מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יש טעם לנסות להחזיר אהבהרינת24/10/2010
אני ובעלי נפרדנו (טרם קידמנו את נושא הגירושין בצורה פורמאלית) מלפני כמעט שנה, הוא לא גר איתנו יותר אך מקפיד לבוא כמעט כל יום, ובסופי שבוע מרבית מהזמן הוא בבית עם הילדים( גילאי 7,4), הפרידה נבעה בשל הסיבה בה ציין בעלי כי אינו מרגיש שהוא אוהב אותי יותר. בוודאות אני יכולה לציין שהפרידה לא נבעה בשל אישה אחרת ואף אני כמעט בטוחה שעד היום לא הייתה לו אף אחת למעט סטוצים אבל באמת מעדיפה שלא לחשוב על זה. לדעתי הפרידה נבעה כחלק ממשבר שהיה לו גם עם עצמו והוא דיי מנסה לחיות חיים אחרים מבחינה של עבודה וכו'. לבלות כנראה כמעט והוא לא, הרי מרבית מהזמן הוא מקפיד לבוא לילדים שיקרים לו מכל... כיום אני במצב שאני רוצה לעבור לשלב הבא לסגור את הנושא פורמאלית, בחודשיים האחרונים אני מנסה ליזום שיחה בנושא אך הוא תמיד מתחמק או שכועס עליי (מה הלחץץץ, סה"כ עברה שנה). האם יש טעם לנסות לשקם? האם יש טעם לנסות להחזיר אהבה שגוועה? לפני מס' חודשים הייתי מוכנה לנסות הכל אך כיום אני במצב שיש בי המון משקעים כך שקשה לי להאמין שאפשר ל"תקן" משהו. הבעיה שלנו שאנו לא בדיוק מדברים על הנושא ואף אחד מאיתנו לא מנסה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינת-
בני24/10/2010על איזה האהבה את מדברת???
קודם כל תאהבי א"ע, תבדקי מה גורם לך אושר, ריגוש, שמחה, שלווה, ואח"כ תתפני לראות מה קורה סביבך,
גם אם רעיון הפרידה הוא דבר טוב,(לכשעצמו,,,ומוגדר ע"י שתי הצדדים ותחום בזמן,,,)הרי שלא ניתן לחיות באי וודאות, זה לא תורם לשום דבר, להיפך, הנה יש לך עוד ועוד משקעים, אז למה את מחכה ?
אני חסיד גדול של שב ואל תעשה,,, אבל בתנאי שטוב לי כעת, ולא שיהיה לי טוב בעתיד,,,
אז בבקשה תעשי חושבים ואם לט טוב לך כעת ! אל תהיי שם, נקודה.
אם את חושבת שזה תלוי בו, ובעצם את מחכה לסימן ממנו, אז גבירתי הנכבדה, את יושנת בעמידה,,,
כעזרה ראשונה לכי לכמה שיחות עם איש מקצוע ואח"כ תחליטי אם להמשיך את הפרידה הקפואה הזו, או להתחיל לחיות חיים אמיתיים, שבו כל הצרכים שלך באים לידי ביטוי, זה יכול להיות טיפול זוגי וגישור לזוגיות הנוכחית, ויכול להיות גם פרידה מרצון, שתשים סוף לההמתנה ויצירת קשר חדש בריא ומועיל,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרינת-
בני03/11/2010אין לי רוח ובטח שלא קודש,,,
אבל אי אפשר להתעלם לגמריי מה שרשמתי לך בהודעה הראשונה ואני מצטט:
על איזה האהבה את מדברת???
אם את חושבת שזה תלוי בו, ובעצם את מחכה לסימן ממנו, אז גבירתי הנכבדה, את יושנת בעמידה,,,
ואת ההמלצה של אז --- את יכולה להתחיל כעת !
כעזרה ראשונה, לכי לכמה שיחות עם איש מקצוע, ואח"כ תחליטי אם להמשיך את הפרידה הקפואה הזו, או להתחיל לחיות חיים אמיתיים, שבו כל הצרכים שלך באים לידי ביטוי, זה יכול להיות טיפול זוגי וגישור לזוגיות הנוכחית, ויכול להיות גם פרידה מרצון, שתשים סוף לההמתנה ויצירת קשר חדש בריא ומועיל,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש טעם לנסות להחזיר אהבה - תגובה
דליה שוורץ24/10/2010רינת שלום,
את מתארת מצב שבו הזוגיות שלכם הסתיימה אך החיים המשותפים לא ממש הסתיימו, הוא מגיע כל יום ובסופי שבוע נמצא. כיום את רוצה לסיים את הקשר בצורה פורמלית אך משהו עוצר אותו מלעשות זאת. זה יכול לנבוע מהסיבה שהוא פוחד שהתדירות של הפגישות עם הילדים תרד ויכול להיות שזה בגלל שהוא פוחד שהמפגשים איתך לא יהיו בתדירות גבוהה. כדי לדעת מה הסיבה צריך לנהל שיחה על העניין. אני מציעה שתנסו להבין את הסיבות באמצעות ייעוץ זוגי. יועץ ידע לתת לכם את הכלים והדרך הנכונה להבין מה הפריע לכם בזוגיות ומה מעכב אתכם כרגע מלסיים את הקשר באופן סופי.
בוודאי שיכול להיות מצב שבו תחליטו שניתן לשקם את הזוגיות ולהתגבר על המשקעים והאהבה תחזור. מה שברור הוא שהדבקות לשמר את הקשר היומויומי יש לה משמעות וחבל לפספס אותה.
מזמינה אתכם להגיע לפגישת ייעוץ כדי להבין מה באמת קורה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכל זאת, אפשר להחזיר אהבה?
רינת27/10/2010התגובות אותן אני מקבלת הן דיי זהות למה שנאמר לי ע"י הסביבה הקרובה שלי. אך באמת ובתמים אחרי שנה באם אני מחליטה או הוא או שנינו שלא רוצים לפרק, האם יש דבר כזה להחזיר אהבה? אחרי ככ הרבה זמן? או ללא קשר לזמן, האם אהבה יכולה לחזור אחרי שהיא נעלמה כליל, זה מה שלפחות הוא טוען ואף מפגין. האם זה לא לנסות להילחם בתחנות רוח, האם זה לא יחזור על עצמו שהילדים יגדלו ואז כבר גם לא יהיו ייסורי מצפון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרינת-
בני27/10/2010איך נדע ? אם לא ננסה,,,
גם בשביל השקט הנפשי שלך, וכדי שתוכלי לעמוד מול הילדים כשהם יגדלו וישאלו אותך אמא למה ?
אז תהיה לך תשובה ברורה, אני ואבא ניסינו הכל כדי שלכם יהיה בית בריא חם ותומך,
אבל זה לא הצליח מסיבות שונות,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרינת
שימחה27/10/2010כל מה שקורה לנו נשלט ע"י מחשבותינו לכן חשוב ללמוד לשלוט על המחשבות...
חז"ל אמר כניראה משהו דומה ל " המחשבות הן שמובילות אותנו לאן שאנחנו רוצים ללכת ולכן חשוב להוביל את המחשבות שלנו לאן שאנחנו רוצים להגיע..." בקיצור משהו כזה העיקרון די ברור לא ?
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה הייתי אופטימית מידיי
רינת03/11/2010כנראה הייתי אופטימית מידיי, ניהלנו את השיחה המיוחלת ובה לא נאמר דבר על אהבה או ייעוץ זוגי, דובר קונקרטית על גירושין, על כך שהוא שלם יותר מאי פעם ושהוא לא הולך להקל ראש בנושא הגירושין. אני שבורה! במקום לשים את כל כוחותיי בנושא הגירושין ולדאוג לעתיד ילדיי הקטנים אני מתעסקת בחלומות ועדיין מתקשה להאמין שזה אמיתי אפילו אחרי שנה עדיין כמו מטומטמת עם תקווה בלב שמשהו ישתנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרינת
שחף11/11/2010תאמיני לי אם נועדתם להיות יחד לא משנה מה יעבור בינכם אתם תחזרו ואם לא אז מחכה לך זוגיות אחרת.העצה שלי אלייך-תרפי !זה קשה,במיוחד כשאוהבים ,הפרידה הזאת לא מרצונך וזה קשה שבעתיים כי הרבה רגשות מתערבבים פה,אהבה,עלבון,נטישה וכו'
הייתי במקום הזה ואין חכם כבעל נסיון לכן אני יודעת שקשה ליישם מה שאני אומרת לך,אבל כל זמן שלא תרפי הוא רק ירצה להשתחרר ,כי כרגע מאיזושהי סיבה הוא רוצה חופש והוא בבועה וחושב שזה מה שיעשה אותו מאושר,יעבור זמן והחופש הזה ימאס והוא יתגעגע לתחושת הביטחון ,למשפחתיות,אי אפשר לדעת מתי תתפוצץ לו הבועה הזאת שנקראת חופש ואולי כאשר הוא יתפכח את כבר תהיי במקום אחר אולי בזוגיות אחרת,מה שבטוח תהיי יותר חזקה ותסתכלי על הכל ועליו בפרספקטיבה אחרת.תסמכי עליי את תתגברי בורא עולם לא נותן לאדם נסיון שאינו יכול לעמוד בו,מאחלת לך הרבה כח ורק טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין...
רינת11/11/2010מצד שני, מאז השיחה הוא לא קידם דבר, ממשיך להגיע בהתאם למה שהיה עד כה ואף נחמד מאוד... מצד שני אני אומרת לעצמי להיפך במשך כל השנה הייתי מאוד פאסיבית, חששתי לפעול בצורה קיצונים - לא התרפסתי ולא הטלתי וטו. אולי היום ע"מ שאהיה שלמה עם עצמי לגמרי (עד כמה שניתן), אני צריכה להילחם להחזיר אותו רק שאיני יודעת איך, כמו בת 16 שאינה יודעת להתמודד עם בחור. ואחרי שאנסה את זה לפרק באופן סופי תמיד ניתן. ציינת את שמו של אלוהים כבורא עולם אז אני מניחה שאולי את דתייה, לידיעתך הייתי אצל רב והוא ציין כי אנו זיווג משמיים ואין הרבה כאלו שכתובים למעלה בשמיים, אמנם הוא להבטיח דבר כי זה מנוגד לדת אבל באיזה שהוא מקום אני נאחזת בזה בתוך תוכי ואלי זו הסיבה שעד היום הייתי פאסיבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרינת-
בני11/11/2010אני לא מזלזל ברב כזה או אחר, אבל מי שצריך להחליט זו את, ולא יעזור רב או סגולה כזה או אחרת, ואני אסביר לך משהו בקצרה,
כתוב (איזה בושה אני לא זוכר איפה). "הכל צפוי והרשות נתונה", כלומר יש תוכנית ידועה מראש והכל צפוי, אלא לך כבן אנוש שחיי בעולם הזה, שהוא עולם העשייה, (ולא עולם וירטואלי,,,) יש את היכולת לבחור בין טוב לרע, כל יום כל שעה, בכל פעולה ופעולה,
לכן, אי אפשר לבקש, או להאשים, או "לדאוג" לכך שמישהו יעשה משהו שמתאים לי באופן אישי, וכי למה ? כי גם לההוא יש בחירה, ולכן לא ניתן לצפות מה הוא יבחר !
לך יש אחריות לחיים שלך בלבד, ואת זו שצריכה לבחור האם לפנות ימינה או שמאלה, במידה ויש לך התלבטות, כמו לכל אחד, כן, גם לבעלי התפקידים הבכירים במדינה ובעולם, וגם לאשה שמתלבטת איזה בגד ללבוש, והיה ואת מתקשה לבחור, בשביל זה המציאו את היועצים, ואת הרבנים, ואת האנשים שאוהבים לחלוק מחכמתם או מניסיונם כדי לתת מבט מבחוץ, וכדי לעזור למי שמתקשה לראות את הדברים בפן אחר, שונה, תוך ראייה כוללת,
יש הסבר עמוק מאוד ומעניין מאוד של הציטוט הנ"ל (שנזכרתי שאמר אותו רבי עקיבא והוא מופיע במסכת אבות).אבל לא כאן המקום לפרטו,,,
-
אני סבור שאת מתייסרת לשווא, יש זמנים שצריך לקום ולעשות מעשה, החיים קצרים וחבל לפספס אותם בהמתנה למשהו שלא בטוח שיהיה בכלל,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופטימית מדי
דני14/11/2010אל תיתיאשי,רק כשאנחנו מאבדים דבר יקר לנו אנחנו מבינים כמה הוא חסר לנו...תמשיכי הלאה,הדברים לא בשליטתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי בסרט הזה
שחף25/10/2010נראה לי שהוא רוצה להנות מכל העולמות ולשמור אותך על "אש קטנה" ,מה רע לו רואה את הילדים כל יום (וגם אותך) ונהנה מחופש מוחלט בחוץ,ובינתיים החיים שלך נעצרו ואת לא יכולה לעבד את הפרידה כמו שצריך כי זה לא לפה ולא לשם,זה מצב בלתי נסבל ואם תמשיכי לחכות הנפש שלך עלולה להתפרק חלילה,תציבי לו אולטימטום או טיפול זוגי או גירושין ,בהצלחה ולמרות הכל מאחלת לכם שלום בית אמיתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרינת
שימחה26/10/2010סבליחה על השאלה אבל איפה את בכל הסיפור הזה ?
הוא לא רוצה ? לא עבר מספיק זמן ?
הוא הפסיק להחליט בשבילך ביום שאמר שנגמרע האהבה ויצא מהבית.
אני בטוח שאת אישה מדהימה שיכולה לעשות עוד הרבה טוב לעצמה ולאחרים בחייה.
לא מגיע לך שמישהו ירקוד על שתי החתונות על חשבונך.
תעבדי על עצמך תלמדי לאהוב את עצמך ובעיקר תעשי למענך...
זה פשוט לא מגיע לך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?