מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה מתאימה לטפילים במעייםמאיה28/11/2018
יש לי טפילים במעיים
מה כדאי לאכול ומה לא.. האם אני יכולה לאכול תמרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טפילי מעיים
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית02/12/2018מזונות מומלצים -מזונות גרעיני דלעת לא קלויים (כ-2 כפות ביום), שום,בצל וזנגביל.
מומלץ להמנע מפחמימות פשוטות ( קמח לבן)וסוכרים המשמשים מזון לתולעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמרים...
....03/12/2018להמנע גם מאכילת תמרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטפילי מעיים
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית03/12/2018כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח רע מבית השחישרה27/11/2018
יש לי כל הזמן ריח רע מבית השחי, לא משנה כמה אני רוחצת ושמה דאודורנט. זה לא עניין של זיעה בהכרח. יש פתרון טבעי שיכול לעזור לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח רע
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית28/11/2018ריח גוף רע נגרם כתוצאה מרעלים שהגוף לא מפנה דרך מערכת העיכול, הכבד והכליות. במקרים כאלה אני ממליצה על תזונה לניקוי רעלים על מנת לשפר את פעילות של איברי ההפרשה. תזונה בסיסית וטבעית המכילה הרבה ירקות ירוקים והמנעות ממזון מעובד ומטוגן, חומרים משמרים ורטבים מוכנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול טבעי לתולעי מעייםאלנתן25/11/2018
אשמח לקבל המלצה לטיפול טבעי בתולעי מעיים לילדה, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולעי מעיים
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית25/11/2018צריכה של כ 2 כפות ביום של גרעיני דלעת לא קלויים (אפשר לטחון ולהוסיף למזונות). מוצר שנקרא "ברא תולי" מומלץ לשימוש בכל המשפחה (מעל גיל 3)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כל הזמן אני משלשלתר22/11/2018
אני כל הזמן משלשלת, אני אוכלת מסודר ובדיקות דם תקינות. יש משהו שאני יכולה להוסיף תזונה כדי לייצב את הקיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילשול
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית25/11/2018שלום ר,
כדאי לבדוק מה מקור השילשול וכמה זמן הוא נמשך.גורם השילשול הוא קריטי לאופן הטיפול. באופן כללי לצרוך פרוביוטיקה,לאכול אורז לבן,לשתות תה קמומיל ותה שומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה טבעית בזמן טיפולי פוריותאיילה20/11/2018
מתחילה עכשיו סבב ראשון של טיפולי פוריות, לא נמצא המקור לאי הפריון אצלי או אצל בעלי. איזו תמיכה טבעית יכולה לעזור לנו, גם לי וגם לבעלי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פוריות
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית20/11/2018בעיקר תזונה מזינה. דגש על איזון הורמונלי על ידי -תערובת של גרעיני דלעת וזרעי פשתן (פיטואסטרוגנים)2 כפות ביום עד הביוץ, ולאחר הביוץ שתי כפות מתערובת של גרעיני חמניה ושומשום (לא קלויים)(=פיטופרוגסטרונים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיגולים שחורים מתחת לעינייםיוליה18/11/2018
יש לי עיגולים שחורים מתחת לעיניים, הבנתי שמריחה של שמן טבעי יכול לעזור. אם זה נכון, איזה שמן הוא המומלץ ביותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיגולים שחורים מתחת לעיניים
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית18/11/2018תרופת סבתא לעיגולים שחורים מתחת לעיניים - עיגולי מלפפון קרים(יש גם לקנות שמן מלפפונים), ו/או מיץ מתפוח אדמה - לגרד את התפוח אדמה, לסחוט, ואת המיץ להספיג בפד צמר גפן ולהניח כ 10 דקות מתחת לעין 2-3 פעמים בשבוע. חשוב לבדוק ולטפל בשורש הבעייה- מהיכן נובעים העיגולים- חוסר שינה,מחסור בויטמינים, תזונה לא נכונה, בעייה רפואית ועוד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות מומלצות לבעיות שינהניקי14/11/2018
איזה טיפות או הרכב פרחי באך מומלץ לקשיי הירדמות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שינה
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית15/11/2018שלום ניקי,
הכי חשוב למצוא את הסיבה לקשיי ההרדמות ולטפל בגורם הראשוני בהתאם. אני אענה לגבי קשיי הרדמות כתוצאה מסטרס כי זו הסיבה הרווחת ביותר. ניתן לשתות לפני השינה חליטות של צמחים מרגיעים כמו פסיפלורה, תרזה, מליסה, לבנדר וקמומיל. אפשר גם לטפטף 1-2 טיפות של שמן אתרי לבנדר על הכרית . כמו כן, צמח הולריאן מסייע באיזון מערכת העצבים, עוזר להירגע וכך להירדם יותר בקלות. ניתן להשיג אותו בבתי טבע בטיפות או בכמוסות. לגבי פרחי באך. במידה והבעיה נובעת ממחשבות טורדניות צמח המפתח הוא white chestnut. במקביל יש לוודא שהתזונה מאוזנת ועשירה בנוטריאנטים ולהפחית ממריצים כמו קפה, ושוקולד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתייה יומית של חומץ תפוחיםתום11/11/2018
האם זה נכון ששתייה יומית של חומץ תפוחים מנקה את הקיבה ומזרזת את העיכול? אם זה נכון, אז מה "המתכון" כלומר, כמה פעמים ביום, איך לשתות וכדומה, אם לא, אז יש משהו אחר שיכול לגרום לדברים האלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומץ תפוחים
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית11/11/2018חומץ תפוחים אכן מעכב את קצב ריקון הקיבה ובכך תורם לתחושת שובע. הפקטין המצוי בחומץ מתחבר לשומנים ומסייע בשריפתם,ונמצא גם שהוא מסייע להפחית את רמות הגלוקוז והאינסולין בדם אחרי הארוחה,מה שעוזר לתהליכי הרזייה ולאיזון סוכר בדם.לחומץ מיוחסות גם תכונות ניקוי וטיהור .
מכיוון שחומץ תפוחים הוא חומצי מאוד, חובה לדלל אותו במים (אחרת החומציות יכולה לפגוע באמייל השן , וברקמות הפה והושט).
המינון המומלץ הוא כוס מים פושרים עם 2 כפיות חומץ תפוחים איכותי ואורגני פעמיים ביום. אני ממליצה להתחיל בכפית אחת לכוס ולהעלות בהדרגה במידה ואין תופעות לואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מחזור בלתי נסבלים לנערהנילי08/11/2018
הבת שלי בת 16 סובלת מכאבי מחזור קשים שמרתקים אותה למיטה. הכדורים עושים לה בחילות, היא שותה תה קמומיל אבל גם זה לא ממש עוזר. יש משהו חזק יותר אבל עדיין טבעי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי מחזור
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית10/11/2018שלום נילי,
יש כמה דברים שעשויים לעזור (והכי טוב לשלב כמה ביחד)- תזונה מותאמת אישית, כמוסות של שמן נר הלילה, צמחי מרפא כמו שיח אברהם,רפלקזסולוגיה ודיקור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול טבעי לנשירה מסיביתריטה06/11/2018
יש לי נשירה מסיבית, שמפואים לא עוזרים ולא רוצה לקחת תרופות, יש טיפול טבעי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירה
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית06/11/2018שלום ריטה,
נשירה יכולה לנבוע מחסרים שונים, חוסר איזון הורמונלי ועוד. כדאי להגיע לאבחון אצל נטורופת על מנת לקבל את הטיפול המתאים עבורך. במידת הצורך יתנו לך תזונה מתאימה ותוספי מזון להשלמת חסרים בגוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לצרוך פרחי באך?ריקי04/11/2018
את תמציות פרחי באך שמים ישר בפה או שמערבבים עם האוכל? למה יש השפעה מהירה יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרחי באך
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית04/11/2018פרחי בך מטפטפים לפה. אפשר גם לטפטף לבקבוק מים ולשתות במהלך היום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה שחלתית להורמונים בטיפולי IVFהילה31/10/2018
אני בטיפולי פוריות, כנראה בגלל ההורמונים שאני מזריקה יש תגובה שחלתית שגורמת לכאבי בטן קשים. מחפשת טיפול טבעי שיסייע לי, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה שחלתית
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית31/10/2018שלום הילה,
הומיאופטיה מודרנית יכולה לעזור ולא מתנגשת עם ההורמונים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת ציפרלקס ומולטי ויטמיןדניאל29/10/2018
שלום,
רציתי לברר האם יש מניעה מלקיחת ציפרלקס (בשעות הערב) עם מולטי ויטמין בשעות הבוקר?
האם יש בעיה ספציפית באינטרקציה עם סולגאר EARTH SOUCE או VM2000?
כמו כן איזה תוסף יכול לסייע בהפרעות זיכרון שלא יתנגש עם הציפרלקס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית29/10/2018אין מניעה מלקיחת ציפרלקס עם המולטי ויטמין שרשמת (בהפרדה של לפחות שעתיים). תוסף כמו פוספטיל סרין עשוי לעזור בהפרעות זכרון של גיל מבוגר למשל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בעצירות והפרעות המערכת העיכוללי28/10/2018
שלום רב,
לאחרונה אני חווה תופעות של הפרעות במערכת העיכול.
זה מתבטא בעיקר בעצירות חלקית ותחושת נפיחות ומלאות. כשאני אומרת עצירות חלקית אני מתכוונת לזה שפשוט אין התרוקנות מלאה. אני יכולה ללכת 3 פעמים ביום לשירותים אבל לא להרגיש הקלה. תמיד אני מרגישה שיש עוד להוציא וזה מאוד מפריע לי. הבטן נפוחה וכואבת ואני מרגישה שזה גם גורם לי לעלות במשקל ואני ממש נאבקת לרדת במשקל עכשיו.
מבחינה תזונתית אני עושה דיאטה די מאוזנת, אוכלת הרבה ירקות וחלבונים ומשתדלת לאכול מעט פחמימות. אני שותה הרבה תה ובעיקר תה שומר שאני יודעת שזה אמור לסייע לעיכול. אני גם לוקחת לפעמים כמוסות טבעיות של לקסין פורטה- זה עוזר אבל גם בעזרתן אני לא מרגישה התרוקנות מלאה. התפריט שלי במהלך היום נראה פחות או יותר ככה:
בוקר- גייסת שיבולת שועל מ3 כפות קווקאר, מעט חלב ומים חמים. אני מוסיפה גם כפית דבש.
צהריים- סלט עשיר עם תוספת של חזה עוף או טופו.
ביניים- יוגורט 0% או חטיף אנרגיה
ערב- 4 פריכיות/ 2 פרוסות לחם מכוסמין + חלבון כלשהו (קוטג׳, גבינה צפתית, חביתה/ביצה קשה, טונה במים)
ככה פחות או יותר, בסופי שבוע אני משחררת ואוכלת קצת יותר כמובן.
השאלה היא מה עוד אני יכולה לעשות כדי לשפר את העיכול? אני גם עושה ספורט 3-4 פעמים בשבוע.
משתדלת לשתות מים, מודה שאני לא שותה מספיק.
האם את ממליצה על פרוביוטיקה? זה יכול לסייע לעצירות?
תודה מראש על תשובתך!
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית29/10/2018שלום לי,
מספר דברים שעוזרים באופן כללי-שתייה מרובה הכרחית לתנועתיות של המעיים, הוספת סלק לתפריט , שתיה בבוקר על קיבה ריקה של כוס מים פושרים עם חצי לימון סחוט וכפית שמן זית. כשאלה לא עוזרים אפשר להתאים צמחים מרירים כדוגמת פורמולת "סווידיש ביטר" או תוספים במקרים של חסרים כמו מגנזיום. לסיכום - יש הרבה דרכים לשפר את העיכול, כדאי לפנות לנטורופת להתאמה אישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות של שיח אברהם בהריוןמאיה28/10/2018
שלום רב,
הייתי אצל מדקרת פעם אחת כי ניסינו להיכנס להריון, היא המליצה לי לקחת טיפות של שיח אברהם. אני לוקחת 30 טיפות כל בוקר. גיליתי שאני בהריון, האם להפסיק עם הטיפות? ואם כן באיזה אופן? להפחית הדרגתית או פשוט להפסיק לקחת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיח אברהם
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית28/10/2018הצמח עקרונית לא מומלץ בשימוש בהריון.אך אפשרי בטרימסטר הראשון למניעת הפלות על רקע חוסר בפרוגסטרון. מכיוון שאני לא מכירה את הרקע שלך כדאי להתייעץ עם המטפלת שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)