מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בגידהמ.פ04/04/2011
היי,
הסיפור שלי מתחיל לפני כשש שנים שנה לאחר נישואיי. הייתי אז בהריון עם הילד הראשון וגיליתי שבעלי מנהל "חיים כפולים" עם משהי שלא יודעת שהוא נשוי. הוא שיקר לה ולי במשך כמעט שנה. לאחר שגיליתי הוא יצא מהבית, התחלנו בתהליך גירושים לא קל. שנתיים גידלתי לבד את בני. לאחר שנתיים, במהלך תהליך הגירושים, חזר בעלי ורצה לחזור הבייתה ולשקם את הנישואים. היה לי קשה מאוד, לא רציתי כלל, עד שלבסוף החלטתי לתת לזה סיכוי נוסף. חשבתי שהוא היה צעיר שנישא, הילד הבהיל אותו ושעכשיו הוא מעריך מה זו משפחה.
חיכיתי 4 שנים להריון השני כדי לדעת בוודאות שהוא לא יעשה זאת שוב ולצערי כאשר נכנסתי להריון בילד השני, שוב ניהל רומן באותה מתכונת עם מישהי שחשבה שהוא גרוש. לאחר חודש אחרי שילדתי גיליתי זאת ושוב נפלתי נפשית. לא האמנתי שזה קורה לי שנית, לא האמנתי שלאחר התקופה הקשה שעברנו עם טיפול זוגי וכדומה עד שהוא חזר הבייתה בפעם הראשונה וכמעט הפסיד את המשפחה שלו, הוא שוב יעשה זאת.
בפעם הזאת הוא הגיב שונה, הוא אמר שנלחץ מההריון והוא אוהב אותי ואת הילדים ומוכן לעשות הכל כדי לתקן את היחסים. הוא לא מוכן לשמוע על גירושים וטוען שהיה צריך לקבל עוד סטירה כדי להבין מה יש לו.
קשה לי מאוד, אני לא מאמינה לו וכל הזמן עצובה. הייתי רוצה להתחיל הכל מחדש ולמצוא לי בן זוג שיעריך אותי, ישר וכנה. אולם, אני חוששת מבדידות לאחר הגירושים, ההתמודדות עם הילד בן ה-6 והקטן בן שלושה חודשים. פתאום אין לי ביטחון שמישהו ירצה אותי עם שני ילדים ואולי אני אשאר גרושה בודדה. כי מאוד חשוב לי משפחה, זה הכל בשבילי ולכן אני מפחדת לפגוע בילדים שלי. חשוב לציין כי אני אדם חם, ביתי, פתוח ורגיש. בת 31, נראית טוב ומשכילה. לא יודעת מה לעשות, חשבתי ללכת לטיפול זוגי ואולי שם אמצא תשובות, גם לשאלות מה היה הצורך של בעלי למעשים אלו ואולי זה לא צורך אלא משהו ריגשי עם עצמו וכמובן האם אני יכולה להתגבר על זה בכלל?
אשמח לעצות והפנייה למטפל בירושלים.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ.פ-
בני04/04/2011צרת רבים חצי נחמה,,, לצערנו זה קורה במשפחות הכי טובות, כל הכבוד לך שנתת לו צאנס, יעוץ טוב גם כדי לסדר לך את הראש לעתיד, ולדעתי את צריכה לגרום לו להזיע והרבה כדי שהפעם זה יעבוד, קחי שליטה על המשך דרכך אל תפחדי, את זו שקובעת אם הולכים בכלל לייעוץ ולמי הולכים, אל תשדרי לו שאת צריכה אותו מטעמי נוחות ושאת חוששת לצאת מהקשר הזה,
אי אפשר להמליץ כאן בפורום על מטפלים, תצטרכי לחפש לבד.
מה שלא תעשי שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגידה - תגובה
מיכל פאטל04/04/2011שלום לך מ.פ
אני יכולה להבין שעברת וגם עכת את עוברת תקופה לא קלה ואף כואבת ומשבר אמון חריף.את באמת נשמעת מאוד נבונה ומודעת, אך יתכן כי למרות שהייתם בטיפול זוגי לאחר הבגידה בפעם הראשונה, לא הצלחתם לזהות את ה'באגים' במערכת הזוגית שלכם: מהוא שורש הבעיה? כמו שציינת יפה - מדוע בעלך היה זקוק ל'רומן' נוסף על אף שיודע מהי הרגשתך ומה דעתך? מה חסר בזוגיות שלכם? על איזה צרכים היא איננה עונה? אגב- גם רגשות הם צורך.....המון שאלות צריכות להישאל הפעם שקשורות אלייך ולדפוסי החשיבה שלך . אני בעד לעשות טיפול זוגי אך עם מטרות ברורות, יעדים ובדיקה לעומק של גורמי המשבר הנוכחי.
יתכן כי לא יהיה מנוס מפרידה, אך שווה לנסות ולברר מה שם קרה, כיוון שאם אנו לא מודעים לדפוסים שלנו - טעויות דומות עלולות להתרחש גם במערכות היחסים הבאות שלנו.
בהצלחה- רבה- מיכל פאטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסגרי סיפור
דוד05/04/2011אני מצטער שזה קורה לך." זנב עקום לא מתישר". מצטער לומר לך את זה אבל סגרי את הסיפור איתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?