מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בגידהמם21/11/2010
אני באמת צריכה עזרה , לא להחלטה כי בסוף היא תהיה שלי, אבל על פי ניסיונכם ועצתכם אולי אוכל לקבל את ההחלטה הנכונה. כרגע אני נמצאת בבילבול אחד גדול.
אני אתחיל סוף סוף.
אני בת 49 ויש לי שלושה ילדים גדולים שכבר לא נמצאים איתי , שלושתם לומדים באוניברסיטה.
אני נשואה כבר 28 שנים, עד לפני בערך 6 שנים חייתי באושר עם בעל שאהב אותי ואני אותו,כיבדנו אחד את השני והייתה לי משפחה לתפארת, ואפשר גם לציין שנחשבנו לזוג בה' הידיעה. אני רוצה לציין שאנחנו גרים בחו"ל במסגרת עבודתו של בעלי. שם גם הכרנו חברים ושם גם נהרסו לנו החיים. בעלי הכיר מישהי שעבדה אתו וכך התחברנו לקבוצת החברים שלה, מספר זוגות נשואים. בהתחלה נראתה לי החברות ביניהם תמימה ולא יותר, עד שהתחלתי לשים לב שמשהו לא מסתדר לי , כנראה האינסטקט הנשי. בכל פעם שבאתי בטענה לבעלי שמשהוא לא מוצא חן בעיני לגבי היחסים ביניהם הוא ביטל זהת בטענה שזה רק דימיון שלי, לאט לאט זה הפך להיות אובססיה, אך כל פעם בעלי אמר שזה שום דבר פשוט חברים, מותר לציין שלא הרגשתי שום שוני במערכת שלי עם בעלי חוץ מוויכוח פה ושם בנושא. אני רוצה גם לציין דבר חשוב שעם שאותה "חברה " היינו ביחסים מאוד טובים איתה ועם משפחתה , חגגנו שבתו ,חגים וימי הולדת יחד.לפני שנתיים היחסים ביני לבין בעלי הפכו יותר ויותר בלתי נסבלים וזאת בגלל הויכוחים שלנו באתו נושא. והוא המשיך לטעון שזאת רק אובססיה ורק הדימניו שלי. לפני 3 חודשים ראיתי איזה מבט ביניהם שלא יכל להשתמע לכמה צדדים, ולכן בפעם הראשונה בחיי שחיטטתי לו בתיק העבודה ושם מצאתי דיסק עם תמונות שלהם יחד.
מסתבר שהם כבר לפי בעלי שנתיים יחד, בזמן שאני נסעתי לבקר את ילדיי הם "נהנו"להם, וגם כשהייתי בביתי, הם שמרו זאתבסוד מכולם וכמובן שבשנתיים אלו המשכנו לצאת יחד, לחגוג חגים , שבתות וימי הולדת. כשיישבתי לשוחח עם בעלי הוא טען שאני הובלתי אותו למצב הזה, ושהרבה זמן הוא כבר לא אוהב אותי, והוא לא ידע אך להגיד לי זאת. לטענתו אי אפשר לאחות את הקרעים והסדקים ביננו והוא צריך זמן לחשוב מה הוא רוצה ושבמידה והוא יחליט שהוא רוצה להישאר הוא יקריב את האושר שלו כי אף פעם הוא לא יהיה מאושר איתי ואף פעם הוא לא יחזור לאהוב אותי.
אנחנו כרגע חיים באותו הבית, מנסים להתנהל רגיל,בקושי מדברים,עד לפני שבועיים בערך עשיתי הכל כדי לשלום בית , כל מה שיכולתי מצידי, עם כל זאת אני עדיין אוהבת את בעלי ולא רציתי לפרק את התא המשפחתי, אך אני רואה שזה לא מוביל לשום מקום, בעלי אטום ולא מוכן לשמוע על כלום חוץ מלתת לו זמן אם הוא רוצה להקריב את האושר שלו ולטענתו הרגילה ללא אהבה מצידו. אני מצידי הבהרתי לו שבתנאים האלה אני כמובן לא מוכנה ושכל אחד יקח את הזמן שלו להחליט, הזמן שלי הגיע ובצורה כזאת אני לא מוכנה לחיות, אני עדיין צעירה בכדי לקבור אתעצמי בנישואים כאלה. הילדים שלי לא יודעים כלום ואני לא יודעת איך להתמודד מולם
כאן אני מבקשת את עזרתכם על פי נסיונכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגידה - תגובה
דליה שוורץ21/11/2010מם שלום,
אני קוראת את דברייך ואת אכן נמצאת בצומת משמעותית מאוד בחייך. עלייך לקבל החלטה איך את ממשיכה מהמקום הזה הלאה... לא לגמרי ברור לי האם שאלתך היא לגבי הילדים או לגבי קבלת החלטה בסיטואציה ולכן אתייחס לשני הנושאים:
את מספרת שבעלך טוען שלא אוהב יותר ולא יוכל לחזור לאהוב ושהוא מבקש זמן לקבל החלטה.. אני חושבת שאת צריכה להיות זאת שמקבלת את ההחלטה כלפי עצמך ולא בעלך..אם הוא יחליט שהוא מוותר על האושר שלו ונשאר איתך, האם את מוכנה להשאר איתו במצב הזה? מדובר גם בך ולא רק בו ולכן עלייך לחליט אם את מוכנה להמשיך לחיות איתו למרות שהוא מאוהב באחרת או לא.. כל החלטה שתקבלי תיהיה החלטה טובה בתנאי שאת לוקחת בחשבון את כל המשמעויות של הבחירה שלך. ולכן אני מציעה לך, אל תחכי להחלטות שלו קבלי החלטה לגבי עצמך וממשי אותה וכמה שיותר מהר כך ייטב.
לגבי הילדים: הילדים שלך כבר לא קטנים ואינם חיים בבית והם מנהלים את חייהם בצורה עצמאית. האם יש סיבה שאת נמנעת לשבת איתם ולהסביר שמערכת היחסים שלך ושל אבא שלהם הגיע לקיצה? אם יש סיבה לכך נסי לברר עם עצמך מדוע את לא יכולה לשוחח איתם על הנושא. נכון שילדים בכל גיל רוצים לראות את הוריהם יחד אבל עדיין יש להתייחס אליהם בהתאם לגילם ולשתף אותם בסיטואציה בלי פרטים מיותרים כדי לא ליצור כעס על אחד מכם.
בהצלחה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגידה
שרה14/12/2010אמרת שהילדים בגלאי אוניברסיטה, אז מה הבעיה? אני בטוחה שנתת להם מספיק כלים לשעות צרה. אני חושבת ששניכם צריכים לשבת איתם ולהסביר להם שהחלטתם לקחת הפסקה. אני לא הייתי מספרת על "האחרת" אני חושבת שזה מאוד יפגע בדימוי שלו בעניהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?