מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות מיפוי כליות סטטי DMSAשרי06/04/2011
שלום, ביתי בת ה-3.8 עברה ארוע של פיילונפריטיס לפני 9 חודשים וידוע על VUR מימין כעת עברה מיפוי כליות והייתי רוצה לדעת מה זה אומר פשוט במרפאה לא עובדים
סיכום הממצאים:
כליה ימנית קטנה יותר מהשמאליתעם קליטה קורטיקלית מעט לא הומוגנית. הקורטקס באזורים מסוימים נראה מעט דק מהרגיל ()בחלק מהקוטב העליון ובאספקט מדיאלי של הקוטב התחתון) ללא פגמים בקונטור. תפקוד יחסי 43% אורך הכליה 6.6 ס"מ
כליה שמאלית קליטה תקינה בקורטקס. תפקוד יחסי 57% אורך כליה 7.7 ס"מ
אודה לכם אם תענו לי מהר כי אני לא מבינה כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות מיפוי כליות סטטי DMSA - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ08/04/2011מעלה חשד לנזק בכליה. עם צלקות בכליה מהזיהום / VUR.
בכבוד רב
פרופ פומרנץ
0579451561* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות מיפוי כליות סטטי DMSA- תגובה
שרי10/04/2011קראתי את תשובתך אך רציתי לשאול בהקשר לכך שאמרת שכנראה נהיו צלקות, אני רשמתי רק את הממצאים לא חשבתי שיש לרשום גם את הסיכום אך בעקבות תגובתך הוסיף גם את הסיכום וכך נרשם: כליה ימנית מעט קטנה מהשמאלית עם קליטה קורטיקלית מעט לא הומוגנית בגלל אזורים בעלי קורטקס דק מהרגיל. יתכן שממצאים אלו נובעים מדיספלזיה קלה. אין עדות לצלקות.
כליה שמאלית תקינה.
אני מבינה מכאן שאין עדות לצלקות, אז מה זה כן אומר?
אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת כליהעינת05/04/2011
שלום רב,
יש לי בן בן שנתיים ו-6 חודשים אשר בהריון התגלה לי כי יש לו מערכת מאספת כפולה.
בבדיקת אולטרסאונד שביצעתי עבורו השבוע נרשם לי כי כליה ימנית: בגודל תקין, פרנכימה שמורה. אין עדות לאבנים. הרחבה של אחד מהגביעים התחתונים. כליה שמאלית: בגודל תקין, פרנכימה שמורה. אין עדות לאבנים. אגן אקסטרא רינלי מורחב עד 0.6 ס"מ. כיס שתן: בקיבולת רגילה, דפנות חלקים. רציתי בבקשה לדעת מה המשמעות של תוצאה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת כליה - תגובה
ד''ר ענת אלקיים05/04/2011שלום
מערכת מאספת כפולה יכולה להסביר הרחבה של אחד מהגביעים התחתונים, אם יש רפלוקס וזיקואורתרלי, האם יש זיהומים בדרכי השתן (בדיקת שתן בכל מחלת חום) ומעקב
אגן אקסטרא רינלי מורחב דורש מעקב סונוגרפי.
רצוי לפנות לנפרולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרחבת כליה
עינת05/04/2011שלום רב,
אודה לך אם תסבירי לי מה זה רפלוקס וזיקואורתרלי ומה זה מעקב סונוגרפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרחבת כליה - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ06/04/2011הרחבה של מערכת תחתונה בדכ נגרמת מרפלקס אורטרלי.
רפלקס- חזרת שתן מהשלפוחית לאגן הכליה.
החזרה בלחץ גבוה- בד"כ גורמת להרחבה ושינויים בגביע.
מע כפולה עם הרחבה בכל חום לבדוק שתן - לשלול זיהום
ולעקוב אחר אגן + אורטר.
בכבוד רב
פרופ פומרנץ
נפרולוג ילדים.
0579451561* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראסילז+אוקסאארשי04/04/2011
שלום רב,
בן 22 עם הפרשת חלבון בשתן של כ גרם ביממה כ6 שנים. לאחר טיפול כושל בפרדניזון הנפרולוגית המליצה על אוקסאאר 50MG כטיפול שמרני ולאחרונה החלבון עלה לכ 2 גרם והנפרולוגית הוסיפה לי כדור ראסילז 150MG ליום. לאחר שבוע של נטילת שתי התרופות עשיתי בדיקות דם כדי לשלול עליה באשלגן בעקבות התרופה החדשה. האשלגן היה בסדר גמור אך הזרחן היה גבוה (5.8MG) זוהי פעם ראשונה שיש לי זרחן גבוה.
הנפרולוגית יצאה לחופשה ממושכת ואין לי דרך לתקשר איתה והרופא משפחה אינו יודע.
יש צורך להפסיק את הטיפול בעקבות עליה בזרחן? יש סכנות כלשיהן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראסילז+אוקסאאר - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ05/04/2011ניתן להמשיך ולעקוב אחר זרחן.
להפחית מוצרים אוכל מכילי זרחן.
הטיפול בתרופות צריך להיות משולב בדיאטה מתאימה.
מעקב אלקט + ת כליה.
בכבוד רב
פרופ פומרנץ אבישלום
0579451561* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגן כלייה מורחב מאוד אצל העובראלה02/04/2011
שלום רב!
יש לי בעיה כזאת:
אני בשבוע 28, בת 24, עם עובר ממין זכר. במשפחת בעלי יש הסטוריה משפחתית של בעיית כליות. סקירת מערכות מוקדמת לא עשיתי. חלבון עוברי ושקיפות עורפית יצאו תקינות. בסקירת מערכות מאוחרת ראשונה (בשבוע 20+5) הממצאים היו כאלה:
נצפתה ציסטה כורואידלית בחדר לטרי שמאלי בגודל 7/7 ממ ללא מחיצות בנוסף ניצפתה ברחבה של אגן כלייה מאל בדרגה בינונית 12 מ"מ עם הרחבה משנית של הגביעים ומעט מוגדלת ל 34 מ"מ משמאל תקינה בגודל 21 מ"מ תקינה.
בעקבות הממצאים שלחו אותי לייעוץ גנטי, ובייעוץ גנטי ייעצו לי לעשות דיקור מי שפיר. אני לא הסכמתי לדיקור.
באולטרה סאונד חוזר (בשבוע 23+4) הממצאים היו כאלה:
יש CPC מצד שמאל 5 מ"מ והרחבת כליה שמאלית 12 מ"מ + הרחבת גביעים הפרנכימה שמורה. BPS תקין.
באולטרה סאונד האחרון שעשיתי (בשבוע 27+3) הממצאים היו:
אין CPC. כלייה שמאל באורך 58 מ"מ עם חלל ציסטי גדול בגודל 42*38 מ"מ.
הרופא שעשה את ה US האחרון לא היה אופטימי ואמר שאין סיכוי כבר שכלייה שמאלית תחזור לתפקד ושזה בטוח שהיא כבר הרוסה.
השאלות שלי:
מה זה אומר לגבי העובר? האם אכן אין סיכוי שהכלייה תחזור לתפקד כמו שצריך? ממה זה יכל להיווצר? אולי יש משהו שאפשר לעשות כדי לשפר את המצב בעודי בהריון? האם יש המלצה במצב שלי להקדים לידה או יש המלצה על סוג מסוים של לידה?
אני נורא מודאגת עם כל העניין הזה. אשמח אם תענו לי בהקדם האפשרי.
תודה מראש, אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגן כלייה מורחב מאוד אצל העובר - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ02/04/2011רצוי לברר לאחר לידה .
לשלול בעיות נוספות- כמו רפלקס ולבב את התפקוד של הכליה.
חשוב לראות שכליה שניה תקינה.
אחר לידה ניתן לברר האם הכליה מתפקדת או לא ולהחליט על התערבות ניתוחית.
בכבוד רב פרופ פומרנץ
0579451561* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרונפרוזיס דו צדדירינת01/04/2011
שלום רב,
הבן שלי בן שנתיים, נולד עם הידרונפרוזיס דו צדדי.
בבדיקת א.ס אחרונה מ 3.11 נמצא כי:
כליה ימנית באורך 6.8 ס"מ (בקודם 6.5) בגדר הנורמה במיקום, צורה וגודל.
דיפרנציאציה בין הקורטקס למדולה שמורה.
קוטר אגן כליה ימנית 5 מ"מ. (בקודם 10)
כליה שמאלית באורך 8 ס"מ. (בקודם 7.8) בגדר הנורמה במיקום, צורה וגודל.
דיפרנציאציה בין הקורטקס למדולה שמורה.
קוטר אגן כליה שמאלית 10 מ"מ. (בקודם 13)
שלפוחית השתן בעלת דופן, צורה וקיבולת תקינים. ציסטה אורכלית לא ניצפתה בבדיקה זו. ללא הרחבת שופכנים דיסטליים.
סיכום: שיפור במידת ההידרונפרוזיס דו"צ.
האם ההרחבה היא גדולה? מה המשמעות בעתיד? האם יכול חלילה להשפיע על תפקוד הכליות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרנפורוז
רינת01/04/2011שכחתי לציין כי לא סובל מדלקות בדרכי השתן, תודה לאל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההידרונפרוזיס דו צדדי - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ02/04/2011הציסטה דורשת מעקב ויעוץ
ההרחבה די יציבה לא ברור האם בוצע מיפוי כליות בעבר.
האם יש תפקודי כליה מעקב לחץ דם ושתן כללית??
התפקוד בעתיד ניראה שיהיה תקין - אין נתונים על המצב היום.
בכבוד רב פרופ פומרנץ
0579451561* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כליה אגנית בעוברשבלולית29/03/2011
שלום,
אני בשבוע 18 להריוני. בסקירת מערכות נמצאה כליה אגנית שמאלית, גם מעט קטנה יותר מהשניה. לפי הus היא נראית תקינה מבחינה תפקודית.
מה ההשלכות של כך על הילד (בן)? מבחינה בריאותית, מבחינת אורח החיים שלו?
האם יתכן קשר בין מום זה ובעיות אחרות שכדאי לנו לבדוק כבר בשלב זה?
תודה,
הריונית דואגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כליה אגנית בעובר - תגובה
ד''ר ענת אלקיים29/03/2011שלום רב
כליה אחת תקינה ושניה אגנית תקינה - ללא כל השלכות רפואיות,
אולי סיכוי גבוה יותר לזיהומים בדרכי השתן.
מומלץ מעקב נפרולוגי גם לאחר הלידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגן כלייה מורחבאמא של28/03/2011
ביתי בת 4 וחצי. עוד בהריונה נמצאו אגני כלייה מורחבים (מעט, לא זוכרת כמה)
מאז הלידה אנחנו במעקב וכל פעם ההרחבה היא קלה.
היום שוב עשינו בדיקה והרחבת האגן הימני הוא 1 ס"מ.
מה זה אומר? למיטב זכרוני ההרחבה לא הייתה כזו היא גדלה. מה ההשלכות של זה? הילדה זסובלת מדלקות חוזרות בשתן ומבריחת שתן במשך היום (יש לציין שבלילה לעיתים רחוקות בלבד).
אשמח לתשובה בהקדם אני מודאגת..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגן כלייה מורחב - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ02/04/2011את הרחבת האגן ניתן לחלק להרחבה עם או בלי חסימה.
מסונר כליות ניתן לשער האם יש חסימה או במידה ויש החמרה.
לאמת חסימה ניתן לבצע מיפוי כליות.
רצוי להתיעץ עם רופא המטפל.
בכבוד רב פרופ פומרנץ
0579451561* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת נפרוטיתאורלי27/03/2011
בני בין החמש וחצי חלה לפני כארבעה חודשים בתסמונת נפרוטית.
רקע - הוא סובל מגיל קטן מאסטמה קלה אחת לחודש בחורף (ובקיץ פחות).יש לציין שזוהי אסטמה על רקע אלרגני, הוא אלרגי לקרדית אבק הבית ובזמן התקף הוא מנוזל ומשועל. אינהלציה עם בודיקורט וונטולין מרגיעה אותו (הוא גם אלרגי לחלב).
בפעם האחרונה שחלה במחלת חום (הרופאים משערים שזה מה שגרם למחלה) היה לו מעין התקף אסמטי, אך התקף זה הגיע עם חום ובחילות, הרופא תחילה שיער שיש לו דלקת ריאות שלאחר מכן נשללה.
הוא טופל בסטרואידים והטיפול צלח יפה. לאט לאט הורדנו, בהוראת רופא, את המינון. אך מיד כשסיימנו את הטיפול עלו רמות החלבון בשתן (יש לציין שקרו גם כמה דברים עם סיום הטיפול - היתה לו דלקת עיניים, הוא עשה חיסון שני לשפעת ושוב היה לו התקף אסמטי, אך ללא חום).
התחלנו שוב במינון גבוה של מתן סטרואידים ולאחר 3 ימים החלבון נעלם. השלמנו את הטיפול לשבוע שלם ואז בהוראת רופא הורדנו את המינון ליום כן, יום לא.. כעת הוא מקבל 7cc , יום כן יום לא. ביום חמישי האחרון שוב הוא החל עם התקף אסמטי עם חום יחסית נמוך - 38 (בלילה עלה החום ל 38.6). את עליית החלבון בשתן ראיתי כבר מתחילת ההתקף.
שאלותיי
1. - האם יש לעבור לתרופות אחרות?
2. האם יש קשר בין התקפי ההסטמה שהוא מקבל לחזרתו של החלבון בשתן?או האם יש קשר בין האלרגיה לקרדית אבק הבית לחלבון בשתן (יש לנו קרוב משפחה שהיה חולה בעבר בתסמונת נפרוטית ויש לו אסטמה דומה)
בקיצור - אני מודאגת מאוד ממצבו.. מה עושים?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת נפרוטית - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ02/04/2011בתסמונת נפרוטת יש חזרות רילאפס.
הילד הגיב לטיפול ולכן הוא SRNS .
השאלה האם ניתן היה להפסיק טיפול??
רצוי להתיעץ עם רופא מטפל על שינוי הטיפול במיוחד ובמידה ויש תופעות לואי לטיפול.
בכבוד רב פרופ פומרנץ
0579451561* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר כליה שמאליתרחלי25/03/2011
שלום,
היום הייתי בסקירת מערכות בבית חולים לאחר שבסקירה בקופה שבוע שעבר עלה חשד שלעובר שלי אין כליה שמאלית. גם בסקירה כיום לא נמצא הכליה ואף לא העורק המתחבר אליו. (אני בשבוע 23) עלי לציין שהכליה הימנית שכן נראתה, הינה בגודל תקין ונראה שמתפקדת, לדברי הרופאים. רציתי לדעת: 1. מה הסיכויים שהרופאים לא רואים את כליה אבל היא באמת שם ואף במצב תקין?
2. כיצד תינוק מיום היולדו אמור לתפקד עם כליה אחת?
3. הסבירו בסקירה שהמעיים תפסו את החלל של הכליה השמאלית, מה זה אומר לגבי סיבוכים נוספים?
4. האם יש דברים שאנו בתור הורים צריכים להיות מודעים יותר לגבי תזונה והתפתחות של העובר בשל חוסר בכליה בזמן ההריון ולאחר הלידה?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר כליה שמאלית - תגובה
ד''ר ענת אלקיים25/03/2011רחלי שלום,
כפי שניתן לתרום כליה ולהמשיך לחיות עם זו הנותרת כך אפשר להיוולד עם כליה אחת ולתפקד היטב.
יש צורך במעקב אחר הכליה הבודדת, גם לאחר הלידה, הדרכה לכלכלה מתאימה לתינוק וכו',
ממליצה להיות במעקב נפרולוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"רשלי17/03/2011
תינוק בן 4 חודשים עם הרחבת אגן כליה של עד 26 מ"מ.
אנחנו במעקב.
רציתי לדעת מהו עובי פרנכימה תקין בכליה שגודלה 6 ס"מ?
האם 0.9-1 ס"מ נחשב תקין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ד"ר - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ18/03/201110 ממ - לתינוק תקין.
הרחבה קשה(מעל 20). להשלים בירור , לשלול חסימה של דרכי השתן.
בכבוד רב .
פרופ פומרנץ
0579451561* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- US בטן עליונה וכליותאבי15/03/2011
בני בן 13 ובעקבות כאבי בטן חוזרים ונשנים המלווים בשילשולים הופנה לבדיקה הנ"ל.
הממצאים היו:
כיס מרה - דופן לא מעובה, מוקדים אקוגניים רבים צפים (לא שוקעים) במרה.
כליות בגודל תקין
פרנכימה בעלת אקוגניות ועובי שמורים
אין עדות להידרונפרוזיס או אבנים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US בטן עליונה וכליות - תגובה
ד''ר ענת אלקיים15/03/2011מבחינת הכליות תקין
לגבי כיס מרה לפנות ליעוץ גסטרואנטרולוג
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- US כליות ודרכי השתן לבת שנה וחצישרון09/03/2011
שלום
בתי בת שנה וחצי חלתה בדלקת בדרכי השתן המלווה בחום
כיום מטופלת באוגמנטין לשבוע שניתן לה ע"י רופא משפחה.
לראשונה שיש לה מחלה המלווה בחום.
להלן תוצאות של US שביצעתי לבתי בת השנה וחצי..
כליה ימנית 6 ס"מ
כליה שמאלית 7 ס"מ בחום גבוה כ 5 ימים.
.פרנכימה בכליות שמורה.
אגן חוץ כלייתי גדוש משמאל, בקוטר רוחבי 0.86.
האגן גדוש במקצת בהשוואה לבדיקה מה 17/3/10
כיס שתן בקיבלות קטנה.
לא הודגם שופכנים מורחבים בבסיסו.
האם עלינו לפנות לאורולוג או נפרולוג ועד כמה זה דחוף או מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US כליות ודרכי השתן לבת שנה וחצי - תגובה
ד''ר ענת אלקיים10/03/2011מומלץ להיות במעקב נפרולוגי, לא דחוף (כעת מטופלת)
להקפיד לשלוח תרבית שתן בכל מחלת חום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 9 בקרוב הרטבת לילהאמא06/03/2011
בני בן 9 בקרוב לא נגמל מעולם בלילה,טיפול פעמונית כמובן שלא עזר...
היינו גם אצלך בזמנו אך מסיבות שונות לא בוצע מעקב השתיה וההשתנה ביום.
רופאת הילדים נתנה בדיקת אולטראסאונד כליות ודרכי שתן ובדיקת שתן.
וכרגע הודיעה לי שכליה אחת מוגדלת טיפה (שמאלית) אך אין זה הגורם
להרטבה. אמרה שיש לשים לב באם יש חום וריצה לשרותים לעשות מייד בדיקת שתן שוב.
במקביל נתנה לילד מינרין, ניסינו למשך שבוע שבחלקו באמת לא הרטיב אך אינו יכול לסבול את טעם הכדור..
לילד לא קל מבחינה חברתית וריגשית. האם יכול להיות קשר בין גודל הכליה להרטבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 9 בקרוב הרטבת לילה - תגובה
ד''ר ענת אלקיים07/03/2011יש לברר/לעקוב אחרי הכליה המוגדלת
רצוי לברר את ההרטבה ע"י יומן הרטבה-רישום נפחי שתן וכמות שתיה
הרטבת לילה יכולה לגרום לקושי רגשי ואם הזמן פוגעת בדימוי העצמי של הילד,
לכן צריך להבהיר לילד שהדבר אינו בשליטתו, ואינו באשמתו
במקביל לבצע ברור וטיפול אצל נפרולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבה בינונית דח צדדית באגן כליהאנונימי01/03/2011
שלום רב,
בבית בן בריא לחלוטין בן 3.3 שנים.
בסקירה שניה לעוברית בשבוע 24.2 אובחנה הרחבה חד צדדית בינונית (עד 9.1 מ"מ).
מה זה אומר? האם יש סיכוי שזה יכול להסתדר עד הלידה?
האם חלילה זה מצביע על דברים אחרים או סיכונים אחרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבה בינונית דח צדדית באגן כליה - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ03/03/2011לעקוב במהלך הריון כולל רופא נפרולוג
מעקב אחר לידה
לשלול בעיה קרדיאלית
יעוץ גנטי.
רצוי לבצע יעוץ הריוני מסודר.
בכבוד רב פרופ פומרנץ
0579451561* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת US כליות לילדה בת 6זהבה28/02/2011
אנא חוות דעתך על תוצאות ב דיקות הUS - שנעשו בעקבות תלונה על השתנה מרובה וקושי במתן שתן.תופעות שנעלמות וחוזרות על עצמם מדי פעם וגם בעקבות מחלת הנשיקה שגרמה להגדלת הטחול.
בדיקה זו נעשתה ב- 9.11.10
פיענוח של דר סיגל קרול - אסותא ת"א
כליה ימנית צורה גודל ומבנה רגיל אורכה 8 מ"מ
כליה שמאלית - צורה גודל ומבנה רגיל אורכה של הכליה השמאלית6.5 ס"מ הרחבה קלה 1של אגן כליה אין אבנית וללא עדות לאבנים
בדיקה שנערכה ב- 10.10.10
במכון בפ"ת ממוגרף פיענוח של ד"ר קינן
כליה ימנית גודל ומבנה תקין מדגימה מע' מאספת כפולה אין עדות להידרונפרוזיס
כליה שמאל בגודל ומבנה תקין
ללא ציון גודל הכליות
בדיקה שנערכה ב- 19.7.2010
פיענוח של דר' ליסה זילקה רביב
אורך כליה ימנית 8.3 סמ'
אורך כליה שמאלית - 8.1
בדיקה שנערכה ב- 10.9.2008
במכון מכבי רעננה פיענוח דר' ניצה זיו
כליה ימנית - 7.4 - ספק לכפילות במע' מאספתללא הרחבה
כליה שמאלית - 7 סמ'
הכליות בעלות מבנה סונוגרפי תקין
RLQ אין לראות לולאות מע' נוקשות נראת בלוטת לימפה מזנטריאלית 1 סמ' .
בדיקה שנערכה ב- 21.5.08
במכון מכבי -ברעננה פיענוח דר' ניצה זיו.
כליה ימנית באורך 7.2 מ"מ
כליה שמאלית באורך 7 ס:"מ
אני ממש מבולבלת ודואגת כל בדיקה מראה תוצאה אחרת . רופא ילדים לא מתרשם מבעיה והפנה אותנו לנפרולוג שהתייחס לתוצאות האחרונות והתרשם שכליה אחת גדולה מהשניה ומצריכה מעקב. US ומעקב לחץ דם במחלת חום.
אשמח לקבל את התייחסותך למצב ..(בדיקת דם לתפקודי כליות תקינות). והאם אתה יכול להמליץ על רופא מעקב פרטי . אודה מראש על התייחסותך ותשובתך...תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת US כליות לילדה בת 6 - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ03/03/2011דחיפות במתן שתן כנראה לא קשורה לממצאים אלו.
רצוי להעריך את תפקוד שלפוחית השתן.
הבדל בגודל כליות שלא היה דורש התיחסות.
רצוי להבדק על ידי נפרולוג .
בכבוד רב פרופ פומרנץ
נפרולוג ילדים.
0579451561* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)