מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי גב תחתוןענת03/08/2008
אני סובלת מכאב עקב גב שנתפבס לפני שבוע והכאב לא עובר, נחתי ועשו לי טיפול יחדי העיסוי ודיקור ועדיין הכאב חד ולא מרפה, מה מומלץ לי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גב תחתון
ניר סלמה03/08/2008היי ענת
מוזר לי שכאב גב תחתון לא עבר לאחר דיקור
האם דיקור אחד?
אולי צריך עוד אחד או 2
בהצלחה ניר
052-6433764* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש? מיגרנה? הורמונלי? כרוני?השורדת30/07/2008
שלום רב, אני בת 40 ולאחרונה (מס' שבועות) אני מתעוררת באמצע הלילה או בבוקר עם כאבי ראש מחרידים. מס' עובדות: בזמן כאבים אני לא רואה נקודות לבנות ואין לי בעיות בראיה, הכאבים הם בצוואר ובכתפיים עם שלוחות לראש מאחור. ולעיתים הכאבים הם במצח. אני לא מקיאה ואין לי בחילות ובדר"כ כדורים עוזרים רק אם אני לוקחת 2 כדורים יחד וקורה שאני מחכה 4 שעות על מנת לקחת עוד 2 - אקמול 500 מ"ג או נורופן או אדוויל או אופטלגין. לפני כחצי שנה התקנתי התקן תוך ריחמי מסוג מירנה אך גם לפני ההתקן היו לי כאבי ראש סמוך לימי הוסת ולימי הביוץ למס' ימים - פעמיים בחודש. ברצוני לציין עובדה נוספת, בשתי לידות מתוך 3 (קיסרי) נאלצתי לבצע BLOOD PACHE לאחר זריקות האפידורל והספיינל במקרה השני בגלל כאבי ראש עצומים וחור שנוצר מהזריקה. כמו כן, לצערי אני מעשנת, אמנם חצי קופסא ביום בממוצע אך בכל זאת עובדה מצערת. כאבי הראש נימשכים כל כך הרבה זמן ומופיעים המון פעמים יחסית... אני כבר חושבת שהמצב הוא כרוני ומסתובבת תמיד עם כדורים. הכתפיים כואבות וכו'.... נכון שאני חייבת לגשת לרופא ובטח לבצע לראשונה CT או MRI אבל אשמח לקבל חוו"ד שלך והמלצה לסוג הבדיקה הנחוצה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש
מוטי צ'חנובר30/07/2008שלום רב
ישנם גורמים רבים לכאבי הראש שאת מתארת, אבל מכיוון שהיריעה קצרה ואין לך כרגע אבחנה רפואית לסוג כאב הראש לא אציין אותם.
ראשית, גשי לבדיקת אצל נוירולוג על מנת לאבחן את סוג כאב הראש וסיבתו.
בצעי את הצילום שניתן בדר"כ על מנת לשלול בעיות שונות.
פעמים רבות, כאבים מסוג זה המלווים שנוקשות שרירים בכתפיים, מאובחנים ככאב ראש תעוקתי, אך כאמור אבחנה נכונה תינתן ע"י רופא מומחה.
כאב ראש לאחר זריקת אפידורל הינה תופעת לוואי מוכרת (POST LUMBAR PUNCTURE) וחולפת בדר"כ תוך 24 שעות- אין קשר בין 2 סוגי הכאב.
לאחר קבלת אבחנה, פני לטיפול בדיקור סיני היכולים להקל מאוד על כאבך.
בהצלחה
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקוראור29/07/2008
שלום, האם דיקור יכול לגרום לזרימה כזו שתגרום לי לאבד שליטה לחלוטין ולפרוץ בבכי, האם זו תופעה מוכרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור
ניר סלמה30/07/2008בהחלט אור
אל תפחדי לאבד שליטה
לי אישית זה קרה כבר כמה פעמים וזה מבורך
זה מוציא הרבה רגשות תקועים
תני לעצמך לזרום בטיפול ותרשי לעצמך לאבד שליטה
נ.ב- לפי נסיוני ברגע שזה קרה אז זה כנראה לא ייקרה בקרוב שוב
תיהיני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים לבנים בלשון ובחניכייםkobi26/07/2008
שלום לבתי בת 15 חודש צצו פצעים לבנים בלשון ובחניכיים,כתוצאה מכך מסרבת לשתות ,לאכול והפרעות בשינה כמוכן סובלת מריור רב והבל פה חריף. במה ניתן להקל על כאבה? חשוב לציין בשל הריור היא מאבדת הרבה נוזלים תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים לבנים בלשון ובחניכיים- קובי
ניר סלמה26/07/2008שלום קובי
פצעים בחניכיים ובלשון ברפואה הסינית נחשבים כפצעי עקב חום בגוף .
החום הווא פנימי כנראה בקיבה ומחפש דרך לצאת, ולכן קשה לה לישון והריח החריף מהפה .
דיקור בהחלט יכול לפתור את הבעיה ואפילו מהר מאד...
דרך אגב אופייני לשיניים בחלק מהמקרים...
חשוב לא לתת לה מתוקים ובטח שלא שוקולד
אם היא אוכלת בקבוק עדיין אז קח 1/2 כוס אורז לבן בשל אותו עם 10 כוסות מים כ שעתיים ואפילו הוסף מים לסיר תן לה לשתות את הנוזל כאשר הוא פושר או לאכול את הדייסה שנוצרת.
ובהחלט צור קשר עם מטפל כי אפשר להקל מאד!!!
בהצלחה ניר
052-6433764* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימולדנה25/07/2008
כשבוע לפני שילדתי את בני בכורי התחלתי לסבול מנימול בכפות הידיים. כיום, חודש וחצי לאחר הלידה, הנימול לא עבר. בדיקת EMG הראתה שאני סובלת מתסמונת התעלה הקרפלית והופניתי לאורתופד. שמעתי שהטיפול הוא בזריקות ובכדורים, אך אינני מעוניינת בכך. האם דיקור סיני יכול לפתור את הבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול- דנה
ניר סלמה25/07/2008דנה
אל תתחילי את הטיפול בכדורים וזריקות לפני שתנסי דיקור
תופעות הלואי לפעמים לא נעימות
חוץ מזה ישנן המון הצלחות לרפואה הסינית בבעיות מסוג זה ובהחלט אפשר אפשר תוך סדרת טיפלים להעלים את זה .
בהצלחה
ניר סלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזהרינת23/07/2008
שלום! לפני מספר ימים התחלתי לחוש כאבים בצד שמאל של החזה- בחלקו העליון בקשת של הצלעות מעל השד. בבדיקה אצל רופא המשפחה יידע אותי הרופא כי על פי תלונותי אין קשר ללב (שזה מה שהטריד אותי ביותר), ושאם זה לא יעבור תוך מספר ימים לשוב אליו. היום עברתי טיפול בדיקור, והמדקר לאחר איבחון טען כי מדובר בבעיה בריאות דווקא. לצערי גם לאחר הטיפול טרם חלפו הכאבים. להלן שאלותי: האם כדאי להמשיך לטיפול נוסף או שמא עלי להסיק כי אם זה לא עזר כלל בפעם הראשונה אין זה הטיפול הנכון בשבילי? האם מריחת לבנדר יכולה לפתור כאב במקרה זה? ושאלה אחרונה: אם אכן מדובר בחולשה בריאות מה עוד באפשרותי לעשות כדי לטפל בבעיה? חשוב לצין שאני בת 32 מעשנת. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינת-כאבים בחזה
ניר סלמה23/07/2008שלום רינת
לפי נסיוני כאבים בחזה בהחלט יכולים להצביע על חולשת ריאות
ואפילו אחרי שנים של נסיון לא תמיד יש למטופלי הטבה לאחר טיפול אחד
הטיפול הוא דבר אשר נבנה עם הזמן לדעתי את חייבת לתת זמן לדיקור ובהחלט לנסות עוד 3-5 טיפולים כדי לנסות לפתור את הבעיה ע"י דיקור .
הדיקור בעצם מגרה את הגוף לטפל בעצמוולכן הוא לוקח זמן בטיפולים או מטופלים מסויימים
בהצלחה ותרגישי טוב
\ניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה
רינת24/07/2008אשמח אם תוכל להסביר מעט מה אומר המונח "חולשת ריאות" וממה זה נגרם, תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרינת-חולשת ריאות
ניר סלמה09/08/2008שלום רינת רק עכשיו שמתי לב כי לשאלתך-
חולשת ריאות ברפואה הסינית : הכוונה כי פעולת הריאות בראי הר.הסינית לקוייה בגדול מדובר על פעולת פיזור החמצן בגוף פיזור האנרגיה ועוד , מכיוון שהנושא הוא רחב וכולל הרבה מושגים שאנו במערב לא מכירים ,קשה לי להסביר אותם על גבי הרשת בכתב ,את מוזמנת לחפש באתרים של ר.סינית על הנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפחתת כאביםשלומית23/07/2008
שלום, האם רפואה סינית יכולה להפחית כאבים לאדם מבוגר שסובל משחיקה של סחוס בירך וזקוק להחלפת מפרק? הולך במצב צליעה בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתת כאבים
ניר סלמה23/07/2008שלום שלומית
ברפואה הסינית ישנן נקודות דיקור אשר נמצא מדעית כי הן משחררות אנדורפינים למחזור הדם
אנדורפינים הם חלק מקבוצה של חומרים כימיים המצויים באופן טבעי במוח, ומסייעים לשיכוך כאב ולשיפור מצב הרוח בדומה לאופיאטים. האנדורפינים משתחררים בעת פעילות גופנית מאומצת, יחסי מין, שמחה, חיוך או צחוק. כמו כן, ידוע כי אכילת שוקולד משחררת אנדורפינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול אידיאלירינה20/07/2008
שלום מהו הטיפול האידיאלי ברפואה סינית לכאבי צוואר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול אידיאלי?
ניר סלמה21/07/2008היי רינה
אני קצת לא מבין את השאלה, הטיפול ברפואה הסינית כולל בדרך כלל דיקור ישנם מטפלים אשר משלבים גם צמחי מרפא ואף עיסוי בדרך כלל מסוג טווינא .
הטיפול האיידאלי אם תשאלי הוא להמנע מכאבי הצואר אולי ע"י הגמשת העורף (תרתי משמע)...
אבל כמובן שטיפול יכול לעזור מאד אני אישית טיפלתי בבחור שסבל מכאבי עורף מעל ל5 שנים וכמעט לא הזיז את הצואר , וזה היה עקב גדילה של זיזים על גבי החוליןת הצואריות.
הטיפול כלל דיקור ועיסוי , מאז (כשנה) אין זכר לכאבים אלו.
במחשבה שניה אין טיפול אידיאלי יש מטפל אידיאלי ... ולכל אדם זה משתנה.
לילה טוב
ניר סלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלנה12/07/2008
שלום רב, לאחרונה יש לי קפיצות בעין שמאל. שאלתי היא ממה זה קורה, האם זה מסוכן, והאם יש טיפול על פי הרפואה הסינית? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנה - קפיצות שרירים
ניר סלמה15/07/2008שלום לנה קודם תירגעי.... אין צורך לדאגה זו תופעה מוכרת ורחבה מאד ןאם תשאלי חברים / רות שלך תראי שלהמון אנשים ישנן תופעות דומות, ובהחלט לא מקום לדאגה
ברפואה הסינית זה נגרם עקב חולשה מסויימת של האיבר אשר אחריא על העיכול: הטחול ובטוחני כי ישנן תופעות של עיכול חלש מסויימות אצלך (על פי הרפואה הסינית כמובן) .
הטיפול גם הוא לא אמור להיות קשה או ארוך ואם זה מפריע לך את בהחלט יכולה לפתור את זה על ידי דיקור...
יום טוב
ניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמרמורותאלה06/07/2008
לעיתים תכופות וביוחד בלילה אני מתעוררת כתוצאה מצמרמורות בלתי מובנות פנימיות ומטרידות. לא קר לי ואין לי חום. אולי איזו דלקת ואולי חום פנימי מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמרמורת
מוטי צ'חנובר07/07/2008שלום רב
ישנם סיבות רבות לתופעה שאת מתארת.
ראשית, גשי לרופא על מנת לשלול בעיות פנימיות שונות.
במידה והבדיקות תקינות, גשי לטיפול בדיקור סיני אשר יכול לסייע לבעייתך.
בברכה
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור סיני לא תמיד עוזריפה01/07/2008
אני סובלת בערך 30 שנה מימיגרנות ניסיתי הכל שיאטסו דיקור סיני מה לא הכל הגעתי למסקנה שהמיגרנה חשוכת מרפא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנה - מחלה חשוכת מרפא
מוטי צ'חנובר03/07/2008שלום יפה
את צודקת!
מיגרנה הינה מחלה חשוכת מרפא.
אני לא מכיר אף רופא שיכול לרפא מיגרנה (וגם לא הרבה מחלות כרוניות אחרות).
אף הרפואה הסינית אינה מרפאת מיגרנה!
אבל, ניתן לשפר את איכות החיים ולהקל על הכאב.
לא תמיד סדרה של 10 טיפולים מספיקה ולעיתים צריך להחליף את שיטת הטיפול.
בהצלחה
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי עינייםדנית29/06/2008
שלום, האם רפואה סיינית יכולה לעזור לי כנגד תופעת עייפות, כאבי עיניים, חוסר אנרגיה וכבדות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות...
ניר סלמה30/06/2008שלום דנית
ללא ספק הרפואה הסינית כיום מציעה את המענה הטוב ביותר לעייפות ותסמונות כגון שאת מתארת .
עם זאת עלייך לבצע בדיקות דם כדי לשלול תופעות קלות כגון חוסר ברזל , שאז הטיפול הוא קל קצר וזול....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי עיניים
מוטי צ'חנובר30/06/2008שלום דנית
התשובה היא כן.
ניתן לטפל בתופעות כגון עייפות, כבדות וכאב.
במקרה של כאבי עיניים החוזרים על עצמם אני ממליץ להיבדק ע"י רופא עיניים לשלילת בעיות אחרות ולקבלת אבחנה.
בהצלחה
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםגילה18/06/2008
יש לי כאבי גב תחתון עקב ישיבה ממושכת במשרד כל היום. אפשר לקבל המלצה לטיפול? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גילה
ניר סלמה18/06/2008לפי התאור הקצר שנתת נראה לי שקצת ספורט יכול לפתור את הבעיה ...
כאשר הגוף לא זז שעות ממושכות אז בעצם נוצרות חסימות שיכולות לגרום לכאבים
שימי לב איך את יושבת ואם את מתכופפת או יושבת שפוף?
כמו כן את יכולה פעם בשעה שעתיים למתוח את הגוף ממש לקום ולבצע מתיחות של 4 דקות
וכמובן ספורט ולחזק שרירי גב תחתון ובטן!
אם הבעיה לא תפתר תוך שבועיים את מוזמנת ליצור קשר לטיפול
ניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 1. חיסון 2. המלצהvalidate15/06/2008
מתנצל מראש אם השאלות לא רלוונטיות לפורום, אנא מחקו אם לא רלוונטי.
1. האם חיסון נגד סרטן צוואר הרחם מומלץ לכל הנשים ?
האם גם לאישה המקיימת יחסים רק עם פרטנר אחד במשך שנים, יש טעם לקבל את החיסון ?
(למשל, אם יש אפשרות שהמחלה תהיה רדומה אצל הגבר, ועלולה לעבור אליה בעתיד,
או שהמחלה רדומה אצלה, ועשוייה להתעורר בעתיד)
שאלה נוספת בנושא אחר לגמרי :
2. אשמח לקבל המלצה לרופא אורתופד טוב באיזור המרכז,
דרך קופת חולים כללית (ביטוח מושלם) - בעיות גב לאדם צעיר (25 - 30).
(כאבי גב תחתון בעת עמידה ממושכת, כאבים שונים במקומות שונים לעיתים וכו')
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשאלה הלא רלוונטית...
ניר סלמה15/06/2008קודם כל השאלהות לא קשורות לפורום אך כן קשורות מפני שלמטפלים ברפואה סינית ידע רחב בהרבה נושאים ואם זה לא יעניין מישהו הוא פשוט יגלול הלאה את הדף...
1. גורם סיכון מרכזי לסרטן צואר הרחם אשר נגרם מוירוס הפפילומה הוא קיום עם 3 פרטנרים או יותר במהלך החיים .
שנית הקריטריונים לגבי החיסון ברורים והם גם כוללים גיל ..... בת כמה היא ואם היא נשאית של הוירוס אזי אין טעם לחסן..... בכל מקרה רובן הגדול של הנשאיות לא יפתחו סרטן לעולם כך שגם אם היא כן אז לא צריך לדאוג מידי אבל כדאי בהחלט לעמוד על המשמר בצורת בדיקות תקופתיות.
2.פה באמת אין לי תשובה ...
אבל כל המחקרים כיום מראים שדיקור הוא חד משמעית הטיפול הטוב ביותר לכאבי גב תחתון, יותר מכל סוגי הטיפולים המערביים והמזרחיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהויקטור10/06/2008
שלום רב,
האם יש איזה טיפול טבעי לדלקת מפרקים בברכיים?
תודהה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת מפרקים בברכים
מוטי צ'חנובר11/06/2008שלום ויקטור
על איזה סוג של דלקת מדובר?
דלקת אקוטית? דלקת מפרקים כרונית?
באופן כללי ניתן לטפל היטב בסוגים רבים של בעיות ברכים.
הטיפול יעיל וללא תופעות לוואי. חסרונו של הטיפול הוא משך הזמן עד להטבה שעשוי להיות מספר טיפולים.
בהצלחה
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב ברכיים כתוצאה מדלקת
גיל וינבאוםND18/06/2008כאבי ברכיים כתוצאה מדלקת הם תופעה נפוצה יש לבחון אותהבמספר אספקטים:
1. ברפואה הסינית הברכיים והעצמות בגופינו כלל משוייכות לכליות, הכליות מאחסנות את התמצית אותה ירשנו מהורינו (בדומה ל-DNA ברפואה המערבית), אורך חיים לא נכון, תזונה עשירה בפחממות וקלוריות ריקות, השמנה, שינה מועטת. כל אלה יכולים להחליש את הכליות ופגוע בעמידות של הברכיים שלך.
2. מע' השלד נתמכת ע"י מערכת השרירים, יתכן ואתה זקוק לחיזוק השרירים, הגידים והרצועות כך שההם יתמכו בברך הסובלת ולמעשה יעשו פיצוי על הניוון שהתפתח.
הטיפול צריך להיעשות בשני מישורים: לשקם את הברך ע"י איזון מחדש של השרירים, הגידים והרצועות וחיזוק של הכליות. ניתן לעשות זאת בעזרת דיקור, צמחי מרפא ושיאצו, אני ממליץ בחום לפנות למטפל מוסמך ומיומן שיתאים לך את התוכנית הטיפולית המתאימה בעבורך.
כמו כן, מומלץ להשתמש בתוספים המכלים גלוקוזאמין וכרונדיאוטין שיוצרים סיכוך ומגנים על חלקי הברך הפגומים.
אם הכאב הוא רב, ניתן להוסיף MSM- לשיכוך הכאב
מקווה שעזרתי.
רק בריאות.
ד"ר גיל וינבאום (ND-CA)
www.mashlim* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספי תזונה לכאבי ברכיים
מוטי צ'חנובר19/06/2008שלום גיל ותודה על תגובתך
התייחסת היטב לחלק התיאורטי של הרפואה הסינית והקשר לכאבי ברכיים אך אני חולק על המלצתך לתוספי תזונה אלה. השימוש בהם שנוי במחלוקת ולא קיים תכשיר היכול לבנות מחדש את הסחוס. גם אם מדובר בדלקת בברך או שינויים ניווניים (אוסטאו ארטריטיס) אינני חושב שתוספי התזונה האלה הם הדבר המתאים.
לעומת זאת, דיקור סיני הוכח כיעיל לטיפול בכאבי ברכיים.
בברכה
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)