתי את כל סיפור חייך,
אני סבור שאת אשה ראויה לכל הטוב שבעולם, נלחמת והגברת בגבורה על כל המכשולים שעמדו בפנייך,
את מכירה את המשפט שצרות באות בצרורות,,, אבל יש גם משפט אחר שאומר שלכל סוף יש התחלה,,,
ייתכן והגיע זמנך לשינוי מרענן, שיוציא אותך לגמריי ממעגל הדכאון העצמי, שנקלעת אליו בלית ברירה,
את כותבת שאתם מטיילים ומאושרים בייחד, אבל הריבים הם בלתי נסבלים,
זה בערך פחות או יותר נחלת כל הזוגות בארץ ובעולם,
נסי לעשות רשימה מה את אוהבת בו, ומה הזוגיות הזאת כן נותמת לך, בצד השני תרשמי את המגרעות, ואז תחליטי מה גובר על מה,,,
ייתכן ותופתעי, וייתכן שתאמרי > זה לא כ"כ נורא, ואפשר לחיות לצד זה, או עם זה,
ע"פ מה שכתבת, אתם נותנים ספייס אחד לשני, כל אחד מתעסק בתחביבים שלו, וזה הכי נהדר שבעולם, כך צריך להיות,
אלא שהייתי מוסיף לזה גם זמן איכות של שניכם בייחד, באופן קבוע, משהו שיעשה לשניכם טוב, ותרגישו שייכים ומחוברים,
זה לספתח, המשך יבוא בעז"ה
בהצלחה בינתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבני
טליה21/10/2010שלום בני, ראשית תודה על המכתב והעידוד..בעלי יודע שהוא "הכל" עבורי, ייתכן שהרעפתי עליו יותר מדי אהבה ולא מספיק אהבתי את עצמי במהלך המערכת הזוגית שלנו, למרות שזו אני ולמה לי להיות מישהיא אחרת, ייתכן שהוא לא היה רגיל לכל כך הרבה אהבה. אני לא בדכאון בכלל, פשוט מה שקורה בחיים שלי, שעד שאני מתאוששת ממכה אחת ומשתדלת לחזור לחיים כפי שאני הייתי רוצה לחיות, שוב קורה משהו ובמקרה הזה בזוגיות שלנו. בעלי עובד די קשה וחוזר הביתה מאוד עייף, בנושא יוזמת בילויים אני היוזמת זה כבר ידוע, אני לא חושבת שיש לנו מספיק זמן איכות ביחד, אני כל הזמן מדברת איתו על כך, זה לא ממש משתנה, יש לנו יותר זמן לריב לצערי. אני בהחלט אתחיל לעשות לי חשבון נפש עם עצמי ואנסה יותר לבחון מה בעצם מתרחש כאן, שפתאום אני חשה שלבעלי אין שום בעיה לוותר עלי, כולל החיים המשותפים שלנו, אני בהלם...זה לעולם לא קרה.
ממש השרדות במובן מסויים. בכל אופן מה שצריך יקרה ומה שיקרה שיהיה רק טוב עבורי.
תודה לך שוב ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטליה-
בני21/10/2010חן חן על התודות
אני מבין מדברייך שעד לפניי 4.5 שנים בערך היית רווקה משוחררת וחיה אצל ההורים ?
כלומר את נשואה טרייה אבל עם הרבה ניסיון חיים,
לא מופיע התייחסות לגביי בעלך, האם אלו נישואים ראשונים שלו ?
אין מנוס בלחפור את עברו בשביל לקבל קצת הבנה מאיפה הוא בא,,, ולאן הוא הולך,,,
-
זה זהוא יום אחד מנשק ויום אחד לא מראה את אהבתו אלייך, עד כדי כך שכביכול לא מוזיז לו שאתם נפרדים,,, את יודעת שגברים עם האגו שלהם, לא יראו את הרגשות שלהם כלפיי חוץ, ולכן לא הייתי מייחס לזה חשיבות גדולה,
אתם צריכים לשבת ולנהל שיחה על כוס יין בשקיעה, בזמן שאתם פנויים להכיל אחד את השנייה, ואז לברר בעדינות את כל הנושאים שחשובים לך, אל תעמיסי הכל בבת אחת, תלכי על הדחוף ביותר, דברי על הרגשות שלך, על הצרכים שלך, דברי בשפת האני, אני צריכה , אני זקוקה, חשוב לי שתהיה איתי, אני אוהבת שאתה מקשיב לי, וכו',
אפ תהייה הבנה בדבר אחד, סביר להניח שההמשך יהיה יותר קל,
ואז כולם פה יפתחו עליי את המקלדת,,, למה דווקא האשה צריכה לוותר, ולדבר כמו אחת שמתחננת כביכול !
התשובה הן:
1 את פנית ולא הוא, אם הוא היה פונה היינו מכסחים אותו (סתאם,,,).
2 מה לעשות שהאגו הגברי מוכן להלחם 50 שנה ובלבד שלא יצטרך להוציא את המילה> סליחה > !!!
3 בתור גבר אני יכול להוסיף, שאנו משוועים למילה טובה, ומתחננים לליטוף קל שיסדר את העיניינים, רק שקשה לנו מאוד לומר זאת בפה מלא,
4 את מריחה את העשן ? הבית, הזוגיות שלכם עולה באש, נו,,,עכשיו נשב ונחכה מי אשם ? קודם כל מכבים את השריפה, וכאן אני רוצה להדגיש !!! (ראיתי שכבר עלית ע"ז לבד,) יש לך תחושה שאת נותנת יותר ממה שאת מקבלת,,, שאת מרעיפה עליו האהבה שהוא לא היה מורגל, וכנראה לא מעריך את האהבה הזו נכון,
וייתרה מזו , הוא לוקח אותך כמובן מאיליו, שזה אם כל חטאת בזוגיות !
א"כ יש לך איזה כמה תרגילים לעבוד עליהם, והכל יבוא על מקומו בשלום,,,
מה את אומרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?