מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה עושים כשרוצים לסיים מערכת זוגיתליאת20/01/2011
אני נשואה כשמונה שנים יש לי 2 ילדים מקסימים ונפלאים אך לאחרונה אין ביני לבין בעלי כלום חוץ מגידול ילדים אני רוצה לסיים ולהתגרש הוא לא כל כך רוצה אלא טוען שאני צריכה להשתנות בעוד שהוא זה שצריך ולא בא אני אדם טוב מדי מכדי להשתנות עוד אני כבר 3 שבועות לא מצליחה להירדם בלילה רק מהמחשבות ואיני יודעת מה לעשות ? אודה לכם הצוות המקצועי אם תוכלו לעזור לי ולהאיר לי את התמונה תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת-
בני20/01/2011שלום לך,
לא חייבים לסיים אפשר פשוט להקפיא מצב !
כדי לבחון מה נשבר בינכם שבגינו את חושבת שצריך להפרד, דרוש רצון משני הצדדים, וכדי להניע את התהליך מספיק שצד אחד ייקח ע"ע את האחריות, א - ממה. השאלה היא מי ייקח את האחריות ראשון ובכך יודה למפרע ש"הבעיה" היא בו, כפי שציינת שניכם מושלמים בעיניי עצמם כמובן,,, והצד השני הוא זה שצריך להשתנות !
דמי בנפשך שיש לך מפעל שהקמת עם שותף, וכיום המפעל נקלע לקשיים, האם את יושבת ומחכה שהצד השני יתחיל בפעולות הבראה ? הרי כל יום שעובר זה נזק אדיר למפעל,,, ! א"כ בוודאי שאין זמן ומקום ועלייך לפעול תיכף ומייד, ובכל האמצעים העומדים לרשותך !
כשתסיימי את הנישואין הללו, בטח תרצי להתחיל בנישואין חדשים, אז רק שתדעי שהבעיות שלא נפתרו במערכת הזוגית הקודמת עומדים להופיע ולהתנחל גם בפעם השניה, לכן חשוב לשבת ולמפות את החיים שלכם, אחורה בזמן, ולראות מה הם הדברים שבגללן את מרגישה צורך לסיים, מה ניתן לתקן כדי שתרגישי בנוח בתוך הזוגיות הנוכחית, מה את רוצה שיקרה ? מה את צריכה לעשות כדי שמשהו יזוז לטובתך? ומה את דורשת מהצד השני לעשות עבורך ?
-
אנחנו לא יכולים לשלוט באירועים שבאים עלינו,,, אנחנו יכולים כן ! לשלוט כיצד להגיב עליהם !
הבחירה בידייך, אחריי שתחליטי, אז כבר לא משנה מה הצד השני חושב או עושה, יירצה יצטרף,,, לא ירצה גם לא נורא, לפחות ניסית,
-
עוד מילה אחת בנושא שהכי צרם לי מדברייך, "אני אדם טוב מדי מכדי להשתנות עוד"
אדם טוב רוצה להשתנות כל הזמן, בשביל עצמו, כי לנצח זה רק את עצמך !!!.
ולהשתנות, זה לא חסרון, להשתנות עוד ועוד זה אומנות !
השינוי, גורם לי לא להרגיש את החסרונות של האחר,
אז ליאת, אל תשתני בשביל אף אחד, תשתני בשביל להיות יותר טובה ממה שהיית קודם, ואני אגלה לך סוד, כשאת תעשי צעדים כאלו שיבואו מתוך רצון טוב לשפר את הזוגיות שלכם, הצד השני ירגיש בהבדל מהר מאוד, וייאלץ להשתנות גם, כי חיוך מושך חיוך, שמן מושך שמן, ו-כעס מושך כעס, כידוע,
ואם את מרגישה שכבר עשית את כל זה, ואני סתם מקשקש פה סיסמאות, אז קודם כל סליחה, ושנית, אולי נתת יותר מידי את עצמך, ולא מעצמך, ויחי ההבדל הגדול, כפי שאמרו חכמינו " לתת מעצמך, ולא את עצמך !"
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים כשרוצים לסיים מערכת זוגית - תגובה
דליה שוורץ22/01/2011ליאת שלום,
את מתארת מערכת יחסים שנכנביקורת גם כללסה לשיגרה, מערכת יחסים שמתנהלת סביב העניינים ה"טכניים" של הבית כמו: גידול ילדים וכל ענייני האדמיניסטרציה. השיגרה הזו שאת מתארת גורמת לחוסר ריגוש וחוסר עניין בזוגיות וכשמגיעים למצב הזה אז הדרך לשעמום ולרצון להפרד היא כבר ברורה.
דבר ראשון אני מציעה לך לבמון האם את באמת לא מתעניינת יותר בבן הזוג שלך או שהשגרה הרסה את הזוגיות? יכול להיות שעם קצת תשומת לב תוכלו להחיות את הזוגיות שלכם ולא בטוח שפרדה זאת האלטרנטיבה הראשונה..
מעבר לזה את טוענת שהוא זה שצריך להשתנות ואני רוצה להעיר את תשומת לבך לעניין שאין דבר כזה שרק אחד מבני הזוג אשם במה שקורה.. נדיר מאוד שזוגיות נכנסת למשבר בגלל אחד מבני הזוג ועצם המחשבה שלך שהוא צריך להשתנות מרמזת על סוג של שינוי שאת צריכהל עשות גם אצלך. אני מציעה שבמקום להתעסק באשמה שלו תפני את הביקורת גם כלפי עצמך ותתחילי לבחון מה את יכולה לעשות כדי שיהיה טוב יותר.
נסו ייעוץ זוגי - אץ מתארת מצב שמאוד מתאים לתהליך של ייעוץ..
בהצלחה,
דליה שוורץ
יועצת זוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?