מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בקשר לנטילת מגנזיוםדליה28/10/2017
קיבלתי מרשם למגנזיום oxide cap 250 mg
ויש לי בבית מגנזיום שבאחד יש מגנזיום ויטמין B6 וסידן
ובשני יש מגנזיום ויטמין B6 וויטמין E
האם לכולם יש את אותו האפקט או שעלי לדבוק במה שהרופא רשם לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לנטילת מגנזיום
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית29/10/2017היי,
מינון המגנזיום שנמצא בכדורים של הויטמינים שאת צורכת הוא מזערי לכן את צריכה לקחת את המינון שהרופא המליץ.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי כורכום לדלקת בתעלה הקרפליתמיטל26/10/2017
יש לי עבר חוזר של דלקת בתעלה הקרפלית. המליצו לי לקחת כדורי כורכום כדי להקל על הדלקת. האם כדאי לקחת את הכדורים רק כשיש דלקת או באופן קבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי כורכום לדלקת בתעלה הקרפלית
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית26/10/2017הי מיטל,
אני ממליצה לך לקחת באופן קבוע כדורי כורכום נראה שיש לך נטייה לדלקות וצריכת כורכום יכול למנוע דלקות.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר אנרגיה והרגשת חולשהאיתמר24/10/2017
בשבועות האחרונים אני מרגיש חוסר אנרגיה והרגשת חולשה כללית של הגוף. בדרך כלל בריא ומקפיד על תזונה מאוזנת ועל אומגה 3. מה היית ממליצה לי להוסיף או להחסיר מהתזונה היומית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר אנרגיה והרגשת חולשה
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית24/10/2017היי,
בתחילה היתי ממליצה לך לעשות בדיקות דם, המוגלובין, ברזל, בי12, חיסון, תפקודי כבד ובלוטת התריס.
אם הכל תקין צריך לדעתי ללכת לנטורופת ואירידיולוג מוסמך ולעשות אבחון אירידיולוגי כדי להבין את מקור הבעיה.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער מאסיבית אחרי לידהריקי22/10/2017
אני כבר חצי שנה אחרי לידה ועדיין יש לי נשירת שיער מאסיבית, ברמה שזה כבר נהייה מפחיד. מה אפשר לאכול (צמחונית) או לקחת כדי לחזק את השורשים?
מה דעתך על התוסף "רוטס"? שמעתי חוות דעת גם חיוביות וגם שליליות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ה: נשירת שיער מאסיבית אחרי לידה
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית22/10/2017הי ריקי,
אני ממליצה לך לעשות בדיקות דם ולבדוק את ההמוגלובין, ברזל, נשאי ברזל, טרנספרן, בי12 ותפקודי בלוטת תריס.
ומשם אפשר להתקדם.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן עץ התה אופן השימוש והאם מסוכןלאה19/10/2017
שלום ,
קראתי שאפשר לטפטף כמה טיפות על התחתונית לטיפול בפטריה . האם לא מסוכן ? יש אתר שמציג אזהרת שימוש בו . האם למהול בשמן נוסף ? תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ה: שמן עץ התה אופן השימוש והאם מסוכן
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית22/10/2017הי לאה,
אני ממליצה למהול אותו בשמן זית.2 טיפות על כף שמן שקדים.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מולטי ויטמינים ללקיחה באותו היוםשרה17/10/2017
אשה בת 75 בריאה בדרך כלל ללא בעיות רפואיות מיוחדות מבקשת לדעת האם אפשר לקחת מולטי ויטמין קוואנטום לייף לגיל 50+ ומולטי ויטמין כורכורמין גולד באותו היום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מולטי ויטמינים ללקיחה באותו היום
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית22/10/2017הי שרה,
ניתן לקחת את שני התוספים באותו היום.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השרייה של זרעי צ'יהעדי17/10/2017
ראיתי הרבה המלצות על זרעי צ'יה אבל הבנתי שצריך להשרות אותם או לטחון אותם לפני האכילה. למה בעצם? אי אפשר לקבל את הסגולות שלהם כשאוכלים אותם כמו שהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השרייה של זרעי צ'יה
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית22/10/2017הי עדי,
צריך להשרות את הציה במים כדי שתהיה פעולת עיכול.
מאחר שזרעי הציה היבשים לא מתעכלים ויוצאים החוצה שלמים דרך הצואה.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיח אברהם להורדת דחף מיני לגבראברהם15/10/2017
שלום. אני מעוניין ליטול שיח אברהם להורדת הדחף המיני אצלי. יש לי כמה שאלות:
זה באמת עוזר?
באיזה מינון לקחת? תוך כמה זמן זה ישפיע?
לכמה זמן זה ישפיע בערך? נניח וארצה להתחתן בעוד שנה - שנתיים. זה עלול להשאיר לי חשק מיני ירוד?
זה נחשב להורמון נשי? זה בטוח לגמרי לשימוש אצל גברים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיח אברהם להורדת דחף מיני לגבר
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית16/10/2017היי,
הפרי של שיח אברהם נחשב מוריד חשק מיני, ניתן לרכוש אותו בחנוניות שמוכרות צמחי מרפא.
מומלץ חליטה של הצמח שלוש פעמים ביום.
בחליטה זה ישפיע אחרי חודש עד שלושה חודשים.
כשמפסיקים את החליטה אחרי חודש חוזר החשק המיני.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה להירפא מאלרגיה לקרדית האבקלילך15/10/2017
שלום רב
אני סובלת מאלרגיה לקרדית האבק ושיערות של כלבים כבר הרבה שנים. רציתי לדעת אם הרפואה הזאת יכולה לרפא לי את זה ולהעלים את זה בסופו של דבר? שאני אוכל לגדל כלבים במהלך חיי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר : רוצה להירפא מאלרגיה לקרדית האבק
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית16/10/2017היי לילך,
יש כל מני שיטות להעלמת אלרגיות כמו שיטת מוח אחד או שיטת אייפק.
בקשר לכלבים שיצו ופודל נחשב לכלבים שלא גורמים לאלרגיה.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספים ותזונה למחזור לא סדירענת15/10/2017
בת 31, לא לוקחת גלולות. עד לא מזמן המחזור שלי היה סדיר וקיבלתי אותו ממש על היום, בחודשים האחרונים המחזור שלי התחיל להשתבש ובעיקר להקדים, ככה שיש פעמים שיש לי שני מחזורים מלאים בחודש!!
לא היו לא שינויים בתזונה או באורח החיים שיכולים לעורר את אי הסדירות של המחזור.
מה אני יכולה לקחת או לאכול כדי להסדיר את המחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספים ותזונה למחזור לא סדיר
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית15/10/2017היי,
חל שינוי בגוף מבחינה הורמונלית, מציעה לך לבדוק את בלוטת התריס.
לקחת את צמח שיח אברהם שיכול לאזן לך את המחזור ואם שום דבר לא עוזר אז כדאי שתלכי לאירידיולוג נטורופת שימצא את מקור הבעיה.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרעי צ'יה, האם זה טוב ?ofir09/10/2017
היי,
קראתי כתבה על זרעי צ'יה וזה עניין אותי, ניסיתי לשתות בבוקר בבוקר כמו שהמליצו בכתבה: כוס מים עם לימון סחוט, כף דבש, כף גרגרי צ'יה שהושרו במהלך הלילה וכפית שמן זית. שמתי לב שזה נתן לי המון אנרגיה שזה נהדר, אבל אני מנסה להבין מאיפה זה הגיע. אשמח למידע בנושא. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרעי צ'יה, האם זה טוב ?
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית11/10/2017היי,
האנרגיה מגיעה מזרעי ציה שזה אומגה 3
לימון שמכניס בסיסיות לגוף
שמן זית שטוב לכבד ודבש שמכיל גלוקוז שנותן אנרגיה.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקת ויטמין C וסקוואלןנטע09/10/2017
קראתי שאבקת אסקורבט פלמיטיט (ויטמין C) היא מסיסה בשמן. בעוד אסקורבט אסיד מסיס במים. הבנתי שהפלמיטיט נספג יותר טוב בעור.
שמן סקוואלן מגביר חדירת חומרים ולכן אני שואלת האם ניתן לערבב אותו כשמן בסיס עם אבקת הויטמין C.
באם ניתן, האם יש צורך בגליצרול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר : אבקת ויטמין C וסקוואלן
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית11/10/2017הי,
אני לא מכירה שמן סקוואלן, לכן אני ממליצה לערבב את ויטמין C פלמיטט עם שמן שקדים.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים- מינרליים או ברז?לי08/10/2017
היי רומי !
בביתי היה מותקן תמי 4 אבל התחיל לעשות בעיות וגם משך אליו נמלים, לכן זרקנו אותו.
מה הפתרון הטוב והבריא לשתיית מים? בינתיים קונים מים מינרליים אבל אני יודעת שבקבוקי פלסטיק משחררים רעלים.
ומה הדין לגבי מי ברז? האם אפשרי לשתות היישר מהברז? אני גרה באזור השרון, לא ממש יודעת איך לבדוק את איכות המים..
תודה מראש על התשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: מים- מינרליים או ברז?
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית11/10/2017היי,
אין צורך היום לקנות מסנני מים כי המים בארץ דיי מטוהרים אבל הבעיה במים הארץ שאלו מים שעברו תהליכים שונים ואיבדו את החיות שלהם.
לפי המחקרים ידוע שלמים יש יכולת לאגור ידע והמים בטבע נמצאים בתנועתיות ולכן יש בהם אנרגיה ואילו המים מהברז אלו מים עומדים כלומר מים מתים לכן אני ממליצה לך לקנות מתקן למים חיים שמעלה את התדר של המים.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע למוצרי חלבלי07/10/2017
שלום רומי,
אני מודעת היטב לנזקי החלב. באופן אישי אני כבר לא שותה חלב ולא אוכלת מוצרי חלב כמעט בכלל.
אולם לשאר בני הבית קצת יותר מסובך להיפרד מחלב ומוצריו.
המוצרים היחידים שעדיין בשימוש הם יוגורט, גבינה צהובה וחלב ניגר.
השאלה שלי היא האם יהיה עדיף וטוב יותר לקנות את המוצרים האלה אורגניים? האם חלב אורגני באמת פחות גרוע מהרגיל?
ושאלה נוספת בעניין הגבינה הצהובה. קניתי הביתה תחליף גבינה צהובה של חברת ״משו משו״. העניין הוא שאני לא כל כך מרוצה מהמרכיבים שלה ותוהה אולי כבר עדיף לאכול גבינה צהובה רגילה. הגבינה הטבעונית מכילה: מים, עמילני תירדמי ותפוא מעובדים, שמן קנולה מזוכך ושמן קוקוס מזוכך, סיבים תזונתיים, סידן ציטראט, מלח, מייצבים (קסנטן גאם, קרגינן), חומרי טעם וריח, צבע מאכל (בטא קרוטן)
תודה מראש על התשובה וההתייחסות ושבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע למוצרי חלב
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית08/10/2017היי,
אני חושבת שעדיף חלב אורגני שמכיל פחות הורמונים ופחות אנטיביוטיקה, שבו פרות ניזונות מעשב טרי .
את צודקת בקשר לתחליף הגבינה אולי תנסו גבינה צהובה אורגנית מחלב עזים. או תעברו למוצרי חלב אורגניים מחלב עזים.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה ניתן להשיג גבינה צהובה אורגנית?
לי08/10/2017לא מצאתי בחנויות הטבע...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה ניתן להשיג גבינה צהובה אורגנית?
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית08/10/2017יש בניצת הדובדבן רשת חנויות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול טורדני כבר תקופהדן03/10/2017
שלום לכולם
מזה כחודש וחצי אני סובל משיעול לא יבש טורדני ללא חום.
עשיתי צילום חזה ובדיקות דם תקינות.
לרוב יש לי תחושת אי נעימות (גירוי) באיזור קנה הנשימה.
האם יש המלצות או טיפולים טבעיים (מזון כלשהו) שיכול לסייע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול טורדני כבר תקופה
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית03/10/2017הי דן,
לדעתי כדאי לבדוק שאתה לא סובל מרפלוקס ולא מהחיידק הליקובקטור פילורי,
האם אתה לוקח תרופות ללחץ דם
ודבר האחרון האם אתה מעשן?
ואם כל התשובות שליליות כדאי לבוא ולעשות אבחון אירידיולוגי.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)