בדרך לגט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדרך לגט
    רוית
    10/04/2011

ערב טוב חברים,

אחרי שנה וחצי של נשואים וילד בן 4 חודשים בסה"כ, אנחנו בדרך לבלתי צפוי. מיותר לציין את הקושי שאני נמצאת בו, ואני אפילו לא מסוגלת להסביר לעצמי למה זה קורה.
    אבל זה קורה, ובכל הטירוף הנפשי הזה שכולל את שברון על חלום המשפחה, הריון לידה וילד בן 4 חודשים שאני עדיין לא מעכלת שיש לי, אין ברירה אלא להתייחס ולהתעסק גם בצד הפרקטי והמשפטי של העניין.

לפי הלידה, עבדתי במשרה שדרשה וגזלה ממני הרבה מאוד והשתכרתי כ- 10,000 ש"ח נטו בחודש.כבר אחרי הלידה הרגשתי שאני לא בטוחה שאני מסוגלת לעבוד במשרה מהסוג הזה, שגוזלת כל טיפת משאב בחיים, ועכשיו כשאני לפני הורות חד הורית, אני לא מסוגלת לחשוב על אופציה של עבודה מסביב לשעון.ואני עדיין לא יודעת אם אני אחזור לעבודה הזו או אבחר במשרה סולידית יותר עם שכר נמוך בהרבה.

נשאלת השאלה, כמה מזונות בממוצע הוא צריך לשלם לי, בהתחשב שהוא שכיר שההכנסה שלו הוא 7,000 ש"ח בממוצע.

אין לנו רכוש, למעט תכולת הבית (מינמלית ) ורכב אותם סיכמנו שהוא משאיר לי. לו יש חסכונות בסדר גודל של 120,000 ש"ח שהוא הביא איתו לנישואין.

חשוב לי לציין שלפני כ- 3 שנים הוא הפך לעצמאי ולקח לעסק זמן להתרומם, בתקופה הזו אני שילמתי את ההוצאות העיקריות בבית.

בינתיים הוא בבית, אבל צריך לעזוב בימים הקרובים.

בקיצור, אנחנו בדרך לגישור (אמורים, אלא אם מישהו ישתגע בדרך לשם) ורציתי לדעת פחות או יותר מהן זכויותיי בהתחשב בניתונים שפירטתי. אל תשלחו אותי לעו"ד או לחברים, עדיין לא מסוגלת.

הוא הציע לי 4,000 ש"ח בחודש, אבל נשאלת השאלה אם לא עדיף לי לפנות לבית הדין בהנחה שהוא זה שמבקש להתגרש. (אני זרקתי את עניין הגירושים בתקופה של כעס וכשהתרטתי וביקשתי שלום בית, הוא החליט שלא מתאים לו והוא מתעקש על גירושים).

לגבי המצב הנפשי...אל תשאלו...אני אפילו לא יודעת איפה להתחיל!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדרך לגט

הוספת תגובה

• טל-

בני
    10/04/2011

ערב טוב טל

כואב הלב לראות זוג צעיר מתפרק בגלל אגו ומשחקי כבוד, כואב לי עלייך שאת מרימה ידיים, כואב לי על זה שאין לך בכל משפחתך מישהו שיכול לנער אתכם ולשלוח אתכם לייעוץ זוגי שיזכיר לכם שוב מה חיפשתם בתחילת הדרך,
    -
    מבין השורות אני מבין שהיית שמחה עם מישהו היה לוקח פיקוד על המצב ומחזיר את הכל לקדמותו,,, האם זה נכון ?
    החיים יפים, יש לכם "תינוק" בן 4 חודשים,,, טרם חזרת לעצמך מהלידה, רק אתמול התחתנת,,, שלשום עוד הרווחת 10.000 שח, וואו איזה יופי, אז מה קרה פתאום ? מה נפלתם על השכל ?
    מי נתן לכם רישיון להורות ? מי ?
    (אני שואל כדי לעורר את אותך, ולא ח"ו להציק לך,)
    את חייבת חייבת ללכת באופן דחוף ביותר לבד או עם בן זוגך לאנשי מקצוע בתחום הייעוץ כדי לבדוק לאן נעלמה "פתאום" האהבה, התשוקה, הדבר הזה שהדביק את שניכם יחדיו,
    לאן נעלמו כל החיוכים המבטים, השיחות לתוך הלילה,,, מה את זוכרת מהפגישה הראשונה שלכם, מה הוא לבש ? מה את לבשת ?
    לאן את הולכת ? לגישור ? או לפרידה סופית ?
    חייב להיות מישהו שיתווך בין האגו שלו לשלום בית שלך !
    -
    וכעת קצת מספרים:
    לא תקבלי בחיים 4000 שח ממנו, א. כי מזונות לילד הם בערך 1.500 שח +-
    ב. איך בן אדם שמרוויח 7000 שח יפריש לך כל חודש מראש 4000 שח, הוא יודע חשבון התכשיט שלך ? הוא מבין שמעתה עליו לשלם שכירות דירה, אחזקת רכב נוסף, חשבונות מים חשמל גז של דירה נוספת ? מה שאומר שיש לו אולי רצון טוב, אבל אחריי חודשיים הוא יפול, ואז תפתחי נגדו בהליכי הוצאה לפועל,,,
    תוך שנה הלכו לעזעזל החסכונות שלו, הוא יודע את זה ?
    -
    מצבך הנפשי יכול להפתר אם רק תלמדי לשחרר את הכאב והתיסכול שלך במקומות הנכונים,
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדרך לגט - תגובה

מיכל פאטל
    11/04/2011

שלום לך טל,

כל כך חבל לי לשמוע שאתם במהירות כזו כבר מתכוננים להיפרד....אני מבינה לליבך ומתארת לעצמי שאת בעיצומה של תקופה מטלטלת ולא פשוטה -גם הורות חדשה וגם משבר זוגי בו- זמנית זה מאוד מורכב.
    למרות שאת מציינת מנפורשות שהוא נחוש להיפרד- אני ממליצה לברר שנית האם ניתן לאחות את השברים ולטפלבקשיים שבזוגיות הכל כך צעירה שלכם.
    לגופו של עניין , פורום זה אינו עוסק מיקצועית בסוגיות כגון אלו שאת מעלה.אלו סוגיות מישפטיות בד"כ לעו"ד שמתמחה בדיני אישות.את יכולה לברר זאת בסניפי נע"מת הקרובים למגורייך, גם וי"צו מעמיד אנשי מיקצוע טובים, ןיש את ש.י.ל בכל עיר מגורים (שירות ייעוץ לאזרח)שם ישנם בוגרי מישפטים הנותנים ייעוץ ללא תשלום או עם תשלום מיזערי.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדרך לגט

עצבות
    16/04/2011

טל היקרה,
    לא יודעת איך ולמה מעיון בפורום (ובעצם בגלל סיטואציה דומה) נפלתי על הודעתך והרגשתי הזדהות מוחלטת (אף כי מקרינו מעט שונים.. אם כי מובילים לאותו המקום)
    אם תרצי עצה או סתם לשתף, את מוזמנת ב [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טל ליבי איתך

אודליה
    21/04/2011

אני כל כך מבינה מה את עוברת.. לי זה קרה אחרי 6 שנים מתוכם 4 נשואים עם ילד בן 3 שנים. הכאב הוא עצום, הוא התאהב במשהי אחרת מהעבודה שלו, שזה ממש כואב, ופשוט עזב את הבית. אין לי מילים לתאר את הכאב גם הפיזי וגם הנפשי, אני רק מבינה את כאבך מעומקי ליבי... הלוואי והייתה לי נוסחאת פלא להעביר את הכאב הזה הייתי חולקת אותו איתך בשמחה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו