מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המנעות מעשיית צרכיםענת28/06/2009
שלום. בתי בת 6 סבלה מגיל חודשיים מעצירויות כרוניות ומפסורה. עברנו סבל בל יתואר ולשמחתנו הוא נפסק בגיל4 והיא נגמלה מהחיתול. אולם מאז נתקלנו בבעיה חמורה וקשה לא פחות והיא המנעות מעשיית צרכים. הילדה מתעקשת לא לעשות את צרכיה והדבר הוא קשה מנשוא. היא מתלכלכת לעיתים קרובות ועליי לציין שכיום אין לה כאבים כלל כפי שהיה בעבר אלא פשוט עקשנות ודחייה. ניסינו הכל כולל טיפול פסיכולוגי אולם ללא הועיל אשמח לפתרון / משהוא שיעזור להתמודד עם בעיה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הימנעות מעשיית צרכים
ורדי בנש-רביב28/06/2009ענת
עניתי לך באחת השורות התחתונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת אוזנים מלוות בצרחות...נא עזרתךמיכל22/06/2009
שלום,
ביתי בת 5 וחצי חודשים סובלת כבר למעלה מחודש מדלקת אוזנים שבאה וחזרה,
טופלה מטיפות ואח"כ מוקסיפן והיום הרופא רשם לה שוב 2 סוגי טיפות שונים.
היא כמה בלילה בבכי ואני מותשת מאוד,
ולפחות פעם ביום יש לה כנראה התקפת כאב שהיא צורחת ומשפשפת את האוזן המדולקת.
כיצד אוכל לעזור לה???
מכירה את נרות הופי אך לא חושבת שאפשר יהיה לעשות לה כי גם בבדיקת האוזן אצל הרופא צרחה וזזה בלי סוף...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב אוזניים
ורדי בנש-רביב23/06/2009שלום מיכל
הייתי במקומך מביאה אותה לטיפול במהירות האפשרית, נשמע שהיא סובלת מאד. ב90% מדלקות האוזניים אין מעורבות חיידקית כך שאנטיביוטיקה לא נחוצה. מטפל מומחה יבדוק את הרגלי החיים של בתך ואת התזונה וימליץ על שינויים רלוונטים וירשון צמחים.
אני ממליצה בחום.
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטפל מומחה? איך מוצאים?
מיכל23/06/2009הבובה שלי אוכלת סימילאק ויונקת כך שאיזה שינויים בתזונה אפשר לעשות אני לא יודעת...
איזה טיפול מומלץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינויים
ורדי בנש-רביב28/06/2009מיכל
למשל לעבור לפורמולה צמחית כי חלב עושה ליחה והיא לעיתים מצטברת באוזניים...
טיפול מומלץ בעיני ומנסיוני הוא דיקור בשילוב עם צמחי מרפא והמלצות תזונתיות.
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המנעות מעשיית צרכיםענת19/06/2009
שלום. בתי בת 6 סבלה מגיל חודשיים מעצירויות כרוניות ומפסורה. עברנו סבל בל יתואר ולשמחתנו הוא נפסק בגיל4 והיא נגמלה מהחיתול. אולם מאז נתקלנו בבעיה חמורה וקשה לא פחות והיא המנעות מעשיית צרכים. הילדה מתעקשת לא לעשות את צרכיה והדבר הוא קשה מנשוא. היא מתלכלכת לעיתים קרובות ועליי לציין שכיום אין לה כאבים כלל כפי שהיה בעבר אלא פשוט עקשנות ודחייה. ניסינו הכל כולל טיפול פסיכולוגי אולם ללא הועיל אשמח לפתרון / משהוא שיעזור להתמודד עם בעיה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיכוב ביציאות
ורדי בנש-רביב23/06/2009שלום ענת
אכן נשמע מאד מתסכל.
הייתי ממליצה על טיפול בעיסוי ריתמי או במגע וכן על שילוב עם אבחנה מסודרת וטיפול צמחי, ברור שיש כאן מעורבות של מצב פיזי עם איזשהו עיכוב שנובע מפחד/חשש/חוסר בטחון.
כדאי לפנות לטיפול על מנת לא ליצור דפוסים לאורך שנים.
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם לילדה בת חמש
לי25/08/2009שלום בתי בת חמש וחצי סובלת כבר מעל חצי שנה מלחץ דם גבוה 147/95 ודופק 160 אחרי הרבה מאוד בדיקות במסגרת שנייידר והלל יפה ואחר סינטור כליות ובדיקת אמראיי בטן לא מצאו מה הבעיה
כיום הילדה סובלת מכאבי ראש נוראים כאבי בטן הילדה חיוורת וכמובן לחץ דם שלה עולה שאלתי היא לאיזה גורם אני יכולה ליפנות שיעזרו לילדה שלי שיגלו מה הבעיה שלה אשמח אים תענו לי תודה אמא לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם גבוה בילדים
ורדי בנש-רביב25/08/2009שלום לי
נשמע שהמצב מחייב בירור, אני חושבת שבבית חולים שניידר אמורים המומחים להפנות אתכם לבדיקות מקיפות, אולי אצל קרדיולוג ילדים, אני חושבת שזו תהיה טעות לטפל ברפואה משלימה לפני שיושלם בירור מקיף ותהיה הבנה והבהרה בנוגע לסיבות הגורמות לבעיה.
לאחר הבירור אפשר יהיה לחשוב על פתרונות נוספים ממה שתציע הרפואה הקונבנציונלית אם תציע.
רפואה שלמה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גבוה והקאות תכופותיעל16/06/2009
שלום רב.
בתי בת שבע וחצי, וסובלת לעיתים תכופות מחום גבוה (38 פלוס מינוס) והקאות. בתחילה חשבתי שאולי מדובר בוירוס התוקף אותה שוב ושוב, אך כעת זה נראה לי הזוי מדי.
האם יש אופציה טבעית לאבחן ולטפל במצב המוזר הזה? או שעלי ללכת לרופא "רגיל" שייתן לה תרופות כאלו ואחרות (אני ממש לא חסידה של תרופות אבל אם אין ברירה אזש אין ברירה...).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום גבוה והקאות
ורדי בנש-רביב23/06/2009שלום יעל
יש מקום לאבחנה יותר ממוקדת, כדאי מאד לפנות למטפל מןמחה בילדים שיערוך אבחנה וינסה להבין את הדינמיקה של התופעה, במצבים כאלה בדרך כלל יבדוק המטפל את מה שקדם לתופעה- מחלות, חיסונים, שינויים שעברו בחיי בתך ויתאים טיפול הולם.
את צודקת ברצון שלך ובהתעקשות למצוא פתרון נכון ומתאים שלא יערב מתן תרופות מיותר.
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש פיתרון נטורופתי למחלת קרוהן?בנימין02/06/2009
שלום לך. רציתי לדעת האם יש טיפול נטורופתי נגד מחלת קרוהן לילד בן 12?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הקרוהן
ורדי בנש-רביב02/06/2009שלום בנימין
מחלת הקרוהן כמחלה דלקתית של המעי מחייבת שינוי וטיפול דרך התזונה, בנוסף בטיפול הנטורופתי יציעו לבנך גם צמחי מרפא שישקמו את רירית המעיים ויסייעו בספיג ת המזון.
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרמטיטיס אוטופיקאילנה29/05/2009
בתי בת החודשיים אובחנה כסובלת מדרמטיטיס אוטופיק והיא אוכלת סימילק
האם אפשר להמנע להסימילק שלפי הכתוב עשוי להיות אחד הגורמים להחמרה אם כן
מה לתת במקום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטופיק דרמטיטיס
ורדי בנש-רביב29/05/2009שלום אילנה
מוצרי חלב בהחלט יכולים להחמיר מצב שכזה לכן כדאי להימנע מכאלה, במקום סימילק אפשר לתת איזומיל שזה התחליף הצמחי לסימילק או מטרנה צמחית. זה אמור לעזור, אם לא, כדאי לפנות למטפל מומחה בילדים שיתאים טיפול לבתך.
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרפטוקוקוס בגרוןהדס24/05/2009
ילד עם דלקות חוזרות בגרון ואבחון של סטרפ. נשבר לי לתת כל חודש אנטיביוטיקה מה עוד ניתן לעשות ???ומהר........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרפ
ורדי בנש-רביב25/05/2009שלום הדס
דווקא במצבים אלה אין מהר.. יש עבודה יסודית ועיקשת שתעזור לחזק את מערכת החיסוןשל בנך ותמנע הישנות של המחלה. קודם כל בתזונה- הימנעות ממתוקים ומחלב, דבר שני ע"י מתן של טיפול פרוביוטי (לא אקטימל) באופן קבוע ודבר שלישי מתן של צמחי מרפא שיעזרו במניעה וטיפול בסטרפ. גם דיקור משולב יפה ביחד עם פעולת הצמחים ומעצים אותה.
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןמיכל17/05/2009
שלום ורדי
שמעתי שאת מומחית לטיפול בבעיות הקשורות גם בהריון, אשמח אם יהיה אפשר לקבל מענה דרך פורום זה. יש לי בעיה של רזרבה שחלתית ירודה ואני עומדת להתחיל לקבל טיפול הורמונלי. טרם התחלת הטיפול רציתי לדעת האם יש סיכוי גבוה לפתור בעיה מסוג זה באמצעות הרפואה המשלימה.
תודה מראש
שרונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ורדי בנש-רביב19/05/2009שלום שרונה
למרות שכדאי להסתכל על הפרטים בצורה יותר מסודרת אומר לך שיש לרפואה הסינית (שילוב של צמחי מרפא ודיקור) תוצאות יפות וטובות בנושא זה, כמובן שיש לערוך אבחנה מסודרת וליצור תוכנית טיפולית המתאימה בדיוק לך. אני ממליצה לך בחום לפנות ולהיעזר בכלי יעיל זה ושיהיה בהצלחה.
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית גדילה בילד בן שנתיים וחצינירית12/05/2009
שלום
בני בו שנתיים וחצי קטן מאוד מאוד הן במשקל והן בגובה ( שוקל כ 10 קג גובה 80 סמ הוא בממדים של ילד בן שנה וחצי בערך), והמרפס שלו עדיין פתוח. עבר אינסוף אבחונים ובדיקות אנדוקריניות, גסטרואנטרולוגי, גנטי ועוד ולא נמצא הגורם.
הוא בעל תאבון מועט עד מאוד - כמעט ולא אוכל ומקבל תרופה לעידוד תאבון (אורקטין).
בכל שאר התחומים הוא נהדר, פעיל מאוד, מדבר ונבון.
ההמלצות שכרגע עומדות על הפרק הן צינור הזנה - ולשקול בהמשך הורמון גדילה (למרות שלא חסר לו), ואני חוששת מאוד משתי האפשרויות הפולשניות הללו.
האם יש תחום ברפואה המשלימה שיכול להועיל לתאבון או לגדילה?
אנחנו אובדי עצות, ודואגים.
אנחנו מאזור ירושלים, האם יש משהו בסביבה שעשוי להתאים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות גדילה
ורדי בנש-רביב13/05/2009שלום נירית
מה שלומך?
נשמע שאת מודאגת ושאתם רוצים לעזור לבנכם לשגשג ולגדול במינימום סבל והתערבות. לרפואה המשלימה יש דרכים לעזור, מנסיוני זה תהליך וחשוב לציין זאת, אך עם תוצאות יפות, בעזרת דיקור וצמחי מרפא מתאימים והמלצות תזונתיות יהיה ניתן לתמוך בו ולסייע לו לצמוח ולשמור על בריאות.
לצערי אני לא מכירה מטפל מומחה באזור ירושלים אבל אפשר לפנות אולי לקליניקת מדיטף ברמת אביב ולשאול שם.
אני ממליצה להתחיל טיפול בהקדם כדי שהפער בגדילה לא יגדל,
בהצלחה ובריאות שלמה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדיםרווית06/05/2009
אני אמא ל שלושה ילדים הקטנה בת 7 לומדת בכיתה א
ילדה מקסימה ושמחה אבל בחצי שנה אחרונה יש לילדה פחדים להיסתובב לבד בבית אפילו באמצע היום היא צריכה שילוו אותה להיתפנות ולכל חדר שהיא רוצה ללכת היא לא ישנה לבד רק עם אחותה הגדולה כששאלתי אותה ממה היא פוחדת היא אמרה שהיא פוחדת מיפורצים ומדמיינת כל מיניי אנשים שמתחבאים בחדר כביסה יש לציין שלפני כמה חודשים חווינו את המלחמה פה בבאר שבע ואז היא הייתה ממש אמיצה ואפילו הרגיעה אותי
אודה לכם מאוד אם תעזרו לי לטפל בבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים
ורדי בנש-רביב07/05/2009שלום רווית
אצל ילדים זה מאד פשוט- החוויה שלהם אמיתית והם לא מזייפים, ברור שהיא סובלת מאיזשהם פחדים, גם אם לנו זה נראה כדבר פשוט- לגשת לשירותים באור יום היא חווה את הרגע כמאיים.
מדוע זה הופיע עכשיו? בעצמך אמרת שחווית המלחמה הייתה מאד מוחשית לה ולמרות שנראה היה שהיא מתפקדת בצורה בוגרת ואמיצה ברור שילדים לא צריכים לחוות זמן כזה (גם גדולים) ושעליהם החוויה משפיעה ברבדים עמוקים שלהם קשה לסנן ולווסת. ייתכן שהיא גם חשופה לתכנים שלא מתאימים לגילה שמעצימים את זה כמו טלוויזיה (באשר היא) ומחשב, ייתכן שהיא שומעת חוויות מחברים לכיתה וסיפורים שגם מעצימים את זה. בתקופה זו חשוב להיות מאד קשובים לה ונוכחים, לתת לה תחושת בטחון, לא לזלזל בפחד שלה כמו :"מה את מפחדת?! זה שטויות.." אלה להתייחס בכבוד רב למקומות הרגישים האלה, במקביל אני ממליצה לפנות לטיפול אצל מטפל מומחה בילדים או לטיפול במגע כמו שיאצו או טווינה או/ו דיקור אלו יעזרו לחזק את הפנים שלה ולהתמודד עם חששות שעולים. בנוסף אני ממליצה כרגע להמעיט כמה שאפשר עם המדיה אליה היא חשופה, תוכניות טלוויזיה, ומחשב ולבלות זמן בלטייל, לצייר, משחק שקט (עדיף משחקי דמיון ולא קופסא), זה ייתן לה נוכחות נוספת שלכם והרגשת בטחון (בסופו של דבר שילד צופה בטלוויזיה הוא לבד בחוויה) עצה נוספת היא להתחיל לעשות לה פעמיים בשבוע מסאז' בבית אחרי המקלחת עם שמן לבנדר לעיסוי, זו יותר משיחה של השמן על הגוף מאשר מסאז'. התחילו מהגב לכוון האגן, ואחר כך גפיים וסיימו בבטן ובחזה.
בנוסף כדאי להנחות ת האחיות הגדולות לכבד את החששות שלה ולעזור לה בתהליך.
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות האכלה תינוק בן 11 שבועותהדס02/05/2009
בני כמעט בן 3 חודשים, ניזון מחלב אם. עד לאחרונה לא היו בעיות משמעותיות בזמן היניקה. היניקה ארכה כ-20 דק', קצת גזים שהלכו והתמעטו. גראפס אחד באמצע האוכל, וקצת פליטות - נראה נורמלי לחלוטין. לאחרונה, החל בני להתקשות לאכול, הוא רעב, מתחיל לינוק, ומיד בהתחלה נאבק, משפריץ חלב החוצה מפיו, בוכה ומתכווץ. נראה כאילו יש לו גראפס שמפריע את כניסת החלב לקיבה/ לוושט. אך לא מצליח להוציא את הגראפס במשך עשרות דקות ארוכות. העניין הגיע לכך שרק בבקבוק הוא מצליח לאכול (בערך כחצי מכמות האוכל (60 מ"ל)) וגם זה לוקח כשעה וחצי- שעתיים עם הפסקות ארוכות. את שאר הכמות משלים ממש לפני הירדמות (אז יכול לינוק או לאכול מבקבוק)
ניסיתי לתת לו גליקול, גראפס-ווטר ללא הועיל. ניסיתי לשנות תנוחות יניקה, אך גם כאן לעיתים רחוקות מעדיף תנוחה מסוימת על אחרת שמאפשרת לו כן לאכול, אך אין תנוחה קבועה, לא לאורך זמן ולא תמיד זה עוזר
מה ניתן לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות האכלה
ורדי בנש-רביב03/05/2009שלום הדס
התיאור שלך אכן נשמע לא תקין, לא ציינת אם היית אצל רופא הילדים ומה הייתה האבחנה יש סיכוי שמדובר אויל בתופעת רפלוקס ברמה כזו או אחרת ויש לתת על כך את הדעת, בכל מקרה כדאי מאד לפנות לאחר האבחנה אצל רופא הילדים למטפל מומחה בילדים על מנת שיעזור לטפל בבעיה. האבחנה אצל רופא חשובה על מנת לשלול דברים שונים אבל הטיפול בהחלט יכול להיעשות בצורה טבעית ונכונה.
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנה וחודשיים בוכה בלילותרעיה28/04/2009
שלום
בני בן שנה וחודשיים מאז הלידה ועד היום בוכה בלילות, חשבנו שזה בגלל שיניים או אוכל אבל הגענו למסכנה שסיבה כנראה אחרת. ביום הוא ילד נהדר אוכל טוב וישן בצהריים , בלילה אני קמה אליו כ-7-8 פעמים ורק כאשר הוא מותש לחלוטין אז הוא נרדם . אני מבקשת עזרתכם מה עלי לעשות האם יש טיפול אלטרנטיבי לא מזיק שאפשר לתת לו להרגעה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי ליילי
ורדי בנש-רביב28/04/2009שלום רעיה
אכן נשמע מתיש, יחד עם זאת אני משוכנעת שילד בגילו לא זקוק לטיפול "מרגיע" אלא יש לנסות להבין מה מציק לו, מה חסר לו. דבר כזה בהחלט יכול לאבחן מטפל מוסמך ולהדריך אתכם וייתכן שיש צורך גם בהתייחסות טיפולית מסויימת. לא ציינת אם כשהוא בוכה אתם נותנים לו אוכל, או מה מרגיע אותו גם לא צינת אם הוא במסגרת חינוכית. אם מה שמרגיע אותו זו הנוכחות שלכם אולי (בניגוד לעצות של מומחי ילדים פסיכולוגיים למיניהם ..) תהיו איתו פשוט, עם הקושי שלו, תיקחו אותו למיטה שלכם תנו לו את המגע שלכם כמה שיותר, אולי הוא יישן יותר שקט שאתם ממש קרובים, לקום 8 פעמים בלילה זה מאד קשה, לכם כהורים וגם לו כילד קטן שזקוק לשינה על מנת להתפתח ולגדול.
הייתי מנסה במשך כמה ימים לשהות בלילה קרוב אליו עוד מלפני שהוא בוכה ובמקביל חושבת על פנייה למטפל מומחה בילדים שיתן את חוות דעתו המקצועית.
בהצלחה ולילה טוב
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור בעייתי מאודלייאורה26/04/2009
בת שלי היא בת 4 לפני כחודשים חלתה בבעבועות רוח קשה כל הגוף שלה היה מלא בפצעים ועכשיו לאחר חודשים כל הסימנים של הפצעחם נשארו לה ממש צלקות אהם יש איזה טיפול להחזיר לה את העור שלה כמו שהיה רוצה לציין כהיא כל הזמן מגרדת ועושה פצעים ושריטות אני מורחת לה כל הזמן בקרמים בשמנים זה לא עוזר ורופעת עור אמרה שיש לה אסטמת עור וזה יעבור אבל לא נראה לי שזה עובר רק מחמיר יותר. תעזרו בבקשה ותודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור בעייתי מאוד
ורדי בנש-רביב28/04/2009שלום ליאורה
יש להפריד בין שארית הפצעים של האבעבועות ובין מה שרופא העור מגדיר כאסטמה של העור, את הצלקות או הפצעים של האבעבועות אפשר לנסות לסייע בהחלמתם אולם יש לדעת שלהחזיר את העור לקדמותו במקומות בהם יש צלקות של ממש זה לא תמיד אפשרי, בנוגע לאסטמה של העור- בזה אפשר לטפל בצורה טובה ולהביא להחלמה. נראה שיש לבתך עור רגיש במיוחד ולכן הייתי ממליצה לך לפנות לטיפול על מנת להפחית מרגישותו ומחוסר הנוחות שהוא מקנה לבתך.
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדה שלי נורא רזה...נועם21/04/2009
הילדה שלי נורא רזה ואני לא ממש רוצה לקחת אותה לרופא רגיל היא תתחיל לפנטז....
היא בת 12 משקל בערך 34.5 וגובה 1.50....זה תקין אהה ו איך יודעים אם המשקל אינו תקין?בתודה ,נועם....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה רזה
ורדי בנש-רביב21/04/2009שלום נועם
קודם כל כדאי להסתכל על עצמך ועל זוגתך. האם גם אתם רזים מאד? האם בתור ילדים גם אתם הייתם רזים במיוחד. אחר כך כדאי להסתכל על בתך, האם היא אוכלת, האם יש לה תאבון, מה טיב היציאות שלה, האם היא משלשלת? היא גם נמצאת בשלב בחייה שבו הגדילה שלה תעשה במהירות ביחד עם ההתפתחות של גיל ההתבגרות ואז דברים יכולים להשתנות במהרה.
בכל מקרה אולי כדאי לעשות בדיקות דם כלליות לראות אם יש איזשהם חסרים, ברזל, B12, וכן הלאה ויחד עם זה להתבונן בה- אם היא חיונית, שמחה, פעילה מאד (אולי היא פעילה וספורטיבית מאד) בעלת תאבון בריא ובריאה לא נשמע שיש ממה לדאוג.
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור סיני באזור יקנעםחגית19/04/2009
מבקשת המלצה למטפל בדיקור סיני באזור יקנעם המתמחה בילדים ופעוטות (3 חודשים ושנתיים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור סיני באזור יוקנעם
ורדי בנש-רביב19/04/2009שלום חגית
באזורך יש את יעל עתיר-כהן אשר מטפלת בבית אורן -04-8307267
וכן גם אותי בטבעון- ורדי- 054-9324994
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)