מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהסטודנטית19/01/2011
שלום רב
יש לי שאלה בקשר לערך Alb/Cre ratio המופיע בבדיקות דם.
יחס תקין נע בין 0-30, והשאלה, איך ע"י ערך זה ניתן לדעת האם מדובר במיקרואלבומינוריה או מאקרואלבומינוריה? ז"א באיזה טווח ערכים מוגדרת מיקרו' ובאיזה טווח מוגדרת מאקרו'?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ22/01/2011מדובר ביחס בין אלבומין לקראטינין ויחס תקין עד 30. על ידי בדיקת יחס אין צורך באיסוף.
לחלבון הערכים שונים.
פרופ פומרנץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלדוספירוןחגית19/01/2011
מכיוון שאין פורום נפרולוגיית מבוגרים פעיל פרסמתי את השאלה פה, מקווה שתוכלו לענות.
בת 25, בריאה באופן כללי.
קיבלתי מרשם לאלדוספירון 100 מ"ג אחד ליום מרופא הנשים שלי לטיפול באקנה קלה שקשורה לדבריו לשחלות פולציסטיות שיש לי. הוא ביקש שאעשה בדיקת אלקטרוליטים לאחר חודשיים, אך טען שלמרות שהתרופה משמשת גם לטיפול ביתר לחץ דם ובעיות כליה אין לה שום השפעה בהיבט הזה באדם בריא.
מכיוון שמדובר בבעיה קוסמטית קלה (אך מטרידה) אני חוששת לקחת תרופה עם תופעות לוואי מסוכנות. אשמח לדעתכם:
האם זו אכן התוויה מקובלת לתרופה זו?
האם אלדוספירון באמת לא ישפיע על לחץ הדם באדם בריא?
האם יש חשש לנזק מיידי או ארוך טווח לכליות?
האם כדאי להימנע ממאכלים עתירי אשלגן במהלך השימוש (הרופא לא אמר לי על כך דבר, זה כתוב בעלון של התרופה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלדוספירון - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ22/01/2011הטיפול מקובל
להמנע מהרבה מוצרי המכילים אשלגן.
כמו כל תרופה יש תופעות לואי.
לחץ דם לא ירד משמעותית תרופה חלשה להורדת לחץ דם.
פרופ פומרנץ
0579451561* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת אגני כליות אצל תינוקתלימור18/01/2011
שלום רב,
ביתי בת 4 חודשים. כבר בסקירת המערכות בהריון גילו כי יש לה אגני כליות מורחבים וביצענו מעקב של אולטרסאונדים וביקורים אצל נפרולוגית בביה"ח איכילוב. בכל פעם אמרו לנו שההרחבה היא קלה מאוד ובאולטרסאונד האחרון (כשבוע לפני הלידה) אמרו לנו שההרחבה היא בגדר הנורמה אבל נמצאת בגבול העליון וכדאי להמשיך לעקוב בגיל חודש (אם זכור לי נכון היתה כ6 מ"מ).
בגיל חודש עקבנו ונצפתה הרחבה קלה של אגן הכליה השמאלי- קוטר 8 מ"מ. אמרו לנו ש"זה שום דבר" ולהמשיך לעקוב בעוד שלושה חודשים. השבוע היינו שוב במעקב וזו התשובה שקיבלנו:
כליה ימין באורך: 5.4 סמ. כליה שמאל באורך: 5.5 סמ. שתי הכליות בגודל ובמיקום אנטומי תקינים, נצפתה הרחבה מינורית של אגן כליה ימנית קוטרו 6 ממ בכליה השמאלית מודגם הידרונפרוזיס בדרגה קלה ללא הרחבת גביעים , אגן הכליה בקוטר 10 ממ אגני הכליות נמדדו במישור AP הגבול ההיקפי של הכליות סדיר, הפרנכימה שמורה. לא זוהה שופכן מורחב. כיס השתן במבנה תקין בשחלה שמאלית נצפו מבנים ציסטיים עד 8 ממ בקוטר מקסימלי בהשואה לבדיקה קודמת יש גדילה תקינה של הכליות ועליה קלה בדרגת ההרחבה בצד שמאל . אגן כליה ימנית לא היה מורחב בבדיקה הקודמת.
יש לנו תור לנפרולוג רק בעוד כחודש ואני מעט לחוצה מהתשובות הללו כיון שזו ההרחבה הכי גדולה שהיתה עד כה, וכן עניין הציסטות לא ברור לי.
אודה לעזרתכם בפיענוח התשובה, האם יש ממה להילחץ?
תודה מראש, לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת אגני כליות אצל תינוקת - תגובה
ד''ר ענת אלקיים20/01/2011לימור שלום
הרחבת האגן אכן דורשת מעקב, מדובר בהרחבה ידועה בעליה קלה כשהפרנכימה שמורה ואין הרחבת שופכנים, אין דחיפות ואפשר לפגוש נפרולוג עוד חודש ולהמשיל לעקוה סונוגרפית.
חשוב לראות איך הילדה גדלה ולעקוב שאין זיהומים בדרכי השתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 10אורלי15/01/2011
הילדה שלי בת 10 מרטיבה בלילה.בגיל 3 היא נגמלה ושוב חזרה להרטיב בגלל שהפסקנו לתת לה מוצץ.ניסנו פעמונית אבל זה לא עזר.היינו אצל אורולוג שנתן לנו מינירין וגם זה לא עזר .הילדה מאוד רוצה וטוענת שהיא ישנה מאוד חזק וקשה לה לקום. מה אפשר לעשות כדי לעזור לה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 10 - תגובה
ד''ר ענת אלקיים16/01/2011דרוש ברור יותר מפורט.
בעיקרון הרטבת לילה בילדה בריאה, יכולה לנבוע מיצור שתן לילי עודף או נפח שלפוחית תפקודי נמוך או שילוב של השניים, מלווה בחוסר התעוררות כשהשלפוחית מלאה. ישנם גם גורמים גנטיים ואחרים. מכאן שיש לברר את הסיבה להרטבה ולהתאים טיפול לפי הגורם.
מומלץ לפנות להערכה אצל נפרולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כליית פרסהרונן12/01/2011
שלום ותודה על השירות המבורך שלכם .
ערכתי סיטי של עמוד שדרה מותני וקיבלתי תשובה שמעידה על פריצת דיסק ובנוסף ממצא אקראי של כליית פרסה . מזה כשנה אני סובל מחולשות ופעמיים אפילו התאשפזתי בשל סינקופה וחולשה וזרמים בכל הגוף תמיד לא מצאו סיבה . שערכתי איסוף שתן היה לי יתר הפרשת סידן בשתן כ-436 כאשר הטווח הנורמה המקסימלי הוא 300 , עשיתי בדיקת PTH היה תקין בנוסף היה לי קריטנין גבוה בשתן ובדיקת CREAT CLEAR היתה לא תקינה גבוה אך לא בצורה משמעותית . בנוסף במהלך הבדיקות שעשיתי התגלתה אצלי ציסטה כנראה בהיפופיזה או גידול . לסיכום מתוך הידע שלי האם קיימת אפשרות שיש לי סיכוי גדול יותר ללקות בסרטן כליות וכן האם ישנה אפשרות שיש לי קרצינומה בכלייה שמפרישה יתר סידן בשתן וכן גרורה שלה נמצאת בהיפופיזה . ובנוסף האם יש טיפול בכליית פרסה על פי ממצאים הקיימים תודה רבה רונן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כליית פרסה - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ13/01/2011שלום
בכלית פרסה יש לעקוב ( אחר הרחבה ואו אבנים).
יש לך סיכוי לפתח אבני כליה ויש צורך לטפל בדיאטה / תרופה.
ת כליות צריך לחשב כנראה תקין.
רצוי להבדק על ידי נפרולוג.
בכבוד רב פרופ פומרנץ
0579451561* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתן מסריחאבא מודאג11/01/2011
שלום , בתי בת 2.7 שנים . לבתי יש בימים האחרונים שתן מסריח מאוד . בהתחלה גופה היה חם והייתה מתעוררת בלילות ללא הפסק . בימים האחרונים החום ירד לגמרי ולילה האחרון שינה רצופה אך השתן עדיין מסריח . אתמול ביצעתי בדיקת שתן כללית שיצאה שלילית לחלוטין . בנוסף יש לה מידי פעם עינים אדומות ושקיות מתחת לעיניים. הרופא אמר שהתוצאה מצויינת וצריך להמשיך לתת לה לשתות המון , אך גם היום השתן עדיין מסריח . האם יש סיבה לדאגה או שזה משהו שיחלוף עוד מספר ימים ?
יש לציין שלפני כשנה וחצי חלתה בדלקת בדרכי השתן , לאחר צפורל כדוריות דם לבנות נשארו גבוהות (500) ובתרבית e.coli . לאחר סבב נוסף של צפורל שוב כדוריות דם לבנות גבוהות (500), הרופא חשד ברפלוקס בכליות והמצליץ על U.S. כליות ובדיקה תפקודית של הכליות . ביצענו U.S. כליות שיצא תקין לגמרי , ובינתיים לאחר תרופות סבתא (מיץ פטרוזיליה וחמוציות) כדוריות דם ךבנות ירדו לנורמל . האם יש שוב פעם חשש למשהו שמתרחש בכליות ?!?!?!?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתן מסריח - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ22/01/2011יש לשלול זיהום בדרכי השתן - לחזור על בדיקה.
להקפיד על שתיה מרובה
פרופ פומרנץ
0579451561* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כילייה לא במקוםרוית מזרחי11/01/2011
שלום
אתמול עשו לבני אולטראסאונד וגילו שהכיליה הימנית שלו לא יושבת במקום אלא ליד שלפוחית השתן אמרו לי שזה מום מולד אבל אף פעם לא אמרו לי שיש לילד איזשהי בעייה בכליות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כילייה לא במקום - תגובה
ד''ר ענת אלקיים12/01/2011כליה אגנית לרב מתפקדת ככליה רגילה,
עם זאת, במקרים מסוימים ייתכנו ליקויים בדרכי השתן.
יש להעריך את תפקוד הכליה על ידי מעבדה כמקובל ופרמטרים בהדמיה כגון גודל ומרקם הכליה. למרות שברב המכריע של המקרים לא מתלווים מומים נוספים, יש לברר.
מומלץ התיעצות נפרולוג ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטהדנה08/01/2011
שלום!
יש לבני ציסטה בכלייה ימנית האם יש מקום לטיפול ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ08/01/2011בילדים יכול להיות משמעות יש לבחון היסטוריה משפחתית וממצא.
בכבוד רב פרופ פומרנץ
0579451561* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CREATININEלימור28/12/2010
שלום רב,
לאחרונה עשיתי לבני בן ה4 וחצי בדיקת דם כללית לאחר שהגננת המליצה (ע"מ לבדוק בעיקר ברזל). הערך של הקריאטנין הנו 0.27. רציתי לדעת מה זה אומר, האם מצביע על בעיה כלשהי ואיך מטפלים. תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CREATININE - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ31/12/2010ניראה תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של פרופיל תפקודי כליה חריגותרונן28/12/2010
לפני יומיים סבלתי מסינקופה , נמלול חזק בידיים ברגליים ובראש ומחולשה קשה. נערכו לי בדיקות דם התברר כי
CREAT.CLEAR. 194.96 ML/MINUT( 70.00- 160.00) (.........)*
CREATININ U/24H 2133.67 MG/24H ( 800.00- 2000.00) (.........)*
PHOSPHOR U/24HR 1661.70 MG/24H ( 400.00- 1300.00) (.........)*
CALCIUM U/24H 463.27 MG/24H ( 50.00- 300.00) (.........)*
GFR(ESTIMATED) > 60
יש לי ציסטה בהיפופיזה האם יתכן שהבדיקות מראות על השפעה שלה . וכן האם יש לי בעיה כלייתית חמורה שכן אני מרגיש מאוד חלש עם הרבה נמלולים בגוף .תודה רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות של פרופיל תפקודי כליה חריגות - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ31/12/2010יש לחשב תפקוד כליות
ניראה תקין.
אולי יש טעות בחישובים ובאיסוף
בכבוד רב
פרופ' פומרנץ
0579451561* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםאפרת27/12/2010
שלום, רציתי לדעת מה הנורמה ללחץ דם לילד בן 7 ושוקל 22.4
תודה מראש
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - תגובה
ד''ר ענת אלקיים27/12/2010נורמות לערכי לחץ דם בילדים הם לפי גובה (לא משקל)
בילד בן 7 שנים 57-71 / 97-112* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת אספרגוס וויטמין Cנחי27/12/2010
שלום.
אני כעת בעל כליה אחת בלבד וקרטנין בגובה 1.5
האם מותר לי לאכול מעט אספרגוס? ומה לגבי ויטמין C?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילת אספרגוס וויטמין C - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ31/12/2010אפשרי
תלוי במלחים בדם ובגורם להפרעה.
על פניו לא ניראה שיש בעיה שאל רופא מטפל.
בכבוד רב
פרופ' פומרנץ
0579451561* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיהודית27/12/2010
שלום הבן שלי בן 5 וחצי יש לו הרחבה באגן כליה עד 1 סמ ושאלתי מה הסכוי שבגיל כזה יכול להתרחב האגן? ומה הסכוי שזה הסתדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופא - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ31/12/2010יש לראות אגן עובי פרנכימה אורטרים.
להחליט על מיפוי כליות DTPA.
הכל לפי התמונות.
הרחבה של 10 ממ היא לא הרחבה קשה.
בכבוד רב
פרופ' פומרנץ
0579451561* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כליות פוליציסטיותhaim pri27/12/2010
בן משפחה עם בעיה דומה צור קשר לאימייל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כליות פוליציסטיות - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ31/12/2010........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק אי קולירויטל26/12/2010
לכבוד פרופסור אבישלום,
יש לי ילדה בת 5.5 שנים שעברה תיקון asd(ניתוח לתיקון פרוזדורים בלב) לפני שנתיים.
לפני שנה היה לה אירוע ראשון של חיידק בשתן פיאלונפריטיס חיידק אי קולי והיא קיבלה גראמצין במשך שלושה ימים בבי"ח ולאחר מכן עשרה ימים של ציפורל. נפגשנו עם נפרולוג והוא אמר שאם זה יחזור פעם שניה נצטרך לבדוק שאין לה רפלוקס כליות לעשות לה את הבדיקה ציסטוגרפיה.
לפני שבועיים ארע האירוע השני שהיה מלווה בחום גבוה שהגיע עד 41 מעלות ובכאבים נוראים בצד ימין בגב בבי"ח עשו לה אולטרסואונד כליות ודרכי השתן אך הכל יצא תקין בתרבית שתן יצא כי היה לה עוד הפעם את החיידק אי קולי,היינו פעם נוספת אצל נפרולוג אך השאלה שלה היתה איך הרגלי מתן השתן שלה אמרתי לה שהיא עושה המון המון שתן ולעיתים אף בורח לה אז היא אמרה שהחיידק בא לפעמים ממתן שתן לעיתים קרובות מאוד ולכן החליטה ביינתים לתת לה את נוביטרופן 2.5 מ"ג אחת בצהריים ולאחר מכן לעשות בעוד חצי שנה מיפוי כליות dmsa בעוד חצי שנה ובמידה ויהיו צלקות במיפוי או אירוע נוסף של פיאלונפריטיס אז תשלים ציסטו.
לשאלתי:
האם כדאי לתת לה את הנוביטרופן 2.5 מ"ג אחת ליום?
האם זה באמת יעצור לה את הדחיפות לעשות שתן?
האם צריך לחכות עם הבדיקה ציסטו או לעשות אותה עכשיו?
אודה לך על תשובתך המהירה לפני שאני אתחיל עם התרופה.
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק אי קולי - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ27/12/2010יש לבדוק תפקוד שלפוחית שתן - הרופא קבע כנראה שכן.
ישפר
יש רצוי להמתין עד למיפוי / ציסטו
פרופ פומרנץ
0579451561* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)