בלבול רגשי ומניפולציה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלבול רגשי ומניפולציה
    תומר
    16/05/2011

לפני 3 שנים יצאתי עם בחורה בת 28 בזמן שחייתי בפולין.כשחזרתי לארץ, היא ביקשה לבוא איתי אך לא יכולתי לקחת אותה כיוון שלא הייתי בטוח אם תוכל להשתלב,למרות שאהבנו אחד את השני ולא היו לנו בעיות.
    אחרי כשנה היא הודיעה לי שהיא עומדת להתחתן, עם בחור זר ע"מ איתו יצאה ע"מ שיוכל להישאר במדינה,כי היה לא חוקי. הגעתי לפולין, היינו ביחד שבועיים לפני חתונתה ושוב ביקשה לבוא איתי אך ביקשתי ממנה לא להתחתן ונחשוב מה לעשות והיא אמרה שהיא חייבת אם אני לא בטוח..
    גם אחרי שהתחתנה, המשיכה לכתוב לי שהיא חולמת עליי, אוהבת אותי ואני גבר חייה. אחרי תקופה הבנתי שאני לא יכול בלעדיה והזמנתי אותה לבקר בארץ (בעלה היה בחו"ל). היא הגיעה לשבועיים,היה מדהים והחלטנו שנהיה ביחד..לעולם. הבעייה היחידה היתה שהיא אמרה שהיא לא יכולה לעזוב אותו לפני שיקבל אישור שהייה קבוע, החלטנו להמתין חודש וקצת.
    היא הודיעה לו שהיא עוזבת אותו ועד אז יגורו ביחד כידידים . אז החל הלחץ ממנו ומהמשפחה שלה (בעיקר האם איתה הוא דיבר). היא דיברה לידי עם אמא שלה והיא אמרה שלא תסכים שהיא תעזוב אותו, שהוא בחור טוב וכו'. בינתיים הוא גילה עליי והחל לכתוב לי ולעשות לה מניפולציות.
    לבסוף היא חזרה בה ביום שהיתה אמורה לעזוב (מצאנו לה דירה ביחד ע"מ שתעבור). היא היתה קפואה וחזרה על זה שהיא אישה רעה ושהיא לא יכולה לעשות את זה...
    אמרתי לה שאני אוהב אותה מה שלא יהיה ועזבתי, כי לא יכולתי לראות עד כמה היא סבלה..הייתי חייב לתת לה מרחב.
    אחרי כעוד חודש היא אמרה שהוא אמור לקבל את הכרטיס שלו עוד מעט והיא רוצה לבוא אליי ושהפעם היא תעשה הכל בדרך שלה והכל יהיה בסדר. הוא קיבל את הכרטיס, היא החלה בהכנות שלה..עשתה חיסונים עבור הנסיעה, החלה לברר לגבי הויזה וכו'
    אחרי חג הפסחא (נסעו ביחד למשפחתה) הודיעה לי שוב שהיא לא יכולה לעשות את זה. הגעתי אליה בהפתעה ע"מ לראות מה קורה שוב, היא היתה די בהלם אבל ראיתי שהיא מאוד שמחה,לא הפסיקה לחייך. התנשקנו, דיברנו, בכינו ביחד...והיא תמיד אומרת לי שלנו יהיה יותר קל לקבל את זה, יהיה בסדר, שאני חייב למצוא מישהי אחרת וכו'.
    אמרתי לה שהיא אשת חיי ואם ילדיי מבחינתי ולא אוותר עליה ושתהיה חזקה,שנפנה לייעוץ ביחד.
    אבל שוב היא "נעולה" וחוזרת על אותם דברים מבלי להסביר או להבין למה. היא גם מצתחקקת באמצע שיחה חשובה ובורחת מתשובות..

בסוף הערב היא אמרה לי שהיא אוהבת אותי, שאישאר בליבה לנצח ושום דבר לא יכול לשנות את זה ושהיא מבקשת סליחה על מה שהיא עשתה לי, אבל היא חייבת ככה.
    מאוחר יותר כתבה לי הודעה וביקשה שלא אצור איתה קשר.
    מבקש שתייעצו לי קודם מה יכול לגרום לשינויים כאלה ולכזאת הקרבה עצמית מצידה וגם מה עליי לעשות?
    אני באמת אוהב אותה ויודע שהיא אותי...הייתי אפילו מוכן לוותר אילו ידעתי שיהיה לה טוב איפה שהיא נמצאת.

תודה מראש,
    תומר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלבול רגשי ומניפולציה

הוספת תגובה

• בלבול רגשי ומניפולציה - תגובה

מיכל פאטל
    17/05/2011

שלום לך תומר,

לא ברור לי למה אתה קורא אהבה, אבל איןלי ספק שאתה מבלבל אותה עם מושגים שונים כמו- ידידות ,אינטימיות, משיכה וכו'.
    אם אהבתה בחורה זו , הסתדרתם ללא ריבים ןכו' -מדוע חששת למחוייבות? מדוע לא הבאת אותה ארצה? אתה לא אמור להיות אופטימי אם אתה באמת מאוהב? מה זו המחשבה שאתה לא ידעת כיצד תשתלב ולכן לא הבאת אותה...נו באמת...אתה לא יכול לנחש ולדעת, צריך לנסות ולהעיז תומר כשרוצים ואוהבים באמת זה מה שעושים.בוקים, מבררים, מדברים.תבדוק עם עצמך האם אתה חושש מלהיקשר ?חושש ממחוייבות?זה מאיים עליך? מדוע?
    כעת, היא נשואה ואני ממליצה להניח לה כפי שביקשה , לכבד את הסטטוס שלה כאישה נשואה ולא ליצור עימה קשר.במידה והיא באמת תרצה בך ותעשה צעדים אופרטיביים לשם כך בעתיד תגיב לכך בהתאם למה שנכון לך אז.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייחסות למצב כיום

תומר
    17/05/2011

תודה על התגובה,
    אני לא יכול לפרט כאן את כל הסיבות למה לא יכלה לבוא איתי אז אך בואי נגיד שזה קשור לסיווג ולמסלול מקצועי בכללי..היא מודעת לזה והבהרנו את העניין איתה.
    האם את יכולה להתייחס לשינויים הקיצטניים שהיא עוברת כםי שתיארתי? מה יכולה להיות הסיבה לכך שאחרי החגים בפעם השנייה כך היא מתבלבלת..?
    תודה,
    תומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היא אוהבת אותך ומאוהבת בו .

עומר
    30/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היא אוהבת אותך ומאוהבת בו .

עומר
    30/05/2011

אני מציע לך לחפש אהבה אחרת
    אל תסמוך על מה שהיה ,
    נוח לה , אוהבת אותך אבל התאהבה בו
    אתה תמיד תעלה בזיכרונה כשיהיה לה עצוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפי דעתי לחץ מהמשפחה

יולי
    31/05/2011

לחץ מהמשפחה גם יכול להיות סיבה, בטח אומרים לה, מה תעשי שם? מה עם שפה? מה עם חברים? תהיי לבד שם, אם תריבו מה תעשי, לאן תלכי??? מי יעזסור לך וכו' וכו' וכו'. זה באיזשהו שלב וויתור על עצמיך למען אהבה. תחשוב כמה קשה לה להתהפך כך ולוותר על חייה המוכרים למען משהו לא בטוח, הרי כבר פעם אחת לא היית בטוח ברגשות שלך כלפיה, מי אמר שזה לא יקרה שוב? אולי אתה פתאום רוצה אותה כי אתה יודע שאסור??? וברגע שתשיג שוב יהיו לך ספקות? הרי מטבעינו אנחנו רוצים משהו שלא שייך לנו, או שהיה שלנו ופתאום לא. דוגמה הכי פשוטה זה ילדים בגן, יש צעצוע שאף אחד לא רוצה, פתאום מישהו משחק בו ואז כולם רוצים... תתרחק ממנה תבחן את הרגשות שלך, האם אתה באמת רוצה אותה, תחשוב איך תחיו אם היא תעבור לפה, האם אתה מוכן לכל השינויים האלה ולהתמודד עם הקשיים שלה בנוסף. אני פשוט יודעת מנסיון אישי, כשמישהו אוהב מישהי באמת אז אין שום ספקות. ברגע שבחור אמר לי לא בטוח, רוצה לחשוב, עזבתי אותו. בחורים שכן רצו אותי באמת,בחיים לא היו עם ספקות והיו מוכנים לעשות הכל בכדי להיות איתי...
    יכול להיות שהיא גם פתאום הבחינה שבעלה לא כזה גרוע, אפשר להיתרגל וללמוד לאהוב ולהסתדקר איתו.
    בקיצור,שיהיה בהצלחה בכל אשר תחליט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו