מידע רפואי
פורומים
- שיקום לב
- עזרה ראשונה, החייאה, בטיחות
- פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF
- כאב
- נכויות, אחוזי נכות
- השתלת שיער
- סוכרת אנדוקרינולוגיה
- טיפולי ורידים, דליות, מחלות כלי דם
- תמיכה במשפחות ילדים חולי סרטן
- הריון בסיכון גבוה
- כירורגית כלי דם, ורידים
- רפואת משפחה
- אקנה-רוזציאה
- ביטוח בריאות
- קטרקט - ניתוח וטיפול
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליעזר גירש
אמבריולוג קליני בכיר מנהל מעבדה להפריה חוץ גופית (IVF) בביה"ח ברזילי, אשקלון. מנהל מעבדה אנדרולוגית בבנק הזרע Cryobank ברמת השרון. בוגר אוניברסיטה העברית (Ph.D) ומכון ויצמן למדע (פוסט-דוקטורט).ד"ר עדי אדר
מומחה לנוירולוגיית ילדים דר` עדי אדר הינו מומחה לנוירולוגיה והתפתחות הילד, כיום מנהל את מכון אדר , מכון ארצי לאבחון הפרעות קשב וריכוז, נירולוגיה ילדים. מכון אדר זכה גם השנה בסקר שביעות רצון של כללית מושלם. כמו כן תחומי העיסוק של דר` אדר כוללים כאבי ראש, הפרעות תנועה, טיקים.
- 2 שאילותאוקסנה01/05/2013
שלום,
הילד 6.8 שנים PDD, מקבל RISPOND, אנמי, מקבל ברזל 35 טיפות.
שאילה:
1. הם בגלל RISPOND אני צריכה לעשות לילד בדיקת דם? ילד אנמי.
כבר חודש הילד שותה כוס מיץ סלק (לא לועס).
2. האם זה יעלה לו המוגלובין?
בקשה דחוף.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון קטן
אוקסנה01/05/2013אם אני צריכה לעשות בדיקת דם בגלל RISPOND כל חצי שנה לילד אנמי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה2 שאילות - תגובה
ד``ר אריה מבר02/05/2013ריספונד תרופה לטיפול בהפרעות התנהגות..בגלל שאת כותבת שהילד סובל מחוסר דם רצוי מאוד לבדוק רמת הברזל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אוקסנה02/05/2013שלום ותודה על תגובתך,
הרופא של הגן אמרה בגלל ברזל צריך פעם בשנה.
ורק בגלל RISPOND צריך כל חצי שנה. שזה פוגע....
הילד סובל מחרדות. אחרי בדיקת דם הוא עוד יותר גרועה.
אני רוצה להבין היא רוצה אם בשביל להראות באילו היא דואגת או כן זה נכון?
כי אני רואה אותה אחד שלא חשוב רגשות של הבן שלי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר אריה מבר02/05/2013אני לא מומחה בטיפול עם תרופות קונבנציוצליות במיוחד.
השאלה למה הבן שלך סובל מאנמיה
יכול להיות הרבה סיבות
במידה שאחרי טיפול עם ברזל הברזל ממשיך נמוך מומלץ ללכת לרופא ילדים אחר לבדיקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותאירנה21/04/2013
איך מטפלים בעצירות אצל ילד בן 7? לא רוצה לתת משלשלים למינהם..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות - תגובה
ורדי בנש-רביב21/04/2013שלום אירנה
נשאלת השאלה- מדוע יש לילד בן 7 עצירות? זה חדש? מהן התופעות? יש לברר מה הוא אוכל ושותה וכן האם הוא נמצא תחת איזשהו לחץ מסויים מהחינה רגשית. בכל מקרה ככה על רגל אחת הייתי מציעה להעלות את כמות המים אותה הוא שותה ולהעלות את כמות הירקות והפירות (לא בננות) אותה הוא אוכל. בכל מקרה כדאי לפנות למטפל כדי להעריך מדוע זה המצב.
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות - תגובה - תגובה
ד``ר אריה מבר22/04/2013כדאי לפנות למטפל הומאופתי כדי לבדוק השורש של הבעיה חובה לטפל כמה שיותר מהר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות אוזנייםאניטה08/04/2013
מה עושים במקרה של דלקות אוזניים חוזרות ונשנות אצל ילדה בת 5?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות אוזניים - תגובה
ורדי בנש-רביב08/04/2013שלום אניטה
קודם כל שומרים האוזניים ומונעים מהן כניסה של מים בבריכה, ים ומקלחת. קונים אטמי אוזניים טובים ומשתמשים בהם לתקופה הטיפולית.
פרט לכך, דלקות האוזניים אצל ילדים הם ב 90% לפחות לא חיידקיות, חשוב מאד מאד להקפיד על תזונה שלא מייצרת ליחה ולחות בגוף, הנוזלים שמיוצרים והליחה מתמקמים במעברים ויוצרים שם דלקת. מה גורם לליחה וללחות? פשוט מאד- מוצרי חלב, סוכרים, מזון מעובד ומשומר, בננות, פרי הדר, בוטנים, גם שתייה מתוקה- מיצים, תה ממותק ומשקאות מוגזים. וכן אם במקרה בתך עדיין שותה מבקבוק (יש כאלה בגיל זה) שימי לב שהיא לא שותה בשכיבה (דבר המזרים נוזלים ישירות לאוזניים מאחר שהתעלה המחברת בין האוזן ללוע בגיל זה עדיין לא בשלה)
בנוסף הייתי פונה לטיפולו של מטפל מומחה ומקבלת המלצות תזונה ממוקדות, דיקור וצמחי מרפא.
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי אסתמהשירי24/03/2013
האם ישנה דרך טבעית למנוע או להפחית התקפי אסתמה, בעיקר בתקופה הזאת של השנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי אסתמה - תגובה
ד``ר אריה מבר24/03/2013טיפול הומאופתי אישי מומלץ לטיפול של אסתמא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקפי אסתמה - תגובה
ורדי בנש-רביב24/03/2013שלום שירי
לא ציינת מי סובל מהתקפי האסטמה בכל מקרה אם זה מישהו מילדיך או את עצמך לרוב ההתקפים מחמירים או מתחילים בגלל חשיפה לגורמים המגרים את מערכת החיסון, בעונה זו יש הרבה אבקנים מפריחות שונות אבל יש גם הרבה יותר אבק ורוחות מאפיינות של העונה שמביאות המון זיהום ואבק איתן.
אז בעניין מזג האויר אין לנו מה לעשות אבל אפשר לנסות להרגיע את מערכת החיסון ולהפחית את החשיפה לגורמים מגרים למשל לדאוג שהבית יהיה נקי יותר מכרגיל מאבק וכן להפחית גורמים אלרגניים תזונתיים שמאד משפיעים על מערכת החיסון לפעמים בלי שנדע ומאד מעצימים את האלרגיה למשל- מוצרי חלב, לפעמים גם מוצרי סויה, אוכל מעובד וכן אוכל שיש צבעי מאכל, מונוסודיום גלוטומט, משמרים ומייצבים, גם צריכה מוגברת של מוצרים עם סוכר גורמת להיווצרות ליחה והכבדה אפשרית על האסטמה.
זאת התחלה, פרט לכך הייתי מקווה לגשם שישטוף קצת את האויר ופונה לטיפול ברפואה סינית על מנת לווסת את מערכת החיסון ולחזק את הגוף.
חג שמח
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן הכוונה לבן שלי
שירי27/03/2013שהוא בן 6.
ובעונה הזאת זה פשוט נוראי.
בין הייתר, הבנתי שמגנזיום יעיל בהרפיית שרירים. האם כדאי במקרה של אסתמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן הכוונה לבן שלי - תגובה
ורדי בנש-רביב27/03/2013היי שירי
לא ידועה לי ההשפעה של מגנזיום על האסטמה עצמה, אני מניחה שאת שואלת מתוך ידיעה שמגנזיום ניתן בזמן של חסר ביסוד דבר היוצר התכווציות של שרירים, כולל שרירים חלקים, ברור שמקור האסטמה הוא לא מכך, כך שיותר חשוב לטפל במקור הגורם להתקף ולא להרפות שריר. האם המגנזיום יכול לעזור? לא ידוע לי..
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות ללקטוזסיגלית12/03/2013
שלום,
בני בן השמונה סובל מרגישות ללקטוז. כדאי להרגיל אותו לחלב סויה? ממה להזהר מבחינת חוסרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות ללקטוז - תגובה
ורדי בנש-רביב12/03/2013שלום סיגלית
אנשים רבים רגישים ללקטוז שיש בכל מוצרי החלב ואכן מוצרים אלו יוצרים בעיות רבות כגון כאבי בטן ובעיות עיכול, בעיות במערכת הנשימה ובעור ועוד. תופתעי לדעת שהרכב חלב הפרה הוא כזה שכמויות הסידן שאנו מקבלים ממנו הן זעירות ובכלל חלב פרה אמור להזין עגלים שמשקלם עצום וגדול בהרבה משלנו כך שהרכב החלב בכל מקרה לא מתאים לנו, כמויות החלבון והזרחן בחלב זה מכבידות על גופנו וזה בלי קשר ללקטוז. בנוסף בחלב פרה רגיל יש שאריות הורמוני גדילה שניתנים לפרות על מנת שייצרו הרבה חלב וכן שאריות אנטיביוטיקה שניתנת להן על מנת למנוע זיהומים. בקיצור, לא להיט.
מאידך סויה- על פניו נראה כתחליף אפשרי אולם כדאי לדעת שיש רבים שרגישים גם לסויה וכן סויה מסונתזת כמו חלב סויה מסחרי מכיל כמויות גדולות יחסית של פיטו- אסטרוגנים, אסטרוגן צמחי. הכמויות האלו לא נחקרו מספיק כדי להוכיח שאין בהן סיכון.
אז מה עושים? מבחינת סידן- יש מזונות רבים המכילים סידן בכמויות גדולות : טחינה משומשום מלא, כרוב וסרדינים למשל. מבחינת משקה אפשר לתת חלב אורז או שקדים. כמויות קטנות של מוצרי סויה מדי פעם לא בהכרח מזיקות.
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאקשרית28/02/2013
אצל בני בן ה 13 גילו את מחלת הצליאק. עד שהגיעו לאבחנה הוא סבל מאוד מכאבי בטן עזים ושילשולים חוזרים. משכעת אנחנו יודעים, התחלנו לעבור לתזונה ללא גלוטן. השאלה היא האם יש דרכים נוספות למנוע את הסימפטומים מלבד תזונה? אני מאוד חוששת שזה יחזור (הוא בכל זאת ילד ואני מניחה שלפעמים הוא ירצה לאכול אוכל "רגיל"), אשמח להמלצה/עצה או כל זבר שיוכל לסייע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק - תגובה
ורדי בנש-רביב28/02/2013היי שרית
צליאק זה לא סוף העולם, הגוף שלו פשוט אומר במילים ברורות את מה שכל גוף מרגיש ולא תמיד אומר- הגלוטן לא טוב לנו!
חשוב לייצר תשתית ביתית טובה של תזונה עם תפריטים מגוונים כך שבנך לא ירגיש מסכן או שנמנע ממנו משהו בכוח. במקביל הייתי פונה לרפואה משלימה לצורך חיזוק הגוף ומערכת החיסון שלו כך שאם יפגוש בעתיד גלוטן הגוף שלו יהיה מספיק חזק כדי להגיד אוקיי, לא מתאים לי אבל בכמויות קטנות אני בסדר.
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום חוזר אצל תינוקאמא לשניים20/02/2013
שלום,
אני אמא לתינוק בן 3 חודשים.
יש לו מקרים של חום חוזר, בפעם הראשונה זה הייה באשפוז של אחרי הלידה (38 מעלות), אח"כ בגיל חודש וחצי (38.2 למשך יממה הגענו למיון ובדיקות הדם לא הראו כלום), בגיל חודשיים וקצת (הגיע עד 38.6 למשך יומיים מעלות בדיקת דם הראתה שזה ויראלי. (
עכשיו הוא בן 3 חודשים וקצת ומאתמול הוא חמים (הגיע עד 37.6 והיום הוא נד סביב 37.2-3).
חשוב לי לציין: הוא יונק הנקה מלאה,עולה במשקל מאוד מאוד יפה, נולד בלידה תקינה עם היריון תקין, בדיקות היריון תקינות, בזמני החום הוא לא אפטי/משלשל/מקיא/פיפי רגיל,
החום יורד במתן אקמול, הוא חוסן בגיל חודש ובגיל חודשיים, ויש לי ילד נוסף בן 3.
שאלתי היא : מה הבעיה איתו?? אני משתדלת לשמור עליו מהקור ומאנשים חולים, מווסת טמפרטורה בבית..
גם הילד הגדול שלי ינק והוא לא הייה חולה עד גיל 8 חודשים בערך..
מהי דעתכם ומה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום חוזר אצל תינוק - תגובה
ד``ר אריה מבר21/02/2013לחזק מערכת החיסון אצל הומאופת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנותג'קי19/02/2013
איך אפשר לטפל במיגרנות אצל ילד בן 12 באמצעות רפואה משלימה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנות - תגובה
ד``ר אריה מבר19/02/2013טיפול אצל הומאופת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיגרנות - תגובה
ורדי בנש-רביב19/02/2013היי ג'קי
קודם כל חייבים לברר למה לילד בן 12 יש מגרנות! זה מצב מאד לא אופייני וחשוב לשלול אצל רופא מצבים שונים. פרט לכך, טיפול משלים חשוב מאד במצב זה כי בדרך כלל הרפואה מציעה שלל משככי כאב, לעיתים מרחקי לכת עד כדי כך שהמשככים כשלעצמם פוגעים באופן חמור בגוף (ראה מקרה נורופן ולא חסרות דוגמאות)
במסגרת הטיפול המשלים, למשל ברפואה סינית תערך לבנך אבחנה מקיפה ויותאם לו טיפול מדויק בשבילו.
בינתיים- הייתי מציעה לערוך מקצה שיפורים בתזונה שלו (מירב המגרנות מושפעות מתזונה) כמו למשל- הפחתה משמעותית של מוצרי השוקולד. קפה אם הוא שותה- להפסיק מיד, כנל שוקו ודומיו. הייתי מציעה לצמצם משמעותית את צריכת הסוכרים שלו. ודבר אחרון- האם בדקתם לו את הראייה? האם יש לשעות שימוש במחשב השפעה? ייתכן מאד שכן.
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקתלורה11/02/2013
האם ניתן להפחית בצקת בקרסוליים ובכפות הרגליים על ידי עיסויים למינהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקת - תגובה
ורדי בנש-רביב11/02/2013שלום לורה
בהחלט כן, אולם אולי כדאי להבין מדוע יש בצקות ולתת גם טיפול פנימי שימנע את הצטברות הנוזלים. טיפול כגון דיקור וצמחי מרפא סיניים יכול לתת תוצאה מצויינת ובזמן יחסית קצר
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים לילדהיוסי א.03/02/2013
הבת שלי הקטנה (בת 5) סובלת משלשולים בזמן האחרון ואני לא רוצה למלא אותה בתרופות שהרופא רשם. מה כדאי לעשות? אני מעדיפה דברים טבעיים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים לילדה - תגובה
ד``ר אריה מבר04/02/2013לפני שרושמים תרופות ללכת לרופאה הומאופט שיבדוק הסיבה של השלשולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירופ נגד שיעולנועה31/12/2012
שלום רב
רציתי לקנות לילדים שלי סירופ נגד שיעול היום אבל כל הסירופים "הטבעיים" שמצאתי לא באמת כאלה וכולם עלולים להרדים ולא יודעת מה עוד. יש משהו באמת טבעי? משהו אולי שאני יכולה לעשות בבית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סירופ נגד שיעול - תגובה
ד``ר אריה מבר01/01/2013להכין בבית
7 כוסות מים
1 בצל שלם
1לימון שלם
להרתיח על אש קטן במשך שעה
בסוף להוסיף 3 כפות דבש
לאחר שהתקרר לשים בבקבוק זכוכית כהה
לתת לילדים כף 3 פעמים ביום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסירופ נגד שיעול - תגובה
ורדי בנש-רביב09/01/2013שלום נועה
יש כמה וכמה סירופים על בסיס טבעי, צמחי שאין להם אפקט מרדים. בעיקרון הייתי ממליצה לך לגשת למטפל שירשום צמחים שמתאימים במדויק לילדיך אבל אם את מחפשת משהו כללי אז יש את הסירופ של טננבלוט לשיעול, בכל חנויות הטבע ויש גם סירופ שנקרא פילקה שמבוסס על צמח אחד- דרוזרה שעוזר בכיוח והקלה.
פרט לכך יש פורמולות הפטנט של זן צמחים מסדרת פנדה שנמצאות בחנויות הטבע, שם יש שתי פורמולות שונות- אחת לשיעול יותר חם- ליחה צהובה ירוקה ושיעול נבחני ואחת לשיעול יותר קר-ליחה שופעת, לבנה שקופה וצליל מחרחר של ליחה בנשימה..
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעם איזה סירופ השתמשת?
מירב13/01/2013הילד שלי סבל משיעול נוראי ונזלת ודווקא הסירופים שהרופא ילדים הביא, הם אלה שגרמו לו להיות רדום רוב הזמן. עד שבסופו של דבר התייעצתי עם נטורפת בתחום של רפואה משלימה והוא המליץ על סירופ טבעי שנקרא סמבוקיד של סופהרב וזה לא הרדים אותו בכלל ועזר להעביר את התקפי השיעול והנזלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעם איזה סירופ השתמשת? - תגובה
ד``ר אריה מבר24/01/2013במידה שהסירופים טבעיים עוזרים לו מותר להשתמש אבל לבקש מהנטרפת לבדוק שורש הבעיה ולתת לו טיפול לריפוי .בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור יבשמניה20/12/2012
שלום,
בני סובל מעור מאוד יבש בחורף וזה מגיע עד זוב דם. קניתי לו כמה סוגים של קרמים לידיים אבל הוא לא מסתדר איתםגם בגלל הריח וגם בגלל הכמות, הוא כל הזמן שם יותר מידי והקרם לא נספג. אבל אין קרם ידיים לילדים. האם יש תכשיר טבעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור יבש - תגובה
ד``ר אריה מבר20/12/2012אפשר לנסות טיפול חיצוני עם שמנים דוגמה כף שמן שקדים וכף שמן זית וכף מיץ אלווורה ו4 טיפות קלנדולה.לשים 3 פעמים ביום
במידה שלא עוזר ללכת לטיפול יסודי יותר אצל הומאופת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעור יבש - תגובה
ורדי בנש-רביב22/12/2012שלום מניה
הייתי ממליצה על אחד הקרמים של קמדיס, חברת קוסמטיקה טיפולית לעור שמבוססת על הרפואה הסינית, צמחי מרפא.
יש בחנויות טבע כמו עדן, כנסי ותתיעצי מה יכול להתאים לו. בכל מקרה חשוב להימנע מרחיצת ידיים מוגזמת עם סבון רגיל. אני מאד אוהבת גם את הקרם הנורווגי של נויטרוגינה- הוא סמיך מאד כמעט כמו וזלין- אפשר למרוח לו ללילה, כל זה לא יפריע לו ויספג עד הבוקר, אפשר למצוא את הקרם בכל סופק פארם.
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי בריתמלי09/12/2012
שלום רב
בני עבר ברית ביום חמישי
האם יש צורך למרוח את המקום במשחה טבעית כלשהי כדי לעזור לריפוי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ברית - תגובה
ורדי בנש-רביב09/12/2012היי מלי
מזל טוב!
בדרך כלל המוהלים ממליצים על סירברול ודומיו, אין בכך משהו רע, זו רק משחה אנטיספטית, מחטאת, לא אנטיביוטית. אפשר למרוח טראומיל. האם בנך סובל ממצוקה באזור או קושי בריפוי? אני שואלת מאחר שעברו כבר 3-4 ימים והמקום כבר אמור היה פחות או יותר להחלים כמעט לגמרי. אם את חווה שזה לא כך הייתי פונה למוהל או לרופא ילדים.
חג שמח.
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילהמירב29/11/2012
האם טיפול אלטרנטיבי יכול לעזור לילדה בת 8 שמרטינה בערך פעם בשבועיים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה - תגובה
ד``ר אריה מבר29/11/2012יש כמה וכמה סיבות הגורמות להרטבת לילה. והן:
1. שינה עמוקה
2. בעיות פסיכולוגיות
3. בעיות במערכת השתן.
לאחר אבחון אפשר לטפל זאת לפי סיבות הרטבת הלילה עם הומאופתיה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברונכיט אצל בן 3אביטל19/11/2012
הבן שלי סובל מברונכיטיס חוזר כל כמה חודשים. כל פעם כזאת מלווה בחום וכמובן מטופלת באנטיביוטיקה בסופו של דבר. מה גם שלוקח לו הרבה זמן אחרי זה להתאושש מהסימפטומים של הליחה והשיעול שמלויים את המחלה.
אני מתחילה לחשוש לגבי הכמויות האלה של האנטיביוטיקה והשאלה האם יש דרך אחרת טבעית לטפל בזה.
בנוסף, האם האופן בו הוא חולה בזה הרבה מעיר משהו לגבי מערכת חיסונית ירודה אצלו? כיצד ניתן לחזק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברונכיט אצל בן 3 - תגובה
ורדי בנש-רביב19/11/2012שלום אביטל
ברור שכל מחלה כזו מחלישה יותר ויותר את בנך ופותחת פתח למחלה הבאה, כמו תמיד אחד המפתחות החשובים למערכת חיסונית טובה ולמניעת זיהומים זו תזונה מתאימה- הפחתת הסוכרים, במזון ובשתייה וכן מוצרי החלב, ומזונות היוצרים ליחה רבה המשמשת כר פורה לחיידקים.
מאחר שהמצב הוא כרוני ולעיתים קרובות מחמיר למחלה אקוטית הייתי ממליצה על סדרת טיפולים קצרה אצל מטפל המומחה ברפואת ילדים סינית, בטיפול המטפל יתאים לבנך פורמולה מחזקת ומונעת הישנות של המחלה- כזו המתאימה רק לו ולא תוסף כללי שיש בבתי המרקחת וכן יתן המלצות תזונתיות מדוייקות ויוסיף דיקור להשלמת התמונה.
חורף נעים
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברונכיט אצל בן 3 - תגובה
ד``ר אריה מבר20/11/2012טיפול בהומאופתיה אצל הומאופת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם את יכולה לציין
אביטל20/11/2012אילו מזונות בדיוק גורמים לליחה וכדאי להמנע מהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם את יכולה לציין - תגובה
ורדי בנש-רביב20/11/2012כמו שכתבתי בעיקר- מוצרי חלב- כולל חלב ניגר, מעדנים, גבינות קשות, רכות, סוכרים, פרי הדר, בוטנים, בננות, מזונות שומניים מאד או/ו מטוגנים. בנוסף מזונות מעובדים מאד , תעשייתיים, עם חומרים משמרים, צבעי מאכל ומייצבים.
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליצה לך
רונית21/11/2012להפחית את המינונים של האנטיביוטיקה או לא לתת בכלל (זה עושה יותר נזק מאשר תועלת). תראי מאז שהתחיל החורף הבן שלי כל הזמן עם נזלת וליחה ושיעול טורדני וזה פשוט לא עובר, הוא כמה ימים בבית מתאושש קצת ושוב חוזר חלילה. עד שחברה המליצה לי על סירופ טבעי שנקרא סמבוקיד והוא משלב בתוכו ויטמין C + אבץ, כך שזה גם מטפל בסימפטומים וגם מחזק את המערכת החיסונית, ולומר את האמת - זה עובד. בהתחלה הייתי נותנת פעמיים ביום לטיפול ועכשיו שהנזלת התייבשה והליחה עברה (כמובן שגם השיעול) אני נותנת לו פעם ביום למניעה ולחיזוק המערכת החיסונית. אז אני לא יודעת לגבי ברונכיט (למרות שלפי העלון המצורף זה מטפל גם בזה) אבל שווה לך לבדוק. מעבר לזה אולי באמת כדאי שתפסיקי עם מזונות שגורמים ליחה ותשקלי פגישה אצל הומאופט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?