מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי בטן עזים עם התכווציותמור03/07/2018
היי אני בן 29 ובאופן כללי בריאותי תקינה.
כחלק מאימוני הכושר שאני עושה שניתי מעט את התפריט שלי ליותר בריא.
בשבועות האחרונות במהלך 4 ימים בשבוע הוספתי 3 מרכיבים לא.בוקר שלי: אני אוכל יוגורט עם 20 ג זרעי צ'יה טחונים ו20 ג זרעי פשתן טחונים ומעט קוואקר. לפעמים בצהריים אוכל סויה כתוספת בסלט.
משהוספתי את הפשתן צ'יה וסויה, נהיו לי כאבי בטן משתקים והתכווציות המלוות בגזים שמגיעים מיד אחרי, הכאבים מגיעים מאזור שמאחורי הפין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית04/10/2018יתכן ואתה רגיש אל אחד מהם. לאחר שהגוף נרגע הייתי מנסה שוב כל אחד מהם בנפרד . אם אחד מהם גורם שוב לתגובה כזו כדאי להמנע ממנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התוסף sam-e חוששת מעודף ויטמין בי 12יעל09/06/2018
שלום, בת 33 לוקחת סאם אי עבור דיכאון.
הבי 12 שלי היא 670
עשיתי טעות ורכשתי מראש הרבה בקבוקים של סאם אי של חברת נאוו שבמכילים גם בי 6 חומצה פולית ובי 12
הגעתי ל 800 מ"ג בסאם אי והמינון של הבי 12 ב 4 טבליות מגיע ל 200 מק"ג.
אני נוטלת כבר 3 חודשים ויש לי בקבוקים לעוד 3 חודשים שכבר קניתי. אני חוששת שזה יעלה לי את הבי 12 מעל הנורמה ושהייתי צריכה להזמין סאם אי ללא תוספת של בי 12...
הבעיה היא שיתנו לי לעשות בדיקות דם רק עוד כ9 חודשים.
האם לפי דעתכם עדיף לא להסתכן ועדיף לא לקחת את האם אי עם ב 200 מק"ג בי 12 לעוד 3 חודשים ולהזמין אחר?
או שבסך הכל חצי שנה נטילה יומיומית של בי 12 200 מק"ג לא תעלה לי את הבי 12 מעל ל880 והנורמה כאשר לפני שהתחלתי בנטילה היה 670?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש מעודף B12
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית04/10/2018הי יעל,
המשיכי ללא B12 עד הבדיקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמי שיניים משתיית נס קפה וחלבמיכל06/06/2018
האם שתיית נס קפה עם חלב גורם לכתמים על השיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמי שיניים
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית04/10/2018קפה יכול להכתים את השיניים, ותה אף יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורמולה bu zhong yi qi tang לחיזוק הרחםאיילת חן04/05/2018
שלום רב,
אני בת 37.6, עברתי שני הריונות בריאים ולאחר מכן 2 הפלות טבעיות בתחילת ההריון (שבועות 6,8) בהפרש של שנה. מהאחרונה נותרה שארית קטנה ברחם. לכן אני עושה דיקור סיני והמטפלת של הדיקור המליצה לי לקחת את הפורמולה bu zhong yi qi tang לחיזוק הרחם. אגב יש כנראה חוסר איזון מזערי בנושא קרישיות דם ( לפי בדיקות דם). האם זה בסדר ליטול את הפורמולה לפני הריון נוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוק רחם
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית04/10/2018הפורמולה באופן כללי נועדה לחיזוק רחם. כל פורמולת צמחים צריכה להיות מותאמת אישית לאחר תשאול ואבחון על ידי מומחה בתחום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנזים סרפפטאז להעלמת מיומה מהרחםאודליה28/03/2018
שלום,
אני בת 37 + 2 וסובלת בארבע שנים האחרונות ממיומה ברחם המונעת ממני להיקלט להריון. במהלך השנים האחרונות ניסיתי כל מיני שיטות טיפול טבעיות, אך לצערי שום דבר לא עזר. נתקלתי באיזשהו מאמר מאתר של "טופהיל" על אנזים שנקרא סרפפטאז המסוגל להקטין גידולים ולהעלים מיומות! אני מאוד מאוד התלהבתי ומיד הזמנתי יחד עם יוד וסלניום כפי שהומלץ באתר. אבל מהרגע שקיבלתי את המשלוח נכנסו בי חששות שאולי זה לא הטיפול הנכון, ואין מספיק מידע על האנזים הזה. קבעתי תור לנטורופתית והיא לא הכירה את האנזים המדובר. החלטתי לא לקחת אבל אין לי מנוח ממחשבות שאולי זה הפתרון שלי, כי שמעתי הצלחות.
האם את מכירה את הסרפפטאז (נקרא גם סראנזים 250)? האם לדעתך יכול לעזור לי להעלים את המיומה וסוף סוף להיקלט להריון המיוחל?
אשמח לקבל תגובתך.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרפפטאז
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית04/10/2018שלום אודליה
התאמת תוספים צריכה להעשות באופן אישי לאחר אבחון ותשאול, ובהתחשב בתוספים ותרופות שאת צורכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספים מומלצים להעלאת גאבאMor25/03/2018
שלום, לאחר אבחון על פי הספר "איזון המוח" עלה כי יש לי חוסר גבוה של גאבא (מתבטא בתופעות חרדה) התחלתי לקחת תוסף גאבא ול-תיאנין, האם את ממליצה על תוסף נוסף כמו ויטמיני בי או B8 או אחרים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גאבא
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית04/10/2018שלום מור,
התאמת תוספים צריכה להעשות באופן אישי לאחר אבחון ותשאול, ובהתחשב בתוספים, תרופות ותזונה. אני ממליצה לך לפנות לנטורופת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי אינוזיטול B8דניאל19/03/2018
שלום, לגבי אינוזיטול (B8), שיש משתמשים בו להרגעה, חרדה, מחשבות מטרידות,
רציתי להבין, ההשפעה שלו היא רק לכמה שעות, או ששימוש יומיומי במינון של כמה גרמים משפיע בכללי לכל היממה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינוזיטול
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית04/10/2018השימוש צריך להיות יומיומי , מינונים יש להעלות בהדרגה ובהדרכת נטורופת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי ויטמין D בחריגהשולה07/02/2018
שלום רב,
אני בת 83, נוטלת ויטמין D בכמות של 10,000 יח' ליום.
בבדיקת דם שעשיתי לפני שנה הייתי בסף התחתון, וכעת עליתי ל-1450 (בסקאלה של 250).
זה המון בכל קנה מידה.
השאלה היא אם יש סיכון במצב זה של עודף ולכמה זמן להפסיק עם התוסף מעכשיו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין די בחריגב
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית04/10/2018עודף ויטמין D שמוביל להרעלה של ויטמין D הינה מצב נדיר. הרעלה מלווה בתסמינים כמו חולשה, עלייה ברמת הסידן בדם , אבנים בכליות, שלשולים, קצב לב שאינו סדיר, עקצוצים בעור, בחילות, התכווצויות שרירים וירידה בריכוז. אם את סובלת מתסמינים אלו כדאי להתייעץ עם רופא. בכל מקרה כדאי לעשות הפסקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות וגירוד במפרקי כף הידמרדכי03/02/2018
שלום,
אני בן 30. בשבועות האחרונים החלה אצלי תופעה של נפיחות, אדמומיות וגירוד במפרקי כף היד, בתוספת נקודות אדומות ומגרדות פה ושם גם על גב האצבעות (מצורפת תמונה).
הזמן האקוטי ביותר הוא בעת ההתעוררות בבוקר.
זה מאוד לא נעים ומקשה על כפיפת המפרקים.
מה זה ומה ניתן לעשות?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפרק כף היד
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית04/10/2018שלום מרדכי, אני ממליצה ללכת לנטורופת לאבחון ובמקביל לבקש בדיקות מרופא משפחה או ראומטולוג לבדיקת דלקתיות במפרקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומץ תפוחים לטיפול בהליקובקטררפי זמיר02/01/2018
קראתי את מה שנכתב כאן בפורום על על חומץ תפוחים.
ורציתי לשאול אצל אשתי אובחן הליקובקטר. היא סבלה מתחושת שורף ברום הקיבה ולאחר מכן דימום בקיבה שיצא בצואה שחורה. קיבלה טיפול מרובע. כמו כן השלמת טיפול טבעי- ליקורץ, משקה אלוורה, פרוביוטיקה, כורכום ועוד. לאחר חודש התחילה לפני כמה ימים לשתות 2 כפות חומץ תפוחים עם מיץ, וכן הפסיקה את הנקסיום (סותר חומצה), ועכשיו מרגישה שורף יותר. רציתי לשאול אם יש לחשוש שהחומץ גורם להחרפה ולהפסיק איתו, או שלהיפך זה מראה שהוא עובד טוב ולהמשיך?
תודה רבה מראש על העזרה.
רפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומץ תפוחים
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית04/10/2018צריכת חומץ התפוחים חייבת להיות מבוקרת ויכולה להשפיע בצורה שונה על כל אחד. במקרים של תופעות לוואי ניתן לנסות לצרוך כמוסות של חומץ תפוחים במקום נוזל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול טבעי נגד סינוסיטיססוניה30/12/2017
האם ישנו טיפול טבעי לסינוסיטיס (לא כרוני)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול טבעי נגד סינוסיטיס
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית31/12/2017היי,
להפסיק מוצרי חלב, פירות הדר , בננות ובוטנים.
לאכול עלים ירוקים וירקות כתומים.
להשתמש בצמחי מרפא כמו: חותם הזהב, ארכינציאה וסמבוק.
ולשתות הרבה.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית שיער התקרחות לגבריוסי26/12/2017
שלום אני בן 20. מגיל צעיר יש לי שיער לבן בלמעלה של הראש, אבא שלי קירח והתחילו לי מפרצים רציתי לדעת האם יש משהו לקחת לשיער הלבן ומשהו למפרצים (הבנתי שיש ויטמין או משהו כזה של פטריות סיניות/יפניות) תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית שיער התקרחות לגבר
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית27/12/2017הי,
הייתי ממליצה לך כתוסף מזון על פטריית הקורדיספס,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיער. בן 20
יוסי05/01/2018להתקרחות המלצת לי על פטריות הקורדיספס. כמה זמן לקחת את זה ? (בן 20) תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזון מחזק לחולה סרטן הערמוניתגרי26/12/2017
מה מומלץ להוסיף לתזונה לחולה בסרטן הערמונית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזון מחזק לחולה סרטן הערמונית
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית26/12/2017היי,
התזונה צריכה להיות טבעונית, טבעית ולא מעובדת, עתירת ירקות ודגנים מלאים, שמן זית, אגוזים, גרעינים וקטניות.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באבנים בכיס המרהברי24/12/2017
שלום
מצאו אצלי אבנים בכיס המרה. קראתי קצת באינטרנט ומצאתי שמומלץ כל בוקר על קיבה ריקה לקחת מים עם 2 כפיות חומץ תפוחים וכפית מיץ לימון סחוט. כבר יומיים שאני לוקחת. ומתחילה להרגיש תזוזה בבטן בצד ימין. האם ישנו קשר?
האם עליי להמשיך באיפול הנוכחי או שהיית ממליצה לי משהו שונה?
(אינני סבלתי או סובלת מכאבים. וגם את האבנים מצאו באולטרסאונד מקרי עקב סרזל נמוך ולא עקב כאב)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באבנים בכיס המרה
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית27/12/2017היי,
אני לא מטפלת באבנים בכיס מרה ממליצה לך לשאול מטפל שטיפל באבנים בכיס מרה.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקדים עם קליפה או בלי?רחלי23/12/2017
שלום,
רציתי להתחיל לצרוך שקדים.
מקריאה ב"גוגל" ראיתי כי קיימות מחלוקות לגבי אופן אכילת השקדים: חלק אומרים שיש להוריד את הקליפה ע"י השרייה במים וחלק אומרים שיש לאכול עם הקליפה..
כיצד עדיף לצרוך אותם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקדים עם קליפה או בלי?
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית24/12/2017היי,
רצוי להשרות שקדים לשש שעות כדי לנטרל את החומצה פיתית
שמעכבת ספיגת מינרלים.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)