מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסתבכתי עם שני גבריםאנונימית05/05/2011
אנסה לעשות זאת כמה שיותר קצר. יש לי חבר מקסים מזה כארבע שנים, אין לי מילה אחת רעה לומר עליו. אלא שעם הזמן הבחירות שעשינו בחיינו היו מעט שונות ומצאנו את עצמנו לאחר כארבע שנים במקומות שונים מעט מבחינת שאיפות, אבל סה"כ אנחנו משדרים על אותו הגל ומאוד קשובים ואיכפתיים אחד לשניה. במהלך השנה וחצי האחרונות התחלתי לחוש התרחקות רגשית כלשהיא ממנו מפני שהכיוון בחייו שבחר לנקוט בו (מבחינת עבודה, רצונות הישגיים וכו') לא תאם כל כך את הכיוון שלי, ונפתחו בינינו פערים שונים, אם בשיחות שנעשו, ברמות ההבנה של דברים. פשוט הרגשתי שכל אלה מרחיקים אותי ממנו גם ברמה הפיזית והשפיעו על המשיכה שלי אליו. במהלך השנה וחצי האלה הכרתי בחור בעבודה, ההכרות החלה כידידות, אך במהרה הרגשתי שאני מפתחת אליו המון רגשות שעצרתי במשך שנה ויותר. לא דיברתי עליהם ולא עשיתי כלום עם העניין. הוא רצה אותי, אך הכל היה מודחק מאוד והשתדלתי לא להעלות כלום על פני השטח בנוגע לרגשותיי, שכן הייתי במערכת יחסים וכן ניסיתי להתכחש לעניין הזה, לא האמנתי שזה קורה לי .לפני מספר חודשים,לאחר שחשבתי שאני הולכת לאבד אותו לטובת מישהי אחרת,זרקתי איזו מילה לגבי הגעגוע שלי אליו בתור בן אדם שחשוב לי, ומשם קרה תהליך מאוד מהיר ולא מתוכנן, וכל הקלפים פשוט נזרקו יום אחרי יום על השולחן מצד שנינו. תוך שבוע הגענו בסיכומו של עניין לזה ששנינו מאוהבים אחד בשני כבר המון זמן. רק שאני הייתי זו שעצרתי את זה. עברו חודשיים מאז... אני לא מצליחה להיפרד מהחבר שלי, בכל פעם שאני מנסה לעשות זאת אני בורחת מיד אחורה כי אני לא מאמינה שאני באמת הולכת לעשות את זה. זה נראה לי כאילו זה לא לעולם לא יקרה. כלומר- יש לי סיבה מספיק טובה והיא הרגשות האלה לבחור האחר שאותו אני מכירה כבר הרבה זמן ובטוחה ברגשותיו כלפיי ושהוכיח את עצמו המון פעמים. הוא אוהב אותי באמת ובתמים. אך מצד שני אני גם מרגישה שאין לי סיבה מספיק טובה לפרק את זה - כלומר, מה עשה החבר המקסים שלי פרט ללהיות מקסים ואוהב? אבל אני מרגישה עם כל זה שזה לא מספיק לי. אין לי את אותה אהבה אליו שיש לי לבחור השני. אני אוכלת את עצמי, לא מצליחה לעשות כלום, לא מצליחה לעזוב אותו.... בוכה כל פעם שאני חושבת על זה. אך בכל פעם שאני מרגישה שאני מאבדת את הבחור השני- אני על סף קריסה. אני מניחה שהקושי שלי נובע גם מהרגל. אני פשוט לא רואה את עצמי מתחתנת איתו... אבל גם מרגישה רע מהמחשבה שאני עוזבת אותו בשביל מישהו אחר. הבחור השני עזב מישהי בשבילי.... למה אני לא מצליחה לעשות זאת בחזרה?... אני מרגישה שאני פחדנית ושקרנית....ואני פשוט לא מסוגלת לתפקד יותר... אבל אני לא מצליחה לקחת החלטה... אני יודעת שאוכל להיות מאושרת עם שניהם, אך לא מרגישה שיש לי את המוטיבציה להעניק לחבר שלי את מה שאני מסוגלת להעניק לבחור השני, שאיתו זה בא לי טבעי מאוד. אני לא מבינה מה קורה לי.... אני במשבר גדול...
אשמח לעצה ועזרה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בסוף את תגידי הייתי צריכה לבחור
ניר06/05/2011בראשון ...
ואם לא ילך ...
הייתי צריכה בשני .
הבעיה היא אצלך בלבד ! אולי תתחתני בגיל מבוגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסתבכתי עם שני גברים - תגובה
סיגלית גלאי08/05/2011לאנונימית שלום,
לא בטוח שאקל עלייך עם תשובתי, אך אני רוצה להציע לך כיוון חשיבה נוסף. קירבה ביטחון ויציבות בקשר לעיתים מרחיקים מאיתנו את הלהט והתשוקה וגורמים להתרחקות רגשית (בהחלט סוג של פארדוקס). נסי לדמיין שהחבר שלך היה מודיע לך שהוא קם ועוזב, האם היית מוותרת עליו בקלות? או שהיית מרגישה שאסור לך לאבד אותו? אם יש לך תשובה לשאלה, היא בוודאי תעזור לך להחליט.
נראה שאת מתלבטת בשאלות של בחירה בין התאהבות או אהבה? בין מחויבות או התרגשות? בין אחריות להרפתקנות?
האתגר העומד בפני זוגות רבים בימינו, טמון ביכולת לשלב בין הצורך במה שבטוח וצפוי ובין השאיפה לחפש את המסעיר והמסתורי. אולי כל מה שאת זקוקה בקשר הנוכחי הוא למצוא את הדרך להתחבר אליו שוב באופן רגשי.
בהצלחה
גלאי סיגלית
ייעוץ זוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?