פורום טיפול בכאב ואלרגיות- דיקור נוירו סנסורי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים ב עצם הזנב
    רוני
    09/11/2008

שלום רב, אני בת 36, אם לשני ילדים. מאז ילדתי את בני הצעיר לפני 5 שנים אני סובלת לסירוגין מכאבים עזים בעצם הזנב. ברוב המקרים מחזור אחד של אנטיביוטיקה ומחזור אחד של פיזיוטרפיה פתרו את הבעיה לתקופה קצרה. המחזור האחרון של הכאבים נמשך כבר כמעט שנה ובא כדי להישאר: לקחתי אנטיביוטיקה ומשחות, ביצעתי פיזיוטרפיה, קיבלתי זריקת סטרואידים ולקחתי אתופן למשך 3 שבועות - הכאב ירד במעט אבל לא עובר ואיכות החיים שלי נוראית... צילום גב תחתון ועצם הזנב לא מצא דבר, מיפוי עצמות לא מצא דבר למעט "סקוליוזיס טורקו לומבלי"... הכירורג הפנה אותי למרפאת כאב ואמר שאם אתיאש אחזור והוא יפנה אותי לניתוח אני מתלבטת מאוד, כיוון שמצד אחד ניתוח נשמע מפחיד ומצד שני אין לי את הכוחות לעוד סדרה ארוכה של טיפולים שלא יביאו לתוצאות ובנתיים לסבל הכאבים הזה.. אני לא מוצאת חומר ממשי על הניתוח באינטרנט. אשמח לדעת מה יש לרפואת הכאב להציע לי מעבר למה שנעשה, ומה הם סיכויי ההצלחה של הטיפול? תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ב עצם הזנב

הוספת תגובה

• כאב בעצם הזנב

מוטי צ'חנובר
    09/11/2008

שלום רוני
    דיקור סיני הינה שיטה יעילה לשיכוך כאב. בדרך כלל סדרה של 10 טיפולי דיקור עשויים להוריד את רמת הכאב בצורה משמעותית.
    סיכויי ההצלחה אינם ברורים מכיון שאין סטטיסטיקה מדוייקת.
    מאמר בנושא "כאב גב ורפואה סינית" מספק הסבר מעמיק יותר למנגנון שיכוך הכאב באמצעות דיקור סיני.
    בהצלחה
    מוטי צ'חנובר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מירי
    05/11/2008

האם שעווה מרובה יכולה לגרום לצפצוף באוזן? אם לא מטפלים בזמן זה יכול לפגום בשמיעה? תודה רבה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• צפצוף באוזן

ניר סלמה
    05/11/2008

שלום מירי לא ידוע לי ששעווה יכולה לגרום לצפצופים באוזניים
    לפי הרפואה הסינית ישנם גורמים אחרים לכך אבל לכלוך הוא לא אחד מהם.
    גם לא ידוע שאי טיפול בזה יגרום לבעיות שמיעה אבל אם הצפצוף חזק אז הוא מטריד ובעצמו יכול לגרום לחוסר ריכוז בשמיעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    לילך
    02/11/2008

אני בת 22, לפני כעשרה ימים עברתי להתגורר בניו ג'רזי. כ5 ימים אני סובלת מיובש בגרון, שגורם לי להתקפות שיעול . בעיקר בלילה השיעול לא נפסק ואיני יכולה לישון התחושה היא שהגרון מתייבש ואז אני מתחילה להשתעל ללא הפסקה. מבחינת התחושה הכללית אני מרגישה מצויין... רק שהחוסר שינה מתחיל להשפיע... הלכתי לקחת תרופות טבעיות נגד אלרגיה+ויטמין C וללא הצלחה. ממה זה נובע? מה אפשר לעשות כדי להרגיע את התחושה ולחזור לישון? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• יובש בגרון ושיעול

מוטי צ'חנובר
    02/11/2008

שלום לילך
    ראשית אני ממליץ לך לגשת לרופא.
    עד אז, קלפי אגס ושימי את הקליפה בכוס עם מים רותחים.
    את המים תשתי ואת האגס המקולף ניתן לאכול.
    קליפת אגס שעברה חליטה עשויה להקל על שיעול יבש.
    בהצלחה
    מוטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חן
    29/10/2008

שלום, אני בת 60 וסובלת כבר 15 שנה מכאבי גב תחתון, איני יכולה לעמוד יותר מחצי שעה רצוף, וביצעתי כבר את כל הבדיקות האפשריות, סיטי, כירופרקטיםף פיזיותרפיה,דיקור וכלום לא עוזר, רק הדיקור עזר להרגיע את הכאב, אך הפסיק לעזור אחרי כמה טיפולים. האם אפשרי שיש לי כאב כרוני בלי סיבה כלשהי? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• כאב גב תחתון

מוטי צ'חנובר
    30/10/2008

שלום חן
    כמה טיפולי דיקור עשית? האם השלמת סדרה של 10 טיפולים?
    במידה והיתה הקלה לאחר סדרה זו שווה להמשיך.
    ושנם סיבות רבות לכאבי גב וברוב המקרים הסיבה לכאב אינה ידועה.
    ממליץ לך למצוא שיטה המקלה על כאביך ולדבוק בה.
    בהצלחה
    מוטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ירדן
    26/10/2008

שלום, שמי ירדן ואני סובלת מכאב חזק מאד במפרק הירך, הציעו לי להחליף את מפרק הירך כיוון שהוא שחוק, אך אני מנסה לדעת אם יש דברים אחרים שאני יכולה לעשות כי להימנע מניתוח . מה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• כאב במפרק הירך

מוטי צ'חנובר
    26/10/2008

שלום ירדן
    חסר לי נתון חשוב והוא גילך.
    באמצעות טיפול בדיקור סיני ניתן לשכך כאב לרמה נסבלת או אף בצורה מלאה.
    לצערי לא קיים טיפול יעיל (גם באמצעות תרופות או תוספי תזונה) לשיקום סחוס שחוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    פזית
    22/10/2008

בשנתיים האחרונות פיתחתי נטיה לכאב בצד שמאל של הצוואר, ברמה שאני לא יכולה להחזיק את הראש בלי עזרת ידיים. הכאב מזכיר דקירה ממושכת וחמורה ולא כאב שריר, והוא לרוב נמשך כמה ימים עד שבוע. מה אפשר לעשות עם זה? האם חימום המקום בכלל עוזר? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• כאב ממושך בצוואר

מוטי צ'חנובר
    22/10/2008

שלום פזית
    ישנם מספר סיבות לכאב שאת מתארת.
    ראשית, גשי לאורטופד על מנת לברר את מקור הכאב (לחץ עצבי, מקור שרירי, עקמת וכו') וכן על מנת לשלול מצבים רפואיים אחרים.
    במידה ומקור הבעיה ביציבה לקויה, פני לפיזיתרפיה/ כירופרקט/ פלדנקרייז או שיטת אלכסנדר.
    באמצעות דיקור סיני ניתן לשכך כאב, להרבות שרירים ולטפל במצבים נוספים.
    חימום עשוי להרפות שרירים ולהקל על כאב.
    אצל רבים מלקוחותי הסובלים מכאב ממקור שרירי, החלפת כרית עושה פלאים.
    בהצלחה
    מוטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזק כתוצאה מדיקור
    הילה
    17/10/2008

לפני כשלושה חודשים עשיתי דיקור אצל מדקר שמשתמש במחטים עבות במיוחד וגם מכניס אותן יחסית לעומק (זו שיטת הטיפול שלו). בערך באותה תקופה התחלתי לסבול מכאב חד ונקודתי בגב שמקרין עד לכף הרגל. האם יכול להיות שהדיקור גרם לנזק לעצב והאם יכול להיות שמדובר בנזק בלתי הפיך?

לקביעת תור
    סגירה
    נזק כתוצאה מדיקור

הוספת תגובה

• נזק אפשרי מדיקור סיני

מוטי צ'חנובר
    17/10/2008

שלום הילה
    במידה ובמהלך הטיפול הוחדרה מחט באותה נקודה בגב ממנה את סובלת מכאב חד יתכן ויש קשר בין הדברים.
    במידה ולא הוכנסה מחט לאזור זה, אזי אין קשר בין 2 האירועים האלו.
    בכל מקרה, תופעות לוואי מדיקור סיני הינם מינוריות ביותר ולעתים רחוקות (פחות מ- 0.5%) מתלוננים על תופעות לוואי.

חג שמח
    מוטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נק מדיקור

הילה
    18/10/2008

מוטי שלום ותדה על התגובה המהירה הכאב לא הופיע שם לפני הדיקור והוא החל כתוצאה מהדיקור. האם יתכן כי נגרם לי נזק בלתי הפיך לעצב (אני מדגיש כי הוא משתץמש במחטים עבות במיוחד ומכניס אותן לעומק יחסית רב)? אני סובלת מזה כבר שלושה חודשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזק אפשרי מדיקור סיני

מוטי צ'חנובר
    18/10/2008

שלום הילה
    רופא צרפתי אמר: "לכלב יכולים להיות גם כינים וגם פשפשים".
    רוצה לומר, יתכנו 2 ארועים סמוכים שאין כל קשר ביניהם.
    האם הוחדרו מחטי דיקור במקום הכאב עצמו?
    אם כן, יתכן ויש קשר בין הדברים.
    במידה ולא הוחדרה מחט באותו איזור, אזי אין קשר בין המקרים (גם עם כאב חדש הופיע בסמיכות לתחילת בדיקור).
    בכל מקרה, בדרך כלל תופעות לוואי כגון כאב בנקודות דיקור חולפות תוך מספר שעות עד ימים בודדים.
    בברכה
    מוטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלפוחית רגיזה

לירן
    16/01/2013

לפני כשנתיים נעשה בי דיקור סיני בנקודה שהייתה אמורה לי לעזור להחזיק שתן, בישבן (דיקור עמוק) ובעוד אזורים- מכיוון שסבלתי משלפוחית רגיזה ונאלצתי להשתין כול פרק זמן קצר.

מאז יכולת ההתאפקות שלי היא אינסופית, אך הדבר בא במחיר על הגוף - סחרחורות, בחילות, אובדן התמצאות ועוד סימפטומים מגבילים. המצב הנוכחי הוא שרק לפי הרגשת החולי המאוד קשה הזאת אני יודע שאני צריך להשתין.

האם הדיקור ההוא, יכל לגרום לכך? (לדוגמא ע"י נזק לעצבי התקשורת של ההתרוקנות התמלאות וכו') ואם כן, מה אפשר לעשות כדיי לתקן את המצב? כמו כן לאחרונה אובחנתי עם דלקת כרונית של הערמונית כנראה כתוצאה מחזרת שתן לערמונית, האם יכול להיות קשר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ראש חד צדדי
    סתי
    13/10/2008

בן 45 מזה כחודש וחצי כאב ראש חד צדדי בצד שמאל ברקה ובמצח מעל הגבה מקרין לכל צד שמאל עד לצוואר למטה.צוואר וכתף קצת נוקשים(לדעת נוירלוג לא בהכרח קשור) לפני שנה תופעה דומה שהיתה מערבת בה עין שמאל עם שעורה עברתי אז בירור נורולוגי+א.א.ג תקין הכאב חלף מלבד רגישות בזמן שינה על צד שמאל היתי קם עם כאב ראש כל עוד הקפדתי לישון על צד ימין תקין במשך היום. כיום כאב כמו לפני שנה מלווה אותי 24 שעות בעוצמה משתנה יש ימים שכאב עמום וכמעט לא מורגש,יש ימים כאב בינוני עד חזק,4 ימים מכל התקופה השביתו אותי עם כאב בלתי נסבל. חשיפה לשמש,מיזוג,ריחות,רעשים מגבירה. הכאב הכי מזכיר מגרנה רק שמגרנה חולפת תוך יום והכאב הזה מתמשך.שינה תקינה,ללא סחרחורות,ללא בחילות,בדקית עינים כולל רשתית שבוע לפני שהתחיל הסיפור היתה תקינה. הייתי בביקורת אצל נוירולוג מבחינתו בגלל שתופעה חזרה+בדיקה נוירולוגית הוא לא מודאג הוא סיווג את כאב הראש לקבוצת כאבי ראש מסוימת שכחתי את שמה כרגע לא רואה צורך ב - ct . הבנתי שיש כאב ראש מקבצי אבל הוא גם בא בכמה התקפים במשך היום אצלי זה כאב קבוע כל היום שעומצתו משתנה . למרות הביקורת אני עדין לא רגוע ב-23.11 יש לי בקורת נוספת אצל הנוירולוג קבלתי כדורי אינדוביס פעמים ביום לכאב עוד לא החלטתי אם זה עוזר. שאלותי: 1. לאיזה קבוצת כאבי ראש הוא התכוון ששיך המקרה שלי. 2.צריך עיצה מה לעשות הלאה האם כן כדאי לעשות ct למרות המלצתו שלא והאם אין סיבה לדאגה הכאב פשוט מפריע בתיפקוד יומי ומה בכלל כדאי לעשות הלאה,מודאג כיוון שזה ראש. בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כאב ראש חד צדדי

הוספת תגובה

• כאב ראש כרוני ממושך

מוטי צ'חנובר
    14/10/2008

שלום בוקי
    על פי סיפור המקרה נראה כי זהו כאב ראש תעוקתי כרוני (tension type headache).
    הסיפור אינו מתאים לכאב ראש מקבצי. כאב ראש מיקבצי הינו כאב בעוצמה חריפה ביותר, המופיע בדרך כלל בעונות מעבר, בפרקי זמן קצרים במהלך היום ובעוצמה חזקה מאוד. לעתים מלווה בכאב דוקר וממוקד באזור המצח והאף, מלווה בדמע, נזלת וסימפטומים נוספים.
    עצתי לך, מצה את הבירור הרפואי עד תום.
    אם אתה סומך על הנוירולוג שבדק אותך, אין סיבה לדאגה.
    במידה ואתה רוצה לקבל חוות דעת נוספת, אני ממליץ לך לפנות לד"ר אמנון מוסק, נוירולוג המתמחה בכאב ראש.
    במידה והבדיקות תקינות, סדרה של 10-12 טיפולי דיקור עשויים להקל על כאבך ולהקטין את עוצמת ותדירות הכאב.
    בהצלחה וחג שמח
    מוטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ראובן
    12/10/2008

שלום רב, הבן שלי סובל משילשולים פעמים רבות. האם יש לרפואה הסינית משהו טבעי לעצור את השילשולים? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ראובן שלשולים

ניר סלמה
    12/10/2008

שלום ראובן
    לא נתת לי שום מידע
    יש לרפואה הסינית דרכים רבות לעזור
    אך בן כמה בנך
    מתי החלו?
    אופיים?
    וכו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגרנות בזמן כושר
    מאיר
    07/10/2008

שלום רב יש לי בעיה כבר 10 שנים שאני מנוי במכון כושר וכל אימון מייד כשאני מתחיל עם פעילות אני מרגיש כאבי ראש ולחץ בראש מה עלי לעשות תודה מאיר

לקביעת תור
    סגירה
    מגרנות בזמן כושר

הוספת תגובה

• מאיר

ניר סלמה
    07/10/2008

שלום מאיר
    אני צריך לדעת עוד פרטים
    ראשית האם אתה סובל מלחץ דם
    שנית איזו פעילות מגבירה את הכאבים - אירובית או משקולות
    יכול להיות שקשור לחוסר חמצן בחדר הכושר?
    נסה להתאמן בפארק וראה אם יש הבדל
    מעניין אותי לדעת כך שאשמח אם תשיב לאחר שתנסה
    ניר סלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שרית
    05/10/2008

שלום רב, אני עובדת במשרד ויושבת כ-10 שעות ביום. לאחרונה החלו לי כאבי ישבן. הם תוקפים אותי כל יום משעה 2 ומעלה. אפשר לקבל טיפים כיצד להפחית את הכאב? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום שרית

ניר סלמה
    07/10/2008

שרית
    טיפים למניעת כאבי ישבן...
    קודם כל הקפידי לקום מהכסא כל שעה שעה וחצי כדי להזרים דם לאזור ולרגליים
    שנית -מתיחות לרגליים ולישבן גם את יכולה כמה פעמים ביום לעשות אותן
    שלישית- למרות שאת בטח עייפה מתמיד הקפידי על פעילות גופנית כגון הליכה ועדיף ריצה קלה לפחות פעמיים בשבוע וכל המרבה ....
    את מוזמנת ליצור קשר להמשך הסבר
    חתימה טובה
    ניר סלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציגרנות רבות
    ט.
    21/09/2008

שלום רב אני בן 19.מזה כשנה אני סובל מכאבי ראש מצד ימין כל יום, כל היום.(מגיל 8 יש התקף חדשי של כאב באותו מקום שנמשך יום אחד). הדבר אובחן ע"י נוירולוג כמיגרנה. סיטי תקין, בדיקות דם תקין ,נוסו התרופות:ריזלט ,מיגרלב, אלטרולט, אימיטרקס, רילרט, טמיגרן, דרלי,ן שום דבר לא עוזר. כמו כן נוסה דיקור סיני, וטיפול אוריקולרי. שום דבר לא עזר אני עובד עצות .מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    ציגרנות רבות

הוספת תגובה

• ט. לציגרנות

ניר סלמה
    22/09/2008

שלום ט
    אני מבין שניסיתה כבר הכל חשוב לי לדעת באיזו מסגרת טופלת בדיקור ...
    אני מזמין אותך לאיכילוב למח הנוירולוגית שם דרך דר מוסק סגן מנהל המחלקה נוכל לנסות לטפל במיגרנות גם ע"י דיקור, מטפלים עם הרבה נסיון .
    בינתתים תרגיש טוב
    ניר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חנה
    16/09/2008

שלום רב, האם ידוע שיוגה יכולה לעזור להפחתת כאבי גב תחתון כרוניים? אם כן, איך היא עושה זאת? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום חנה

ניר סלמה
    19/09/2008

לפי מיטב ידיעתי זה יכול בהחלט לעזור ואני חושב שעל ידי חיזוק השרירים
    יוגה זה ספורט לא קל ....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש מתמשכים
    יאיר
    13/09/2008

שלום רב, (בהמשך להודעתי הקודמת מלפני כשבועיים) שמי יאיר, אני בן 46, אב לארבע בנות, בריא בדרך כלל, חרוץ ועובד ביומיום. מזה כחודש וחצי אני סובל מכאבי ראש מתמשכים המתאפיינים בדקירות בקודקוד, חולשה נוראית, חוסר תאבון מוחלט (השלתי ממשקלי כ 6 ק"ג), חוסר שינה (אני נעזר בכדורי שינה שמסתבר כי לא מועילים כלל). הכאבים הללו משביתים אותי, מכניסים אותי לחרדה ומצוקה ובאופן כללי אני מרגיש רע מאוד. בעקבות הכאבים הופניתי למיון, עברתי בדיקת CT ראש והאבחנה הייתה כי ישנה נקודה בראש. באותו רגע נתקפתי בהלה וחרדה ואני בטראומה, וזה ליווה אותי עד בדיקת ה CT הבאה שנערכה כעבור 3 ימים, ולאחרי גם בדיקת MRI ושם שללו ממצאים נוירולוגים לחלוטין. מאז חלף כשבוע ואני סובל מאותם סימפטומים של כאבים בראש, כאבים בעיניים, חולשה כללית וכאבים ברגליים, חוסר תיאבון, חוסר שינה, לחץ, דיכאון ופחד תמידי בשל חוסר הוודאות והדאגה. על פי המלצתו של הרופא, אני נוטל כדורים מסוג "ואבן". אודה לך מאוד באם תסייעו לי במצבי הנוכחי, לאור השתשתלות העניינים שתארתי. תודה רבה, יאיר

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש מתמשכים

הוספת תגובה

• כאבי ראש

מוטי צ'חנובר
    13/09/2008

שלום יאיר
    אני זוכר היטב את המקרה שלך.
    אני מציע לך לפעול ב-2 כיוונים:
    1. פנה לנוירולוג מומחה המתמחה בטיפול בכאבי ראש. ממליץ לך ליצור קשר עם ד"ר אמנון מוסק, סגן מנהל מחלה נוירולוגית באיכילוב.
    2. פנה למדקר סיני ותתחיל סדרת טיפולים.
    בהצלחה
    מוטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה ממש מוזרה ומביכה
    מתביישת
    11/09/2008

שלום רב, אני בחורה בת 30, בריאה בד"כ ומזה שבועיים אני סובלת מבעיה ממש מוזרה, מביכה ומציקה: כשאני הולכת לשירותים על מנת להטיל שתן, בזמן שאני "מתרכזת" עד שהשתן יוצא, יש לי כאב ממש חזק באמצע כף יד שמאל. בד"כ הכאב נמשך בין 5 ל- 7 שניות והוא ממש מציק. תמיד באמצע כף היד השמאלית בלבד.... כשהשתן מתחיל כבר לצאת אז הכאב מתחיל לפוג... קראתי על עצב המידיאן. קראתי על שיטת הסו' ג'וק... אין לי מושג למי לפנות. אני ממש נבוכה ומאד אודה לכם אם תוכלו להפנות אותי למישהו..... תודה....

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה ממש מוזרה ומביכה

הוספת תגובה

• כאב בהטלת שתן

מוטי צ'חנובר
    13/09/2008

שלום רב
    אכן מקרה חריג.
    לא נתקלתי בבעיה זו. את יכולה לנסות דיקור סיני ובכל מקרה גשי לאורולוג להיבדק.
    בהצלחה
    מוטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה