מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני שבורה!A29/01/2011
היה לי קשר אפלטוני עם גבר קצת בוגר ממני.....אהבתי אותו בטירוף,הקשר התנתק לפני שנתיים בערך...הוא אמר לי לא להתקשר אליו יותר.....אני לא יכולה להוציא אותו מהראש שלי....הוא לא עשיר ולא יפה....אני פשוט אוהבת אותו....הייתי מתחתנת איתו אם זה היה אפשרי....למה הוא עשה לי את זה??!
קרה משהו מוזר והכל התפוצץ....היה אסור לנו להיות בקשר כזה..(רומנטי) אבל הרגשתי שזה בכל זאת גלש לשם,לא דיברנו על זה במפורש...אבל זה היה,גם אם קשה היה להבין מתוך מה שהוא דיבר איתי אז.....אבל באותה תקופה הוא כתב לי מכתב....וציין בסוף..."אוהב אותך,מותק"....נתן חיבוק תמים כזה....וזהו...אחרכך נשארנו בקשר טלפוני...עד שעשיתי טעות....או שהוא נפגע ממני,או שהוא קינא קצת אפילו שהוא לא מודה ולא יגיד את זה...הטון דיבור שלו נשמע מוזר....וזה הסתיים בכעס ובניתוק,התעלמות. פשוט נעלם. רציתי למות. פשוט למות.
אני לא יודעת מה קרה אולי מתחתי את החבל קצת יותר מידי....הוא שמע שהיה לי איזה קטע קטן עם מישהו,סתם משהו טיפשי והוא קצת נשמע עצבני,הוא אמר לי כזה....."שלום לך.........מושכת גברים,תמיד אמרתי לך שאת ילדה יפה...." ואז כשכעסתי עליו ושאלתי אותו איך יתכן שהוא חשב שאני שכבתי עם הבחור הזה? סתם מישהו?! אז ענה לי : "מה זה כל הסצינות האלה,לא חשבתי כלום,אל תדאגי....את אחת שלא שוכחים....." והוא שכח אותי!!!!!!!
ואז אחרי הכל!!!! וזה מה שהכי הזוי פה!! הוא מתקשר ואומר לי כך:"אני מצטער אם לא הייתי ברור,אין לי שום כוונה להיות איתך בקשר רומנטי,ואני מבקש,אל תתקשרי אלי יותר!"
מה זה אמור להיות?! זה כל כך מוזר....הוא שיגע אותי ומאז לא דיברנו,לא החלפנו מילה בשום דרך....הוא גם גר בעיר אחרת.....אני לא יכולה לשאת את המצב הזה!!
עכשיו שאלת המיליון שלי אליכם......אם הוא אומר לי שהוא רוצה שאני לא אתקשר אליו יותר ושהקשר הזה צריך להתנתק....אז זהו?..זה נגמר סופית? אני מרגישה באיזשהו מקום כאילו שזה לא נגמר....אני חייה בסימן שאלה אפילו שעברו שנתיים.....אמא שלי אומרת שאולי אני צריכה לכתוב לו מכתב....זאת הדרך היחידה בעינייה להבין מה עובר לו בראש....אולי יש לו מישהי? :(
אני יודעת שהוא בנאדם טוב מבסיסו....זה לא מתאים לו להתעלל בי ככה....אולי יש משהו שאני לא מבינה,מאיפה זה בא...הניתוק הזה..? אולי הבהלתי אותו.....כשאמרתי לו שאני אוהבת אותו..?
מישהו יכול לעזור לי?
:(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
A29/01/2011שכחתי לציין....אני עוד מעט בת 21....היום הוא עוד מעט בן 33.....
כשהכרנו הייתי רק בת 16.....
מעולם לא קיימנו יחסי מין......למרות שזה עבר לי בראש כל כך הרבה פעמים....(אני בטוחה שגם לו)
אני בחורה ממש ממש נאה...גבוהה ויפה...אני יודעת שאני בדיוק בטעם שלו....הוא לא מלך היופי,הוא אפילו טיפה יותר נמוך ממני....אני פשוט הרגשתי שיש ביניינו התאמה כל כך...אז לפחות אני בטוחה שזה היה הדדי....השאלה אם יש לו אלי משהו עד היום אפילו שהוא לא יוצר איתי קשר??
לא יתכן...כואב לי כל כך....דווקא בגלל שזה היה קשר אפלטוני...קשר רגשי,נפשי,עמוק,אמיתי......זאת הייתה פשוט אהבה טהורה....לא רצה ממני סקס...פשוט היה אכפת לו ממני...אני יודעת. אבל...אולי היום כבר לא אכפת לו ממני?
היום לי רגעים שחשבתי כבר בכיוון...של למות..וכאלה..הלוואי והייתי יכולה לשרוף אותו אצלי בלב ולא להתעסק בו יותר! ניסיתי! אני פשוט לא מצליחה!
מה שאני כן יודעת עליו היום,דרך האינטרנט וזה הדבר היחיד...שהוא חבר בעמותת "עלם" שזה עמותה שעוזרת לנוער במצוקה....לי הוא עזר כשהייתי במצוקה...והדבר האחרון ששמעתי ממנו זה לא היה בדיוק ממני אלא מאמא שלי.....
הוא התקשר אליה קצת רעד אמר בסוף שהוא יתקשר....
והוא לא.
הוא מתוסבך זה בטוח.
אני מפחדת שהכל בראש שלי,אבל זה לא יכול להיות.
עצוב לי כל כך...כל כך מתגעגעת אליו.
כל פעם שעובר לי השם שלו בראש יש לי מועקה.
:(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת נשמה טובה !!!
רון29/01/2011ראי, אינני נוהג לרוא את כל הסיפורים הארוכים והמתישים של כותבי הפורום הזה, ואינני חושב שהוא כל כך מתאים לפה אבל אני אענה לך משום שאת מתוקה ברמה שאינך משבינה בכלל כמה !!
את ילדה בת 21 כפי שאת מציינת עם המון מעלות, סביר להניח שאותו אדם הזוי גרם לך להבין אהבה ואכפתיות מה היא, דבר שמבחינתך סגר לך את המרחב הזוגי וגרם לך להתמקד אך ורק בו.
קצת רחוק בשבילך יקירתי לדבר על מוות וכל הדברים הנלווים לדבר המטורף הזה.
אני משוכנע כי במרוצת הזמן תשכחי אותו ואדם הרבה יותר איכותי והרבה יותר קשוב יגיע אליך.
הגיל בו הכרת את הברנש הזה (16) היא גיל מאוד טריוויאלי לאישה/נערה דבר שכל התרגשות ולו הקטנה ביותר יכולה להוציא את הנערה משיווי משקל.
תתמקדי באיך לשכוח את האיש הזה ואני משוכנע כי דלתות העולם הגדול יפתחו בפנייך
ושלא תעלי יותר על הלשון שלך את המילה התאבדות !!
שבוע מבורך לך ילדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרון - סחתיין
אנונימי30/01/2011אל אף חילוקי הדעות שלנו בקשר לתגובות שלך בעבר - סחתיין על התשובה. אולי עוד יש לך תקווה בכל זאת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שבורה! - תגובה
דליה שוורץ30/01/2011A שלום לך,
את מתארת קשר של ילדה צעירה עם גבר בוגר שמכיר את החיים ואת ההתנהלות שלהם קצת יותר טוב ממך וזה כנראה משהו שמאוד קסם לך ושבה את ליבך, ילדות צעירות נותות ללכת שבי אחרי גברים אסרטיביים שיודעים להחמיא ויודעים לשדר סמכות וסוג של ביטחון. אבל יש לי הרגשה שאותו גבר לא כ"כ יודע מה בדיוק הוא רוצה מעצמו או יותר נכון לא ידע אז מה הוא רוצה מעצמו... והוא נבהל מהקנאה שלו אלייך או מכך שילדה צעירה כ"כ הצהירה בפניו שהיא אוהבת אותו.. נכון להיום את שנתיים אחרי הקשר הזה בו לא שמעת ממנו מילה ולכן אני חושבת שאת צריכה להבין שהוא המשיך הלאה... הוא החליט שאינו מעוניין בקשר איתך ובחר לנתק אותו. ואת שנתיים אחרי עדיין מתייסרת ועדיין חושבת עליו.... תמשיכי הלאה, את בחורה צעירה כל הבילויים והשנים של הכייף פתוחים בפנייך את רק צריכה לצאת לעולם ולהנות מכל מה שיש לו להציע ובמקום זה את עסוקה בגבר בן 33 שלא ידע מה בדיוק הוא רוצה וכבר שנתיים הוא לא חלק מהחיים שלך.... אם תכתבי לו מכתב, מה יצא לך מזה? כלום רק תחכי ושוב תתאכזבי... צאי לעולם תהני ממנו ותכירי לך בחור שראוי לך... הוא נמצא שם את רק צריכה להתסכל סביב...
בהצלחה,
דליה שוורץ - יועצת זוגית ואישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכולם על העידוד...ולדליה שוורץ
A30/01/2011למה אני לא מאמינה שדבר כזה יכול לחזור על עצמו??
למה כל כך קשה לי להאמין שדבר כזה בעוצמה כזאת יקרה לי שוב פעם??
למה ברגע זה אני בוכה?!
למה כל כך קשה לי לקבל את מה שאתם אומרים לי וכולם אומרים לי כל הזמן?
כאילו שבאיזשהו מקום אני יודעת שאתם צודקים אבל משקרת לעצמי שזה בטח טעות ושאולי זה לא נכון.........
העצב ובתחושה של הסוף הזה. שזה נגמר. פשוט כל כך קשה וכואבת.
למה כל כך קשה לי להתנתק?
למה אני כל כך פסימית?
ולמה אני רואה אותו בדמיוני לנגד עייני מאושר עם אהובתו האחרת...כשאני כאן לבד?
:(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל A
מיטל31/01/2011את מרגישה ומתנהגת כך כי את אנושית ולא כולנו ניחנו באוםי חזק ואסרטיבי לחיים
יש אנשים שלפעמים זקוקים לקבל כמה "מכות" ע"מ ללמוד להבא
אני חושבת שזה שיעור טוב לחייך
האופי שלנו הוא בד"כ הנטייה של לרצות ולהיות במקומות לא לנו , כוונתי היא שתמיד נתאהב ונרצה להיות עם אנשים שהם לא בשבילנו ואנחנו יודעים זאת !! אך אנחנו נמשיך להיות שם כי תמיד נקווה שמשהו יקרה
אך קראי מה שכתבתי לך מתחת להודעה של מנהלת הפורום אני באמת ממליצה לך לשנות פאזה וקראי שוב מה מנהלת הפורום כתבה לך - אלו שנותייך הכי יפות וכייפיות וכדאי לך לנצל , ובמנסיון כי הייתי בגילך ... בעוד כמה שנים את תישבי וצתחקי על זה איך שישבת ובכית אבל אלו המבחנים שלנו לחיים
שנסי מותניים מתוקה הכל עובר בחיים ! החיים יפים !!! תתחילי להנות
ואיך שאומרים : "הלך נסיך יבוא מלך..."
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל A
מיטל30/01/2011שלום מתוקה
אני רוצה שתיקראי את מה שיש לי לומר לך
את צעירה , בריאה , יפה , כל החיים לפנייך !!!!! על מה את רוצה למות מתוקה ??? על מה ?? על גבר בן 33 ? שהכיר אותך כשהיית קטינה?
את בת 21! את רק בתחילת דרכך , העולם כל כך יפה ומלא באנשים מדהימים שתוכלי לפגוש אם רק תשחררי , היית בסיפור אהבה שנסחפת אליו ואינני מאשימה אותך - חלילה ! זה קורה להמון בנות בגילך , אך אני חושבת שהגיע הזמן שתשחררי כי הוא לא בשבילך מתוקה !
צאי לעולם ! תלמדי השקעי בעצמך , תצאי , תבלי ותכירי עולם מדהים עם אנשים בטווח גילאים שלך , תשקעי במשפחה שלך , בעצמך , בחברות שלך - חבל לבזבז אנרגיות מיותרות על דברים שמראש אנחנו יודעים שהם לא טובים לנו
ע ז ב י !!! מיותר מיותר ושוב מיותר !
יהיה לך קצת קשה בהתחלה אבל הזמן יעשה את שלו ואת תכירי בחורים אחרים
בהצלחהההה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיטל ורון,אתם מקסימים..
A01/02/2011אתם עוזרים לי באמת....אבל יש לי עוד משהו לשאול שאולי תוכלו לעזור לי בו...
האם זה הגיוני התחושה שאם אין לי חבר אז משהו איתי לא בסדר? תמיד פחדתי שאם שואלים אותי כזה:"נו,יש חבר??" ואני עונה שלא...אז הבנאדם שעומד מולי מתחיל לשאול את עצמו שאלות למה לבחורה יפה כמוני אין מישהו שאוהב אותה?
אשמח אם תענו לי...ושוב שניכם מקסימים! תודה...(:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל A
מיטל02/02/2011הייי - אני שמח לעזור
מדוע את צריכה להרגיש בטחון רק עם גבר לצידך ?? החוסר בטחון הזה נובע מדברים אחרים אולי ?
את לא צריכה עזר כנגדך על מנת להינות ולשמוח ולבלות ולטייל , לפעמים גם ה"לבד" זה כייף - האפשרות שלעשות מה שתירצי בצורה חופשיה ומאושרת ותנצלי את זה עכשיו כי כשתתחתני ויהיו לך ילדים אני לא חושבת שתוכלי לעשות זאת
אני רוצה שתביני - את רק בת 21 !! כל חייך לפנייך ! את תיצאי עוד עם כל כך הרבה גברים , ויוהיו לך חברים ויהיו לך דייטים עד שבסופו של דבר יגיע הגבר האחד בשבילך ( ועדיין ... אין דבר כזה "האחד" ולא "האחת" )
לאן את ממהרת בדיוק? לאן ??
מתוקה - תהני החיים קצרים ויפים !!! אל תחשבי על זה בכלל !! מה שיבוא יבוא מה שלא יבוא מאוחר יותר ... כל דבר בזמנו שלו !! קחי את החיים בקלות,כל מה שתעברי בחייך מהגיל הזה נועד לעצב את מי שתהיי בעתיד .
תשמחי , תצחקי , תחייכי , תאהבי , תשנאי , תכעסי - הכל מותר לך זה חלק מהחיים אבל אל תשכחי להיות תמיד אופטימית ומחוייכת ואל תשקעי במחשבות מיותרות ולא נכונות בשבילך - עזבי ! יש דברים יות חשובים
תמלאי את חייך רק בדברים שנכונים לך ושעושים לך טוב
למה לעזעזל בחורה בת 21 אמורה להיות בדכאון ?? למה?
אלו השנים הכי יפות בחיים ! הייתי הורגת כדי להיות שוב בגילך ואני לא רחוקה משם כל כך אך הייתי חוזרת לשם
שיהיה לך רק בהצלחה ותחייכי וכולם יחייכו אלייך בחזרה ואני בטוחה ב 100% שיש איפושהו בחור שרק ממתין שתכירי אותו ושיחזיר לך אהבה בחזרה ללא תנאים ומכשולים בדרך !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל A - המשך
מיטל02/02/2011תיקון טעות " אני שמחה לעזור" - ( זה כדי שאנשים פה לא יחשבו שיש מתזחים) ... לא משנה
בכל אופן רציתי לומר לך עוד דבר לגבי שאלתך כששואלים אותך אם יש לך חבר
למה את חושבת שהמעמד של " כן יש לי חבר " משנה משהו אצל מישהו ??
גם אם ישאלו בחורה בת 30 אם יש לה חבר והיא תאמר שלא והיא תיהיה בחורה מדהימה - מה זה משנה ? זה אומר שיש לך בעייה באישיות ? שלא מתחילים איתך ? אם על זה את חשבת אז אני ממליצה לך לשנות פאזה ומהר !
חבר זה לא הכל בחיים מתוקה , להתחתן זה גם לא הכל בחיים , הכי חשוב זה את - שאת תיהיה מרוצה ומאושרת ממה שיש לך ואם טרם מצאת את מה שאת מחפשת אז לא מצאת - לא קרה כלום ! ואני שוב חוזרת לעניין שאת רק בת 21
הכל יגיע בזמנו שלו לכל דבר בחיים יש את התזמון הנכון .
אני אשתף אותך שמשהו אישי שלי - אני עוד מעט נושקלת לגיל 30 והיה לי חבר 4 שנים שהייתי בטוחה שאני יתחתן איתו ונפרדנו לפני כמה חודשים והייתי מרוסקת ושבורה - ואני בחורה יפה ומושכת ואני לא משתחצנת - הרבה מחזרים יש אחריי , אבל לפעמים הדברים שאנחנו בונים אצלנו בראש משתנים , לפעמים מה שתכננת לא יצא לפועל ... למה? כי זה החיים , יש בהם הפתעות וחלקן לא נעימות וצריך להיות מוכן לכל דבר ולא אשקר לך יש בי ימים של עצב אך אני מתמודדת כי אני מעדיפה שעכשיו יכאב לי קצת בלב מאשר שיכאב לי יותר אם והייתי מתחתנת איתו ומביאה ילדים . ולפעמים משהו כואב לך עכשיו ואחר כך יבוא משהו הרבה יותר טוב ונכון בשבילך
אני רוצה שתביני את מה שאני אומרת לך כרגע - אל תקחי ללב !!
תביני שלפני כל בר שתכניבי לחייך יש אותך ואת היית שם לפניו , ואל תבטלי את עצמך בשביל אף אדם קודם זו את !
מקווה שעזרתי לך !!
המשך יום מקסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואי,תודה מיטל!!
A02/02/2011באמת חיזקת אותי (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?