מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוראטים בשתןצפון08/10/2010
שלום ד"ר
לבן שלי שנולד עם פגיעה מוחית, עדיין לא זוהתה המחלה למרות כל הבדיקות שנעשות והבטוי בהתחלה זה היה בעליית רמת חומצה לקטית בדם ובשתן
כעת עשינו לו בדיקת שתן שהדגימה URATE בשתן, לציין כי גם מקבל טופמאקס לפרקוסים
השאלה מה יכול להיות הסיבה של עליה ב URATE בשתן?
האם בגלל חומצה לקטית גבוה, או יכול להיות שגם טופמאקס עושה את זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוראטים בשתן - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ09/10/2010יש לבדוק אורט בדם ושתן ואז לדון יצור יתר תרופה מחלה הפרשת יתר בעיה בכליה ועוד
יש להשלים בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה.מאיה04/10/2010
בת 19 בלי בעיות רפואיות בעבר.
אני חשה בדקירות שבאות בגלים בלי הודעה מוקדמת בשני צידי הגב כ-שבועיים, בעיקר בצד ימין[בשעות הערב התדירות עולה בד"כ]. ביומיים האחרונים התעוררתי כ שלוש פעמים באמצע הלילה כי הרגשתי דחף להטיל שתן אך בכל שלושת הפעמים לא הטלתי יותר מכמה טיפות בודדות. האם יש קשר בין הדברים? האם לדעתך יש צורך בפניה לרופא או שיכול להיות שזה דבר ויראלי שיעבור לבד?? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה. - תגובה
ד''ר ענת אלקיים07/10/2010לבדוק שתן בשאלה של זיהום
בדיקת רופא לשקול ברור נוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוראטים בשתןצפון04/10/2010
שלום ד"ר
לבן שלי שנולד עם פגיעה מוחית, עדיין לא זוהתה המחלה למרות כל הבדיקות שנעשות והבטוי בהתחלה זה היה בעליית רמת חומצה לקטית בדם ובשתן
כעת עשינו לו בדיקת שתן שהדגימה URATE בשתן, לציין כי גם מקבל טופמאקס לפרקוסים
השאלה מה יכול להיות הסיבה של עליה ב URATE בשתן?
האם בגלל חומצה לקטית גבוה, או יכול להיות שגם טופמאקס עושה את זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוראטים בשתן - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ09/10/2010נשלחה תגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי כליותשירה04/10/2010
שלום ,
אני בת 32 . הופנתי לאחרונה ע"י האורולוג לבדיקת מיפוי כליות . זאת בעקבות גודש קל מינימלי במערכת המאספת בשני הכליות (ימנית ושמאלית) . לדעתו של האורולוג הדבר נובע משתייה מרובה.
ברצוני לדעת . האם בדיקה זו בטוחה מבחינת רמת הקרינה שבה? האם הקרינה הזו נפלטת מהגוף ? וגם מהו הידרונפרוזיס?
אודה לך באם תוכל להשיב לכל השאלות שהעליתי זאת מאחר ואני חוששת מעט לעשות את הבדיקה (להחדיר לגופי חומרים רדיואקטיביים)
לתשובתך אודה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי כליות - תגובה
ד''ר ענת אלקיים07/10/2010הידרונפרוזיס = הרחבה של המערכת המאספת בתוך הכליה, נובע מחסימה במערכת השתן שנאגר עקב חוסר זרימת או עקב זרימת שתן בכיוון הפוך מהשלפוחית חזרה לכליה. חסימה יכולה להיות מבנית או תפקודית (שיש יותר נוזלים מיכולת הקיבולת)
מיפוי הינו בדיקה בטוחה מבחינת קרינה.
האם ניסית לשנות הרגלי שתיה ולחזור על הסונר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כליות נעוריםמירי04/10/2010
שלום
רציתי לדעת באם דוד של בן זוג חולה כליות ->ונזקק להשתלת כליה בנעורים
האם זה יכול לעבור לצאצא?->הבן זוג בריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כליות נעורים - תגובה
ד''ר ענת אלקיים07/10/2010למה הדוד נזקק להשתלה? אם מדובר במחלה תורשתית, גשו ליעוץ גנטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגני כליה מורחביםחסוי04/10/2010
שלום,
אשמח לדעת מה המשמעויות של אגני כליה מורחבים. בסקירה ראשונה אגן כליה ימני היה בגבול העליון ואגן כליה שמאלי היה 5.3 מ"מ. שבוע 18 - אגן כליה שמאלי 10 מ"מ ופרנכימה דקה והימני 5 מ"מ ופרנכימה שמורה. תוצאות של מי שפיר יגיעו בעוד כ - 3 שבועות, תוצאות חלבון עוברי 1:5700. האם יש צורך לבקש לזרז את תוצאות מי השפיר. האם נתונים אלו מצביעים על בעיה עתידית בתפקודי הכליות? מה קורה אם האגנים ימשיכו לגדול, האם זו סיבה להפסיק את ההריון?
אודה להתייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדובר בעובר זכר
חסוי04/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגני כליה מורחבים - תגובה
ד''ר ענת אלקיים07/10/2010מומלץ להגיע עם בדיקת הסונר ליעוץ נפרולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
חסוי07/10/2010באילו מקרים ממליצים על הפסקת הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך - תגובה
ד''ר ענת אלקיים07/10/2010ביעוץ הטרום לידתי' מובאים בחשבון : מידת ההידרונפרוזיס, גודל הכליות, עובי הפרנכימה, הרחבת שופכנים, הרחבת שלפוחית השתן , כמות מי השפיר, מומים נילווים בדרכי השתן או
אנומליות נלוות להידרונפרוזיס כגון מומי לב מולדים, אנומליות נוירולוגיות , וגרמיות וכו'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגני כליה מורחבים - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ09/10/2010הרחבת אגן עם פגיעה פרנכימטית - בכליה. דורש מעקב.
הרחבה יכולה להיות חלק מתסמונת - בירור גנטי ואו מבודדת
דרוש יעוץ נפרולוגי + אקו לב +גנטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי חוזר******03/10/2010
לד"ר שלום .בן 5 ,הדרו נפרוזיס מלידה ,רפלוקס דו צדדי דר'5 מיפוי בגיל0.6 שמאל78% ימין 22%. עבר פעמיים הזרקה . כרגע דרגה 1-2.ללא דלקות לחצ"ד תקין ב,דם תקינות. הנפרולוג רוצה מיפוי חדש ואני שואלת מה הדחיפות ? למה לא לחכות כמה שנים? והאם באמת יש לותר על האופניים? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי חוזר - תגובה
ד''ר ענת אלקיים07/10/2010כאשר כליה אחת מתפקדת ביתר כפיצוי לחוסר התפקוד של כליה שניה, היא גדלה ויותר חשופה לפגיעות בזמן חבלה. בנוסף אין רזרבה כי לא ניתן לסמוך על הכליה הפגועה.
במצב כזה ההמלצה להימנע מספורט שמעלה סיכון לחבלות כולל ג'ודו, אופניים וכו'
תדירות המיפוי בכל מקרה לגופו-להתיעץ עם נפרולוג ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כליות אצל בת עשריםמיכל03/10/2010
בס"ד
לכבוד פרופ' פומרנץ וד"ר אלקיים,
תסלחו לי שכתבתי לפורום ילדים אבל מאוד קשה למצוא פורומים של נפרולוגיה למבוגרים, הרבה נסגרו וחלק אמורים להפתח.
בכל אופן יש לי חברה מאוד טובה שאני מלווה אותה הרבה לדיאליזה, היא בת 52 והתחילה לפני כארבע שנים, דיאליזה. בתה בת העשרים עשתה אולטראסאונד, בין השאר כדי להחליט על נישואין וכו'. להלן התוצאות: (הם אמורים ללכת לרופא בשבוע הבא אבל הם מאוד במתח כרגע).
כיס השתן עם תוכן מועט. אין לזהות ממצא פתולוגי גס. כמות קטנה של נוזל חופשי הודגמה באגן.
כליה ימנית באורך של 11 ס"מ.
מבנים ציסטיים בקוטר של 2.5 ס"מ מודגמים בחלק האמצעי של הכליה. ממצאים היפראקואיים זעירים בקוטר של 2-3-4 מ"מ מודגמים בקורטקס של הכליה ויכולים להתאים ל AML.
ציסטות קטנות יותר מודגמות במחצית התחתונה של הכליה.
האם זה מדאיג כבר עכשיו? האם ישנם מחקרים חדשים בנושא. נאמר לה שיש מחקר חדש בקשר לשתית מים מרובים.
תודה רבה מיכל
כליה שמאלית באורך של 14.4 ס"מ.
מספר רב של ציסטות בגדלים שונים מודגמות על פני הכליה כאשר ממוקמת בקוטב תחתון וקוטרן 2.8 ס"מ.
שתי הכליות במיקום תקין.
אין לזהות אבנים או הידרונפרוזיס דו'צ.
התמונה יכולה להתאים לכליות פוליציסטיות.
מומלצת הערכה קלינית נוספת גם בנוגע לנוזל באגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כליות אצל בת עשרים - תגובה
ד''ר ענת אלקיים07/10/2010מומלץ לפנות לרופא מטפל לברור תפקודי כליה
יעוץ נפרולוג עם כל הבדיקות ואבחנה של מחלת האם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון באיסוף שתןאמא מודאגת30/09/2010
לבתי בת 15 חלבון עד 300 באיסופי שתן חוזרים. היינו אצל נפרולוג שהמליץ מעקב בינתיים. אני מאוד מודאגת וכבר רצות לי בראש כל מיני מחשבות. US כליות היה תקין.האם ניתן לטפל בחלבון בשתן? אם כן האם זה טיפול תרופתי? האם יש סיכוי שהחלבון ירד? יעבור? אין במשפחתי סיפור כלייתי ורק במקרה עקב דלקת בשתן גילו לה את החלבון הגבוה. אני ממש ממש מודאגת! מה לעשות?????????????האם זה לא מסוכן שהחלבון ממשיך לעלות ? באיזה רמה מתחילים לקבל טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון באיסוף שתן - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ09/10/2010השאלה האם החלבון בשתן בתבנית אורטוסטטית. במידה וכן היא בריאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם המשךמעיין30/09/2010
לא הבניתי את תשובתך האים זה תקין אוו לא ? האים אני צריכה לחזור אל הבדיקה ? יש לציין שהילד לא נח לפני הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם המשך - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ09/10/2010שאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם המשך - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ09/10/2010מעיין?? יש שאלות רבות על לחץ דם
הילד בן 5 ??
בגבול תקין
לחץ דם מודדים לאחר 10 דקות מנוחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריאטניןשירה29/09/2010
שלום רב,
ברצוני לדעת מה הם הסיפטומים של קריאטינין גבוה בדם?
היו לי לאחרונה קשיי נשימה במשך שבועיים כמעט . אני אסמטית אך קיבלתי טיפול וזה לא עזר בהתחלה אך לבסוף האינהלציות המרובות שעשיתי עזרו .
אני מאוד מודאגת כי קראתי באינטרנט שאחד הסיפטומים של קריאטינין גבוה זה קוצר נשימה. ולי יש אנגיומיוליפומה קטנה בכליה ולכן אני חוששת. האם ייתכן שקוצר נשימה קשור לרמת קריאטינין (השבוע עשיתי בדיקות דם גם לקיראטינין וטרם קיבלתי תוצאות).
אשמח אם תוכל להשיב לשאלתי .
תודה,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצר
פרופ' אבישלום פומרנץ30/09/2010AML לא צריך לגרום לבעיות נשימה
כנראה התפקוד שלך הוא תקין.
תמתיני לתשובת קראטינין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםיהודית29/09/2010
שלום הבן שלי בן 5 שוקל 21 קילו גובה 114 הלחץ דם שלו יצא 53\105 ולפני הבדיקה הוא לא נח והלכנו 10 דקות ברגל האים זה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לח"ד
פרופ' אבישלום פומרנץ30/09/2010יש טבלאות
לחץ הדם שלו בגבולות תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקה ואשלגןערן29/09/2010
שלום רב
סובל מאי ספיקת קליות כרונית אשלגן 5.3 מקבל אבקה להוריד מאשלגן
רציתי לברר האם יש שיטה אחרת או נוספת להוריד מאשלגן למשל באמצעות בליטת זרע
*לפי בדיקות קודמות אוריאה93 אחרי בליטת זרע וחזרה על בדיקות אוריאה 63
האם יש קשר בין זרע לurea
ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשלגן
פרופ' אבישלום פומרנץ30/09/2010דיאטה דל אשלגן תעזור בנושא זה .
הקפדה על דיאטה תעזור באיזון האשלגן בדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות מומלצות לאבחון אי ספיקת כליוprado100127/09/2010
רופאים נכבדים
אני סובל מאי ספיקת לב כמה שנים,לאחרונה חלה החמרה בתפקוד שלי ,החמרה זו מלווה בירידה בהמוגלובין(9.2) ובברזל (30).
הוחל טיפול בברזל בכדורים ובעירוי בשלב מאוחר יותר.
מאחר והרקע המשפחתי שלי חולים כילייתיים -הייתי מבקש לדעת האם ישנן בדיקות לגילוי אי ספיקת כליות חוץ מקריאטינין שאני נוהג לעשות כל 3 חודשים.
אני יודע שפורום זה מיועד בעיקרו לילדים חןלי כליה -אך בהעדר פורום אחר אודה לך אם תתייחס לשאלתי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי שאלה נוספת
prado100127/09/2010האם אי ספיקת כליה גורמת לכאבים בכליה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב
פרופ' אבישלום פומרנץ30/09/2010אי ספיקת כליות חריפה כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקראטינין
פרופ' אבישלום פומרנץ30/09/2010הקראטינין הוא מדד טוב מאד להעריך תפקוד כליות בדיקות אלו יתנו לכם מושג מדוייק על התפקוד.
בתוספת איסוף שתן הערכה תהיה מדוייקת עוד יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרא סאונד כליותציפורה27/09/2010
עקב דלקות חוזרות בדרכי השתן בוצע לבני בן ה-5 אולרה סאונד כליות.
נמצאה כליה אחת בגודל 7.3 והשניה בגודל 8.5 .
בתשובה לבדיקה נרשם כי הבדיקה תקינה.
האם הפרשי הגודל הנ"ל אכן תקינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדל
פרופ' אבישלום פומרנץ30/09/2010עד 5 ממ תקין
ההבדל גדול יותר
יש לבדוק את המבנה פני שטח ולהחליט על מיפוי כליות לבירור נזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)