מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי גירושיןמיכל06/06/2011
שלום,
אני נשואה מספר שנים ומאז שנולדה לנו ילדה מערכת היחסים ביננו מתמוססת. אנחנו לא בתהליך גירושין ואחת מהסיבות שאני חוששת מגירושין זה המשפחה של בעלי שאיני מעוניינת תשפיע על הילדה בזמן שאיני נוכחת.
במידה ואני מעוניינת למנוע מהמשפחה של בעלי להיפגש עם הילדה האם זה אפשרי (בגירושין)?
אני יודעת שזה לא נשמע טוב אבל אני לא מתחברת לצורת החיים שלהם , לערכים או תרבות ולא מעוניינת שישפיעו על הילדה. ידוע לי שהסבא היה מגיע בעבר הביתה שיכור ומרביץ לילדים וצועק עליהם.
ראיתי מספר פעמים שהסבא צעק על הנכדים האחרים וכולם שתקו (אף אחד לא הגיב). . בנוסף הסבתא לא אמינה היא יכולה לעשות משהו בניגוד לרצוני על דעת עצמה וכמובן שאף אחד לא ידע, היא לא תספר גם אם יקרה לילדה משהו (מנטליות אגוצנטרית)
האם זה יכול להיות מניע ????
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי גירושין - תגובה
סיגלית גלאי07/06/2011שלום מירב,
אני מבינה שהילדה מאוד חשובה לך, אך אסור לך לשכוח שיש גם זוגיות שצריך לעבוד עליה, כדי שכולכם תרגישו טוב. אני ממליצה לכם ללכת לייעוץ זוגי כדי למנוע גירושים בגלל חוסר הבנות או תקשורת לקויה. בטיפול תוכלי להעלות גם את הדרים המציקים לך לגבי משפחתו.
לשאלתך, כנשואה או כגרושה אין ביכולתך למנוע מבעלך או ממשפחתו לראות את הילדה. אלא אם כן, מדובר במקרה קיצוני ומוכח של אלימות, התעללות או התנהגות אחרת המסכנת את בריאותה או חייה וזה לא המצב שאת מתארת.
חשוב שאציין שילדים מרגישים איפה טוב להם להיות ומי אוהב אותם, ולכן, סמכי גם על בתך אם היא תרגיש לא נוח אצלם היא לבד לא תרצה להיות בחברתם.
מעבר לכך את יכולה לחנך רק את בתך, ולכן את יכולה ללמד אותה מה אסור ומותר ביחס של הסביבה כלפיה.
בהצלחה,
סיגלית גלאי
ייעוץ זוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, עוד הבהרה בנידון
מיכל09/06/2011שיחות נעשו עם בעלי והוא אף מבין את החשש שלי
(אך בכל זאת זו המשפחה שלו והוא אף פעם לא יראה את זה כמוני כי הוא יכול לסלוח להם על הדבר שעשו בעבר).
האם עלי לחכות שיקרה משהוא קיצוני על מנת להוכיח את הטיעון שלי או שמספיק לתת הוכחה מהעבר של המשפחה ?
אומנם לבת שלי תהיה היכולת להבחין איפה טוב לה ואיפה לא אבל האם צריך לחכות שבשביל זה יקרה משהו ? מספיק שפעם אחת הסבא יחזור שיכור הביתה או שפתאום תהיה לו כריזה שתגרום לו לרגרסיה.
האם אי אפשר לעשות משהו על סמך העבר של המשפחה (למרות שהיום הדברים כאילו נראים בסדר)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?