מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אכזבה וכאב על אח שבגדאחת21/12/2010
אני כותבת מתוך כאב עצום מאין כמותו שנחת עלי כרעם ביום בהיר. אשתדל לכתוב בקצרה כי הסיפור ארוך, לפחות מעוניינת לקבל עזרה/עיצה/תמיכה איך להפסיק "להתאבל".
יש לי אח תום שמרגע נישואיו חי 35 שנה בארה"ב. הוא ואשתו ישראליים במקור. היתה אהבה ביניהם, נישאו מאהבה גדולה והחליטו לעבור מכל מיני סיבות לארה"ב. אחי הצליח בגדול, בנה בית לתפארת, מקצוע מכובד, הקים משפחה גדולה כולם איכותיים, משכילים, חכמים ויפים. ומידי פעם הקשר בינינו טלפוני בלבד. כשהיינו קטנים היינו כל כך קשורים אחד לשני , ועד היום אני כל כך אוהבת אותו וקשורה אליו בצורה בלתי רגילה. לפני מספר ימים הרים אלי טלפון ובישר לי בשורה רעה שאין כמותה שלא הייתי מאמינה בחלום הכי גרוע שלי שיקרה. אף פעם לא סיפר שיחסיו עם אשתו לאחרונה לא היו טובים, אולי התבייש במה שעשה ואולי גם לא רצה לספר לי בכדי להכאיב לי עם שלט רחוב. 8 שנים אחרונות ניהל חיים כפולים עם בחורה רווקה שיכולה להיות הבת שלו, היא אובססיבית אליו מאד והוא כנראה קיבל ממנה מה שאין לו בבית. האישה עובדת בקרבת מקום עבודה של בעלי, הם היו מפטפטים זה עם זה וכנראה שידר לה שהיחסים לא טובים לאחרונה עם אשתו. היא טפסה טרמפ עליו, אמרה שהיא נמשכת לאנשים מבוגרים , אחי כיום סבא, נראה טוב לגילו, ונוצר ביניהם אהבה. הבחורה איימה על אשתו, אשתו נתנה לאחי צ'אנס הרבה פעמים, הבטיח לעזוב אותה והוא מעד, ותפסה אותו על בגידה מספר פעמים. בשביל שתיתן לו גט הוא רצה "לנקום" באשתו, הכניס את הבחורה להריון , אחי רצה שתפיל, היא סרבה ורצתה ילד ממנו וגם אוהבת את אחי יותר מידי שלא רצתה להפיל. היום הילד בן 6. אשתו נתנה לו גט, הם גרושים. אחי עזב את הבית שכר דירה והבחורה והילד גרים איתו. לפני כן, אשתו נתנה לו תנאי שמוכנה שיחזור אליה בתנאי שישכח את הבחורה ואת הילד, כי גם כך הילד בא לא מתוך אהבה וכו'. אחי כבר היה מוכן לעזוב את הבחורה אבל לא מסוגל שלא להכיר בבנו, כי הוא בשר מבשרו, אשתו לא היתה מוכנה והם התגרשו. היום, אחי הפנים עד כמה שלא היה בסדר, מפצה את גרושתו כספית, דואגל לילדיו כלכלית למרות שלא מדברים איתו מתוך כאב וכעס אבל מצד שני קשורים אליו מאד, כי הוא אבא נפלא. אחי מרגיש געגועים עזים גם לגרושתו וגם קשור מאד לבחורה. חבל שלא הסכים ללכת בהתחלה לייעוץ. אני שמעתי את זה, נהייתי שבורה, בשבילי זה שוק. מתהלכת בבית כאילו באבל. הוא מודע לזה שלא היה בסדר ולוקח אחריות על עצמו. אבל אוהבת את שניהם. מה עושים? איך אני אולכ להתגבר על הכאב הזה שכה קשורה לאחי וכואב לי לשמוע פתאום אחרי הרבה שנים שהוא סובל והרס משפחה לתפארת. כל היום חושבת על זה, בבית בעבודה וזה לא יוצא לי מהראש. האם אני מגזימה, אבל כואב לי שאני חסרת אונים, כואב לי שהוא הביא את זה על עצמו, איך אני יכולה להתגבר על הכאב מדוע זה לא מרפה אותי למרות שאני מתפקדת. אבל כל היום חושבת, כואבת ודומעת. מצטערת על האריכות אודה על כל תשובה שאקבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכזבה וכאב על אח שבגד - תגובה
סיגלית גלאי21/12/2010שלום לך,
הרגישות שלך, האכפתיות וההזדהות שאת מרגישה כלפי מצבו של אחיך מעוררים הערכה.
אחיך איש גדול הוא לוקח על עצמו את האחריות על מעשיו, גם אם הוא חש היום שהוא מתחרט על כך. כל שנותר הוא ללמוד מזה לקח ולהמשיך הלאה, להסתכל אל העתיד בחשיבה חיובית. אני מאמינה שהכאב העז שאת חשה נובע מכך שלא ידעת דבר, ולא ציפית שאחיך המוצלח יטעה, אבל זה עשוי לקרות גם לאנשים טובים.
אני מאמינה שיהיה לך קל יותר כאשר תדעי שהוא התגבר והוא מצא את דרכו שוב בעניינים שבלב.
כל שנותר לך לעשות הוא להמשיך ולאהוב את שניהם, אין סיבה שלא תמשיכי להיות בקשר עם אשתו וילדיו וגם לקבל את אחיך כפי שהוא, לתמוך ולעודד אותו.
בהצלחה,
סיגלית גלאי
יועצת זוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אחת21/12/2010תחילה מאד מודה על התייחסותך למכתבי הכואב.נכון, כואב לי שלא ידעתי כל השנים שסבל, ויותר כואב לי שהוא סובל, היה לי יותר קל לוא היה אומר לי:" היום אני מאושר.", אבל לצערי הוא הודיע לי שהוא מאד סובל שאיכזב ולא יודע מה לעשות, אולי לכם יש תשובה (אם בכלל): הוא קשור מאד לגרושתו וקשור מאד לבחורה= את מי יבחר? איך אפשר לאהוב שניים ביחד ולהיפרד מאחת.?? בזמן שחי עם הבחורה הוא חושב על אשתו לשעבר, ומצד שני קשה לו להיפרד מהבחורה. מה דעתכם על זה, מה עליו לעשות?!?!. ברור שאמשיך לאהוב ולתמוך בהם עם כל הצער והכאב שנגרם. מצד שני הילדים שלו (והם לא מעט ילדים) לא מסוגלים להביט בו בעינים, אני מבינה אותם, אבל האם זה מצדיק שהם לא ידברו איתו???? ומצד שני הוא תומך בהם כלכלית בכל. איך אפשר לגרום לילדים להיות בקשר איתו, הם כאילו החרימו אותו. או, שזה טרי עדיין, או שגרושתו הטרייה מסיטה אותם נגדו.... . איזו מכה נחתה עלי, לא מאחלת לאף אחד. וזה משפחה מתורבתת מאד. לא הייתי מאמינה בחלומות הכי גרועים שלי זה יקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?