מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך ממשיכים?מיכל15/03/2011
שלום לכל הנמצאים,
אני בת 37, נשואה פלוס שלושה.
לאחרונה גיליתי שבעלי בגד בי במשך שלושה חודשים עם מישהי.
תמיד הייתי בטוחה שהוא לא הטיפוס הבוגד, שזה לא יקרה לי - אבל הנה זה קרה בכל זאת. היתה לי תחושה לא טובה בחודש האחרון. אני ממש לא בעניין של נקמה. אני פשוט מאוד המומה ומאוכזבת. אני מרגישה חוסר תאבון ומתח רב - לוקחת כדורי הרגעה קלים כדי להמשיך לתפקד - יש שלושה ילדים ברקע ואחד מהם ממש לא קל לגידול (בלשון המעטה). בקשתי מבעלי שיתפנה מן הבית בהקדם, הוא עשה זאת. כעת אני מספרת לילדים שהוא נסע לשבוע לצורך עבודה. אני חשה בדידות רבה. אחותי וחברתי תומכות בי, אבל זה לא מספיק. אני נורא חוששת שכשנספר לילדים, הם יגיבו בקצוניות, במיוחד הילד הרגיש....מי יישאר להתמודד עם זה? אני. ולבד.....
תחושת הבדידות קשה מנשוא. אני מודה שאני מפחדת לגדל אותם לבד ! יש נקודות שילד בוכה/צורח ואני חייבת שמישהו יחלוק איתי את זה, יקל עלי מידי פעם, שאני אדע שיש לי גיבוי לפעמים. מאוד קשה לי לחשוב שאני צריכה לגדל אותם לבד. אמרתי לו שאין דרך חזרה. אני כבר לא בטוחה שזה נכון. הוא לוחץ על תחילת תהליך גישור, אין לי התנגדות, אבל גם אין לי אנרגיות לשום תהליך כרגע. מה אני עושה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך - טובת הילדים
מיכל15/03/2011אני רק רוצה להוסיף שגם מאוד קשה לי עם ההתייפייפות נפש הזאת של "לא נלחם, הכל לטובת הילדים". אם טובת הילדים חשובה לך, לא היית צריך ללכת ולבגוד.
היית אמור לעשות אחד משני דברים
לנסות טיפול זוגי על מנת להחיות את הקשר הקיים או: להודיע שאתה מעוניין להפרד, לעזוב את הבית בכבוד, ולחפש לך קשר חדש (במידה ובאמת אינך מעוניין להמשיך בקיים)
איך שלא תהפכו את זה, בחירה בבגידה והשארת "אדמה חרוכה" אחריך, זה לא משהו לטובת הילדים. זה התנהגות נלוזה, חסרת אחריות וסופר אגואיסטית.
האדמה נשמטת תחת רגלי, ואני אמורה להמשיך לתפקד, לתחזק את הבית, לתמוך בילדים. איך לכל הרוחות עושים את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל היקרה
מירי15/03/2011מיכל היקרה,
אני קוראת את מה שכתבת ואני מזדהה איתך.. ליבי ליבי לו רק היה ניתן לחזור אחורה - לאותה תמימות שהייתה.....עוד אחת שמצטרפת ל- " חבורת הנבגדות\ים "
מה אומר ומה אגיד , הייתי בסרט הזה ואני עדיין שם ....
מאמל'ה- הבוגדים - לא חושבים על טובת הילדים \טובת הבן \ת זוג הם חושבים רק על עצמם ..על מיצוי וסיפוק רגשי\מיני .....
לא פעם אני מוצאת את עצמי אומרת - איך לעזאזל הוא עשה לי את זה, איך הוא עשה לנו ,לילדים למשפחה.אבל אני תופסת את עצמי ואומרת לשבת ולבכות ולדוש בזה - זה לא יעזור. השאלה מה עושים.
המצב לא פשוט בכלל. קחי לעצמך פסק זמן שלא ילחיץ אותך עם הצעות תבקשי ממנו שירפה שיתרחק לזמן מסויים .
בנתיים כל עוד את לא יודעת מה את הולכת לעשות תמשיכי להמציא תירוצים לילדים מדוע אבא לא בבית. לא כדאי לספר להם שאתם נפרדתם כל עוד את לא סגורה עם עצמך.
מותר ורצוי להתאבל על מה שהיה ונלקח ממך - שלא ביושר. להוציא את הכעס הגדול שבתוכך ,התסכול,הפחד,היאוש,חוסר אונים......
היסורים הנפשיים שאת עוברת הם קשים מנשוא - אכן לא קל להיות במצב כזה (גם אני כמוך לקחתי תרופות הרגעה קלות ,לא פעם הרגשתי שאני עומדת להתמוטט - פשוט רציתי להכנס למיטה להתכסות בשמיכה ולהעלם - לא להתמודד. תפקדתי בקושי רב בעבודה ועם הילדים הלכתי ונהפכתי לצל של עצמי - רזיתי .
ומה עורר אותי זה החברות שצעקו עליי ואמרו שאני חייבת לקחת את עצמי בידים
אם לא בשבילי אז בשביל ילדיי . ואכן כך - עשיתי הכל כדי להשאיר את הראש למעלה ולא לטבוע - ניסתי להמשיך לחיות חיים כרגיל רק בשביל ילדיי ...
להעזר בחברה במשםחה - זה מאוד טוב. אבל את חייבת להעזר באיש מקצוע לכי לשיחות זה עוזר, זה מחזק.
בקשר לבן זוג שלך - תשבי טוב עם עצמך\עם איש מקצוע ותבררי האם את רוצה לנסות ולהציל את הקשר הזה - כשיש ילדים בתמונה אז אין ספק שלהפרד זה יותר קשה.
אחרי שתחליטי עם עצמך ואחרי שהתאפסת - תוכלי לדבר עם בעלך......
אני בחרתי להשאר בזוגיות הזאת - להגיד שזה קל - אני לא אשקר - להגיד לך שסלחתי (עדיין לא - ואני גם לא יודעת אם אוכל לסלוח) להגיד לך ששכחתי - גם לא.
אבל אני החלטתי בחרתי שאני מנסה להציל את הזוגיות את המשפחה שלי את הילדים שלי....
היו רגעים (המון) שרציתי להגיד יאאלה שיילך לעזאל - שיעזוב אותי .. שיילך לכלבה הזאת..
מה אני צריכה את כל הסבל הזה. אבל בכל אופן החלטתי להשאר -
אני שלמה עם ההחלטה שלי. וזה הדבר הכי חשוב להיות שלם עם הבחירה.
אני בחרתי -
לא קלה היא הדרך..... אבל אני ממשיכה... עם הנפילות עם האכזבות עם הקשיים .
מקווה לימים יותר טובים- ויש גם ימים כאלה.
בהצלחה מחזקת אותך מכל הלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיקירתי - אני מאוד מאמינה שאת תצליחי
אחת15/03/2011אם הפחד שלך הוא מהלבד, אז את לא צריכה לפחד.
כאשר תהיי לבד תגלי כוחות ועוצמות שלא הכרת. אחרי תהליך לא קל, תגיעי למקום של שקט ותוכלי אפילו להיות שלמה עם עצמך.
רק תאמיני בזה.
אסור לך להישאר איתו רק מהפחד להיות לבד. גם עכשיו את לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ל"אחת"
מיכל15/03/2011את צודקת, אני כבר לבד....עוד לא עיכלתי את זה.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למירי
מיכל15/03/2011המון המון תודה על תגובתך החמה והמחזקת, את הראשונה שאני מרגישה שבאמת מבינה אותי ואת תחושותי הקשות מנשוא. את צודקת בכל מילה. בשלב זה אני כנראה באמת זקוקה לעוד זמן עם עצמי, לפני שאני פונה לגישור ולפני שאנו מדברים עם הילדים. תודה מכל הלב !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירי היקרה
ש22/03/2011אני מרגישה שאני כתבתי זאת ומרגישה בדיוק כמוך חזקי ואמצי ,אני משתדלת כל יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגירושים ידידותיים
לילך10/04/2011דווקא יש מצבים של גירושין בהסכמה, זה דבר מוכר, ולא תמיד משנה מה היו הסיבות. כשיש ילדים לדעתי צריך למענם לנסות הכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכאן ולכאן
דני10/04/2011א. האם יש לך ידיעה ברורה על בגידה או שהוא מודה בזה, או זהו רק חשד או השערה או שמישהו בעל אינטרס או בלי אינטרס מכר לך?
ב. אם הדבר ברור ב100%, אני חותך לכאן ולכאן:
אם יש סיכוי שהדבר יחזור על עצמו והמעשה הוא לא רק המעשה אלא הוא מלמד על אורח חייו, אז אין ברירה אלא לסיים.
אם את יודעת או לפחות מאמינה שזו הייתה מעידה חד פעמית, אולי מישהי פיתתה אותו בשעה קשה וכדומה, והוא מבין את חומרת מעשיו, ובתור אחת שהכי מכירה אותו את יודעת שהוא תמיד היה בעל נאמן ואוהב וגם היום לאחר המעשה הוא נשאר כך, אז המעשה שהיה הוא רק בגדר "מעשה שהיה" ודבר ששייך להיסטוריה שעדיף שתישכח ועל כל פשעים תכסה אהבה.
אין זה נכון להרוס משפחה שלמה על ילדיה בשביל שטות חד פעמית (למרות שאיני ממעיט בחומרת המעשה אף כשלעצמו) כיוון שהמשפחה עדיין לא הרוסה.
אך לעומת זאת, אם המשפחה כבר ממילא הרוסה (כמו באפשרות הראשונה שהצגתי שיש סיכוי שזה אורח חייו) ומה שנותר זה רק להרוס אותה יותר, בוודאי שעדיף לסיים את ההרס עכשיו.
לגבי מה שהוא אמר טובת הילדים בוודאי שכדאי לקחת את זה בחשבון, כי אם יש לו כעת אינטרס לקדם שלום בית בשם טובת הילדים, אין זה אומר שעצם האמירה טובת הילדים אינה נכונה. ועל זה נאמר קבל את האמת ממי שאמרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך ממשיכים? - תגובה
סיגלית גלאי17/03/2011שלום מיכל,
גילוי הבגידה גרמה לטלטלה גדולה בחייך, וכפי שאת מתארת את נטולת אנרגיות בשלב זה להתמודד. ולכן, אני מציעה לך לא לקבל החלטות מיידיות, קחי את הזמן הדרוש לך להבין, האם בקשר שהיה ביניכם יש יותר מטובת הילדים, כי הרי את לא פחות חשובה... האם את מוכנה להילחם על הקשר עם בעלך? האם יש בך יכולת לסלוח למענכם?
בכל החלטה שתקבלי שיקום הזוגיות או פרידה, כדאי שתפני לקבלת עזרה, עבורכם ועבור הילדים.
בהצלחה,
סיגלית גלאי ייעוץ זוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)