מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול מונע?שואל15/02/2012
שלום.בשל דלקות חוזרות בדרכי השתן אצל ביתינו בת השנה וחצי, הומלץ ע"י אורולוג ילדים מומחה על טיפול מונע ב-CEFOVIT במנה אחת ליום, והילדה מקבלת את הטיפול כבר כשבועיים. אובחן רפלוקס חד צדדי בדרגה 3.
מחלקת נפרולוגיה ילדים בבית החולים אשר קלט את הילדה במהלך אחת הדלקות,ממליץ על טיפול מונע בתרופה רספרים ולא בצפוויט. מהו ההבדל בין התרופות? ואיזו מהם מתאימה למצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מונע? - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ17/02/2012בצפוויט השפעה על חידקי מעיים וגורם יותר לזנים עמידים.
להתיעץ עם רופא משפחה/ ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון בשתןדוד12/02/2012
שלום,
בבדיקת שתן ודם שיגרתית שביצעתי לאחרונה התגלה 10 מ"ג חלבון בשתן. כל הערכים האחרים תקינים. בחצי השנה האחרונה אני שותה משקה חלבונים אחרי אימון כושר/שחייה ויום לפני הבדיקה שתיתי (אני צמחוני). יש ממה להיות מודאג ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון בשתן - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ17/02/2012יכול להיות
זה לא בריא
יש לבצע בירור - כמות חלבון ב 24 שעות בשתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםשנאל06/02/2012
שלום אתמול במרפאה עשיתי לחץ דם הראשוןיצא 75\126 השני יצא 74 \112 אני לחצתי לפני הבדיקה והלב שלי דפק מהר שאלתי היא האים הלחץ דם תקין ? ברגע שיש לחץ דם ה לא יורד ? אני סובלת מחרדה ולפני הבדיקה נלחצתי וגם הדופק היה מהיר 130 אקג תקין האים הכול קורה מלחץ ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ09/02/2012ניתן לבצע לחץ דם אמבולטורי המבטל חלקית תסמונת חלוק לבן.
ממליץ לבדוק עינים אקג
מעקב.
בכבוד רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשנאל06/02/2012
חבל שאתם מפעלים פורמים ולא נותנים תשובות אני הסברתי שלא ההסתדרתי למצואאאאאאא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ09/02/2012נשלח לך
לא מקובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ09/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת אלפורטס - דלקת כלייתית תורשתדידי05/02/2012
שלום פרופ' פמרנץ
קראתי הרבה על התסמונת הזו
האם ניתן לומר שעל פי הנתונים הבאים יש סיכוי שלילד שלי (בן 3) יש תסמונת זו:
1. 3 בדיקות שתן ברצף גילו אריטרוציטים בשתן, ברמה של מיקרו (10 יח'), בדיקה רביעית הייתה תקינה. הבדיקות נעשו בעקבות מחלת עונתית כנראה, רצינו לבדוק דקלת בדרכי השתן
2. המטוריה מתגלה בזמן מחלות כאלה, בגיל מוקדם, ובמקרה, וגם אחרי חיסונים - לילד שלי כמה זמן לפני עשו חיסון
3. בזמן אחרון כל הזמן שואל "מה מה מה" כשמדברים איתו, הרגשה שהוא לא שומע, למרות שלפעמים נראה שהוא לא מרוכז בדיבור, אבל לפעמים ממש רואים שמקשיב אבל כאילו לא שומע
4. במשפחה לא היו לאף אחד בעיות כליות/שמיעה או ראיה (למעט סבתא שלי שיש לה קטראקט) - האם התסמונת יכולה להיות גם לא תורשתית
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת אלפורטס - דלקת כלייתית תורשת - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ09/02/2012בדכ מקרוהמטוריה
לבצע בדיקת שמיעה פגיעה בטונים גבוהים.
יכול להתחיל עם דם לסרוגין פעם כן ופעם לא .
לבצע בדיקת עינים מכוונת למחלה.
בדכ משפחתי אך יכול להיות גם לא.
פרופ פומרנץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך שאלהשנאל02/02/2012
תודה רבה אבל אני לא מוצאת ישמח אם תוכל לעור לי בזה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ03/02/2012תחפשי עקומות שהודפסו ב NEJM.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אאני לא בטוחה שזה הפורום הנכון. תודמירי01/02/2012
שלום וברכה.
ביתי בת 6.5 התלוננה על כאבי בטן (ס"ה בריאה) הרופא נתן בדיקות דם.
התוצאות היו קלציום (סידן) 10.69 (קופ"ח מאוחדת ערך נורמה עד 10.60) הTSH תקין. וה ANTISTREPTOLYS מראה על 263 כשהערך הנורמה עד .200.
הרופא ביקש שעוד שבועיים נענשה בדיקה חוזרת.
אני מחפשת שירגיעו אותי, שראיתם כאלה מקרים וזה שום דבר...
תודה מראש
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אאני לא בטוחה שזה הפורום הנכון. תוד - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ02/02/2012תרגעי יהיה בסדר ערך לא פתולוגי מאד מעקב בלבד
לא לתת ויטמינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההשנאל30/01/2012
שלום וברכה הבן שלי בן 6 וחצי שנים משקל 27 גובה מטר עשרים וחמש מה הנורמה של לחץ דם הכי גבוה שנקרא תקין תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלהה - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ02/02/2012תבדקי בנורמוגרמות מתאימות לגיל ומשקל שיש באינטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהה - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ09/02/2012לגיל 6
110/68* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומציות יתר בדםדור29/01/2012
שלום רב,
בני בן החמש סובל ממחלה אוטואימונית.
מזה חודש הוא מטופל בDIAMOX לטיפול ביתר לחץ תוך גוגולתי.
בבדיקת גזים בדם (ורידי) התברר כי ה ph הוא 15 (לפי מה שהוסבר לי הבנתי שהערך התקין הוא 24). הוחלט על מתן סודיום ביקארבונט דרך הפה 120cc ליום.
אני מתקשה מאוד לגרום לו לשתות כמויות כאלה. ניסינו גם כדורים (על ידי ריסוק )אך מדובר בכמות של 20 כדור! ליום!
שאלתי היא, מה הם הנזקים העלולים להיגרם עקב חומציות יתר זו?
והאם העובדה כי מדי חודש הוא מתאשפז לצורך טיפול בבית החולים ושם הוא יוכל לקבל תיקון דרך הוריד מועילה ועוזרת בלמנוע נזקים נוספים?
להבנתי, הוא יצטרך את הDIAMOX עד לבבדיקת פונדוס לא תיראה בצקת (מספר חודשים?)
תודה, דור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומציות יתר בדם - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ02/02/2012יש להתיעץ עם הרופאים
לדאוג לעצמות -אוסטאופניה סידן ויטמין D
מתן ביקרבונט יכול להינתן בהרבה מנות קטנות טוב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה לא תקינהשולי29/01/2012
שלום ד"ר,
לבני בן ה-14 יצאה תוצאה של 78.10 בבדיקת ציטראט קריאטנין בבדיקת כמיה בשתן , בדיקה רגילה, לא איסוף.
כתוב ליד שהתוצאה נמוכה מאד ויש לחזור שנית על הבדיקה.
יש לציין כי נמצאו משקעים בכליות בבדיקת אולטרסאונד וכן ציסטה, -במעקב.
מה זה אומר? האם יש צורך לדאוג? כי אני מאד דואגת
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאה לא תקינה - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ02/02/2012ציטרט יעכב אבנים
רצ וי לחזור על בדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרית27/01/2012
שלום הבן שלי בן 6 וחצי שנים היום עשיתי לו לחץ דם ולפני שהוא עשה הוא השתולל הוא פחד חשב שאולי עושים לו זריקה הלחץ דם שיצא 64\114 האים זה תקין הילד רזה וגבוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ27/01/2012לחזור
גבוה כנראה מבכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתנה תכופה כל כמה דקות ילד בן 5.5יעל17/01/2012
שלום רב, הבן שלי בן 5.5 יבש מגיל שלוש ביום ובלילה ללא תקלות. מזה חודשיים הילד מרבה להטיל את מימיו, בטווחי זמן של עשר דקות בין השתנה להשתנה, רק בשעות העירות, במשך כל היום והערב: גם בגן, גם בצהרון וגם בבית. עם זאת, אינו קם בלילה אלא מתעורר רק לפנות בוקר או בבוקר ממש (כלומר בלילה הוא לא מתפנה במשך 7 שעות לפחות). בדיקות שתן ודם יצאו תקינות לגמרי (ספירת דם, גלוקוז, בדיקות שתן), להלן תוצאות האולטראסאונד:
כליה ימנית בגודל 8.6 ס'מ כליה שמאלית בגודל 8.9 ס'מ שתי הכליות ללא סימנים להפרעה אורומכנית שלפוחית שתן בעלת קיבולת תקינה , דפנות חלקים ללא גושים ללא אבנים שארית שתן לאחר התרוקנות ראשונה 54 סמ'ק ללא שארית שתן לאחר התרוקנות שניה
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - ממצא מיפוי עצמותשגיב17/01/2012
לפני שבוע ביצעתי מיפוי עצמות בגין קרע בסיבי שריר הירך הימני.
הממצאים רשום לי כדלקמן:
"ממצא לוואי-יש לראות רטנציה יחסית קלה באספקט תחתון של כליה שמאלית,לקורלציה קלינית ו-US".
ובנוסף אובחן במיפוי מוקד קליטת יתר פתולוגית אחורי של כף רגל ימנית (אספקט אחורי של טאלוס?) באזור אוסטריגונום של העקב
אשמח לקבל תשובה במה מדובר? ומה אני צריך לעשות עם זה?
תודה מראש שגיב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא מיפוי עצמות
שגיב20/01/2012ביצעתי אולטרה סאונד ושם אמרו לי שיש לי ציסטה בכליה השמאלית בגודל של 2 ס"מ ללא אבנים או גושים סולידיים
האם אני צריך לחשוש או שאפשר להביסדר עם זה..? (רק לציין שאני רק בן 18)
תודה מראש שגיב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממצא מיפוי עצמות - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ20/01/2012צריך לראות כנראה שלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם לא מאוזןאניה15/01/2012
שלום רב,
אימי בת ה 64 סובלת מזה כמה ימים מלחצי דם גבוהים עד ל 190 סיסטולי. בשנים האחרונות היתה מקבלת כדורים פעמיים ביום נגד לחץ דם (נדמה לי קארדילוק) סה"כ הרגישה טוב אם כי מדי פעם היתה עם לחצי דם גבוהים. לפני כחודש אבי נפטר (בעלה של אימי) והרופא משפחה טוען שזה על הרקע הזה למרות שזה התחיל רק לפני מספר ימים. הרופא נתן לה בבוקר תרופה ממשפחת חוסמי סידן שאני לא זוכרת את שמה ובערב השאיר את הקרדילוק. מאז כל צהריים הלחץ דם עולה כלומר מה שהיא מקבלת בבוקר לא מספיק לה. השאלה היא איך הייתם ממליצים לאזן אותה וגם האם ניתן לקבל שם של רופא מומלץ בתחום??? אימי חברת מכבי באיזור הקריות. כולסטרול מלפני שבוע תקין אך יש בריחת סידן (אוסטאופרוזיס) ברקע. בבקשה תעזרו. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם לא מאוזן - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ16/01/2012לפנות לנפרולוג באזור הקריות יש הרבה במכבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריפול ולחץ דםkoral12/01/2012
שלום,
רציתי לדעת האם פריפול(ברזל וחומצה פולית) גורם ללחץ דם גבוה?
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריפול ולחץ דם - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ13/01/2012לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)