מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אסטמהמלי19/01/2010
בני בן ה-6 חולה אסטמה, אנחנו מסתובבים בכל מקום עם משאף ובאופן כללי זה די מגביל ומפחיד. הייתי רוצה למצוא פתרון שונה למצב והייתי רוצה לדעת מה לרפואה משלימה יש להציע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הומאופתיה לטיפול באסטמה
הילי RCHom19/01/2010מלי שלום רב,
בנוסף למכובדיי, מנהלי הפורום, אשמח להציע טיפול לאסטמה באמצעות הומאופתיה.
להומאופתיה יש נסיון רב בטיפול באסטמה אצל ילדים. על-מנת להתאים הכנה הומאופתית צריך להכיר את הילד ומאפיינייו, להבין מתי התחילה הבעיה ולמצוא את הפיתרון שיטפל בה מהשורש.
טיפול במקור לבעיה ולא רק בסימפטום, מביא למיגור התופעה, לתחושה כללית טובה יותר וחיזוק מערכת החיסון של הילד, כך שההתמודדות שלו אל מול מחוללי מחלות בעתיד תהיה טובה יותר.
רפואה שלמה ובהצלחה,
הילי א.זילברשטיין- הומאופתית קלאסית מוסמכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת האסטמה אפשר לרפא
ד``ר אריה מבר20/01/2010מחלת האסטמה אפשר לרפא דרך טיפול טבעי נכון שמחזק את המערכת החיסון וביטול ממוחשב של אלרגיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיהשולי19/01/2010
מהו הטיפול לאנמיה הנובעת מהפרעה בייצור של המוגלובין ותאי דם אדומים ולזו הנובעת מהרס מוגבר של תאי דם אדומים או איבוד של דם.
ע"פ הרפואה המשלימה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרישות הברזל של הגוף שונות
ד``ר אריה מבר20/01/2010דרישות הברזל של הגוף שונות בין גברים ונשים ומשתנות גם בגילאים השונים לפי תאוצת הגדילה , מצבי תחלואה שונים, הריונות ועוד. יש צורך בכמויות יומיות של ברזל לשמירה על מאזן ברזל תקין וכשכמויות הברזל בדיאטה היומית קטנות מהדרוש לאורך זמן ייווצר מצב של חוסר בברזל.
בלידה מכיל גוף העובר כחצי גרם של ברזל בעוד תכולת הברזל במבוגר היא כ-5 גרם. כדי לאפשר את הגדלת כמות הברזל לאורך השנים בהתאם לגדילה יש צורך לספוג בממוצע כמיליגרם ברזל ליום במשך 15 השנים הראשונות לחיים.
ספיגת ברזל ממערכת העיכול :
ספיגת הברזל מהתזונה אינה מושלמת- רחוק מכך. רק כעשירית מהברזל הקיים בדיאטה נספגת במעי. מכאן שיש צורך בכמות של כ-10 מיליגרם ברזל ליום לצורך ספיגת כמות הברזל הנדרשת לילד בשנות חייו הראשונות. ברזל ממקורות תזונתיים שונים נספג בצורה שונה. למשל ברזל בחלב אם נספג ביעילות הגבוהה פי 3 מברזל שמקורו בחלב פרה.הברזל נספג בחלק הראשון של המעי הדק. ספיגת ברזל מתבצעת בצורה טובה יותר בנוכחות ויטמין C* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטחת ראש במזרוןיעלי11/01/2010
שלום , בני בן שנה וחצי. מאז שנרדם לבד, הוא דופק חזק מאוד את הראש במזרון. הרופאים אומרים שזו תופעה מוכרת שנקראת headbanging וזה עובר בגיל 3-4 . האם יש לזה סיבה ופתרון ברפואה המשלימה. במשך הלילה כאשר מתעורר הוא גם דופק את הראש ויש לילות שזה קורה מספר פעמים ולפעמים הרבה זמן . אני מנסה להרדים על הידיים אבל גם אז כשאני מחזירה למיטה הוא דופק את הראש, אומנם פחות אבל מטיח את הראש. אודה לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטחת הראש במזרן
ורדי בנש-רביב11/01/2010שלום יעלי
אני מתארת לעצמי שזו תופעה שמטרידה אותך ביותר ואכן זה לא מצב שצריך וכדאי לקבל ללא ניסיון להקל עליו. אין ספק שיש פה קושי מסוים במעבר בין זמן הערות לזמן השינה ויש לעשות ניסיון לעזור לו לעבור למצב שינה בקלות וברכות.
מבחינת המלצות, אני לא יודעת מה סדר היום שלכם ואיך אתם מתכוננים לשינה ומתי הוא הולך לישון אבל הייתי ממליצה על התכוננות ברורה מבערך שבע בערב, ז"א- ארוחת ערב משותפת ורגועה של בני המשפחה יחד, מקלחת ולאחריה הייתי ממליצה לך על מסאז' שברפואה האנרופוסופית מכנים מסאז' ריתמי. תקני שמן שנקרא שמן סולום- אפשר למצוא אותו בבתי מרקחת עם התמחות הומיאופתית כמו של סמואלוב ברעננה, אם לא תשיגי שמן זה הייתי ממליצה על שמן לבנדר. ואחרי המקלחת תשכיבי אותו עירום בחדר מחומם על המיטה למשל או על משטח רך ובטוח, כדאי שהחדר יהיה מעט מוחשך ושקט, כדאי לבקש מבני המשפחה האחרים להימנע מכניסה לחדר בזמן זה ואז כשהוא שוכב על הבטן תתחילי למרוח שמן מכוון הכתפיים ומטה, העיסוי צריך להיות איטי, רך בעצם זו מריחת שמן ולא עיסוי של ממש. אחרי הגב הופכים אותו ומתחילים לעבוד באותה הצורה על הידיים- מהאצבעות ועד החזה ומקצוות הרגליים לכוון החזה. כדאי להמעיט בדיבור ולשמור על שקט.
את המסאז' עצמו כדאי לעשות מדי ערב והתוצאות יגיעו.
הייתי שמחה לדבר איתך על זה ולתת לך עוד המלצות מעשיות שקצת קשה לכתוב את כולן פה. בנוסף יש אופציה של טיפול פרטני כמובן שישלב צמחי מרפא ודיקור או שיאצו.
בהצלחה!!!
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטחת ראש
יעלי12/01/2010שלום, תודה על התשובה, אבל אני חושבת שמסאז' אין הרבה סיכוי, מינקות הוא לא משתף פעולה, אני יכולה לנסות למרוח את השמן אם אכן את ממליצה עליו ולווא דווקא על העיסוי. אני עושה שיגרת שינה, ובאמבט מוסיפה טיפות לוונדר, אנחנו שומרים על שקט, אבל כמו שהזכרתי הוא מטיח את הראש גם במנוחת הצהריים, אז זה קצר יחסית, וגם באמצע הלילה. אשמח לשמוע עוד הצעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעה לטיפול הומאופתי
הילי RCHom18/01/2010שלום יעלי,
תופעת הטחת הראש באמת מלחיצה ומטרידה.
טיפול הומאופתי יכול לסייע בפתרון הבעיה, כאשר הטיפול הינו במקור לבעיה. התופעה שאת מציינת, מתארת נטייה פנימית של הילד. חשוב להבין האם השתנה משהו בחייכם או בחייו של הילד, או האם קרה משהו סמוך לתחילת השינוי בהתנהגותו? תשובות לשאלות אילו והכרת אופיו של הילד עם אינפורמציה על ההריון והלידה, תתן תמונה רחבה התאפשר התאמה אישית של הכנה הומאופתית שתפתור את הבעיה.
אשמח לענות על שאלות נוספות ולסייע.
רפואה שלמה ובהצלחה,
הילי א.זילברשטיין- הומאופתית קלאסית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק 8 חודשים דלקת אוזנייםטלי11/01/2010
תינוק 8 חודשים דלקת אוזניים פעם בשבוע כל הזמן אנטיביוטיקה כל זמן בוכה בקושי אוכל איזה טיפול טבעי מומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש טיפול טבעי לדלקת אזניים
ד``ר אריה מבר11/01/2010דלקת אוזניים היא מחלה נפוצה בקרב ילדים ותינוקות .שכ- 35% מהילדים שמגיעים לרופא בגלל חום, סובלים גם מדלקת אוזניים? רוב הדלקות הן באוזן התיכונה, או בשמה הרפואי- Otitis media,רוב הדלקות הן באוזן התיכונה, כלומר בחלל שנמצא
.מאחורי עור התוף, אך יש גם דלקות באוזן החיצונית.
ישנם שני סוגים של דלקת אוזניים:
דלקת אוזניים כרונית
דלקת אוזניים חריפה
דלקת אוזניים כרונית
דלקת כרונית של האוזן התיכונה מתייחסת לנפיחות של האוזן. שלב זה מגיע לאחר דלקות חריפות חוזרות ונשנות. לרוב מצב זה אינו מלווה בכאב כי אם בירידת שמיעה.
דלקת אוזניים חריפה
דלקת חריפה של האוזן התיכונה נגרמת על ידי חיידק ולרוב קודם לה זיהום או אלרגיה של דרכי נשימה עליונות. היא הנפוצה יותר מבין דלקות האוזניים.
טיפול הומאופתיה מומלץ בגלל שהומאופתיה מחפשת את שורש המחלה- כלומר ממה הכל התחיל
מומלץ גם לטבול כדור צמר גפן בשמן זית ולשים באוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבר שנה הבת לי יש לה ריח פה לא נעיםלימור09/01/2010
רופא שיניים אומר שאין בעיות בשיניים אבל כולם המשפחה ו חברים מרגישים שיש בעיה רציני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש פתרון לריח פה
ד``ר אריה מבר09/01/2010לטיפול נכון חייבים לעבור בדיקה ממוחשבת טבעי פול שבודק הגורם של המחלה מהם הגורמים?
הגיינת פה לקוייה.
הזנחה דנטלית.
דלקת חניכיים שלעיתים יכולה לגרום טעם מר בפה או טעם מתכתי בפה.
שאריות מזון הנותרות ועוברות תהליכים שונים בפה.
נזלת כרונית .
דלקות שקדים.
בעיות קיבה.
מחלות כלליות: סכרת לא מאוזנת, מחלות כליות, אי ספיקת כבד, מחלות מטבוליות וכו'.
צום, מצבים ותרופות היוצרים יובש פה.
מאכלים כגון בצל ושום, עישון, משקאות אלכוהוליים.
מצבי סטרס וחרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן 10 סובל מנזלת כל השנה 5 שניםטלי07/01/2010
בגיל 5 בני התחיל עם נזלת ללא הפסקה הרופא בקופת חולים אומר שאין טיפול קיבל טיפול נגד אלרגיה ולא עזר איזה טיפול טבעי מומלץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מומלץ לילד שסובל מנזלת 5 שנים
ד``ר אריה מבר07/01/2010חנה לילד שלך יש לו חולשה של מערכת חיסונית צריך לבדוק עם הוא נולד עם החולשה .טיפול מומלץ להפסיק עם מוצרי חלב וללכת לטיפול הומופטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארומתרפיה
סמדר אוקו10/01/2010במקביל לקבלת טיפול שורשי לבעית האלרגיה ניתן להעזר בשמנים האתריים לטיפול סימפטומטי, כלומר לשחרר את הנזלת שיש ולהקטין את התגובה.
שמנים מומלצים המטפלים בנזלת ובתגובה האלרגית: הדס, לבונה ועץ התה/לבנדר. יש לדלל בג'ל או קרם בסיס בכמות של 2 טיפות מכל אחד בכף מלאה של בסיס ולמרוח על גשר האף ובאזורי הסינוסים. בהתחלה יהיה יותר נזלת כי היא משתחררת ומתנקזת ובהדרגה יפתחו המעברים...
אפשר כמות דומה לדלל בשמן ולשים באמבט.
בהצלחה
סמדר אוקו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהיזהר במידה של אלרגיה
ד``ר אריה מבר10/01/2010להיזהר במידה של אלרגיה לשמנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיותגילי03/01/2010
הייתי רוצה לברר מה יש לרפואה משלימה להציע בנוגע לאלרגיות בילדים? בני אלרגי לכל מיני פירות ולצמחים מסוימים. הייתי רוצה לדעת מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיות
זיו אלקלעי04/01/2010שלום גילי
רפואה משלימה כמו גם רפואה סינית,לא מטפלים באלרגיות, מחלות או תופעות שונות. אנחנו משתדלים להתמקד באדם שעומד מולנו ומגיע לטיפול ולעזרה.
ניתן לאזן את מערכת החיסון במקרים של אלרגיות שונות עי דיקור סיני וצמחי מרפא.
מאוד תלוי גיל הילד. ככל שמגיעים לטיפול מוקדם יותר, קל יותר להתמודד עם הבעיה.
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות יתר לעקיצות יתושיםטניה28/12/2009
שלום,
לבני בן השלוש יש תגובה חזקה מאד לעקיצות יתושים - האיזור כולו מתנפח מאד ואדמומיות מתפשטת מהר. בעבר גם היו מתחילות להוזיל מן נוזל שקוף. בקיץ הוא כמעט חי על טיפות פניסטיל ומשחת סטרואידים, ובשנים שלושה מקרים הרופא נתן לו סטרואידים דרך הפה - דבר שאני לא מתלהבת ממנו כלל, אבל מצד שני העיניים שלו התנפחו עד כדי כך שנסגרו לגמרי וגרמו לו כאב ושום דבר אחר לא עזר.
כמובן שאנחנו משתמשים בדוחה יתושים וכו' אך לפעמים זה לא עוזר או הגננת שוכחת לשים...ואז הכל מתחיל מחדש.
מה שרציתי לדעת זה האם יש איזה שהוא טיפול מונע שיכול למתן את התגובה האלרגית שלו?
תודה מראש,
טניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול איפק.
יוסי28/12/2009טיפול בשיטת אייפק יודע לאזן אלרגיות
ישנם מטפלים בכל חלקי הארץ ונסי למצוא לך מישהו מומלץ
אם תרצי - אוכל להמליץ לפי אזור מגורייך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב ושובאמא של אמיר22/12/2009
הי ,
בני בן שנה וחודש. מאז שנכנס לגן בגיל שבעה חודשים הוא סובל (כמו כולם, אני יודעת) מוירוסים חוזרים ונשנים. כבר עברנו דלקת ריאות, ברונכיט, דלקת אוזניים ועוד ועוד. הרבה נזלת ושיעולים. טופל במוקסיפן מספר פעמים ובאוגמנטין פעם אחת. הבעיה שברגע שמפסיקים את האנטיביוטיקה הכל מתחיל מחדש. אני יודעת שהטיפול באנט' הוא בעייתי מאוד. אשמח לשמוע על דרכים אחרות לטיפול, אבחון ומניעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
ורדי בנש-רביב22/12/2009בדיקת תקינות של מערכת ההודעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיזוק מערכת חיסון
יוסי24/12/2009הטיפול שאנחנו רוצים לתת לאמיר הוא טיפול מחזק שיאפשר למערכת החיסון להתמודד עם כל "וירוס אורח".
לטפל בעזרת תרופות במחלה שנמצאת כבר זה דבר נכון. (לפעמים)- המטרה היא לחזקו שגופו יוכל לדחות את המחלות.
כאן נכנס הטיפול המונע והמחזק
גם כאן לדיקור הסיני יש מקום משמעותי
כמו גם לצמחי מרפא סיניים
כמו גם להומאופטיה
בכל מקרה - בכל פעם שהילד חולה - חשוב לבדוק מחדש אם צריך לתת לו תרופות ואז כמובן ע"פ הנחיות מדוייקות של רופאו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלות חוזרות
זיו אלקלעי04/01/2010שלום לאמא של אמיר
אני מחזק את הדברים של ורד ומוסיף- הכדור גדל ככל שנותנים תרופות מסוג של אנטיביוטיקה, כך מערכת החיסון נחלשת והתופעות מחמירות.
לא כל מי שנכנס לגן חווה את אותן תופעות בצורה כלכך חזקה, אבל צריך לזכור שילדך עדיין מאוד קטן וקשה לו "לעכל" את כל הווירוסים.
1פואה סינית מצטיינת בטיפול במקרים כאלה! יש אפשרות גם למנוע וגם לטפל במחלות בלי אנטיביוטיקה.
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאולגה21/12/2009
אני סובלת מכיככוחים בגרון בבדיקה אצל רופא א.א.ג לא נמצא דבר מלבד אודם ובצקת קלים.
בעבודתי אני מרבה לדבר האם יש קשר?
אני צמחונית עם נטיה לטבוענות .
מה אפשר לעשות כדי לעזור?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרון
זיו אלקלעי04/01/2010הי אולגה
ממליץ לבדוק רפלוקס של הקיבה וללמוד להשתמש בקול בצורה יעילה.
ניתן לעזור במקרים של רפלוקס או / ו גרון מודלק או בצקתי עי דיקור סיני וצמחי מרפא
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 10 חודשים עם אסטמהמאיה20/12/2009
שלום
לבני בן 10 חודשים התקפים חוזרים רציתי לשאול איזה טיפול מומלץ ומה דעתך על טיפול בחדר מלח לנושא?
תודה
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי טיפול מבריא
יוסי24/12/2009לשימוש בחדר מלח יש יתרונות רבים של ניקוי מערכת הנשימה והלחות המצטברת בה
אני לא מכיר ילדים, או מבוגרים, ששהייה בחדר מלח ריפאה את מחלת הריאות שלהם.
לרפואה המשלימה יש המון לעשות עם בעיות נשימה במיוחד בגיל זה
סבירות גבוהה שבטיפול נכון של איש בעל נסיון הילד יבריא לחלוטין.
דיקור סיני או הומהופטיה הם החזקים בתחום זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטמה של ילדים
זיו אלקלעי04/01/2010שלום מאיה
[אסטמה של ילדים היא מחלה שכיחה מאוד בקליניקה לצערי הרב.
חייב להגיד שב 95 אחוז מהמקרים, ההגדרה אסטמה כרונית היא לא נכונה.
ניתן לטפל באסטמה בגיל זה בקלות רבה. כל כל בקלות שפשוט הורי הילדים לא מאמינים לתוצאות המהירות. מגיעים עם "ילד אסטמתי" ולאחר מספר שבועות קצר, הילד בריא לחלוטין ללא שום קושי לנשום ולרוב לתמיד.
חדרי מלח יכולים להיות עזר בחלק מהמקרים, על מנת לעזור להקלה מקומית אך לא פתרון לזמן ארוך.
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחני15/12/2009
נתקלתי בימים אלו במישהי שמציגה את עצמה כרופאה קונבנציונאלית ורופאה טבעית ומתהדרת בתארים רבים. יש לי סיבה טובה להאמין שהאישה שרלטנית. האם יש מאגר רשום של רופאים לרפואה טבעית (כמו ברפואה קונבנציונאלית)? האם יש דרך לאמת תעודות מסויימות?
אשמח אם מישהו יוכל להפנות אותי בכיוון הנכון...
תודה ראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגודות
זיו אלקלעי04/01/2010יש אגודות שונות לכל תחום. בררי לאיזה תחום היא שייכת וכנסי לאתר או לרשימה של האגודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשמור10/12/2009
אני מנסה באופן עקרוני להימנע מרפואה קונבנציונאלית בכל מה שקשור לבן שלי, מעדיפה שהוא לא יטול תרופות אלא אם אין ברירה. לאחרונה בני בן ה5 מתלונן כל הזמן על כאב ראש. אני מוודאת שהוא שותה מספיק. החום שלו תקין. התיאבון ירד וגם הפעילות. מה ניתן לעשות מבחינת רפואה משלימה?
אודה על תשובה מהירה, אני מאוד מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי להיוועץ ברופא ילדים.
יוסי25/12/2009אני מציע לך לפנות איתו לרופא ילדים שיחליט איזה בדיקות יש לעשות.
אם הבדיקות יראו שהכל תקין - רק אז לגשת למטפל אלטרטניבי.
כל שיטות הטיפול חייבות לבצע איבחון מדוייק של הילד ושל מקור הכאב.
נדמה שלכל שיטות הטיפול המשלים יהיה מה להציע למקרה זה.
אני מבין את הדחיפות ואת הרצון לעזור לילד למנוע כאבים אבל צריך להתקדם רק בדרך הזו.
בהצלחה.
רפואה שלימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש
זיו אלקלעי04/01/2010הי מור
אני מבין את דאגתך, אבל ברוב המקרים של כאבי ראש בכלל ולילדים בפרט, ניתן לעזור בצורה די משמעותית ומהירה.
ראשית, גשי איתו לבדיקות כלליות אצל רופא הילדים. ברוב המקרים, תוצאות הבדיקות תקינות. לאחר מכן, דיקור סיני לילדים עובד בצורה מאוד טובה ומהירה. כמובן שאפשר לשלב צמחי מרפא לטיפול מקומי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדנואידיםורוניקה09/12/2009
שלום. בני בן שנתיים ו-9 חודשים סובל מאדנואידים מוגדלים. הדבר גורם להפרעות בשינה, עצירות נשימה, נשימה דרך הפה. הרופא אמר שהפתרון הוא רק ניתוח בגיל מאוחר יותר. מה היית ממליצה? ואם את עצמך יכולה לעזור לטיפול בבעיה?
אודה מאוד על תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדנואידים
ורדי בנש-רביב07/01/2010שלום ורוניקה
אדנואידים מוגדלים היא תופעה שכיחה בקליניקת הילדים, והטיפול יכול בהחלט להקל ולשפר את מצבו ואף לפתור אותו מסבל ומבעיות שינה. מאחר ויש זמן עד הניתוח הייתי ממליצה על טיפול בדיקור וצמחי מרפא אצל מטפל מומחה בילדים, כך לפחות ננסה לברר האם אפשר למנוע את הניתוח. אני מטפלת בכפר סבא ואשמח לענות על שאלות נוספות, את מוזמנת לפנות לפי הפרטים שמצורפים.
בריאות טובה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת גרוןאילת02/12/2009
בת 6, עם דלקת גרון חוזרת כל כמה חודשים.
בעבר טופלה באיניביוטיקה ורק בדיעבד אני מבינה את הנזק,
מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת גרון
ורדי בנש-רביב02/12/2009שלום אילת
בעיקרון יש הרבה מה לעשות. כרגע- לתת פורמולת צמחים סיניים- אפשר לקנות בדרך כלל בכל עדן מרקט- של זן צמחים פורמולה לדלקת גרון שנקראת- isatis במינון של מזלף לכל 10 ק"ג משקל של הילדה. ניתן למהול במים.
אבל החשוב ביותר זה הזמן שבין החזרה של הדלקות.. אז הייתי ממליצה לך לתת לה פורמולה למניעה ולחיזוק מערכת ההגנה של הגוף בשם- jade creen גם היא של זן צמחים.
ובכל מקרה כדאי שמטפל מומחה יראה אותה וימליץ על שינויים בתזונה (למשל על הפחתת המתוק שמעוד זיהומים והתפרצויות של פטריות בגוף..)
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)