מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ספירולינה להעלאת רמת הברזלאלכס21/12/2017
אמרו לי שספירולינה עוזר להעלאת רמת הברזל בדם. מה עדיף? כדורים או את האצה עצמה ובאיזה מינון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירולינה להעלאת רמת הברזל
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית21/12/2017היי אלכס,
באבקה עדיף לקחת אבל אם יש בעיה בחוסר זמן להכנת האבקה אז לקחת בכמוסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספירולינה להעלאת רמת הברזל
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית21/12/2017היי אלכס,
באבקה עדיף לקחת אבל אם יש בעיה בחוסר זמן להכנת האבקה אז לקחת בכמוסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח רע בנטילת מולטי ויטמיןעמית19/12/2017
התחלתי לקחת מולטי ויטמין כדי להשלים חוסרים אבל זה גורם לריח רע מהשתן ומהנרתיק. איזה עוד אפשרות יש לי להשלים את החוסרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח רע בנטילת מולטי ויטמין
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית19/12/2017היי,
במקום תוסף מולטי ויטמין אני ממליצה לך אכילה של ירקות ופירות ולעבור לתזונה טבעית ולא מעובדת
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של תמצית זרעי אשכוליותעדי17/12/2017
שלום,
האם יש תופעות לוואי לתמצית זרעי אשכוליות? האם יש אנשים שאסור להם להשתמש בזה?
אני רוצה לקחת את זה כנגד קנדידה במעיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי של תמצית זרעי אשכוליות
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית17/12/2017שלום עדי,
תמצית זרעי אשכוליות אסורה בהריון ובהנקה.
אם את מטופלת בתרופות נוגדות כולסטרול או לחץ דם אסור לשימוש.
חוץ מזה אין בעיה בצריכה שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות אירידולוגית של נמשים בקרניתאייל12/12/2017
מה המשמעות האירידולוגית של נמשים על הקרנית? האם זה מעיד על משהו מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעות אירידולוגית של נמשים בקרנית
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית12/12/2017היי,
פיגמנטציה בקשתית מאז הילדות יכולה להעיד על חולשת כבד גנטית.
אם הפיגמנטציה הופיע לך עכשיו כדאי ללכת לרופא עיניים ולבדוק אותה.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת חולשה ונשירת שיערהודיה10/12/2017
שלום
מאז הלידה שלי (לפני 3 שנים) אני מרגישה חולשה. השיער שלי נושר ואני מרגישה שאני חייבת לנוח בצהרים אחרת אני מתמוטטת. אני עושה בדיקות דם שגרתיות והכל פחות או יותר תקין חוץ משלעיתים אני מקבלת ויטמין די וברזל בהמלצת הרופאה שלי. גם אחרי אני מרגישה חלושה באופן כללי. מה הייתם ממליצים לי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשת חולשה ונשירת שיער
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית12/12/2017היי,
אם הבדיקות תקינות , לדעתי את צריכה לעבור אבחון אירידיולוגי כדי להבין מה מקור הבעיה.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3 - חיידק בשתן- 3 פעמיםנטלי09/12/2017
שלום רב
לאחיינית שלי בת 3 שנים , צמח חיידק בשתן כבר 3 פעמים, 1)שאלתי היא האם אפשר בגיל הזה לאבחן דרך אירדיולוגיה ?
2)האם אפשר לדעת את המיקום המדוייק של החיידק , האם נמצא בשלפוחית או באורטרה הצינור שיוצא מהשלפוחית?
3)האם אפשר לטפל בחיידק דרך נטורופתיה?
4)האם אפשר בגיל הזה לתת מיץ חמוציות או משהו אחר שמטפל בחיידקי השתן? אין לה אי קולי יש לה חיידק אחר יותר בעייתי ממה שהבנו
תודה רבה
בכבוד רב
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 3 - חיידק בשתן- 3 פעמים
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית10/12/2017היי,
גיל 3 לאבחון אירידיולוגי הוא צעיר מדי.
בקשר לטיפול, ניתן לשתות מיץ חמוציות, יש לטפל בתולעים אם יש,
ללמד את הילדה ניגוב נכון, יש לטפל במקרים של עצירות או שלשולים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תוסף מזון יכול להזיק?עודד08/12/2017
אני ב3-4 חודשים האחרונים הייתי בטיול בדרום ומרכז אמריקה והייתי שם חולה המון החל מזיהום בעור, סלמונלה, עוד שלשולים והקאות ממושכים(לדעתי מאנטיביוטיקה כי לא אמרו לי מה יש לי), דלקות אוזניים, טפיל ג'יראדיה .. הושקתי בהמון אנטיביוטיקה מכמה סוגים (הסוג שאני יודע זה ciprofloxcine)
ותוך כדי היו תופעות מוזרות שכללו בעיות שינה והפרעות מוטרויות, תחושות בלבול וחוסר ריכוז ועוד.
לבסוף אחרי שחשבתי שיש לי איזה מחלה ועשיתי מלא בדיקות הפנמתי שאני סובל מחרדה ודיכאון.
איני נוטל שום תרופה פסיכיאטרית ואני מטפל בעצמי בעזרת תזונה, חליטות הרגעה, מדיטציות, יוגה וספורט.
אני מעוניין לקחת תוסף מזון שכולל מעבר לויטמנים ומינרלים גם כל מיני חומצות לשיפור הורמונלי , תמציות תה ירוק וצמחים אחרים. השאלה שלי האם יש משהו שיכול להזיק?
כרגע המצב שלי השתפר מאוד לעומת חודשיים אחורנית.
Amount Per Serving % Daily Value
Calories 5
Vitamin A (as beta carotene 10,000 IU & palmitate 2,500 IU) 12500 IU
Vitamin C (as ascorbic acid & ascorbyl palmitate) 500 mg
Vitamin D3 (as cholecalciferol) 1000 IU 250%
Vitamin E (as vitamin E succinate) 200 IU 667%
Thiamin (vitamin B-1) 50 mg 3,333%
Riboflavin (vitamin B-2) 50 mg 2,941%
Niacinamide 35 mg & Niacin 15 mg 50 mg 250%
Vitamin B6 (as pyridoxine HCl & pyridoxal-5'-phosphate [Coenzymated™]) 50 mg 2500%
Folate (as folic acid) 400 mcg 100%
Vitamin B12 (as methylcobalamin) 500 mcg 8333%
Biotin 150 mcg 50%
Pantothenic Acid (as calcium D-pantothenate & panthethine) 55 mg 550%
Calcium (as calcium carbonate, malate, chelate, & citrate) 100 mg 10%
Iodine (as potassium iodide) 100 mcg 67%
Magnesium (as magnesium chelate) 100 mg 25%
Zinc (as monomethionine [OptiZinc®] & zinc citrate) 15 mg 100%
Selenium (as L-selenomethionine [SelenoPure™] & sodium selenite) 100 mcg 143%
Copper (as copper sebacate) 1 mg 50%
Manganese (as manganese citrate) 3 mg 150%
Chromium (as chromium polynicotinate [ChromeMate®] & chromium picolinate) 100 mcg 83%
Molybdenum (as molybdenum chelate) 100 mcg 133%
Sodium 5 mg <1%
Potassium (as potassium citrate) 50 mg 1%
N-Acetyl Cysteine 150 mg *
gamma-Vitamin E Complex 67 mg *
Silymarin (from milk thistle seed extract) 60 mg *
Choline (as bitartrate) 50 mg *
Inositol 50 mg *
Alpha-Lipoic Acid & R-Lipoic Acid 40 mg *
DMAE (as bitartrate) 30 mg *
Grape Seed Extract (Proanthodyn™) 30 mg *
MSM (methylsulfonylmethane [OptiMSM™]) 25 mg *
Hawthorn Berry Extract (4:1) 25 mg *
N-Acetyl L-Tyrosine 25 mg *
Turmeric Rhizome 25 mg *
Green Tea Extract (95% polyphenols, 35% EGCG) 25 mg *
Quercetin 25 mg *
Natural trans-Resveratrols (from Polygonum cuspidatum Root Ext.) 20 mg *
Coenzyme Q10 20 mg *
Ginkgo Leaf Extract (50:1) 24% Flavoneglycosides 20 mg *
Tocotrienol Complex (Tocomax®) 10 mg *
Bilberry Fruit Extract (25% anthocyanidins) 5 mg *
Rutin 5 mg *
Black Pepper Fruit Extract (Bioperine®) 3 mg *
Lycopene 3 mg *
Boron (as amino acid chelate) 2 mg *
Lutein (FloraGLO®) 2 mg *
Astaxanthin 100 mcg *
*Daily value not established.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם תוסף מזון יכול להזיק?
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית10/12/2017היי,
אני ממליצה לך להוסיף בי קומפלקס וגינקו בילובה, לשיפור הורמונלי שיח אברהם.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לאבחן קנדידה באירידולוגיה?שירי05/12/2017
שלום,
האם ניתן לאבחן קנדידה במערכת העיכול באמצעות אירידולוגיה ואיך זה מתבטא בעין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון קנדידה באירידולוגיה?
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית05/12/2017היי,
אבחון קנדידה ניתן לראות במערכת העיכול על ידי אטוכרומיה מרכזית כתומה וקווי שמש קטנים ועבים באזור מערכת העיכול.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמינים לילדים לשיפור הזיכרוןריקי04/12/2017
שלום
איזה ויטמינים מומלץ לתת לילדה בגיל 9 לשיפור הזיכרון
ובאיזה מינונים
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים לילדים לשיפור הזיכרון
אני ממליצה על אומגה 3 גליל, מינון לפי המלצות היצרן.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בגן מאו לינג בזמן הריוןרויטל03/12/2017
שלום לכם!
אני בהריון בשבוע 9 וחליתי במה שנראה כמו שפעת. בנוסף אני נוטה לבחילות, התכווצויות בבטן, עצירות/שלשול ולפעמים גם הקאות.
האם פורמולת גן מאו לינג מתאימה במצב זה?
אציין שכבר לקחתי אותה מספר פעמים ביומיים האחרונים ונראה לי שלא הרגשתי איזו תופעת לוואי.
לעומת זאת,
ניסיתי לקחת כורכום ובלזם ירושלמי והקאתי אותם...
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגן מאו לינג בזמן הריון
לדעתי פורמולה זו לא מתאימה בהריון, תשתמשי עם צמחים אחרים
ג'ינג'יר, קמומיל, פרוביוטיק.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס, חומציות בפה וריח רערותם02/12/2017
ערב טוב, אני בת 32 סובלת מריפלוקס כבר תקופה ארוכה זה מתבטא בריח רע מהפה (חמוץ בעיקר) .
קיבלתי מרשם מגסטרולוג לכדורים אך אני מעדיפה טיפול טבעי ע"י חליטות צמחים שיכולים לעזור, פתרונות טבעיים.
מבקשת טיפול שיכול להתאים לאישה בהריון. (בתהלכים להיכנס בקרוב) תודה מראש ;)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפלוקס, חומציות בפה וריח רע
יש מאכלים שגורמים לריפלוקס כמו מזון מטוגן, מזון מעובד, חציל, עגבניה, פלפל ירוק.
בנוסף אני ממליצה חליטה מג'נג'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בלחץ דם גבוהרחל סבג29/11/2017
לגבי חליטת מעלי עץ הזית ,האם צריך לשתות מהחליטת או שמימנה מכינים תה ושותים כדי לטפל בלחץ דם גבוה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בלחץ דם גבוה
חולטים עלי זית במים חמים ושותים ממנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומץ תפוחים ושמן זיתורד27/11/2017
הי,
שאלה לבוקר ,
חומץ תפוחים האם מומלץ לשתות בבוקר/ בערב?- מה עדיף ולמה ,
עם מים קרים/ פושרים? כף / כפית- מה המינון?
האם זה בסדר / יעיל לשתות גם כף של שמן זית אחרי ?
תודה רבההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומץ תפוחים ושמן זית
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית27/11/2017היי,
עדיף לשתות בבוקר על קיבה ריקה כף חומץ תפוחים אורגני עם כוס מים פושרים.
אפשר לקחת כף שמן זית כתית אחרי.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט חלבון בתזונה טבעוניתלי26/11/2017
שלום רב,
האם יש בעיה עם מיעוט חלבון בתזונה?
אני טבעונית כבר שנה פלוס. משתדלת לאכול מאוד בריא אבל לא ״לחוצה״ יותר מידי על חלבון. כלומר יכולים להיות ימים שאין לי שום מאכל חלבוני בתפריט.
האם יכולה להיווצר בעיה?
בבדיקות הדם האחרונות (לפני כ3 חודשים) ערך הUREA היה נמוך ולפי גוגל זה קשור לצריכה מועטה של חלבון.
בנוסף, אני חווה תופעות של עייפות וקור מוגבר וגם מעט נשירת שיער וחשבתי שאולי זה קשור לעניין התזונה.
מה דעתך ומה המלצתך?
תודה רבה מראש על תשובתך!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיעוט חלבון בתזונה טבעונית
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית26/11/2017הי לי,
בקשר לחלבון בכל מזון שאת אוכלת יש חלבונים והגוף שלנו יודע לצרף אותם לחלבון מלא , בנוסף תאי האפיתל שנושרים מהמעי שהם חלבונים הגוף ממחזר אותם לחלבון שוב.
לדעתי הסימפטומים שאת מתארת קשורים לחוסר ברזל או בי 12.
ממליצה לך לעשות בדיקות דם.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על צמחי מרפא לטיפול בבעיות עיכולבתיה23/11/2017
אני סובלת מבעיות עיכול - עצירויות ושלשולים. אשמח המלצה על צמחי מרפא שיכולים לסייע בתחום. תודה,
בתיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה על צמחי מרפא לטיפול בבעיות עיכול
רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית23/11/2017היי בתיה,
יש סיבות לסימפטומים של עצירויות ושלשולים כמו קנדידה, מעי רגיז או בעיות של כבד ולבלב לכן לדעתי את צריכה למצוא את מקור הבעיה ולטפל בה. אני יכולה לתת מספר שמות של צמחים אבל לא בטוחה שהם יפתרו לך את הבעיה.
קמומיל, שומר, קופטיס, כורכום ושוש קירח.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)