רגליים קרות לפני גירושין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגליים קרות-לשני מאיילת

איילת
    11/12/2010

שני,

התעניינתי לקרוא את תגובתך. משום מה לא ידעתי עד היום שענית.
    השאלה שעלתה לי אצלך היא: מה ציפית ? איך חשבת להמשיך ? להמשיך להיות נשואה ולנהל קשר עם הבחור בהסתר לאורך שנים ? לאור האהבה העצומה שאת מתארת, איך היית יכולה לחיות בשלום עם מציאות כזו שכל אחד חי בעולם שלו ושאתם צריכים להילחם על כל שביב זמן ביחד (שלא לדבר על זה שאי אפשר להיות יחד בשבתות, חגים, חופשות וכו') ? אם האהבה שלך אליו היתה כה גדולה, ואת מתארת אומללות בחייך הנוכחיים, איך זה שלא חתרת לשנות את מצבך (להתגרש) ? ממה פחדת כל כך ?בעצם השאלה הכי גדולה שמציקה לי לגבייך ומשקפת כנראה את מצבו של הבחור שלי היא:איך את מסוגלת להשלים עם חיים אומללים ??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגליים קרות לפני גירושין
    איילת
    26/11/2010

לפני שנה בעודי בהליכי גירושין פגשתי בחור נשוי ש"התחיל" איתי. מערכת היחסים העמיקה מאד ובמהלך השנה הבחור (כביכול) הבשיל לקראת גירושין שלו עצמו.בקצרה, ההיכרות איתי זיעזעה אותו והעמידה לו מראה מול הפנים על העצב והתסכול שבהם חי עם אישתו. הוא "גילה" שחי בשקר עם עצמו כשסיפר לעצמו שיש לו זוגיות טובה.בעוד כשבוע היה אמור לעזוב את הבית לדירה ששכר והסכם הגירושין שניסח עם אישתו מוכן למעשה ועומד לפני חתימה. ואז....הוא קיבל רגליים קרות.הודיע לי שלמעשה הוא לא בטוח שהוא שלם עם הגירושין ושכדי להגיע לשלמות של 100% בהחלטה עליו לחזור למקום שהיה בו לפני היכרותינו (איך אפשר....?)ומשם לצאת לטיפול זוגי. אני מזועזעת והמומה. גם בגלל הדברים הנוראיים שאמר על הזוגיות שהיתה לו ועל אשתו(מעולם לא היתה אהבה וכהנה וכהנה) ומנגד בגלל הדברים הנהדרים שאמר עלי ועל הזוגיות איתי.....אני מבינה שזה נורמלי להתלבט אבל מופתעת מהעיתוי של שבוע לפני עזיבת הבית (יש להם ילדים). איך אפשר להעריך את הסיכוי שיהיה "סוף טוב" מבחינתי ? מה אומרת הסטטיסטיקה ?איך עלי לנהוג ?(בחרתי "לעודד" אותו לא להתגרש כרגע כל עוד אינו שלם עם עצמו ואמרתי שאני מנתקת מגע כדי לא להשפיע על החלטתו)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רגליים קרות לפני גירושין

הוספת תגובה

• מקרב קלאסי של...

רון
    26/11/2010

אישה תמימה שעבדו עליה.......

את גרועה !!!

באמת האמנת לו ליצנית ?!?!?!

מה רע למשוך עוד שבוע עוד חודש עם זיון טוב עם אישה שאני מלאה אותה ?!?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיילת משני

לאיילת משני
    26/11/2010

איילת שלום, לפני כשנתיים וחצי חוויתי משהו בסגנון ...יצאתי ממנו עם תובנה אחת שאהבה אמיתית כנראה קיימת רק בטלנובלות...

הכרתי (לצערי הרב) גבר נשוי (גם אני נשואה) וניהלנו רומן במשך שנה וחצי. הרגשתי שהכרתי את אביר חלומותיי, הנפש התאומה שלי ותחושה זו היתה הדדית. כמובן שקשה לחיות בשני עולמות והקשר , לקראת הסוף, היה כמו סיר לחץ שכזה.. שבסוף התפוצץ.. הוא עזב את הבית , חיכה לי שגם אני אעשה זאת אבל משיקולים שאין זה המקום לפרטם , לא הייתי מסוגלת לעשות זאת, למרות שעד היום לא הפסקתי להתגעגע ולחשוב עליו... אני חייבת לציין ששיתפתי אותו בפחדים שלי , בחששות שלי וציינתי כי אני לא מרגישה בשלה לצעד שכזה (ביקשתי שיחזור לביתו...). הוא ציין, כמו אצלך, שהוא לא עושה את זה למעני, זה בשביל עצמו, הוא לא מסוגל להמשיך לחיות בשקר, לא אוהב את אישתו , רוצה להיות מאושר ועוד ועוד...ומה קרה בסוף...?

חודש אחרי שהוא עזב את הבית הוא חזר. היום אנחנו כמו שני זרים.. למי שהיתה אהבת חייו הוא אפילו לא אומר שלום...

תסיקי מסקנות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שני - עוד טיפשה !

רון
    27/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגליים קרות-תגובה לשני

איילת
    27/11/2010

שני שלום,

תודה ששיתפת.מרגש לשמוע על עוד סיפור כזה.....אני מבינה אם כך שאצלכם הסיפור למעשה הפוך. הוא זה שעזב את הבית ואת לא יכולת. אני מתגרשת בלי קשר אליו ואני כמעט בחוץ.את תהליך הגירושים התחלתי עוד לפני שהיכרתי אותו. יש לי שאלה אלייך: האם לכל אורך השנה וחצי אמרת לו שאת הולכת להתגרש ? האם היית כביכול "בדרך החוצה" ? האהוב שלי פנה לאשתו לפני כמה חודשים ואמר לה שרוצה להתגרש, הם פנו לגישור וערכו הסכם גירושין, אמרו לילדים, למשפחה ומלא חברים כבר, הוא שכר דירה ואז....זה קרה שבוע לפני המעבר לדירה.זה מה שהורס אותי, שזה היה דקה לפני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיילת משני

לאיילת משני
    29/11/2010

לאורך כל התקופה היה רצון להיות ביחד, לקום ולעזוב הכל היה מאד מאד חזק. יחד עם זאת במחשבה הרציונלית תמיד הבהרתי לו שאני לא אהיה מסוגלת לעשות צעד שכזה, שזה מפחיד, מלחיץ וכו'... אף פעם לא אמרתי שאני אקום ואלך, לא ביקשתי ממנו לעשות את זה והדגשתי שאם הוא יעשה כן לא בטוח שאני אשאר איתו. תמיד דיברנו על כמה הדברים יכלו להיות אחרת אם היינו חיים ביחד וחבל שזה לא קורה והגעגועים והתשוקה וכו' וכו'... לא האמנתי שהוא קם ועזב.. תביני שמעולם הם לא רבו בחודשיים שלושה אחרונים לפני שהוא עזב את הבית היתה בינהם מתיחות, היא היתה בהלם כי מבחינתה הכל היה ורוד למרות שהוא אמר לה שהוא לא נמשך אליה ושהיא די קרה ובלה בלה...
    הם הלכו לפסיכולוג שידריך אותם מה לומר לילדים, שכר דירה, קנה מוצרי חשמל לדירה (יחד איתי), הזמין אותה לראות את הדירה וכו'... עזב את הבית כשהיא שבורה לגמרי אחרי שבועיים רבנו ושבועיים אחרי הוא חזר הביתה ולא ראה אותי ממטר- זו אהבה הגדולה שהיתה בנינו..אני חושבת שהוא הבין שהוא טיפס על עץ גבוה מידי והמריבה וכל המתיחות ביננו שירתה את הרצוןן שלו לחזור הביתה. נשארתי שבורת לב, ממש בדיכאון. מאהבת נפש הפכתי לאויבת, לזרה לחלוטין. לצערי ,אני פוגשת אותו מידי פעם. אזרתי אומץ לפני כמה שבועות ויצרתי איתו קשר אחרי שנתיים וחצי לקבל תשובות לשאלות שלא נתנו מנוח לנפשי, שאני שבורה, אוהבת ומתגעגעת... בגדול הבהיר לי שבנינו זה נגמר, שעזב את הבית בגללי , שהוא עדין אוהב אבל וזה אבל מאד גדול תשכחי ממני, אני לא אוכל לעזור לך, טוב לי בחיים כעת, תלמדי להסתכל על הדברים הטובים בחיים, אל תבכי (הפך לרגע לפסיכולוג), הילדים שלי הם הדבר הכי חשוב לי בחיים , לא הסתדרנו לקראת הסוף וכו' וכו'... במלים פשוטות היה טוב וטוב שנגמר... וכך אני היום בגילי, נשואה אמא לילדים שבורת לב וצריכה לשדר עסקים "כרגיל"....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגליים קרות

שרה
    11/12/2010

היי איילת,
    נראה לי שכל הפחדים החששות והספקות מתנקזים לרגע שלפני, כנראה שהוא לא העריך נכון עד כמה הפרידה יכולה להיות קשה. זה לא אומר שכל מה שאמר על אישתו לא נכון, אבל גירושין הם דבר קשה, ואולי ברגע שלפני כל הפחדים קיבלו יותר מקום ואז באו הרגליים הקרות. אני חושבת שנהגת בתבונה כשנתת לו את המקום שלו להחליט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובכן

רון
    27/11/2010

וודאי שתספרי !!

קחי אחריות !! אולי זה יוביל את המפנה !!

אל יאוש !!

וכמובן אל תמשיכי / תתחילי לבגוד בשנית !!

קחי את מה שקרה כמעידה היות והיתה שם רק נשיקה !!

אל תוותרי על דבר שיכול להיות איכותי עם שיפור !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגליים קרות לפני גירושין - תגובה

דליה שוורץ
    27/11/2010

איילת שלום,
    אני אתחיל מהסוף, אני חושבת שההחלטה שלך לנתק כרגע מגע כדי לא להשפיע על הבחירה שלו, זו החלטה נבונה. את שואלת על סיכויים על סטטיסטיקה, במערכות יחסים אין חוקים ואין כללים ומה שנכון במקום אחד יהיה טעות גמורה במקום אחר. ולכן בואי נתייחס למקרה הספציפי שלך. כבר הגעתם ממש לקצה ואז הוא החליט אחרת. ההחלטה שלו יכולה להיות מכמה סיבות או מכך שיש לו ילדים והפחד להזיק להם גדול ממנו וזה יכול להיות כי חבל לו על אשתו ואינו מוכן עדיין לפגוע בה וזה יכול להיות שלא בטוח ב 100% שקשר איתך. בכל אחד מהמקרים זו תיהיה ההחלטה שלו שאין לך דרך להשפיע על מה שיבחר ולכן החלטתך לקחת צעד אחורה נכונה. חי את הזמן ותדעי מה קורה. אם הוא יחזור.. הוא שלך אם לא - הוא אף פעם לא היה....

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגליים קרות

איילת
    27/11/2010

תודה רבה על התגובה העניינית והמקצועית דליה. התגובה שלך חידדה אצלי את השאלה האמיתית. לפי היכרותי האינטנסיבית ביותר (בת השנה) עם הבחור אין לי ספק שהחשש לפגוע בילדים הוא ששיתק אותו.לכן, הוא בחר כפי שאני מבינה לענות על נקיפות המצפון שלו ולתת צ'אנס אחרון לטיפול זוגי כשאני לא ברקע כדי לסמן "וי" על כך שאכן לא היה סיכוי לזוגיות שלו מבחינתו ואין מנוס אלא להתגרש.זאת על אף שהוא יודע בבירור שאין סיכוי כי הוא מרגיש שם מת. השאלה הנשאלת היא האם אדם המודע לכך שמערכת היחסים מאמללת אותו ושאין בה שמץ של סיכוי יוכל להמשיך להחזיק בה רק "בשביל הילדים" ? כמה זמן זה לוקח מנסיונך לעשות אחורה פנה למקום שהיה בו ולהתגרש ?(יש לציין כי הוא גם הבין שגם הילדים ירוויחו מגירושים והודה שבגלל מצבו ה"דפוק" בנישואים לא היה מסוגל גם לתת לילדים את מה שיוכל, לפי הרגשתו, כשיהיה מאושר. מעבר לנושא הילדים, הוא הבין שאף קושי לא גדול מספיק כדי לעצור אותו מלהתגרש)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו