מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרוטאין גבוהה בשתן -דחוף בבקשהאורלי12/05/2011
שלום היום בבוקר עשיתי בדיקת שתן והתוצאה (פרוטאין 50 מה זה אומר?
Leucocytes (U) 500* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטאין גבוהה בשתן -דחוף בבקשה - תגובה
ד''ר ענת אלקיים13/05/2011אורלי
פרוטאין 50 ביחד עם לויקוציטים בבדיקת שתן מדבר בעד זיהום בדרכי השתן,
חסרים פרטים וכמובן שלא ניתן לאבחן דרך האינטרנט
יש לפנות לרופא לבדיקה יחד עם תוצאות המעבדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת אגן כליה תינוק בן 10 חוד'אמא מודאגת08/05/2011
שלום רב,
בני בן 10 חוד', בהריון אובחן אצלו הרחבת אגן כליה ימני ,באולטראסאונד שביצענו לאחר לידה נמצא שהכליה הימנית באורך 5.2 ס"מ והודגמה הרחבת אגן כליה עד 8 מ"מ עם גודש של גביעים. הכליה השמאלית באורך של 5.7 ס"מ. כל שאר המימצאים תקינים.
באולטראסאונד נוסף שביצענו היום בגיל 10 חוד' נמצא כי הידרונפרוזיס קל-בינוני מימין ללא שינוי מבדיקה קודמת.
רופא מטפל הפנה אותנו לנפרולוג ילדים , תורים יחידים פנויים סוף אוגוסט..
אנחנו קצת בלחץ..
מה המשמעות של המימצאים ?? קיבלנו הנחיה של הרופא לערוך בדיקת שתן במיקרה של עליית חום לא מוסברת..
השאלה האם יש דחיפות לנסות להקדים ?
האם יש עוד בדיקות שכדאי לבצע לפני התור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת אגן כליה תינוק בן 10 חוד' - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ10/05/2011הרחבת אגן ללא פגיעה בפרנכימה עם נוכחות של גביעים מצביעה על הרחבה משנית לעליה בלחצים של מע מאספת. רצוי להתיעץ עם נפרולוג( לראות צילומים).
לא ניראה שיש החמרה והילד זקוק לניתוח. לא ניתן לשלול VUR.
לפנות לנפרולוג.
בכבוד רב פרופ פומרנץ
נפרולוג ילדים.
0579451561* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרמטרים אקראיים בשתןדניאלה03/05/2011
ילד בן 7 חודשים , כליה ימנית אקטופית נמוכה מעט ומעט קטנה יותר- מורפולוגיה תקינה (אובחן בהריון)
בדיקת תפקודי כליות בדם - תקין
בדיקת שתן אינני מבינה האם תקין, אשמח אם תוכל בבקשה לעזור
כימיה בשתן
Na-Sodium (U) | mmol/L | *
15.8
|
Creatinine (U) | mg/dl | *
30.2
|
Uric Acid (U) | mg/dl | *
39.7
|
Calcium/Creat. (U) Random | | *
0.18
|
K+Potassium (U) | mmol/L | *
85
|
שתן-כללי
PH (U) | | (
5 *
5.5 )
8
|
Nitrit (U) | | NEGATIVE
|
Ketone (U) | | NEGATIVE
|
Glucose (U) | | NORMAL
|
Urobilinogen (U) | | NORMAL
|
Bilirubin (U) | | NEGATIVE
|
Protein (U) | | NEGATIVE
|
Leucocytes (U) | | NEGATIVE
|
Erythrocytes (U) | | NEGATIVE
|
בקטריולוגיה
Urine Culture | | תרבית שלילית
|* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרמטרים אקראיים בשתן - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ05/05/2011ניראה תקין
בכבוד רב
פרופ פומרנץ
0579451561* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה אוריתסימה02/05/2011
שלום עשיתי לבן שלי בן 3 שנים תפקוד כליה וחומצה אורית יצא 2.6 האים אני צריכה לחזור אל הבדיקה ויש לציין שיש לבן שלי אגן כליה עד1סמ האים אני צריכה לחזור אל הבדיקה ומה זה אומר תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה אורית - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ02/05/2011מעקב אגן כליה - מתבקש -
פגיעות טובולריות יכולות לתת UA נמוך.
ניתן לחזור על בדיקות דם + שתן ולבצע בירור.
בכבוד רב פרופ פומרנץ
0579451561
מנהל יחדת כליות ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריאטינין גבוה לילד בן שלשה שבועותאבי01/05/2011
שלום,
יש לי תינוק בן 3 וחצי שבועות שנולד אחרי שנצפו אצלו הרחבה קלה של הכליה השמאלית
לאחר הברית הפסיק לעלות במשקל ומאוד נחלש
פנינו למיון וגילו לו דלקת בדרכי השתן ובאולטראסאונד גילו כליות קצת מוקטנות
הקריאטינין היה 0.54 ועלה ל0.57 ואנחנו דיי לחוצים מהעניין -והילד לא מיובש
לא הצלחנו להבין מה זה אומר ומה הם ההשלכות-אשמח לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריאטינין גבוה לילד בן שלשה שבועות - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ02/05/2011זיהום דרכי שתן בתינוק עם כליות קטנות דורש בירור - יש לתת טיפול מונע, לבצע ת כליות חוזר ולברר לגורם ה RF.
ממליץ לפנות למומחה בכליות ילדים עם המסמכים מהריון.
בכבוד רב פרופ פומרנץ
0579451561
מנהל יחדת כליות ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופ' פומרנץ שלום רב...שירן28/04/2011
בס"ד
שמי רובין שירן, היינו אצלך אתמול בהתייעצות בנוגע לבני אשר נולד עם כליה אחת.
דיברת על מאמר שכתבת בנוא שמפורסם באינטרנט, אינני מוצאת את המאמר...
האם תוכל להפנות אותי ללינק???
תודה רבה על העזרה והעידוד שקיבלנו,
שירן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ' פומרנץ שלום רב... - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ29/04/2011Ambulatory blood pressure monitoring in children with a solitary ...
by M Mei-Zahav - 2001 - Cited by 47 - Related articles
Mei-Zahav M, Korzets Z, Cohen I, Kessler O, Rathaus V, Wolach B, Pomeranz A. Units of Pediatric Nephrology, Meir General Hospital, Kfar Saba, Israel. ...
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12055422* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!
שירן29/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!! - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ29/04/2011ok
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריאטנין ופעילות גופניתרמי24/04/2011
שלום רב
רציתי לשאול האם פעילות גופנית ואימונים יכול להוריד מערך קריאטנין אצל חולה אי ספיקת כליות
ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריאטנין ופעילות גופנית - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ25/04/2011לא בדק תעלה עם עליה במסת שריר GFR לא צריך להשתנות? אולי מעט תלוי במחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה של בדיקת MREלי21/04/2011
שלום!
ברצוני לברר יש לי בן בן 15
שתוצאות בדיקה של MRE לבטן הראתה
כליה שמאל עם ציסטה קורטיקלית ללא הידרונפרוזיס או הידרורטר
כליה ימנית עם הרחבה קלה של מערכת מאספת
אגן מעט מורחב בעיקרו אקטרה רנלי קוטר האגן הכלייתי מימין 13 מ"מ
כמו כן יש הרחבה קלה של אורטר ימין לכל אורכו
הסיכום
הידרונפרוזיס קלה נצפת וכן הידרואורטה קל מימין
הרופאים אשר מטפלים בילד יהיו רק לאחר החג
אודה האם יש אפשרות להסביר לי את התוצאות מפני שאני חוששת מאוד כי לא מובן לי ההסבר
לתשובה אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאה של בדיקת MRE - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ22/04/2011הרחבה של אגן ללא פגיעה בפרנכימה / מעקב או מיפוי לשלול חסימה
בכליה השניה ציסטה דורשת מעקב.
בכבוד רב פרופ פומרנץ
נפרולוג 0579451561* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוהעמיר19/04/2011
ערב טוב
אני בן 27 ואני בריא בדרך כלל לאחורנה התגלה אצלי לחץ דם גבוה מבדיקה שעשיתי לתרומת דם ובסוף לא תרמתי בגלל הלחץ דם ואני מרגיש כל הזמן חלש ועייף יכול להיות שהחולשה הזאת והעייפות מהלחץ דם
אשמח אם תגיד לי מה אני צריך לעשות עדיין לא התחלתי לטפל בזה בגלל העבודה אין לי זמן
ומצד שני אני מפחד שזה יפגע בבריאות שלי למי אני צריך לפנות מי מטפל בזה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ22/04/2011לפנות לנפרולוג
לבצע בירור ללחץ דם , כולל הולטר לחץ דם .
יתר לחץ דם יגרום לעיפות כאב ראש ועוד.
בכבוד רב פרופ פומרנץ
נפרולוג
0579451561* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דםדינה17/04/2011
בני בן 15.לפני שנה במקרה התגלה שיש לו לחץ דם גבוה.עשינו בירורים קרדיולוגיים ונפרולוגיים מלאים:בדיקות דם,שתן,אקו לב,מבחן מאמץ,אולטרסאונד כליות,דופלר כליות.שום דבר לא נמצא. הוא לא סובל מעודף משקל:הגובה שלו 180 ס''מ,משקלו 68 ק''ג.
אף אחד לא יודע מהי הסיבה ללחץ דם גבוה.בני סה''כ מרגיש טוב,כמעט ולא מתלונן על כאבי ראש.עד לפני שנה עסק בספורט באופן מקצועי.במשך השנה הזאת עשו לבני
3 פעמים הולטר לחץ דם והתוצאות די דומות:ביום abnormal systolic blood pressure
78% מעל 135 mm Hg
abnormal diastolic blood pressure
15% מעל 85 mmHg
בלילה:
abnormal systolic blood pressure
57% מעל 120mmHg
abnormal diastolic blood pressure
42% מעל 70mmHg
לפי ההולטר האחרון הערך המקסימלי ביום 159/80,בלילה הערך המקסימלי הוא145/66.אך רוב הערכים בזמן השינה הם נמוכים יותר.הממוצע של היום הוא 140/80.הממוצע של הלילה הוא 127/70
הממוצע של כל המדידות הוא 136/77
ההולטר נעשה ביום שבני לא קיבל את התרופה אמלו 5 מ''ג.
האם מדובר במצב מסוכן?האם יש מה לעשות עם המצב הזה?
חשוב לציין שלי ולבעלי אין לחץ דם גבוה,אך לאבי כן יש לחץ דם גבוה מאוד ממנו הוא סובל מגיל 40.
מחכה מאוד לתשובתך.
בתודה מראש ובברכה
אימא מודאגת מאוד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ17/04/2011להשלים בדיקות נוספות ליתר לחץ דם
לבצע בדיקות סונר ודופלר מיפויים.
לשלול RVH , הפרעות אלקט
לנסות דיאטה
ואכ לטפל בהתאם
בכבוד רב
פרופ פומרנץ
0579451561* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בכליות עם הסתידויותמירי14/04/2011
באולטרסאונד כליות הודגמה ציסטה עם הסתידויות בתוכה בקוטר 2.4 האם זה מסוכן5860
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בכליות עם הסתידויות - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ17/04/2011רצוי להשלים בירור עם CT
יש לראות את הסונר
בכבוד רב
פרופ פומרנץ
0579451561* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבשלי11/04/2011
תינוק נולד עם הרחבת אגן כליה.
נאמר לנו בתינוקיה כי על כל מחלת חום יש לשלול דלקת בדרכי השתן.
האם על כל מחלת חום יש לפנות למיון או מספיק רופא משפחה?הרי לוקח זמן עד שלוקחים שתן לבדיקה ובינתיים חלילה אם ישנה דלקת יכול להגרם נזק
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ11/04/2011הרחבת אגנים יכולה להיות משנית ל UPJ או רפלקס או UVJ ,
יש להבדק ולקבל חוות דעת מסודרת.
לפי ממצאים בסונר צריך להחליט על טיפול מונע וגישה טיפולית .
בכבוד רב
פרופ פומרנץ
0579451561* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IGA NEPTOPATHYנדב10/04/2011
אני חולה שנה בערך,יש לי שאלה פשוטה
מותר לי להרים כבד?
עם אני בכל זאת מרים מה יכול לקרות?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IGA NEPTOPATHY - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ11/04/2011רצוי פעילות אירובית
לא יגרם נזק מהרמת משקל סבירה.
בכבוד רב
פרופ פומרנץ
0579451561* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIGA NEPTOPATHY - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ11/04/2011נשלחה תשובה
בכבוד רב
פרופ פומרנץ
0579451561* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח UPJטלי09/04/2011
שלום ד"ר
בני בן ה-7 ח' (עוד מההריון) סובל מהידרונפרוזיס וקיים חשד לחסימת UPJ.
עפ"י א.ס.:גודלה של הכליה השמאלית 90 מ"מ, רוחב אגן 22 מ"מ, ללא הרחבת אורטר עובי פרנכימה תחתון 5 מ"מ.
עפ"י מיפוי:כליה שמאלית הידרונפרוטית גדולה עם פרפוזיה וקליטה קורטיקלית מופחתת. בגלל גודלה מגיעה לתפקוד של 50%. ישנה הצטברות של חומר באגן ללא ניקוז ספונטני, גם לאחר הזרקת פוסיד לא נצפה ניקוז.
שאלותי הן:
האם מצב זה מחייב ניתוח?
אם יש חסימה, איך זה יתכן שבכל זאת היא מתפקדת 50% בעצם כמו הימנית שגם שם כתוב תפקוד 50%??
הבנתי שיש דרך אחרת מניתוח פתוח- ההליך בשיטת לפרוסקופיה, האם זה נעשה גם לגיל כזה והאם ההליך מומלץ
איך אפשר לקבל מידע על מנתחים לגיל הזה?
המון תודה וסליחה על האורך..
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח UPJ - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ11/04/2011מיפוי חסימה ללא ירידה בתפקוד תלוי מה קורה עם סונר כליות ודרכי שתן.
ממליץ מעקב הדוק של הכליות.
יש אפשרות לניתוח לפרוסקופי.
ניתן לנתח אצלנו בלפרוסקופיה .
בכבוד רב
פרופ פומרנץ
0579451561* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת נויטרופילים נמוכהנועה08/04/2011
בתי בת חצי שנה סובלת מרפלוקס כלייתי דו"צ דרגה 3-4. מטופלת בדיספטיל במינון מניעתי.
בספירת דם %הנויטרופילים 7.1 וה- ABS_DIF של הנויטרופילים 0.8.
האם יש קשר בין התוצאה הנמוכה הזו לטיפול האנטיביוטי. הנפרולוגית שלחה אותי לבדיקה עקב מקרה של פגיעה בספירה הלבנה שהם נתקלו בו בעבר. עד שאשיג את הרופאה אני מאד בלחץ. האם להפסיק את הטיפול האנטיביוטי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת נויטרופילים נמוכה - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ08/04/2011שלום טיפול אנט מונע בתרופה יכול להשפיע על הכבד ועל סד.
ממליץ לפנות לרופא , להחליט על המשך טיפול תרופתי ובאיזה תרופה.
בכבוד רב
פרופ פומרנץ
0579451561* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)