לא יודעת איך לפתוח את השיחה אתו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא יודעת איך לפתוח את השיחה אתו
    אלנה
    08/12/2010

אני בזוגיות חסרת אינטימיות רגשית(עם ידוע בציבור) שגר בדירתי ויש לי בן(לא משותף).
    הוא עטור סודיות ובמקרה עליתי על קשרים טלפוניים(איני יודעת אם מעבר לכך,אף שאני בתחושת בטן שיש מפגשים מעבר לשיחות הטלפוניות).הקשרים שעליתי עליהם הם לאורך שנים.התחלתי שיחה שקטה בנושא,אך הוא תמיד-עייף,טרוד,מבטל את חשדותי ומבקש שאעביר נושא.אני מרגישה שהמצב מחייב ייעוץ זוגי,אך הוא "יותר מרחוק" להאמין בזה ואולי גם לא רוצה.
    שאלתי הינה במישור האופרטיבי-איך לגרום לו להקשיב לי,האם יש טיפים שיגרמו לי להביאו לשיחה בונה שכותרתה-יחסיינו לאן ?,אני ממש צריכה תסריט שיחה,כי אני חושבת שבמקרה הזוגיות איני אסרטיבית וכתוצאה מכך "נאכלת" מבפנים.יום גורר יום ואני מרגישה שהדברים נמרחים.לא החלטתי על-עתידנו לאן? אך קודם רוצה לנהל את השיחה.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאלנה

מיטל
    09/12/2010

לא היית עד כה אסרטיבית - התחילי להיות !!! לא לפחד ! העמידי אותו במקומו אם יש לך חששות והאינטואיציה שלך אומרת שהוא לא נאמן אז את לא סתם מרגישה יש סיבה לכך
    אם הוא לא מראה נכונות לדבר או ללכת לייעוץ זוגי זה אמור לומר לך הרבה
    אולי נוח לו לגור אצלך? אולי הוא מטעמי נוחות גר אצלך? חשבת על זה ?
    אל תתני לאף אחד לדרוך עלייך ועל כבודך , את אישה ואת חזקה ואת צריכה לעמוד על שלך , אם משהו מפריע לך אז הוא אמור להיות מודאג מכך ולשתף פעולה בשיחה , אם הוא מעביר כך את השיחה "ומנפנף" אותך אז משהו פה לא בסדר !!!
    גשי אליו ותאמרי לו מה את מרגישה , בלי לפחד !

בהצלחה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת איך לפתוח את השיחה אתו - תגובה

סיגלית גלאי
    09/12/2010

אלנה שלום,

את מעלה שתי נקודות שמציקות לך: האחת, חוסר אינטימיות רגשית והשנייה, החשד אם הוא בוגד בך. מה יותר חשוב לך לפתור?
    נראה לי שאת צריכה קודם לברר עם עצמך, יחסיכם לאן? האם את מוכנה להמשיך קשר עקר רגשית? מה מחזיק אתכם יחד? כשיהיו לך את התשובות תוכלי להחליט מה את רוצה עבור עצמך ולאן את רוצה להוביל.
    לשאלתך, מדברייך נראה שאת יודעת להתחיל לשוחח איתו, אך הוא מצליח להפסיק את השיחה על ידי ביטול דברייך ואת משתפת איתו פעולה ומפסיקה. אם הדברים מאוד מציקים לך הגיע הזמן לדרוש ממנו שיחה בוגרת והקשבה. ומצידך לא לוותר עד שזה יקרה, עד שתרגישי שאמרת את כל מה שעל ליבך.
    אפשר גם לומר לו מראש, אני רוצה לשוחח איתך, תגיע היום יותר מוקדם כדי שלא תהיה עייף מידי, חשוב לי לשתף אותך במה שעובר עליי, לאחרונה אני לא מרגישה טוב בקשר שלנו כי.. חשוב לי שתקשיב לי עד הסוף...הייתי רוצה ש.. מה דעתך?

בהצלחה,
    גלאי סיגלית
    יועצת זוגית בדרום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו