מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מנפנפים בחבל מול האף של התלויתום22/11/2010
נאמר: "אין מדברים על חבל בביתו של תלוי", כלומר: לא מוסיפים מלח על פצעים, ולא חוזרים ומזכירים למי שנפגע את מה שפגע בו. והנה, לאחר שאשתי ברחה ממני, היא עשתה הכל כדי להרחיק ממני גם את הבנות והבנים שלנו (אני הייתי כותב "המשותפים", כי אכן הם נולדו לה ולי ביחד, אבל היא כבר הודיעה ש"אין לנו שום דבר משותף; גם לא משפחה !"), ומקפידה לטפח את קשריה שלה איתם - - - ולאחרונה גם משבחת אותם על תמונות "משפחתיות" מפגישות וארועים משותפים בהם משתתפים כולם - - - מלבדי (כי עלי נאסר על ידה), שהם שולחים לי. כל צרור תמונות כזה המגיע אלי פוצע את לבי יותר, וגורם לי סבל ויסורים נוספים. "מנגד מראים לי את הארץ הנכספת, אבל לבוא אליה אוסרים עלי". מצד אחד היא כבר אמרה למישהו עלי: "הזמן יעשה את שלו. הוא יתרגל", ומצד שני היא דואגת לכך ששום גלד או קרום לא יעלה על פצעיי. להיפך - הם ממשיכים לדמם ולכאוב "בעזרת" התמונות הטריות. בעבר היא טענה שאני לא "משפחתי" מספיק וראתה זאת כאחת העילות לכך שקמה והסתלקה, וכאשר אני מנסה להתקרב, מוטל על התקרבותי 'וטו' ("אם הוא יבוא למסיבת-יום ההולדת, אני אסתלק" כאיום קבוע), ואחר כך אני מקבל את התמונות ה"משפחתיות" האלו להוסיף מכאוב וצער וסבל על אלה של עצם הפרידה ואובדן המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנפנפים בחבל מול האף של התלוי - תגובה
מיכל פאטל22/11/2010שלום לך תום,
אני מאוד מבינה את כאבך, ואת הקושי להתגבר עליו.אינני מכירה את סיפור פרידתך מאישתך ואין אני נוקטת כל עמדה שיפוטית כלפי מי מכם, אךפירוק של מישפחה הוא תמיד הליך כואב שיכול להיחוות כמשבר (שעליו אפשר להתגבר) לבין טראומה שנימשכת שנים רבות ולעיתים כל החיים.הזוגיות אמנם מסתיימת, אך לדעתי המשפחתיות היא מסגרת שחשוב לדאוג להמשכיות שלה, ניתן לעשות כן ,צריך לדעת כיצד.אני מקווה עבורך שאשתך תבין זאת , בין אם באמצעות יועץ חיצוני אובייקטיבי ,או באמצעותשכן , מכר או אף קרוב משפחה.
בהצלחה לך!
מיכל פאטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהו, שאשתי מכחישה כל שדבר משותף
תום23/11/2010מעבר לענין הזוגיות, שאולי הוא אבוד, ישנם הבנים והבנות המשותפים, שהיא אמא שלהם ואני אבא שלהם. מסגרת משפחתית, שאשתי אבל החליטה לפרק ולנכס לעצמה בלבד ("אני רוצה את הנכדים לעצמי בלבד" היא אמרה בפירוש). "אין לנו משפחה משותפת יותר" היא טוענת. ישנן 2 משפחות נפרדות, זאת שלי (הכוללת את הבנות, הבנים, הנכדות והנכדים) בלבד. ואם ירצה, שיבנה לעצמו משפחה משלו. את הבנים והבנות היא מאמצת אליה, בעזרת כלים, משאבים ותנאים שיש לה ואין לי, המאפשרים זאת לה, ומונעים זאת ממני. וכאשר אני מתאמץ להתגבר על הקשיים, היא מטילה 'וטו', כמו שכבר כתבתי. אסור לי לבוא להתכנסויות משפחתיות, בחגים או בימי-הולדת, כי היא השתלטה עליהם. כאשר בכל זאת באתי, היא עזבה בהפגנתיות, ואחר-כך הכריזה (כדי להביך את הבן או הבת המסויימים): "אני הכנתי ובישלתי וערכתי הכל, ואז הוא (הוא זה אני) בא והייתי צריכה להסתלק, כי אני לא מוכנה להיות במחיצתו". וגם - הוא בא כדי להפגין, "לעשות הצגה"... אבל כאמור, תמונות וסרטוני וידיאו מההתכנסויות המשפחתיות שולחים לי הנות והבנים, אולי מתוך כוונה טובה, ואולי כדי להכאיב לי "בשליחותה". התוצאה על כל פנים היא כאב גדול, חוסר-אונים, ויסורים. ואגב היעוץ שעליו כתבת: אם אינני טועה, ההתנכרות הטוטאלית הזאת של אם בני ובנותי היא פרי יעוץ שקבלה (ויש לי סברה מדוע, אבל זה לא לענין כאן).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?