מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרידות לא ברורות מצד בת הזוג..יהודה31/03/2011
אז אני יהודה בן 24..
כשהייתי בן 21, יצאתי עם מישהי למשך שנה ו4 חודש.. היו לנו עליות וירידות כמו לכל זוג- בין היתר חיכוכים עם ההורים, ולא הסתדרתי עם חברות שלה, היינו מסתגרים בבית רוב הזמן ומתראים פחות- בגלל שירות צבאי שלי והתחלת לימודים שלה..
בסופו של דבר הקשר נגמר לי במפתיע כשהיא טענה שהיא לא יודעת למה- אבל היא פשוט הפסיקה לאהוב אותי..
זה ממש שבר אותי- והרגשתי כאילו עולמי חרב עליי- מהיותי אדם פרקטי שמאמין שלכל דבר יש סיבה.. אבל עד היום אני לא יודע אותה..
למזלי אחרי 7 חודש הכרתי מישהי אחרת- מקסימה ומדהימה פי אלף מקודמתה- המשפחה שלה ואני קרובים מאוד, חברות שלה ואני מסתדרים בצורה מטורפת, אני והיא עברנו מלא חוויות- צימרים, מלונות, אירועים, פאבים ומועדונים, אפילו טסנו למזרח לחודש ביחד.. כל הזמן הזה כשהיא לומדת ואני עובד בקשר לטווח רחוק..
.....ופתאום אחרי שנה ו4- שוב.. היא לא אוהבת אותי יותר..
השתדלתי הרבה יותר מהפעם הראשונה, נתתי מעצמי המון ורציתי לשפר ולעבוד על הקשר הזה כמה שאפשר- אבל נראה שהדברים בחיים האלה ממש לא בשליטתי..
וזה הורג אותי כי זה כבר קרה לי פעם- ואני לא לומד מטעויות שאני עושה- אני פותח את עצמי בפני מישהי והיא אחרי שנה ו4- מחליטה לנפץ לי את הלב בלי טיפת התחשבות או ניסיון להבין איך אני מרגיש כלפיי העניין...
ועכשיו ממש ממש קשה לי- אני לא רוצה לצאת לשום מקום, אני לא רוצה להכיר בנות ואין לי חשק לכלום- איבדתי את העבודה, כל הביטחון העצמי הלך לי לפני בחינות למכללה שחלמתי ללמוד בא- אני מרגיש חסר אונים מכל כך הרבה בחינות- ולמרות שיש לי משפחה נפלאה וחברים יחסית תומכים- אף אחד מהם לא מבין כמה באמת כואב לי- לא משנה כמה הם מנסים לעזור- הם רק מכעיסים אותי יותר בתגובות שלהם...
אני מודה שאני מבין את זה שאסור לי לתלות כל כך הרבה האשמות על מערכת יחסים כי אין ערובה שזה יצליח- אבל שום דבר לא הכין אותי לזה פעם שנייה כשעשיתי הכל אחרת ונתתי לבחורה שוב את הלב שלי רק כדי לקבל אותו שבור עוד יותר מהפעם הראשונה..
מה אני אמור לעשות?
יש לי זכות לדרוש לסיבה לגיטימית? צריך לעזוב אותה לנפשה ולשבור את הראש בסיכון שאני הולך להתפרק לתקופת זמן ארוכה מאוד? .. אין לי תשובות ואין לי סדר במחשבות מספיק בשביל להבין בעצמי מה הדרך שצריך לפעול בה- ואני מבולבל מאוד ואני צריך עזרה... מאוד מאוד צריך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידות לא ברורות מצד בת הזוג.. - תגובה
מיכל פאטל04/04/2011שלום לך יהודה,
אתה בחור צעיר עם המון רצון טוב שהכל יצליח ושהכל יהיה בשליטתך.אבל מה לעשות לחיים יש דינאמיקה משלהם . אין זה באשמתך שהקשר נגמר, הקשרים הזוגיים שלך נמשכו לאורך זמן והיו כפי שניתן להבין מספקים מאוד (בעיקר במערכת השנייה)- אבל מה לעשות לעיתים אחד מבני הזוג ולעיתים שני בני הזוג מרגישים תחושת מיצוי ואין אף אחד ש'אשם' בכך.אני חושבת שמה שמחבל לרגשות ולתחושות הקשות שאתה חווה קשור למחשבות שמתרוצצות לך בראש והן ברובן שליליות לצערי (כמו אצל כולנו אגב).
אני ממליצה לך לגשת לטיפול קוגניטיבי- התנהגותי שהוא קצר מועד ,ושם יעזרו לך להבין כיצד מחשבותייך משפיעים על הרגשות שלך טעל התנהגותך,וילמדו אותך כיצד לשלוט בהם ולהשיג לעצמך חזרה שליטה וביטחון בחייך ,וכמובן הרגשה טובה יותר.
בהצלחה!
מיכל פאטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?