מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סינדרוםסיגלית22/09/2009
יש לי ילדים בגילאי 4 שסובלים מהמחלה הרופאים אומרים שזה סדק בכליות.
האם יש לזה טיפול?
אודה לכם על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
ורדי בנש-רביב22/09/2009שלום סיגלית
לא הבנתי למה התכוונת, אזה סינדרום? איזו מחלה?
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ברפלוקס אצל תינוקאלנה16/09/2009
שלום רב!
הבן שלי בן חודשיים וסובל מרפלוקס - לא פולט כמעט, אך בוכה רוב הזמן ומתפתל מהצרבת. הוא ניזון מחלב אם בלבד ואני ממש לא רוצה לוותר על זה. אני יודעת שהפטרון הקונוונציונלי הוא הוספת קורנפלור (כלומר צריך לשואב) ואף מעבר לתמ"ל מיוחד נוגד חומציות. האם מקובל לטפל בתינוקות בגיל זה והאם יש מענה לרפואה משלימה לבעיה הספציפית הזאת?
תודה מראש
אלנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ברפלוקס אצל תינוק
ורדי בנש-רביב16/09/2009שלום אלנה
מה שלומך?
קודם כל אני רוצה לעוד אותך להמשיך בהנקה אין שום ספק שזו התזונה הטובה ביותר עבור בנך גם אם הוא סובל מרפלוקס. ברפלוקס יש דרכים טובות מאד לטפל בעזרת דיקור (כן, גם קטנים כאלה נדקרים- הדיקור מאד מהיר ועגדין ולרוב הם לא מרגישים כלום) וכן בעזרת צמחי מרפא עדינים. בכחל מקרה רפלוקס זה מצב שבדרך כלל חולף לאורך זמן. אני מניחה שמטפל שיש לו ניסיון בנושא יבדוק את התזונה שלך ואולי ייתן גם צמחי מרפא לך על מנת שאלו יעברו בחלב (כל דבר עובר בחלב אם, גם רגש) וישפיעו לטובה על בנך.
בהצלחה ושנה טובה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה על מטפל
אלנה17/09/2009שלום ורדי! שלומי בסדר גמור (מודאגת כמובן) :-)
תודה רבה על התשובה המהירה.
האם תוכלי להמליץ על מטפל מאיזור נס ציונה? אני יודעת שב"מכבי" יש מטפלים אלטרנטיביים. האם ידוע לך אם רמתם גבוהה?
שוב תודה
אלנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה על מטפל
ורדי בנש-רביב17/09/2009שלום אלנה
אני ממליצה בחום על ירון סופר, הוא מטפל בנס ציונה, יש לו ניסיון רב בצמחי מרפא ובטיפול בילדים מספר הטלפון שלו -052-3627258
במכבי יש מטפלים טובים אבל גם פה כמו בשוק הפרטי יש עניין של כימיה ושל ניסיון בתחום הזה.
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול משלים נגד הרטבת לילהנוני16/09/2009
שלום וערב נעים.
בני בן השש עדיין מרטיב בלילה, כמעט כל לילה. מכיוון שאני משתדלת להימנע ממתן תרופות לילד, רציתי לדעת האם ישנו טיפול משלים כלשהוא שיכול לעזור להילחם בתופעה הזו?
תודה רבה לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול משלים נגד הרטבת לילה
ורדי בנש-רביב16/09/2009שם נוני
מה שלומך?
לשאלתך התשובה היא -כן.
מנסיוני דיקור וצמחי מרפא עושים עבודה יפה, כמובן הטיפול תלוי באבחנה מדוקדקת והנחיות נוספות אם צריך בנוגע לאורח חיים או תזונה.
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמחות בילדיםעדי08/09/2009
שלום ורד
היכן מומלץ לרכוש הכשרה בטיפולי שיאצו בילדים?
למי שכבר מטפל ברפואה משלימה אך אין במסלולי הלימוד הרגילים התמחות ספציפית בילדים למרות שלכאורה ניתן לגזור את המשמעויות גם לגילאים צעירים, עדיין הטיפול בילדים מורכב יותר ודורש התעמקות אחרת. האם יש לך המלצות?
תודה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמחות בילדים
ורדי בנש-רביב09/09/2009שלום עדי
בעיקרון יש כמה מסגרות המלמדות כחלק מתוכנית הלימודים גם שיאצו לילדים, ביניהם בבית ספר מירב כחלק מהשנה השלישית במגמת השיאצו לומדים גם טיפול בילדים.
אני לא בטוחה שקיימת התמחות נפרדת לחלוטין המתמקדת רק בשיאצו לילדים.
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיון02/09/2009
הבן שלי עובר ניתוח תיקון פטוזיס מחר בשעה 15:00 בהרדמה מלאה
הוא צריך להיות בצום 6 שעות קודם
האם זה לא הרבה זמן בלי לאכול ו איך אפשר להקל אליו
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צום לפני ניתוח
ורדי בנש-רביב02/09/2009שום סיון
מה שלומך?
6 שעות צום זה לא ארוך מי, הם הרי לא אוכלים הרבה יותר שעות כשהם ישנים, לא?
הוא לא יאכל בלילה לפני או כמה שעות לפני ויהיה בסדר, העיקר שהוא יעבור את הניתוח בקלות.
אני הייתי מקפידה שהוא ישתה מים ואם הניתוח הוא אחרי הצהריים, 6 שעות לפני הייתי מכינה לו ארוחה מזינה ומלאה שהוא אוהב ובכך מונעת רעב מיד אחרי.
בהצלחה ורפואה שלמה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי רפואה סינית במירבאבירם25/08/2009
ברצוני ללמוד רפואה סינית, ואכן דילמה לבחור בין המכללות במובילות.
הייתי מבקש לברר באשר למכללת מירב,ביחס למכללות האחרות ופנייתי אליך מתוך ידיעה
כי הינך מסגל ההוראה במקום.
מספר סוגיות מציקות לי ואני מבקש את עצתך
האחת, אין הקשר מוצהר בין המכללה לביה"ח חולים בסין, ושאלתי אם לא ניתן לאור זאת לבצע סטאז' בסין?
השנייה,אין לימודי המשך, והשאלה אם הייתי מתעניין בעתיד לבוא בדיקור יפני והתמחויות נוספות האם מכללות אחרות המציעות לימודים אלו יאותו לקבל תלמידים ממכללות אחרות.
שלישית, נוצר בי הרושם בכיתות רגליים עצמאי שביצעתי כי במירב מלמדים פחות את תחום צמחי המרפא, האם זה כך? זאת גם בגין העובדה כי להבנתי התעודה הסופית הינה מטפל ברפואה סינית ומטפל מוסמך בטווינא ללא התייחסות ספציפית לתחום צמחי המרפא (בתעודה נפרדת).
אני מתנצל על השאלות הרבות והאמיני לי כי בחרתי את הנבחרות שבהן, אך אני מנסה להפיג את חששותי טרם שאבחר במוסד המתאים בעבורי.
בתודה מראש ובכבוד רב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי רפואה סינית במירב
ורדי בנש-רביב25/08/2009שלום אבירם
מה שלומך?
אשמח לענות על שאלותיך, אקדים ואומר שאני מתפקדת כראש מגמת הרפואה הסינית ואחראית על צוות ההוראה המובחר והנחמד שמלמד לאורך 4 השנים במירב.
1. אין קשר מוצהר בין בית הספר לבית חולים ספציפי בסין, יש לכך יתרונות בכך שהתלמידים לא מוגבלים לבית חולים אחד או להתמחות מסויימת כך למשל בהנגזו מתמקדים יותר בדיקור ואילו בצ'אנגדו בצמחים, תלמיד יכול לבחור מה יותר מושך אותו .חלק מאנשי הצוות שלנו היו בסין מספר פעמים ונוסעים מדי שנה ומדריכים את הנוסעים לסין ויוצרים את הקשר האקדמאי. בשנה הזו יצאו כמה וכמה תלמידים וגם יצאו בשנה הבאה. את הסטאז' עושים בארץ וזה הכרחי שכן קשה לפקח על העניין בסין וגם בסין בדרך כלל אתה לא תרשום צמחים או תדקור רק תצפה ומהות סטאז' היא בעבודה מעשית.
2. יש לימודי המשך בהחלט, השנה אנחנו דנים בהתמחויות חדשות ומרתקות כמו התמחות פסיכיאטרית, דיקור יפני, דיקור בטן, אסטרולוגיה סינית וגניקולוגיה. בכל מקרה אם תבחר ללמוד בהמשך 4 השנים במקום אחר, בתי הספר השונים מקבלים בוגרים ממכללות שונות וכך גם אנחנו.
3. בעניין הצמחים- תשובה חד משמעית- לא נכון! אנחנו מלמדים צמחים לאורך 3 שנים (משנה ב כנהוג בעולם) ויש לנו צוות מוביל ומנוסה מאד העובד שנים רבות בתחום הקליני וגם בבתי מרקחת המובילים לצמחי מרפא סיניים, התלמידים שלנו זוכים למחמאות רבות מצוות ההדרכה של זן צמחים כשהם מגיעים להתנסויות וצפייה וגם אלו שהיו בסין זוכים למחמאות רבות על הידע שהם מפגינים, התלמידים שלנו עובדים גם בקליניקות עם צמחים ומקבלים את כל הפירוט של לימודי הצמחים עם קבלת התעודה. זה שאולי אין תעודה נפרדת ללימודי הצמחים לא מוכיח כלום. זה רק נייר.
בשנה האחרונה נערך מבחן ארצי ראשון מסוגו לבוגרים מכל בתי הספר המוכרים ע"י האגודה הישראלית לרפואה סינית, אני גאה להגיד שהבוגרים של מירב השיגו תוצאות מעולות והגיעו מכלל בתי הספר למקום השני בממוצע הציונים.
מקווה שעזרתי, אני מציעה שאם יש לך עוד שאלות תכתוב אל המייל שלי המפורט בפורום.
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפנייה
אבירם26/08/2009ראשית, תודה על תשובתך
לא צלחתי באיתור כתובת המייל שלך והייתי מבקש לקבלה אם ניתן .
הייתי מבקש להתייעץ באשר ללימודים אלו במירב בכלל והתאמתם לעיסוקי ביום יום בפרט, לכן
אם את סבורה כי עלי לפנות לערכאה נמוכה יותר במכללה (יועץ וכד') אנא הפני אותי (כך שאם אלמד במירב לא אזכר על ידך כתלמיד בעל 1000 השאלות)
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפנייה
ורדי בנש-רביב26/08/2009שלום אבירם
המייל שלי- [email protected]
אני מפנה אותך לרחלי המנהלת האדמניסטרטיבית של מירב 03-7660695 לפרטים נוספים.
ותלמיד ששואל שאלות הוא תלמיד טוב.. :)
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוט עם בעיות נשימה חוזרותאפי24/08/2009
שלום רב, בני הבכור בן שנתיים וחצי. מגיל צעיר יש לו זיהומים בדרכי הנשימה. כל צינון אצלו הופך למשהו שזמנית לפחות הרופאים המערביים מכנים אסטמה, ולפעמים לדלקת ריאות של ממש.
כמות האינהלציות, המשאפים, צילומי הרנטגן, והתרופות (כולל סטרואידים) שהילד הזה צרך וצורך בחייו הקצרים היא בלתי רגילה ומדאיגה.
ביאושי כי רב אני פונה אליך בתקווה למזור.
מדובר בילד נבון ורגיש במיוחד.
סימפטומים: כל נזלת/וירוס "מקפיצים" את מערכת הנשימה שלו באופן בו יש התקפי שיעול והקאות, כיחלון באיזור הפה והאף, ריבוי ליחה. לפעמים מלווה בחום גבוה (40).
אודה לכל תובנה באהבה והבנה.
אפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות נשימה חוזרות
ורדי בנש-רביב25/08/2009שלום אפי
נראה שאכן המצב דורש התייחסות מיוחדת, אצל ילדים (גם אצל בוגרים, אבל המיוחד אצל ילדים) אין תחלואה שהיא אקראית. מאחר שלפי מה שאת מתארת כתקופה ארוכה של בעיות בדרכי הנשימה המצב מחייב אבחנה וטיפול מדוייקים ואחראיים. מטפל מומחה ברפואת ילדים משלימה יערוך אבחון מקיף שבו תבררו יחד מה אורח החיים המתנהל בבית והאם הוא מתאים לבנך, מה הוא אוכל, למה הוא נחשף (פיזית ורגשית) בעיקר מאחר שציינת שהוא רגיש ונבון במיוחד חשוב להגיד שילדים חשופים ומגיבים חזק מאד לגירויים שלנו, הבוגרים נראים יומיומיים וסטנדרטיים- למשל טיול בקניון יכול לילד קטן להיות חוויה מציפה מאד וקשה לעיכול, צריך לציין שהחופש הגדול מזמן להם "אטרקציות" שלא תמיד מתאימות ועוזרות להם לעבור את הזמן הזה בשלום (בבריאות פיזית ורגשית)- אני כמובן מדברת באופן כללי ונותנת דוגמאות אפשריות כלליות.
תזונה היא גורם משמעותי נוסף ומטפל מומחה יוכל להדריך אתכם ולהנחות אתכם מה מומלץ וממה יש להמנע.
בכל מקרה אני תמיד מנסה להסביר להורים שהאחריות על בריאות הילדים ברמה רגשית ופיזית וגם התמיכה שלהם בטיפול היא קריטית ואנחנו חייבים לקחת אותה לידנו, גם אם זה אומר להתעקש על תזונה בריאה מול ילד שרוצה מעדן שוקולד או על פחות שעת צפייה בטלויזיה.
אני ממליצה לך בחום לגשת לטיפול ולעזור לבנך לצאת מהמעגל הזה של החולי שבוודאי מחליש אותו בכל פעם עוד יותר.
רפואה שלמה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות אצל ילד בן 4ח. קראוס18/08/2009
בני בן הארבע סובל מעצירות בת כמה ימים, אך כשזו נפסקת היציאות הו פכות לשלשול כמה פעמים ביום.. הגלגל הזה חוזר על עצמו בחודשים האחרונים ורציתי לדעת האם זו הוכחה שיש בעיה כלשהיא במערכת העיכול או אולי בכליות?
תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
ורדי בנש-רביב20/08/2009שלום ח.קראוס
קשה לקבוע על סמך דבריך האם יש בעיה כלייתית, למה שתהיה? בכל מקרה יש כמובן לבדוק את התזונה של בנך לאחרונה וגם לבדוק מה השתנה במערך החיים שלו, חופש גדול/מעבר דירה/אח חדש/מצב משפחתי וכן הלאה, ילדים מגיבים לרוב בצורה פיזית על עניינים רגשיים, וגם חשוב לציין שאין דברים שקורים סתם אצלם, ז"א יש למצוא את הסיבה ולהתייחס אליה, מטפל מומחה יעזור לכם וייכוון אתכם לבירור ויציע טיפול- צמחים, תזונה, דיקור מה שיתאים..
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזלים באוזנייםאורנית14/08/2009
שלום, האם טיפול בדיקור למבוגר שיש לו נוזלים באוזניים מספיק טוב, או שיש להוסיף גם צמחי מרפא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזלים באוזניים
ורדי בנש-רביב16/08/2009שלום אורנית
מהנסיון שלי הטיפול בנוזלים באוזניים ו/או בדלקות חוזרות ע"י דיקור יעיל ביותר, יש לציין שהשילוב עם צמחי מרפא נותן טיפול שלם יותר וגם מאפשר את המשך הטיפול בזמן שעובר בין דיקור לדיקור וגם כטיפול מניעתי לאחר מכן.
מומלץ בחום
שבוע טוב
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי אדום על הישבןסו אלן09/08/2009
שלום רב.
לבני בן השנה צץ מדי פעם מעין גירי הדומה לפריחה על הישבן. זה בצבע אדום וכולל בליות לבנבנות קטנות על העור. האם פרט לטלק יש תרופה משלימה כלשהיא לטיפול בתופרעה כזו?
תודה על תשומת הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפרחת חיתולים
ורדי בנש-רביב10/08/2009שלום סו אלן
יש תכשירים מצויינים לכך בעיקר של חברת וולדה, משחה שנועדה למצב זה אבל יש לברר מדוע יש לו את התפרחת הזו, ייתכן שהוא מקבל יותר מדי מוצרי חלב וסוכרים המעודדים את הופעתה של פטרייה או מזהמים אחרים. ככלל אני לא ממליצה למרוח שום קרם על הישבן והאזור אם יש פריחה, המשחות השונות אמורות להיות טיפוליות בלבד ולא יומיומיות.
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרחלי09/08/2009
היי
ילדתי לפני 5 חודשיים ואני מניקה באופן מלא. לפני 3 חודשיים התחילה לי נשירת שיער
מטורפת שלא עוברת, בנוסף אני עייפה כל הזמן. מה ניתן לעשות כדי להגיע לאיזון
הורמונלי , האם יש תוסף תזונה שמומלץ לאישה מניקה ?
מבחינת תזונה אני אוכלת הכל בשר, ירקות, פחמימות ואני שותה לפחות שתי ליטר ביום.
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי לידה
ורדי בנש-רביב10/08/2009שלום רחלי
מזל טוב קודם כל, דבר שני יש מה לעשות עם תופעות שלאחר הלידה, לצמחי ברא למשל יש תוסף כזה, פורמולת פטנט (על המדף) לזמן הזה שנקראת חיזוק חיסוני לאחר הלידה, היא מסייעת בשיקום לאחר הלידה, חיזוק כללי ושיפור העיכול והספיגה של חומרים חיוניים בגוף.פרט לכך יש תוספי מזון כלליים כמו ויטמינים, וגם את יכולה לפנות למטפל מומחה שיתאים לך פורמולת צמחים ותזונה המתאימים לך ולמצבך, זו העצה הכי יעילה למעשה בעיני.
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמחי מרפא להקלה על חום גבוה בתינוקחגי29/07/2009
שלום וערב טוב.
אני מעוניין לדעת האם ישנם צמחי מרפא כלשהם לטיפול בחום גבוה אצל תינוק. התקפי חום "רגילים", שאינם נובעים ממחלה כרונית כלשהיא. פשוט לא נראה לי שנרות הם דבר בריא כל כך, ואני מחפש דרך טבעית יותר להתמודד עם הבעיה.
תודה רבה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום
ורדי בנש-רביב30/07/2009שלום חגי
תודה על פנייתך
בעיקרון יש צמחי מרפא לזמנים אקוטיים אבל כדאי לשאול מדוע ההתקפים חוזרים ומה טיבם. זה משהו שמטפל טוב יכול לאבחן ואם כך לתת צמחי מרפא, פרט לכך יש כמה שיטות מצויינות להקלה על חום (ופה צריך לציין שאני חושבת שלא תמיד צריך להוריד את החום, יש לו תפקיד ואם הוא לא גבוה מאד מעל 39.5 ומערב זיהום חיידקי, כדאי לתת לילד להוריד את החום בעצמו כי לחום יש תפקיד בשירות המערכת החיסונית ובכך שאנחנו מורידים אותו בכוח אנחנו בעצם אומרים למערכת: "שבי בצד, את לא מסוגלת בעצמך..") ובכל זאת אפשר להקל-
לוקחים חיתול טטרה (מבד) מרטיבים במים רגילים וסוחטים היטב, עוטפים את הרגל של הילד מכף רגל ועד הברך ועל זה שמים מגבת, נחים עם זה עד שמכניסים אצבע ומרגישים שהחיתול כמעט יבש, בדרך כלל זה מושך את החום מהראש למטה ומאד מקל.
אבל שוב, אין סתם "התקפי חום רגילים" לילד, החום מבטא תהליכים שקורים בגוף כמו בקיעת שיניים, או שינוי וזה טוב, רק צריך לשים לב שהילד לא סובל מאד ולשמור עליו בתהליך מקרוב ובדרך כלל הוא יוריד את החום לבד בלילה.
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס לתינוק בן שנהנעמי21/07/2009
שלום,
בני בן שנה וחודש, נמצא בגן ילדים
היום הבחנתי בפצע על שפתיו שנראה כמו הרפס.
אני עדיין לא בטוחה ונראה לי שאלך לרופא כדי לבדוק אותו.
מניסיון אני יודעת ששמן אתרי מליסה עוזר מאוד, במריחה מקומית מספר פעמים ביום.
במידה וזה אכן הרפס - האם מותר להשתמש בשמן מליסה במריחה ישירה בגיל זה? (הבן שלי רגיל לשמנים אתריים שונים מגיל אפס) האם יש הגבלה למספר הפעמים ביום? אולי יש לכם המלצה אחרת טבעית?
תודה מראש,
נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס לתינוק בן שנה
ורדי בנש-רביב21/07/2009שלום נעמי
מנסיוני הטיפול הטבעי הכי מהיר ומתאים הוא שמן עץ התה במריחה ישירה כמה פעמים ביום לפי הצורך.
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נעמי21/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לביתיים19/07/2009
היי יש לי ילדה בת 5 וקצת לפי דעתי ללא אבחון היא סובלת מהפרעת קצב וריכוז,כאחת שסובלת מאותה הפרעה אני די בטוחה.היא ילדה מקסימה אף פעם בגן הגננות לא אמרו שהיא מפריעה להפך היא מהשקטות שמתנדנדות בכסאות.בבית אין לה דקת מנוחה מהכסא לרצפה לכורסא...היא מאוד רגישה ,מבחינה חברתית גם לא ממש מוצאת את עצמה,חסרת בטחון למרות שתמיד ניסנו לחזק אותה תמיד.אני מאוד רוצה לעזור לה באופן טבעי אשמח לעזרה ובהמלצה על מטפל מוסמך לילדים בתחום הזה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב וריכוז?
ורדי בנש-רביב21/07/2009שלום ים
מה שלומך?
תודה על פנייתך, בנושא של הפרעות קשב וריכוז, ויש הרבה סוגים ומופעים של העניין ,לרפואה המשלימה יש הרבה לתרום ולמנוע שימוש בתרופות קונבנציונליות.
בטיפול המטפל יערוך אבחנה מסודרת ומעמיקה, תשאלו על מהלך ההריון והלידה וכן על אורח החיים והרגלים ואז יותאם לכם טיפול שיאפשר לבתך את התנאים האופטימליים על מנת לבטא את עצמה ולמצוא את מקומה בעולם.
בעניין מטפל- לא ציינת מאיזה אזור את אבל באזור המרכז יש את מרפאת מדיטף ברמת אביב, אני מטפלת בכפר סבא בחלק מהשבוע וכן בטבעון, באזור ירושלים יש מטפלים נוספים, וגם דרומה מתל אביב, למשל טלו בלו.
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לחלב ודיקוריניב12/07/2009
שלום ורד מה שלומך?
רציתי לדעת האם דיקור סיני (או יפני) יכול לעזור לילדה בת 4 עם רגישות ללקטוז? אמנם אפשר לחיות עם זה, אבל הייתי מעדיף שהבעיה תיפתר בצורה זו או אחרת.
תודה על תשומת הלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לחלב
ורדי בנש-רביב13/07/2009שלום יניב
מה שלומך?
רגישות ללקטוז היא בעיה שכיחה שלצערנו הולכת ונהיית נפוצה יותר ויותר בעיקר בגלל אורח החיים המערבי, הלקטוז הוא סוכר החלב וללא ספק קשה לגוף לעכלו. יש אנשים כמו בתך שממש פיתחו רגישות גבוהה אבל לרוב האנשים קשה לעכל מוצרי חלב ורבות מהבעיות הנפוצות בקליניקה (בטח של ילדים) היא בגלל צריכה מוגברת של מוצרי חלב. חלק מהבעיות שרואים בקליניקה פרט לתגובה אלרגית של ממש הם- כאבי פרקים ואף דלקות פרקים, אסטמה, זיהום פטרייתי, מעי רגיש, דלקות בדרכי השתן ועוד.
בנוגע לשאלתך אומר שדיקור בשילוב עם צמחי מרפא ושינוי תזונתי יכולים בהחלט לשפר את מצבה של בתך ולשפר את תהליכי העיכול שלה לעתיד.
הייתי רוצה לקוות שבתך תצליח לחזק את העיכול שלה ולמנוע תגובה אלרגית אבל אני חייבת לומר שלא הייתי ממליצה על צריכת מוצרי חלב בכלל , לא לה ולא לשאר בני משפחתכם, זה נכון שמיד עולה שאלת הסידן אולם ספיגת הסידן ממוצרי החלב למרבה ההפתעה היא לא גבוהה כמו שנדמה (ושהתקשורת מרבה לפרסם) בעיקר לא במוצרי חלב בעלי אחוזי שומן הנמוכים מאחוז וחצי (סידן זקוק לסביבה שומנית על מנת להיספג) ואת הסידן אפשר לקבל ממזונות בריאים בהרבה כמו טחינה, שומשום, חלבה, סרדינים,עלים ירוקים,שקדים, סויה,קמח חרובים,אצות ים,אגוזים וגרעינים, חלמון הביצה, כרוב, נבטים.
רק אגיד באופן אישי שזה אפשרי ושהתוצאות הן שוות את המאמץ.
מקווה שזה עזר.
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה (סליחה על ההתפרצות)
נעמה29/07/2009חייבת לשאול באותו נושא (לא רציתי לפתוח נושא חדש):
האם ספיגת סידן דרך מוצרי חלב זהה לספיגה של סידן על ידי מאכלים כגון אלו שהזכרת (שומשום וכו')? זהו פרט חשוב מאוד, כי לפי מיטב ידיעתי, כמות סידן במזון אינה חשובה כמו מהירות וכמות הספיגה שלו בגוף, לא כך?
תודה על תשומת הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספיגת סידן
ורדי בנש-רביב30/07/2009שלום נעמה
לא כל כך הבנתי את השאלה אבל אוכל לומר שיש הבדל גדול בין ספיגת הסידן שבחלב ובמזונות הנ"ל, פרט לכך יש לכור שבמוצרי החלב יש חומרים נוספים ושאריות של אנטיביוטיקה והורמוני גדילה שנותנים לפרות על מנת שייצרו יותר חלב...
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע מדויק על חלב
סטודנט לתזונה30/07/2009היי ורד,
את טוענת שאינך ממליצה על צריכת מוצרי חלב בשום מינון ולאף אחד. חבל מאוד שכך.
הרשי לי לשתף אותך בידע שצברתי כסטודנט בתחום. ראשית, מחקרים רבים מוכיחים, שלחלב יש יתרונות רבים. הוא משלים רכיבים שחסרים לנו בגוף, ובמיוחד סידן; עוזר לשמירה על משקל גוף מאוזן; מצמצם סיכון לסרטן מסוגים שונים; מונע מחלות לב, אוסטאופורוזיס וכו'; מפחית סיכון לעששת ודלקות חניכיים; ומעולה לשיקום השרירים אחרי אימון כוח/כושר.
שנית, צריכת חלב זוכה בשנים האחרונות לעידוד מצד כל רשויות וארגוני הבריאות בעולם.
בפרט, גופים כמו ה-FDA (מנהל המזון והתרופות האמריקני) וה-EFSA (הרשות האירופית לבטיחות המזון) ממליצים על צריכת מספר מוצרי חלב (חלב, גבינה או יוגורט) ביום כחלק מתזונה מאוזנת ובריאה לכל גיל. את מוזמנת לקרוא את כל זה, בליווי הפניות למחקרים, בערך החלב בוויקיפדיה.
למעשה, חלב אפילו נמצא באחרונה בחמקרים כמזוןשמאריך את תוחלת החיים שלנו.
ובניגוד למה שאת חושבת, חלב הוא ללא כל ספק המקור הטוב ביותר לסידן בתזונתנו. הוא מכיל 1 גרם סידן לליטר, שזה יחס מצוין. כל תחליפי החלב מן הצומח אמנם זמינים מאוד, אבל הרבה פחות יעילים. בשביל לקבל את כמות הסידן שיש בכוס חלב אחת יש לצרוך 5 כוסות תרד או ברוקולי, 100 שקדים או 10 פרוסות לחם! ואגב, סידן מחלב דל שומן נספג מעולה. זאת מפני ששומן החלב לא משפיע על ספיגת הסידן. הסידן נספג גם ממוצרי חלב עתירי שומן וגם ממוצרי חלב דלי שומן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לסטודנט לתזונה לא השם- חלק א
ורדי בנש-רביב30/07/2009סטודנט יקר,
כמה דברים לידיעתך שאולי כדאי לדעת חוץ ממה ש"מאכילים" אותך בבית ספר לתזונה
בחלב פרה פי 20 יותר קזאין מאשר בחלב אם.
הקזאין גורם לאלרגיות כרוניות כגון:
דלקת פרקים שיגרונית, זאבת (לופוס) ועוד.
*חלבון החלב אינו מתפרק לגמרי
למרכיבים הבסיסיים של החלבון
(חומצות אמינו- רק בהם יודע הגוף להשתמש לצרכיו)
ונספג אל מחזור הדם.
הגוף מזהה את אותם חלבונים כגופים זרים,
עויינים לו וכתגובה מפעיל את מערכת החיסון לתקוף את אותם.
הפעלת מערכת החיסון מתישה את הגוף
וגורמת לתהליכים אלרגנים.
אלרגיה היא לא שחור או לבן
(ישנם המון השלכות על בריאותנו
ולא תמיד מקשרים אותם אל אותם חלבוני החלב).
*כמחצית מאיתנו אלרגים לחלב ברמה סימפטומית קשה:
בעיות במערכת הנשימה, כאבי בטן ובעיות עיכול.
עם הפסקת צריכת החלב נעלמים הסימפטומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לסטודנט לתזונה ללא שם-חלק ב
ורדי בנש-רביב30/07/2009בנוסף-
*החלב מכיל ריכוז גבוה של הורמון הגדילה IGF-1
המעודד גידול תאי סרטן ואף מגן עליהם מפני התרופות הכימותרפיות.
NIH המוסד הלאומי לבריאות פירסם בשנת 1995 הודעה
וקבע שהIGF-1 הינו שותף מרכזי בהתפתחות:
סרטן בילדים, סרטן הערמונית, סרטן השד ומלנומה.
*ניצול הסידן ממוצרי החלב מופרע עקב ריבוי זרחן ומיעוט מגנזיום.
*יתרה מכך, חלבון החלב גורם לסידן לצאת מהעצם.
חלבון החלב מעלה חומציות ולגוף חשוב לשמור על הומיאוסטזיס קבוע
(על מנת לקיים תהליכי חיים חיוניים צריך סביבה מאוד ספציפית ומדויקת).
הסידן שבעצמות זהו המינרל שהגוף משתמש על מנת להחזיר את האיזון.
מכאן שצריכת מוצרי חלב יוצרת הוצאה של סידן מן העצם.
*ישנה שכיחות גבוהה יותר למחלת האוסטיאופורוזיס
באוכלוסיות הצורכות חלב ומוצריו.
*XO האינזים הנמצא בחלב פרה (xanthine oxidase)
גורם למחלות לב עקב תקיפת עורקי הלב (ממחקרו של ד"ר קרט אוסטר).
*חלבון הTyramine המצוי בגבינות גורם לכאבי ראש (ממחקרה של ד"ר אידה נייגטון).
*חלבוני החלב (המצויים גם באבקת חלב לתינוקות)
מפריעים לעיכול תקין של מרכיבי תזונה חיוניים.
סיבה 1- לחלב יכולת לנטרל את חומצת הקיבה החיונית לעיכול תקין.
הקיבה צריכה לעבוד קשה יותר בכדי לייצר
חומצה הידרוכולית על מנת לעכל את המזון.
לבסוף נפגעת יכולת יצור החומצה.
סיבה 2- חלב ומוצריו מיצרים עודף ליחה במעיים, בסינוסים ובריאות.
עודף הליחה מצפה את דפנות המעיים
(האיבר העיקרי בו מתבצעת הספיגה ממערכת העיכול)
כך שבאופן יחסי הופך המעי בלתי חדיר למרכיבי תזונה חיוניים
(כסידן, ברזל, B12, חומצה פולית ועוד).
התוצאה הסופית- תשישות, עייפות,
חסרים תזונתיים, עצירות ואוסטאופרוזיס.
(ממחקרי ד"ר ווילאם אליס).
*עודף הליחה מצריכת מוצרי חלב ומוצריו
גורמת לבעיות נשימתיות.
*חלב הוא הגורם הראשי לאלרגיות.
*החלב מכיל הורמונים של פרה, אלו חודרים לגוף האדם
ומשנים את המאזן ההורמונאלי התקין.
*החלב מכיל כמויות גדולות של אנטיביוטיקה
והורמונים שהפרה מקבלת ואלו נספגים בגוף.
*בחלב יש אחוזי מוגלה גבוהים מאוד.
*תכולת השומן בחלב מעודדת ייצור כולסטרול ומשקעים
על דפנות כלי הדם ובכך מסכן את בריאות מערכת הלב וכלי הדם.
*ב75% מהמניקות חלבוני חלב פרה מופיעים בחלב שלהן
(8 שעות לאחר שתיית כוס חלב),
דבר זה גורם לתינוק לכאבי בטן,
יציאות רכות ודימום פנימי ממערכת העיכול.
*בתינוקות בעלי פוטנציאל לפתח סכרת,
הנוגדנים ותאי החיסון שנוצרו לתקוף את הקזאין
(אחד מחלבוני הפרה)
תוקפים את תאי הלבלב ומביאים להריסתו,
מה שמזרז וגורם להתפתחות סכרת נעורים (Type-1).
זה קורה עוד בהיותם ברחם,
כיוון שאת הקזאין העובר מקבל ממחזור הדם של האם.
עובדות אלו ברובן בהתבסס על מחקריו של ד"ר אריה אבני
וזה לא הכל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לסטודנט לתזונה ללא שם-חלק ג
ורדי בנש-רביב30/07/2009ולסיום-
רק אגיד שפרט לנתונים אלה אפשר לקרוא בעוד הרבה מקומות על נזקי החלב ו.. וויקיפדיה היא לא מקור מהיימן כמו שאולי אתה חושב..
מחקרים ומדגמים
*בישראל כל אישה 5 שוברת את עצם האגן
(עצם הופכת לפגיעה כתוצאה מדלול הסידן)
ואילו ביפן רק אישה אחת מבין 50.
בישראל- צריכת מוצרי חלב.
ביפן- אין שימוש כלל במוצרי חלב.
*ממחקר אחיות שנערך בהווארד,
עקב אחרי יותר מ75 אלף אחיות במשך 12 שנים,
נמצא שאכילת מוצרי חלב קושרה לעליה בשברים בעצמות.
מחקר אוסטרלי הראה אותן תוצאות.
*לא נמצאו מחקרים שהראו שסידן ממוצרי חלב אכן מגן על העצמות.
*הסיכויים שישראלית תמות כתוצאה משבר באגן גדול
כפי 10 מהסיכויים בארצות דלות מוצרי חלב.
*נמצא קשר בין הגלקטוז (סוכר חלב פרה) וסרטן השחלות.
לנשים הסובלות מסרטן השחלות יש רקע עשיר
בצריכת מוצרי חלב ובמיוחד יוגורט.
*עשרים שנה מדווחים החוקרים על הקשר
בין חשיפה מוקדמת לחלב פרה לבין סכרת נעורים.
*בסקר אפידמיולוגי נחקר הקשר הסטטיסטי
בין צריכת חלב לבין סכרת נעורים.
שלב 1- נבדקה כמות החלב הממוצעת לנפש לשנה.
שלב 2- נבדקה שכיחות סכרת נעורים לכל 100 אלף תושבי המדינה.
הממצא קבע:
1. ככל שכמות החלב הנצרכת עולה
כן שכיחות הסכרת שנמצאה גבוהה יותר.
2. בארצות בהן צריכת החלב נמוכה,
סכרת הנעורים הינה ממצא נדיר.
3. במזרח אסיה ובפקיסטן שכיחות סכרת הנעורים
היא 1 ופחות לכל 100,000 איש.
4. בשנת 1980 באנגליה החלה התזונה לכלול מוצרי חלב.
שכיחות סכרת הנעורים עלתה פי 3.
כעבור 10 שנים השכיחות עלתה פי 12.
5. בסקר מכווית ומלוב נמצא ששכיחות הסוכרת
עלתה פי 14 ב10 שנים האחרונות.
בקיצור. בחזרה לשולחן הלימודים, יש עוד מה ללמוד והייתי שואלת הרבה שאלות תוך כדי לימודים ולא בולעת כל מה שנותנים לי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)