מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוריה גבוה-----22/05/2012
שלום...הבת שלי בת שנתיים... היה לה הידרונפרוזיס ועשתה ניתוח והיא תמיד במעקב.. עשיתי לה בדיקת דם .. אמרו לי ש קריטנין בסדר אבל אוריה גבוה והיא צריכה לשתות הרבה ... יש לה ריח רע יוצא בשתן.. אולי זה האוריה.?? אני חששתי שיש לה דלקת בדרכי שתן אבל לויקוציטים בגדר הנורמה.. אז אולי האוריה זו שעושה ריח ?? מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוריה גבוה - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ24/05/2012רצוי לראות בדיקות
ולהחליט
יש אנשים עם רמות גבוהות של אוריה והם בריאים.
בכבוד רב
פרופ פומרנץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה בדיוק פעמוניתחווה20/05/2012
דיברתם פה על טיפול בפעמונית, מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה בדיוק פעמונית - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו20/05/2012מדובר בטיפול התנהגותי, המנסה ללמד את הילד להתאפק בלילה ולהעירו בזמן (!) שהוא מרטיב, בניגוד למצב המקובל במרטיבים בו הילד מתעורר רטוב רק בבוקר שלמחרת. הניסיון מלמד ששיטה זאת מלמדת את הילד להתאפק וההתאפקות מתמידה לאורך זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות בשתן - המשך בירוריוני07/05/2012
שלום
בתי בת 5 ו10 חודשים, סובלת מדלקת שתן חוזרות בחודש וחצי האחרון , מעולם לא סבלה מדלקות שתן בעבר.
הסימפטום היחיד שבעקבותיו ביצענו את בדיקת השתן היה בריחת שתן בלילה (בד"כ פעם אחת בתחילת הלילה , בחצי שעה הראשונה לשינה) אין שום כאב, תכיפות במתן השתן צריבה או חום
הדלקת הראשונה ECOLI שרגיש לכל האנטי - טופלה בצפורל ,
4 ימים לאחר סיום האנטי תרבית שתן שוב חיובית ECOLI ESBL - הפעם טופלה באוגמנטין למשך 10 ימים
שבוע ימים לאחר סיום האנטי שוב תרבית שתן חיובית ECOLI שרגיש לכל - טופלה בצפורל למשך 10 ימים
ביום ה-8 לאנטיביוטיקה ביצענו שום תרבית שתן (תחת צפורל) ושוב חיובי הפעם ESBL ECOLI וגם Pseudomonas aeruginosa .
ביצענו US כליות ודרכי שתן - תקין , כאמור אין לה שום סימפטוממים או תלונות , בריחת השתן ממשיכה כל התקופה גם בזמן נטילת אנטיביוטיקה (אם כי רואים שיפור , זה לכל היותר פעם אחת בלילה , בתחילת השינה כפי שציינתי).
היא לא סבלה מדלקות שתן לפני החודש וחצי האחרון.
המלצת האורולוג מקופת החולים היא להפסיק את הטיפול האנטיביוטי (כל עוד אין סימפטוממים מלבד בריחת השתן בלילה) ולא לבצע שום בירור נוסף ולחזור על תרבית השתן עוד חודשיים.
1. האם נתקלת במקרים דומים ?
2. מה יכולה להיות הסיבה לתופעה הנ"ל ?
3. מהו צריך להיות המשך הטיפול לפי דעתך ?
תודה רבה על זמנך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות בשתן - המשך בירור - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו07/05/2012שלום רב:
חשוב לבסס אבחנה של דלקת בדרכי השתן (UTI ) ע"י שילוב של תלונות, ממצאים בבדיקת השתן הכללית (כדוריות לבנות, תגובה לחיידקים) ותרבית שתן מדגימה מהימנה (אמצע הזרם). בהעדר כל סימפטומים (והרטבת לילה מבודדת בילדה בת כ- 6 שנים איננה תלונה המתאימה לדלקת בדרכי השתן), ובהנחה שאין ממצאים בבדיקת השתן לכללית, צמיחת חיידק בודד בתרבית עשויה לנבוע גם מנשיאת חיידק זה בדרכי השתן מבלי לגרום לדלקת : זהו מצב נשאות של חיידקים בגוף שמוכר גם במקומות אחרים. זה יכול להיות הסבר להמלצת אותו אורולוג. טיפולים אנטיביוטיים מיותרים במצב כזה עלול רק לעודד צמיחת זני חיידקים עמידים, כמו שנשמע מהתיאור שלך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לבדיקת שתן כללית- אנא התיחסותך
יוני08/05/2012שכחתי לציין שבכל בדיקות השתן בבדיקת השתן הכללית מספר הלויקצוטים היה גבוה (בין 100 ל 500 ) , ובתרבית צמחו החיידקים וצויין " > 100000 " שאר הפרמטרים היו תקינים.
האם אתה עדיין מחזיק בדיעה שזוהי אינה דלקת "אמיתית" ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במתנים לפני הטלת שתןבקי04/05/2012
שלום,
בתי בת 4 מתלוננת על כאבים במתניים מזה חודש לפחות לפני שהיא צריכה לתת שתן.
היא מתלוננת בעיקר לפני ההליכה לשירותים אך גם אחרי.
שמתי לב שהיא מתלוננת בעיקר כשהיא מתאפקת הרבה זמן.
היא סבלה בשנתיים האחרונות משלוש פעמים דלקות בשתן.
בבדיקת אולטרסאונד נמצא הכל תקין.
בדיקת שתן תקינה.
מחסני ברזל דלילים.
הרופא המליץ של בדיקת מיפוי באמצעות קטטר.
רציתי לשאול,
1. האם ידוע על קשר בין ריפלוקס בכליות לכאבים במתניים?
2. האם לחכות תקופה מסוימת שזה יעבור או לבצע את הבדיקה ?
3. האם הבדיקה מסוכנת לילה כזו קטנה?
תודה בקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במתנים לפני הטלת שתן - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ05/05/2012לבצע סונר עם שלפוחית מלאה
לשלול גורמים אחרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- US כליותאדיר03/05/2012
לפני כ 3 שבועות בני (בן 2 ושמונה חודשים) נתן שתן עם דם למשך יום אחד ואז הפסיק עשינו us כליות ודרכי שתן שם נמצאה ציסטה בכליה השמאלית בגודל של 15 מ"מ ועוד קטנות בימנית וחשד לכליות פוליציסטיות
גם אני וגם אישתי עשינו בדיקה והיא יצאה תקינה
בבדיקת US נוספת נאמר לי ע"י הרופא שהכליות תקינות
בבדיקה שלישית הרופא אמר לי שהוא לא רואה ממצאים חשודים אבל בתשובה שלו הוא כתב
כליה ימנית: באורך כ8- ס"מ, ללא עדות להידרונפרוזיס
.בספק ממצאים ציסטים זעירים
.כליה שמאלית: באורך כ8- ס"מ, ללא עדות להידרונפרוזיס
.קשה לדון על פרטים נוספים עקב ריבוי גזים באזור
.כיס השתן: במילוי חלקי ביותר
.לא הודגמו ממצאים ציסטים בכבד או בטחול
.לבלב מוסתר ברובו ע"י גזים באזור
6-8 המלצות: בהתאם לממצאים בבדיקה קודמת דרושה בדיקת סונר נוספת בעוד
.(שבועות(לשקול בדיקה במסגרת מחלקה לרדיולוגיה פדיאטרית
.כמו כן רצויה בדיקת סונר של ההורים
מה זה אומר "עקב ריבוי גזים" והאם הבדיקה תקינה או שצריך לעשות בדיקות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US כליות - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ04/05/2012חשד למחלה פוליציסטית .
אפשרי גם עם ההורים בריאים ממליץ לפנות לנפרולוג ילדים .
לבדוק ת כליה,
סונר כליות שבוצע כמו שצריך
פרופ פומרנץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריכוזית והידרונפרוזיסאור01/05/2012
שלום רב,
ביתי נולדה עם מום מולד בכיליה והידרונפרוזיס. לאחרונה אובחנה בהפרעות קשב וריכוז והיפראקטיביות. המאבחנת המליצה על שימוש בריכוזית. ריכוזית מחברת אומני עשויה מצמחים בלבד. ה5אם אני יכולה לתת לה ללא חשש?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריכוזית והידרונפרוזיס - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו01/05/2012אין לי דיעה בנושא ה"ריכוזית". איני רואה כל קשר בין שימוש בתרופה כלשהי להשפעה על מידה של הידרונפרוזיס, שהיא הרחבה באגן הכליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינרין להרטבת לילהסיגלית01/05/2012
בתי בת השש וחצי מרטיבה בלילה. פעמונית לא עזרה.
הומלץ מינרין .
מהו אחוז המקרים בו מינרין עוזר?תודה.
האם בטוח להשתמש בו לתקופות ארוכות אם הבעיה ממשיכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינרין להרטבת לילה - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו01/05/2012מינירין צריך להלקח בהתאם להמלצות הרופא ובעיקר: לא לשתות מים אחרי לקיחת התרופה!
שיעורי ההצלחה עשויים להיות גבוהים (מעל 50% ) כל זמן שלוקחים את התרופה אך הנטייה להרטיב עלולה לחזור עם הפסקת התרופה. בכל מקרה כדאי לנסות, כי אם זה מצליח זה נותן לילד ולמשפחה "לילות בטוחים מהרטבה" בהם ניתן להשתמש בתרופה לפי הצורך (טיול, ארוח).
באופן כללי גיל 6 שנים נראה לי מעט מוקדם בכדי להתחיל בטיפול תרופתי עבור בעיה שעשוייה לחלוף עצמונית עם הגיל, במיוחד כעת שאנו מתקרבים לקיץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CREATININE- U SAMPLEאילן23/04/2012
שלום
הבן שלי עשה איסוף שתן 24 שעות
והתוצאה יצאה לו 188 CREATININE- U SAMPLE
אתה יוכל להגיד לי מה הנורמה ליד בן 14* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CREATININE- U SAMPLE - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ27/04/2012אין נורמלי מדובר בריכוז
משנה ההפרשה היומית. נפח כפול ריכוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- א.ס. בטן עליונה - מימצא בכליותשירי05/04/2012
בתוצאות בדיקת א.ס. שבוצעה לבני בן ה - 7 (בעקבות כאבי בטן וע"פ הפניית גסטרו') נרשם: "שתי הכליות בגודל מימין כ 7.4 ס"מ, משמאל כ 9.5 ס"מ נראית בנויה משתי כליות מחוברות בעלות פרנכימה שמורה. המערכת המאספת אינה מורחבת. לא הודגמו אבנים. רטרופריטוניאום חופשי. האאורטה בטנית אינה מורחבת".
מה משמעות התוצאה? למי עלי לפנות? יצוין כי באולטרסאונד שבוצע מספר חודשים לפני כן לא נמצא כל מימצא בקשר לכליות. היתכן כי בתוך 5 חודשים השתנו? ועוד שאלה - כיום אני בהריון עם עובר בעל כליה שמאלית אגנית (זהו מימצא בודד ונאמר לי שעלי לבצע מעקב בלבד). האם יש קשר בין המקרים? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א.ס. בטן עליונה - מימצא בכליות - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ07/04/2012הבדל בגודל כליות כנראה לכליה אחת DCS ללא הידרונפרוזיס או אבנים - מעקב לשלול זיהום ב UTI.
תינוק כליה אקטופית מעקב גודל כליות דיספלזיה, הרחבת אגן מעקב בחום.
פרופ פומרנץ .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כליה אחת אצל תינוק והאכלה בלילהקרן04/04/2012
נאמר לי כי כליות מתפקדות פחות טוב בלילה ולכן אצל תינוק שנולד עם כליה אחת עדיף לא להאכיל בלילה. האם זה נכון? מדויק? הוא בן חצי שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כליה אחת אצל תינוק והאכלה בלילה - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ07/04/2012לא נכון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבהאורית02/04/2012
שלום יש לי בת 5 שנים מרטבה בלילה יש שבועה שלם שהיא לא מרטיבה ואחרי זה עושה יום יום וגם בגן בזמן אחרון לפעמים בורח לה רופא אומרת להיות סבלניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - הידרונפרוזיס קשה בעובר - זקוקה לעצהא.ק.28/03/2012
בשבוע 36 בהערכת משקל (בן) גילו אצל העובר הידרונפרוזיס של כליה ימנית: דרגה 3, אגן מוגדל 14 מ"מ גביעים מוגדלים, פרנכימה דחוקה ל-4 מ"מ. אקוגניות תקינה. ללא עדות להרחבת מערכת מאספת. כליה ימין 55 מ"מ ושמאל 44 מ"מ. מה מומלץ לעשות? לידה מוקדמת? מה צפוי לתינוק אחרי הלידה, הכליה לא תתפקד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרונפרוזיס קשה בעובר - זקוקה לעצה
א.ק.29/03/2012תודה רבה על התגובה!
עשינו סקירה מכוונת וגילינו שכליה שמאלית תקינה אך כליה ימנית עדיין מוגדלת: 46X27X26 עם שני חללים בקוטר של כ-14 מ"מ. עובי פרנכימה במדידה מקסימלית 8.5 ס"מ.
כמו כן נתון נוסף הוא שהיקף הבטן -AC - שבסקירה לפני שבועיים הקדים את כל המדדים בשבועיים (בסקירה של שבוע 37 היה מתאים ל39) כעת מקדים את כל המדדים ב-5 שבועות (אני בשבוע 38 והיקף הבטן מתאים ל-43 שבועות 389 מ"מ).
האם יש קשר בין שני הדברים? מה לדעתך מצב הכליה והאם הגדלת כליה יכולה להשפיע על היקף הבטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד כליות ודרכי שתןלי26/03/2012
שלום רב עשיתי בדיקת אולטראסאונד מכיון שהיה לי לחצים בשתן קיבלתי את התשובות להלן כליות בגודל דומה ותקין אין עדות בכליות לגושים סולידיים ,אבנים או הידרונפרוזיס . לציין אגן הכליה חוץ כלייתי משמאל מעט מורחב . שלפוחית שתן בקיבולת טובה מתרוקנת עד תום . כתוב -לציין אגן הכליה חוץ כלייתי משמאל מעט מורחב . מה זה אומר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד כליות ודרכי שתן - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ28/03/2012הפרעה בניקוז של הכליה , דורש מעקב או מיפוי של כליות .
דרוש סונר עם שלפוחית מלאה ולאחר התרוקנות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
לי29/03/2012תודה על התשובה איזה רופא אני אומרה ללכת אורולוג או נפרולוג ? האם זה מסוכן ? אילו סיבות יכולות להיות שאגן הכליה חוץ כלייתי מורחב ? אודה על התשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת נפרוטיתרעות23/03/2012
מהו הטריגר להיווצרות תסמונת נפרוטית בילדים? מהם הטיפולים המוצעים כיום? והאם ישנה אפשרות כי המחלה תתפרץ שוב בעתיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת נפרוטית - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ23/03/2012תלוי בגורם לתסמונת
יש תסמונות שחוזרות יש שלא נעלמות
המחלה יכולה לחזור
יש גורמים ראשוניים ויש שניונים
השכיח MCNS עם פרוגנוזה טובה
יש טיפולים רבים הראשון סטרואידים
פרופ פומרנץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ציסטוגרפיה בתינוק בן 7 חודשידנה20/03/2012
שלום רב,
בתוצאות בדיקת ציסטוגרפיה שבדקה כיליה ימנית אצל בני בן ה-7 חודשים נרשם:
"סעיף זעיר באספקט ימני לטרלי של כיס השתן".שאר הבדיקה תקינה.
שאלתי היא מה הפירוש, והאם ישנן השלכות על תפקוד הכיליה? אציין שלבני כיליה אחת.
תודה מראש,
דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות ציסטוגרפיה בתינוק בן 7 חודשי - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ23/03/2012סעיף דיברטיקולום זעיר ללא רפלקס לא צריך לגרום לבעיה רפואית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)