מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לקראת גירושיםנורית21/06/2011
נשואים כ 5 שנים, שני ילדים בני 3 ושנה. מההתחל היו יחסים לא טובים ותקשורת לקוייה בן בני הזוג. כל הזמן ניסיתי לפתור ע"י שיחות אינסופיות, היו רגעים של הפוגה אבל לא הגענו למקום ממש טוב.
לאחרונה הוא הגיש תביעה לגט ברבנות. מאז הקפיא והפשיר ואינו יודע מה הוא רוצה.
אני חושבת שאולי נכון להפרד, אבל חוששת מהסדרי ראיה רגילים, וזאת משום בטחון הילדים מבחינה פיזית ורגשית.
אני טוענת (וטענתי בפניו כל השנים) שיש לו איזושהי בעיה של תקשורת עם הסביבה, הבנת הצרכים של בן הזוג / של הילד, ומשכתי את הזמן ולא ביקשתי גט כי אני פוחדת משהות ארוכה שלו עם הילדים. הוא לא מבין את צרכיהם, מתקשה ללמוד לבד ועקשן בדיעותיו ההפוכות.זה שיגע אותי כל הזמן שדיעותיו כל כך שונות מהכלל, לאחרונה קראתי כתבה על תסמונת אספנגר וראיתי שזה בדיוק הוא.
דוגמאות קטנות: ארגון בטרם והמלצותיו לא מעניינות אותו, סומך על ילד בן שנתיים שלא יקפוץ לכביש, שיאכל לבד דג ויוציא את העצות לבד, לא יפול במדרגות, חושב שנכון לתת לילד לטעום בירה לבנה כדי שבעתיד לא יאהב בירה כי זה לא טעים, השאיר שני ילדים ויצא מהבית בזמן שהתקלחתי כדי להוכיח לי שאני צריכה אותו, ועוד ועוד....
אני מתכוונת לטעון זאת במהלך הגירושין כדי למנוע ממנו לקבל את הילדים ליממה.
אהיה מוכנה לפגישות קצרות .
מה דעתכם בנידון??
מה הסיכויים שלי?
לי לקח זמן לגלות מיהו ומהם בעיותיו, ואני חוששת שאחרים לא יביאו אותו למצבים בהם הוא "מועד". הבעיה הגדולה אצלו שאחרי מקרה מסוים שקורה, לפעמים הוא לומד לקח אבל מקרה קצת שונה לא יובן נכון כי לא לומדבר מדבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת גירושים - תגובה
סיגלית גלאי22/06/2011נורית שלום,
את מציינת שהיו קשיים מתחילת הקשר הזוגי ביניכם, האם חשבתם לקחת ייעוץ זוגי, עזרה בעניין התקשורת או הדרכה הורית לפני שקיבלתם החלטה להתגרש?
לא ברור לי אם אי פעם בעלך השגיח לבדו על בנכם בן השלוש? אם כן, איך היה?
במידה ותחליטו בכל זאת להתגרש, אני מציעה שתנסו להגיע לידי הסכמה בעצמכם לגבי הסדרי הראייה והיבטים נוספים שקשורים בגידול ילדים (ניתן להיעזר בגישור) אולי תצליחו להגיע לבד להסדר שיספק את שניכם וירגיע אותך מדאגותייך.
לשאלתך, האם את יכולה למנוע ממנו הסדרי ראייה? למעשה, אין לך שום הוכחה לכך שקיימת בעיה ממשית שמסכנת את הילדים ולכן עשוי להיות קושי למנוע זאת ממנו. אבל אם אכן קיימת בעיה אז סביר להניח שהוא לבד יחווה את הקושי להתמודד עם שני ילדים קטנים ויימנע.
בהצלחה
גלאי סיגלית - יועצת זוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?