מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חולת אהבהאני12/05/2011
3 חודשים מהפרידה, אני מבינה את המקום שהייתי בו לפני קצת יותר מחצי שנה
כשהחלטנו לחזור, על-אף כל הידיעה שכבר חצי שנה לפני הפרידה הראשונה
היינו רבים הרבה, והסגנון חיים שלו תיסכל אותי ומכך הוא היה מתוסכל
חזרנו כי מבחנתי הייתה את הרגשת הלבד הזו,את ההרגשה שאני לא מצליחה להתחבר
לאף אחד אחר כמו אליו ,שהכל זה שטויות ושאנחנו כן צריכים להיות ביחד ואיך יכול להיות שלא, לצערי יכול להיות שאם עכשיו היינו בפרידה הראשונה הייתי נשברת שוב וחוזרת אליו.
הסיבה שכעת יש לי כ"כ הרבה טינה וכעס אליו,זה שבמשך חצי שנה של סוף הזוגיות הראשונה הקשר הדרדר מאהבה עצומה אז מילא אם היה נגמר אז ,אחרי שבדיעבד היה צריך להגמר כמה וכמה וכמה פעמים כבר,אבל ניסינו ונשארנו כי היינו האהבה הראשונה ורצינו שזה יהיה לנצח, אבל כבר אז כתבתי דברים שראיתי שהוא לא בשבילי שהחיים שלו בעייתים לי ההתנהגות שלו ,וחזרנו 4 חודשים ,וגיליתי דרים שגרמו לי לטינה כלפיו ,דברים שרק בגללם גם אם הוא היה רוצה לחזור ,מה שהוא אומר שהוא לא רוצה ,לא הייתי חוזרת כי הוא שבר אמון ,אבל כל הכעס והשנאה שיש בי עליו זה הרבה כי חזרנו
כי בזבזנו את האנרגיות בקשר הדפוק הזה כשכבר מזמן היה ידוע שאנחנו לא מתאימים.
והוא גרם לי לפחד שאיך פעם כ"כ הבנו והיינו כ"כ קרובים הוא מבינתו היה רוצה להיות ידידים ,אני לא מסוגלת שונאת אותו .כואב לי שזה מה שיש לי אל אהבתי הראשונה
הוא פשוט גרם לי לשנוא אותו ,אני חושבת עליו המון וכועסת על עצמי על הקשר הזה
ומפחדת מאיך קשר אחר יהיה ,מה גם שאולי פספסתי למרות הכל ,כי מי יבין אותי כמוהו אל מי אני אתחבר כמו שאליו,והרי אצל כל בן-אדם יהיו דברים שיהיו בעייתים ,לא ברמה הקיצונית כמוהו, והוא היה אומר שהוא ישנה אבל לא באמת עשה...
אני כנראה מפחדת ואובססיבית בקשר לזה, כי ראבאק לפני 3 חודשים נגמר היו המון דברים רעים ,תגידי תודה ותחיי את חייך.
אני מתגעגעת לביחד אבל מפחדת מההרס שלו ,וממי בכלל יוכל להתחבר אליי...
אני יודעת שאולי הצורך שלי בביחד או הביקורת שהעברתי על האקס
באה גם ממקום של חסך בי ,למרות שבדיעבד אני מבינה שלא הייתי יכולה לחיות עם החיים שלו ..כל מיני דברים קטנים וגדולים שמוכיחים לי את זה, ואני מקווה שכן עד שהיינו מגיעים לגשרים הנורא מפחידים בחיים שלנו ,עוד 3-4 שנים שהיו נמשכים כמעט 10 שנים
אני בת 22, בכל ה15 שנים הקרובות שכ"כ הפחיד אותי אילו חיים יהיו לי עם הבן-אדם הזה,אני אהיה בזוגיות מאושרת וטובה הרבה יותר ,אבל הכאב והפחד הזה עכשיו על איך אהבה כ"כ גדולה פשוט נהרסה... והרג אותי שהוא חשב שנהיה ידידים....
אני צריכה להיות עסוקה יותר ..אני לומדת אולי גם כדי לעבוד רק כדי להיות עסוקה יותר
להשקיע בלימודים,נגיד עכשיו במקום לשבת לכתוב כ"כ הרבה לחשוב כ"כ הרבה ללמוד, כן להתעסק בדברים שלי ,כן לנסות ולהפגש עם החברים שאני כן אוהבת
אולי גם לצאת לבלות להנות ולהכיר בחורים , למרות שהאובדן הוא גם הצורת חיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אני12/05/2011חלק מהכאב של הפרידה וא גם החיים המשותפים שהיו לנו
הרבה תחביבים ביחד ,ודברים שעכשיו אני מתאמצת ומנסה
לראות אילו אנשים אחרים יש לי לאותם הדבריפ,
וגם אני מחפשת ושופטת בחורים אחרים ביחס אליו ,שאני "צריכה"
שהבחור גם יאהב את זה וזה וזה...
במקום להבין שכל אחד שונה,ומה שחשוב זה החיבור
וההבנה ודרך החיים שהפעם כן תהייה מתחשבת וטובה ,
ולקחת מעצמי את הביטחון שלי, של ללכת להצגה עם חברה, ולהופעה עם ידיד
ולטיול עם משפחה ..וכו'... למצוא עם עצמי את הביטחון ולא להבהל אם הבחור כן מתאים לי ויש כמה דברים שקצת שונים זה בסדר...
ולהבין שאני צריכה לומר תודה לאל שהקשר הזה,שנשאר במשך שנה קשה מאוד
זה כבר היה רק בגלל הבסיס הטוב שהיה נכון ללפני שנה,וכבר לא היה נכון
כי יותר מדי דברים באו בינינו ,ובעיקר הצורת חיים שלו והחוסר ביטחון שראיתי בעתיד איתו
ואולי להבין שכן ניסינו וכן רצינו ,ושזה לא היה נכון, זה לא קשור בו ולא קשור בי
וזה לא אומר שכל קשר יהרס ככה ,אלא זה היה קשור בהתנהגות שלו ושלי ובאיך שראינו את החיים ... שכל הרצון שלנו לא היה מבוסס על המציאות אלא על פנטזיות,שאני לא באמת יכולתי לראות את עצמי לבד במשך שבועיים מחכה לבחור שלי בגיל 27...
אלא שמה שמתאים לי זה בגיל 27 כנראה לגור עם מישהו ולישון איתו
ושבגיל 33 לא מתאים לי שבעלי לא ישן איתי כל לילה ויהיה נוכח כמה שיותר ,כן תוך התחשבןת בחיים, אבל שהילדים והמשפחה כן יהיו הדברים היותר חשובים בחייו
ולא כל שבוע אוי ואבוי אם הוא לא ראה חבר ... הוא פשוט לא הצליח לתת לי ביטחון ...
כבר מזמן בשיחה הזויה בשנה וחודשיים בפאריז דיברנו ככה על "איך חיים" ...
החיים שלו לא מתאמיםי לי ...
אבל הפחד מזה שמי בעצם כן מתאים לי ...אם זוגיות של שנתיים וחצי ,אומנם בגיל מאוד צעיר , נהרסה...
ואיתו כן היה אפשר לדבר...ואיפה יש בחורים טובים עוד...
ודווקא מחשבות על אקסים קצרים אחרים ,שאולי בעצם כן ראיתי בהם גם דברים טובים
אבל זה כבר בעבר ...
ועדין הפחד והכאב מעורבב ביחד ... כבר 3 חודשים
ואני מבינה למה הייתי רוצה לחזור ..ואני כועסת עליו על זה שבפעם הקודמת הוא כן נתן לנו לחזור וגרם לי לעוד יותר כעסים עליו.... ולחוסר אמון....
כמה כתבתי.. וכמה שכתבתי וגם מה שכתבתי לו מכתב שנאה כדי שלא יעז לחשוב אפילו שיש לנו מה לדבר אי פעם כי הוא יצא אגוטיסט ומניאק ...עדין כל הפחדים והתחושות הרעות שהקשר הזה השאיר בי לא עוזובות, אני כן יודעת שהיו דברים נהדרים ושזכינו לאהוב ברמות
אבל ההרגשה הסופית שהוא השאיר אותי עם מועקה גדולה ....
ומיטל איפה את? אחרי כמה זמן זה עובר ומבינים שהיה טוב היה רע אבל תודה שנגמר
כי מחכים דברים חדשים והרבה יותר מתאימים... וגם כל הברים שכתבתי פה בחודשים שחזרנו שהיה לי רע וכעסים ובלאגן ...אז למה אני עדין משקיעה כ"כ הרבה מחשבה עליו...
וחברים כבר לא ממש רוצים לשמוע עליו כשאני בוכה להם ..ושוב נגמר המקום פה... עזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?