מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרידה הראשונה שלי- כואבת וקשהאמא22/04/2011
אני בת 23. לאחר קשר ראשון רציני של שנה וחצי שכלל מעבר למגורים ביחד ואוסף של חלומות, הכל התנפץ לי בפנים כשהוא אמר שהאהבה נגמרה.
אני עוברת על הודעות מלפני שבוע, תמונות, זכרונות- הכל רמז על אהבה גדולה, על רגש גדול מאוד, לאן הכל נעלם?
הוא אמר שבתקופה האחרונה הוא אמר משהו אחד והרגיש משהו אחר, ואני לא הרגשתי כלום, בערב אחד של שיחה עמוקה בכינו כמו שמעולם לא נתנו לעצמנו להתפרק, והריחוק היה ניכר, אפילו בנשיקה, ובמילים, וברצון שלי לפתור, והרצון שלו להבהיר לי שזה לא ילך.
היה שם הרבה מעבר לאהבה: הפרש גילאים של תשע שנים, אני בתחילת הדרך לכניסה ללימודים באוניברסיטה, הוא כבר מושרש בקריירה מצליחה, אצלי זה היה הכל ראשוני, ואצלו הרבה דברים היו מוכרים. מההתחלה הוא אמר לי שהוא לא יודע מה לגביי העתיד,שזה מוקדם, אצלי התוכניות כבר רצו וידעתי שאני רוצה אותו בחיים שלי ובעתיד שלי.
כשנפרדנו הוא אמר לי שמעולם לא הצליח לדמיין את העתיד שלו איתי, זה שובר אותי אפילו כשאני כותבת את זה עכשיו כדי לקבל קצת תמיכה.
אני יודעת שהלקח שלי מהקשר הוא לדעת שהייתי תלותית. שהחיים שלי לפניו הפסיקו וסבבו סביבו. הכל היה מתחיל ונגמר בו. הרבה קשרים החלטתי לנתק מהמחשבה שהוא מספק לי הכל, ואולי זאת הסיבה שאני מרגישה בודדה ושהקושי להתמודד ולהקים את עצמי מחדש נובע גם מטעויות אלו.
אני מרגישה כבויה. שאני לא יודעת מי אני, מה אני רוצה מהחיים, מעצמי.
הכאב שלי לא מפסיק, אני בוכה הרבה מצער על מה שיכל להיות, ואיך לא שמתי לב.
אני גם דואגת לו מאוד. הרבה מהמחשבות שלי קשורות למצבו- מה איתו, איך הוא מתמודד, עם מי הוא מדבר, אם הוא התגבר עליי או לא, במקום להתרכז בעצמי ואיך לעזור לעצמי, אני מביאה אותי לאותו מקום תלותי שבו אני דואגת קודם לו.
לא חשבתי שהקשר יסתיים ככה, לא רציתי, וכמה שזה כואב.
אני רוצה להשתקם מזה, למצוא לעצמי דרך חדשה וחברים ולדעת שהיה טוב ומפה צריך להמשיך הלאה, קדימה ואני פשוט לא מצליחה.
אשמח לקבל תמיכה,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרידה הראשונה שלי- כואבת וקשה - תגובה
סיגלית גלאי23/04/2011לאלמונית שלום,
אומנם את צעירה אך מאוד בוגרת ביכולת ההתבוננות והחשיבה שלך, וזה בהחלט ייתרון שיכול לעודד אותך. חשבי על כך שהרווחת אהבה שהיתה בה הנאה וניסיון חיים, חשבי על כך שהיום את יודעת יותר בבהירות מה את רוצה בקשר זוגי. את בתחילתה של דרך חדשה, לימודים וקריירה והכרות עם חברים חדשים שתפגשי, לכי לקראת זה בשמחה שימי את עצמך בלבד במרכז מחשבותייך ונסי להסתכל רק קדימה. אני בטוחה שבמהלך כל זה תפגשי את האדם שיתאים לך מבחינת הגיל והרצון למסד קשר ארוך טווח.
אני מאחלת לך שתמשיכי לחוות, להתרגש ולהתאהב..
בהצלחה
גלאי סיגלית
ייעוץ זוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה לעזור
אני24/04/2011שלום,אהבה ראשונה שנגמרת,כן עם כל החלומות זה פשוט מרסק את הלב
אני בערך בגילך ,וגם אחרי אהבה ראשונה שנגמרה,נסיבות אחרות
אבל מבינה קצת...
מי היית לפניו?
נכון שכנראה זה נראה שאת לא יודעת, אבל נסי לחשוב
מה עושה לך טוב ?
מה את אוהבת?
אילו דברים חדשים את יכולה לגלות ולנסות בחייך תחביבים..
אין לי דעות חיוביות בקשר למחשבה שיש חבר זהו הוא כל העולם
כל השאר נעלמים, אבל ככה את חשבת בזמנו ולא יכולת לדעת,
כעת זה יהיה "לקח" לקשר הבא,
אילו חברים מהעבר באמת אהבת?איזו חברה טובה?ידיד טוב?
מי חברים קצת רחוקים יותר שאת יכולה להרים עליהם טלפון
לשאול לשלומם ולראות אם אפשר לצאת לדבר לבלות?
במסגרת הלימודים שתתחילי תוכלי להכיר אנשים חדשים...
זה קשה מאוד ....מאוד מאוד
אבל תהיי חזקה ותתמודדי
אחד הדברים החשובים הוא להעסיק את עצמך
לא לחשוב יותר מדי ...אבל כן מאוד חשוב להוציא את הכאב
מקווה שעזרתי
אם את רוצה לדבר מעבר
תרשמי את המייל שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?