מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום,אשמח לשמוע דעתכםגל27/12/2010
אנחנו זוג נשוי בשנות השלושים עם ילד קטן, נשואים 6 שנים כרגע לא עובדת
. הבעיות בינינו החל בגלל משפחתו של בעלי-במיוחד האמא -אני לא אפרט ..-אבל זה הוביל למצב שבו אני בעצם מנודה ממשפחתו-זו החלטה של בעלי כי הוא טוען שאיננו מוכן לסבול יותר מריבות וכו וגם הוא אחד כזה שלא מסוגל להעיר או להציב גבולת למשפחתו.הוא הולך לבד לארועים ולחגים ושבתות לעיתים,אני לא מרוצה כמובן אך הוא בשלו.הצעתי שאני והוא ביחד נלך לדבר עם אמו ואולי ירגיש יותר ביטחון-גם לא... אחרי הלידה היו המון בעיות בגלל אמו ומאז זה גרם לכאסח שנמשך כשנתיים,הוא ממש מתנהג אליי מגעיל מתעלם מדבר לא יפה,אמר לי כמה פעמים שהוא יגרום לי לסבול. אני הבעתי רצוני לשקם עי ייעוץ ונכונות רבה מצידי כמו להבליג הרבה מול משפחתו,הוא אומר לי שאין טעם הכל רקוב מלכתחילה,אני לא רוצה,ואני נשאר איתך כי לא כפת לי ואם את רוצה תלכי וכו. שאלתי אם הוא מעוניין להתגרש ובגלל זה מתנהג כך אומר שלא...
לפני מס חודשים גיליתי שנכנס לפורנו- שזה בסדר איכשהו מבחינתי.. וגם נכנס לאתר הכרויות לאב מי ולאחרונה הבן .... מתקשר כבר כמה זמן לפלאפון של לאב מי-מי שמכיר.כשהוכחתי אותו שאני ראיתי שנכנס לאתר באינטרנט של לאב מי הוא הודה ואמר סתם.,-זה היה לפני כמה חודשים, עכשיו שאלתי אותו אם גם מדבר עם בחורות אמר שלא,ואז אמרתי שיש לי הוכחה שהתקשר-פ. שיחות- הוא המשיך להכחיש בתוקף שאלתי אם נפגש בנוסף אבל המשיך להכחיש . אני אמרתי שאני יודעת שעברנו תקופה לא קלה בשנתיים האחרונות ואולי מעד,ואני מאד רוצה לפתוח דף חדש ולכן אני רוצה שהוא יספר לי את האמת אם היו מעבר לשיחות דברים -ואני מוכנה לשים זאת מאחורי ולהמשיך הלאה.
. הוא המשיך להכחיש שאפילו התקשר-שאלתי אם ככה מה רצונך -שנינו יודעים שאתה התקשרת-אז הוא אמר אני רוצה להתגרש,אמרתי לו: עד היום טענת שאתה לא רוצה להתגרש ופתאום זהוכחתי אותך על שיחות מטופשות ללאב מי אתה רוצה להתגרש? אמר כן. מאז עברו כמה ימים הוא לא מדבר איתי על זה ומתנהל כרגיל מבחינתו-כמובן שהשיחות בינינו על מה שנחוץ ולא מעבר-כרגיללללל.
התייעצתי עם עוד שאמרה שכנראה מנסה לגרום לי לבקש גירושין בכדי שלא ישלם הכתובה- והציעה שננסה לקבלה .הצעת המחיר שלה היא ממש בשמיים-כמה עשרות אלפי שקלים.
אני כרגע בשלב שעדיין יש לי קצת רגש ורצון לשקם ,גם פחד מגירושין ומהלבד,כולם מסביב אומרים לי ששאני לא רואה שהוא באמת לא רוצה אותי,אבל איפשהו בלב אני עם ניצוץ של תקווה .....איך אני אוכל לדעת אם באמת הוא לא רוצה בי,וזה לא סתם משחקי כח?
השאלה האם כדאי להשקיע כסף בכדי לנסות להשיג הכתובה כי הוא אולי באמת מנסה לגרום לי לעזוב, או ש לסיים תנישואין בהסכם משותף?
נראה לכם שבמקרה שלי אם אני אפסיק להביע רצון בשיקום הנישואין ובו וישים עליו פס כמו שוא עושה זה ישנה משהו אצלו?
אניאני באמת בהתלבטויות קשות מקווה שתוכלו לעזור לי לחשוב ולהגיע להחלטה נכונה בכך שתשתפו אותי בדעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגל
שחף28/12/2010ליבי איתך,את במצב מאוד לא קל ,החלק של המשפחה שלו ,לדעתי,גדול (אני מדברת מנסיון אישי ולכן אני מבינה את הסיטואציה),אני האחרונה שאייעץ לרוץ לגירושין ,זה גם לא אחראי בעליל לייעץ גירושין בפורום וכאשר לא מכירים את המצבמקרוב.נחזור למשפחה ובמיוחד לחמות,הסטטיסטיקה מצביעה על אחוז גבוה של גירושין בגלל התערבות משפחה וזה נתון עצוב כי זה ממש לא קשור לבני הזוג וזה עצוב עוד יותר כשיש ילדים ,לא פירטת מה הסיבות לנידוי שלך מצד משפחתו אבל האמת שזה לא משנה כי כשגבר חלש מול המשפחה שלו לא צריך סיבות קרדינליות להסיתו נגדך,לא ציינת אבל אני מניחה שאתם גם גרים בסמיכות להוריו וכך ההתערבות והשליטה שלהם בכם גדולה,נתון אחד אני כן יודעת והוא שאת לא עובדת מה שהציב אותך בעמדת חולשה מולו ומול משפחתו שאולי גם מנצלת את העובדה הזו להסתה נגדך,זה מחליש אותך גם מההיבט הכלכלי ותלותך המוחלטת בבעלך,עצתי הראשונה והעיקרית למצב:תפעלי במישור אחד תעצימי את עצמך בכל דרך תצמצמי כמה שיותר את התלות שלך בבעלך,תהיי עצמאית ,תרוויחי משכורת משלך ,את תפרחי וזה יכול לגרום לראות אותך באור שונה וגם את תרגישי חזקה ,ומה שלא יהיה לא תפעלי מתוך חולשה ותחושת קורבנות שרק מזמינה עוד התעללות.כרגע אל תתייחסי בכלל לאיומים שלו להתגרש ,זו החלטה גדולה שתשפיע על הילד שלך ולכן תשקיעי את כל מאמצייך להעצים את עצמך ,זה בוודאי ייטיב עימך ואולי בע"ה גם יציל את הבית שלך.
בהצלחה ,מחזיקה לך אצבעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לגל
אור28/12/2010ברוכה הבאה למועדון של המפחדות להשאר לבד.אוי לנו אם כך ננהל את חיינו.לדעתי לכי לייעוץ לבד,בלעדיו.תנסי לשוחח איתו-האם הוא רוצה לשקם את היחסים ביניכם כי כך זה לא צורה?חשוב להקיף את עצמך באנשים שאוהבים אותך,שיכולים לתמוך בך. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום,אשמח לשמוע דעתכם - תגובה
סיגלית גלאי28/12/2010שלום גל,
בעלך הולך לבד לאירועים, מתנהג כלפייך לא יפה, מאיים שתסבלי, מצהיר שאין טעם לשקם את הזוגיות ביניכם... ובכל זאת אתם נשארים יחד. כדאי שתשאלו את עצמכם למה? האם העניין הוא הכסף של הכתובה, כפי שאת מציינת?! אם כן, האם בעינייך כל זה שווה בשביל הכסף?!
אבל, אם את רוצה אותו מסיבות נוספות (וכדאי שתכתבי לעצמך את כל הסיבות) אני ממליצה שתלכו לייעוץ זוגי ותשקיעו בשיקום התקשורת והיחסים ביניכם. אם הוא יסרב ללכת לייעוץ, כדאי שתשקלי את האפשרות ללכת לבד, במטרה לקבל כלים להתמודד עם המצב הנוכחי, עם הפחד, עם קבלת החלטות לעתיד.
מתיאור היחסים שלך מול משפחתו נראה ששיקום הקשר בינך לבין אימו יכול להשפיע לחיוב על היחסים עם בעלך. על פניו, ניתן להבין מדברייך שאם אמו תקבל אותך אז גם לו יהיה יותר קל להתגבר. האם זה אפשרי, שתנהלי איתה שיחה שתוביל לקשר חדש ביניכן? האם זה אפשרי שתלכי איתה לגישור חילוקי הדיעות?
בהצלחה,
גלאי סיגלית
ייעוץ זוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?