מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי גרוןצליל03/06/2008
כואב לי נורא הגרון כבר חודש, הכאב לא עובר גם לאחר שתיה מרובה של תה, האם צמחי מרפא יכולים לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליל
ניר סלמה04/06/2008תופעה של כאבי גרון נמשכים ידועה ברפואה הסינית ומתוארת כ- גורם מזיק חיצוני שהגוף לא מצליח להפטר ממנו . ובהחלט הטיפול בצמחים הוא יעיל מאד .
אך כדאי לבדוק את הנושא אצל רופא כדי לשלול גורמים חמורים יותר מסתם וירום או חיידק שהחליט להתקע שם ולא עוזב. אולי אפילו נתקע שם חתיכה של אוכל הכל יכול להיות כדאי לגשת לרופא קודם כדי לשלול .
ולפני האנטיביוטיקה שהם כל כך אוהבים תגשי לטיפול ברפואה סינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםרחל01/06/2008
אשמח אם תענו לי על השאלה,
כשבועיים אני מרגישה לחץ בשני צדי הראש, לא כאב (מעל הרכות) אני מרגישה התהדקות,התכווצות ושחרור. האם זה מנשימות לא נכונות? עם זאת,התופעה הזו קוראת לי בנוסף עם אאורה (אך לא תמיד). האם ללכת לרופא? במה מדובר?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ ברכות
מוטי צ'חנובר01/06/2008רחל שלום רב
למרות שחסר מידע רב בדבר אופי הלחץ, האם מלווה בכאבי ראש, תדירותו ועד כך שקשה לקבוע על סמך מידע זה ממה את סובלת.
ראשית, גשי לרופא על מנת לקבל אבחנה ברורה לגבי מקור וסיבת הכאב. וכן כדי לשלול בעיות אחרות.
אם מדובר בכאב ראש או מיגרנה ניתן להקל באופן משמעותי את תחושת הכאב והתופעות הנלוות באמצעות דיקור סיני.
בהצלחה
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בירךנירית28/05/2008
שלום, לאחרונה הופיעו לי כאבים בירך בצד שמאל בזמן הליכה, האם אפשר לטפל בזה באמצעות דיקור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בירך
ניר סלמה28/05/2008שלום נירית
דיקור הוא בהחלט דרך מעולה לפתור כאבים בירך אך צריך לברר עוד קצת אין לי פרטים בכלל:
מתי התחילו ? איך החלו? מה מחמיר? מה מקל? וכו ...
ערב טוב בינתיים
ניר סלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשאביטל25/05/2008
שלום, אני סובלת מכאבי ראש לאחר הליכה בשמש ולו הליכה קצרה, האם דיקור יכול עזור לי בכך, כלומר להעלים לי את הסימפטום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ניר סלמה25/05/2008היי אביטל
על פי מחקרים נמצא כי דיקור הוא הכלי היעיל ביותר כיום לכאבי ראש .
מוטי שותפי לניהול האתר מתמחה בכאבי ראש ואף מטפל בביה"ח איכילוב בכך.
אני יכול לומר שבקיץ כאבי הראש מתגברים ? זה בדרך כלל קורא בגלל תנאי זמג האויר אשר מפעיל את ה"טריגר " לכאבי ראש אלו.
בכלל רואים יותר כאבי ראש באביב ובקיץ.
דיקור הוא בהחלט הטיפול הרצוי לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיגרנה ושטף דם בעין
יהודית שגיא10/08/2008שלום. האם קיים קשר בין התקף מיגרנה חזק במיוחד לשטף דם בעין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיגרנה ושטף דם בעין
מוטי צ'חנובר10/08/2008שלום רב
לא ידוע לי על קשר כזה. אינני רופא מומחה ואת התשובה לשאלה זו את צריכה לקבל מרופא עיניים או נוירולוג ואולם בכל שנות עבודתי מעולם לא נתקלתי בקשר בין 2 התופעות.
באופן כללי, מיגרנה קלאסית הינה כתוצאה של התכווצות כלי דם במוח ואילו שטף דם בעין נגרם עקב הרחבת כלי דם...
בהצלחה
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג של כאב כרוני.אלה22/05/2008
שלום, אני רוצה לספר על הבעיה שלי פה ואשמח אם יהיה אפשר לדבר עם מישהו מכם בפרטי.
אני בחורה בת 18. אני סובלת מזה המון זמן מכאבים כרוניים וחזקים באזור החזה, ממש בלב, ומדופק חזק. עשיתי כמה בדיקות ולא מצאו כלום. הרפואה החליטה שיש לי הפרעות חרדה, למרות התנגדותי, שכן התסמינים שלי בכלל לא נראים כמו חרדה. למרות זאת הקשבתי לעצתם וניסיתי 3 סוגי כדורים נגד חרדה. כפי שצפיתי, אף אחד מהם לא עזר. ניסיתי גם רפואה משלימה-רפלקסולוגיה, פרחי באך, עיסוי- כלום לא עזר.
בשנה האחרונה המצב שלי החמיר ממש ואני כל היום בבית, לא מסוגלת לעשות דברים קטנים. נוספו לי עוד תסמינים כמו חולשות, סחרחורות, והכאבים בחזה הפכו לכרוניים יותר וקשים יותר. קשה לי לדבר, לאכול, לקום מהמיטה בבוקר, בגלל הסבל הגופני.אני ככה כבר שנה ונראה שזה ימשך ככה לנצח.
אשמח אם יהיה לכם משהו להגיד בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בחזה ודפיקות לב
מוטי צ'חנובר23/05/2008שלום אלה
הבעיה שאת מתארת מוכרת היטב.
במידה ואכן אין כל ממצא פתולוגי בחזה ומקור הבעיה הוא כפי שציינת, ניתן לטפל בדיקור סיני ע"מ לשפר את הרגשתך, להפחית את הלחץ בחזה ולמנוע את התחושה של דפיקות הלב.
מסיבות מובנות לא ארחיב את היריעה מעבר לכך.
את מוזמנת ליצור קשר בדוא"ל: [email protected]
בברכה
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי קרסול בעקבותשברריבה21/05/2008
שלום האם דיקור יכול לעזור לי לכאב חזק בעקבות שבר ישן בקרסול? הכאב ה או בדיוק במפרק בין כף הרגל לקרסול במקום בו היה השבר, בכואב בייחוד במאמץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בקרסול
ניר סלמה21/05/2008היי ריבה
כאשר השבר ישן ישנו חשש כי האיחוי לא היה שלם ...
קודם כל זה דבר אשר מצריך בדיקה של אורטופד וכנראה רק עם צילום ואולי ct יהיה ניתן לקבוע בוודאות
אם הכל תקין אז יש בהחלט מקום של התערבות של דיקור בכדי גם להקל וגם להזרים דם למקום .
חשוב שוב למצות את הרפואה המערביתבמקרה זה מפני שהדיקור יכול להקל על הכאב ואז אולי את תחזרי ללכת רגיל , אך אם האיחוי הוא לא טוב אז עלול להגרם נזק.
בהצלחה ניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול סיניטליה18/05/2008
שלום, האם טיפול סיני באופן קבוע יכול למנוע מחלות לאורך זמן ולפתור את הכאב וגם את הבעיה מן השורש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה כללית מדי
מוטי צ'חנובר18/05/2008תלוי בבעיה, משך הזמן ובמי מדובר.
אני מעדיף לא להשתמש בסיסמאות של "טיפול מהשרש" ולהתיחס לבעיה ספציפית.
בהצלחה
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןרווית11/05/2008
שלום, האם טפיול סיני קבוע יכול לפתור לי את בעיית כאבי הבטן בזמן מחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לכאבי מחזור
ניר סלמה11/05/2008היי שאלתך נפוצה ואני רוצה לומר לך שקודם כל מי שיצר אותנו בהחלט לא התכוון שלנשים יהיו כאבים כמה ימים בחודש , כאבי מחזור הם לא הכרך גם אם התרגלת אליהם במשך שנים.
כאבי מחזור הם תופעה נפוצה מאד בקליניקה הסינית ולרוב לא נחשבת כבעיה קשה לטיפול .
בהצלחה
לכל שאלה נוספת את מוזמנת לכתוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאשהמאשה07/05/2008
רציתי לברר אם דיקור סיני יעיל לטיפול בדלקות שתן חוזרות חרוניות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות חוזרות בדרכי השתן
מוטי צ'חנובר07/05/2008שלום מאשה
דיקור סיני בשילוב צמחי מרפא יעילים לטיפול ומניעה בדלקות חוזרות בדרכי השתן.
חשוב לציין שדלקת חריפה צריכה להיות מטופלת תרופתית ע"י רופא.
היתרון הגדול של הטיפול הוא במניעה ובהתאמתו גם לאוכלוסיות שבסיכון כגון ילדים, נשים בהריון וקשישים.
חג שמח
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב כוסות רוחעינב07/05/2008
שלום, מתי משלבים כוסות רוח בטיפול סיני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוסות רוח
מוטי צ'חנובר07/05/2008שלום עינב
כוסות רוח משלבים לבעיות של כאב, שרירים תפוסים או נוקשים, פגיעות שריר שלד, טיפול באיברים פנימיים ועוד.
במקור, נהוג היה להשתמש בטיפול זה להוצאת "רוח" - הכינוי בשפה הסינית לפטוגן חיצוני החודר אל הגוף (זיהום חיידקי או ויראלי).
השיטה נפוצה מסין לרוסיה, אירופה, ארה"ב ויש לי מטופלות מבוגרות מתימן שהעידו כי היה מקובל אף בארצם.
חג שמח
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת מטפלהילי04/05/2008
שלום, היכן אני יכולה למצוא מטפל טוב המשלב טוינא ודיקור ואינו גובה סכומים גבוהים? (בתל אביב)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטפל בת"א
מוטי צ'חנובר05/05/2008המחיר הנמוך ביותר נגבה עבור טיפולים במסגרת קופות החולים השונות.
במידה ויש לך ביטוח רפואי פרטי, את מקבלת החזרים גם עבור טיפולים פרטיים.
בהצלחה
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב כרוניירון29/04/2008
לפני 6 חודשים התעלפתי ונפלתי על צד ימין של הראש והכתף והצוואר קיבל מכ הפתאומית..
לאחר מכן התחילו לי כאבי גרון בצד ימין כאבים בפנים בצד ימין כאבים ביד ימין ובעורף יש רגישות וכאבים נוראיים בנוסף יש הפרעות קלות בראיה מן נקודות מרחפות ,
ערכתי בדיקות דם שהיו תקינית צילום סיטי מוח שיצא תקין רנטגן עמוד שידרה צווארי תקין בדיקת ראיה תקינה בידקות ניירולוגיות תקינות
ממה אני סובלל ??
בן 18 בשירות צבאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לציין שערכתי קורס צלילה מתקדם
ירון29/04/2008כשבועיים אחרי הנפילה שהחמיר מאוד את המצב...
ולא ציינתי גם סחרחורות קלות...
למה הגוף שלי לא מחלים אחרי 6 חודשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש ופנים
מוטי צ'חנובר30/04/2008שלום ירון
כאבי ראש ופנים לאר חבלה המלווים בתופעות נוירולוגיות שונות (כגון סחרחורת) הינם בעיה מורכבת.
חשוב למצות את הבדיקות הרפואיות במלואם ובמידה ונמצאו תקינות, ניתן יהיה לשפר את מצבך באמצעות דיקור סיני.
במידה ואתה זקוק לעזרה-צור קשר.
בברכה
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שוב על התגובה
ירון30/04/2008אני במסגרת הצבא ומקשים עלי בהכל...
אילו עוד בדיקות ניתן לעשות בנוסף לאילו שעשיתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
מוטי צ'חנובר30/04/2008שלום ירון
אם אתה לא מרגיש טוב-תתעקש להיבדק שוב ולקבל חוות דעת נוספת.
בהצלחה
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנידנוד אחרון וסליחה
ירון30/04/2008האם גלי חום בקרסול של הרגל יכולים להיות קשורים למשו בצוואר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין קשר בין הדברים
מוטי צ'חנובר05/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאת27/04/2008
שלום רב,
אני סובלת מכאבים בכפות הרגליים כתוצאה מיבלות מעקבים.
אפשר לקבל המלצה לטיפול על פי הרפואה הסינית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בכפות הרגליים
מוטי צ'חנובר27/04/2008שלום ליאת
במצב זה ניתן לנסות דיקור סיני.
ביבלת שנוצרה לא ניתן יהיה לטפל אך ניתן להקל על תחושת הכאב.
בברכה
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילה וחולשה בזמן דיקוראייל ב21/04/2008
שלום רב,
רציתי לדעת האם זה נפוץ כאשר עוברים דיקור ראשון יהיו בזמן הטיפול בחילות ותחושת חולשה? ואם אני אמור להרגיש טיפה מטושטש גם אחרי שעתיים שלוש בתום הטיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילה לאחר דיקור (הריון)
מוטי צ'חנובר21/04/2008שלום רב
התופעה מוכרת היטב.
אין כל מניעה לדקור בהריון אך חשוב להתאים את מיקום המחטים ומשך זמן הטיפול לאישה ההרה.
אישית במצב זה אני משלב מספר מועט של נקודות דיקור לפרק זמן של 15 דקות.
לעתים מרגישים תחושת לאות, טשטוש או עייפות לאחר הדיקור - ישנם מספר נקודות דיקור שמונעות תחושות אלה תוך כדי או לאחר הדיקור.
חג שמח
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוית16/04/2008
שלום רב,
ברצוני לדעת לאילו בעיות דיקור יעיל? האם הוא יעיל גם לבעיות נפשיות כגון חרדות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור לחרדה
מוטי צ'חנובר17/04/2008שלום רוית
הדיקור הסיני הינה שיטה לטיפול במגוון גדול מאוד של בעיות. החל מבעיות שריר שלד, דרך טיפול במערכת העיכול, המין, עור , נשימה אך גם באספקטים נפשיים שונים כולל חרדה.
במה מטפלים וכיצד מאבחנים, אני ממליץ לך לבקר בקישור שאלות נפוצות. ניתן להוריד את רמת החרדה, "להרגיע את הנפש" ולחזק את הנפש באמצעות הטיפול.
חג אביב שמח
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)