מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הידרונפרוזיס ואורכל ציסט-דחוף!רינת10/11/2010
שלום רב,
הבן שלי בן שנה ועשרה חוד', נולד עם הידרונפרוזיס דו צדדי ללא רפלוקס בדרכי השתן.
בבדיקת אולטראסונד אחרונה נמצא כי:
שלפוחית השתן נצפית תקינה, ללא הרחבת אורטרים דיסטלים.
נצפית ציסטה באספקט עליון של שלפוחית השתן, גודלה 0.9*0.8 סמ', יכולה להתאים
ל-אורכל ציסט, הממצא לא נצפה בבדיקה קודמת.
יש משקע בשלפוחית השתן.
כליה ימין 7.8 סמ' בדיקה קודמת 6.2 סמ'), עם הידרונפרוזיס קלה, אגן וגביעים, אגן כליה נמדד 1.0 סמ' (בבדיקה קודמת 0.8 סמ')
כליה שמאל 7.8 סמ' (בבדיקה קודמת 7.7 סמ'), הרחבה של מערכת מאספת, אגן וגביעים
בינונית, עם אגן כליה שנמדד 1.3 סמ' (בבדיקה קודמת 1.1 סמ').
קורטקב הכליות שמור דו צדדית.
לסיכום
הידרונפרוזיס מעט גברה בהשוואה לבדיקה קודמת מימין ומשמאל.
ממצא מעל שלפוחית השתן, יכול להתאים לאורכל ציסט קטן כמתואר.
:
אשמח לחוות דעת, אני מאוד מודאגת מזה זה אומר הממצא החדש של הציסטה , מה זה אומר מבחינת הכליות האם יש בעיה בתפקוד ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרונפרוזיס ואורכל ציסט-דחוף! - תגובה
ד''ר ענת אלקיים10/11/2010URACHAL CYST הינה שארית עוברית של החיבור בין כיס השתן והטבור.האורכוס נעלם בילוד בסוף ההריון או מיד לאחר הלידה.יש מקרים בהם הוא נשאר כסיב תוך בטני, ולעתים בצורה של כיסית (ציסטה) הקשורה לשלפוחית השתן. כאשר מדובר בממצא מקרי בסונר ללא זיהומים בדרכי השתן, או סימפטומים אחרים אין דחיפות -מומלץ לחזור ליעוץ נפרולוגי לבדיקת כל הצילומים והחלטה על המשך טיפול. בדר"כ לא פוגע בתפקוד הכליות,
חשוב מעקב אחרי ההידרונפרוזיס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההידרונפרוזיס ואורכל ציסט-דחוף! - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ12/11/2010דרוש מעקב - ולהחליט על המשך טיפול - יש לפנות לנפרולוג / אורולוג ( לשקול תיקון ניתוחי לפי מהלך של ממצאים.)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי DMSAקרן07/11/2010
בתי בת 6 , סבלה עד גיל 3 מרפלוקס דו צדדי בדרגה 2.בציסטוגרפיה בגיל 3 נמצא שהכל תקין.החודש ביצענו מיפוי כליות בעקבות דלקות בשתן שם נכתב "פגמי קליטה גדולים בשני הקטבים של הכליה השמאלית המתאימים לצלקות גדולות.ממצאים אלו חדשים לעומת מאי 2006, תפקודה היחסי של הכליה פחת מ44 ב2006 ל-34 במיפוי נוכחי.כליה ימנית תקינה תפקוד יחסי 66%.יש לנו מעקב בשניידר עוד כחודש, הייתי רוצה לדעת מה משמעות תוצאות הבדיקה,האם יש משהו דחוף שיש לעשות אפילו דרך רופא המשפחה בנתיים? מה לדעתך בכלל יש לעשות כהמשך טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי DMSA - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ07/11/2010כנראה נזקים בכליה
רצוי לראות את המיפוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף חלבון בשתן..חשוב!אנונימי07/11/2010
אני חייל בן 19 , לפני כחודש זימנו אותי למרפאה בבסיס בדחיפות . הרופא אמר לי שבבדיקת שתן השגרתית (שכל חייל עושה בבסיס אחת לשנה) נמצא כי יש לי עודף חלבון בשתן, הוא התחיל להפחיד אותי שאולי זה בעיה בכליות ודברים כאלה
עשיתי אולטרסאונד כליות ודרכי שתן ואספתי שתן של 24 שעות
עוד לא ידוע לי מה התשובות כי אני מחכה שהרופא יזמן אותי אליו.
רציתי לדעת מה הם הסיכונים האמיתיים של הופעת עודף חלבון בשתן?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף חלבון בשתן..חשוב! - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ07/11/2010עודף חלבון- מחלת כליה
לא ניראה לי שיש בעיה רפואית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- US כליות - שאלה.שניר05/11/2010
שלום!
אני בן 17.5 ועשיתי היום אולטראסאונד כליות, בעקבות פרוטאינוריה תנוחתית שהיתה לי פעם, אז היתי צריך לעשות אולטראסאונד - לראות שהכל בסדר בשביל להעלות את הפרופיל בצבא.
אז ככה, השאלה שלי היא רק אם התוצאות תקינות, אני פשוט לא עומד במתח, אני נאבק כבר המון המון זמן מול הצבא בכדי להעלות את הפרופיל.
אז הנה התוצאות:
כליה ימנית - גודל 10.6 ס"מ, פרנכימה שמורה.
מערכת מאספת תקינה, ללא אבנים.
כליה שמאלית - גודל 11.4 ס"מ, פרנכימה שמורה.
מערכת מאספת תקינה, ללא אבנים.
שלפוחית שתן - במילוי חלקי, אין ממצא גס.
ערמונית - בגודל רגיל.
בתודה מראש,
שניר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US כליות - שאלה. - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ06/11/2010ניראה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בנוגע לביצוע בדיקותמיה03/11/2010
איתמר כיום בין חודשיים וחצי, בגיל שבועיים ובשל חום של 38.4 אושפז בביח רמב"ם בחיפה. בתרבית שתן שנעשתה לו התגלה חיידק אי קולי ומאז ועד היום הוא מטופל באנטיביוטיקת צפורל כטיפול מונע. עם שיחרורנו מבי"ח הומלץ לנו להמתין כשבועיים ואז לבצע בדיקת ציסטוגרפיה. רופא הילדים של איתר שהינו נפרולוג בהתמתחותו אינו מוכן לשמוע על בדיקה זו והפנה אותנו לבצע בדיקת מיפוי כליות.
כהורים טריים איננו יודעים מה עדיף ועל פי איזו אסכולה עלינו ללכת ואיזו בדיקה לבצע ועל כן נשמח לקבל את חוות דעתך.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות בנוגע לביצוע בדיקות - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ06/11/2010היום הגישה
4-6 חודשים לאחר זיהום ביצוע מיפוי כליות
בכבוד רב פרופ' פומרנץ
0579451561* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כליה אגניתשושי01/11/2010
שלום, הילדה שלי בת שנתיים ויש לה כליה אחת רגילה ואחת אגנית שנמצאת באגן הקטן ואנחנו במעקב נפרולוגי. תוצאות האולטרסאונד תקינות וכך גם תוצאות בדיקת השתן.
הרופא ביקש לבצע מיפוי כליות. היות והבדיקה מתבצעת בהרדמה מלאה, אני נרתעת מלבצע אותה. הבנתי גם שהממצאים הם לצורך ידיעה בלבד, שהרי אין כרגע שום פרוצדורה על הפרק. אני מאד מתלבטת אם לבצע את המיפוי ואודה לך אם תוכל לייעץ לי בדבר נחיצותה בשלב זה.
מבנה הכליה תקין (ללא עדות לאבנים או או הידרוניפרוזיס), היא קטנה בס"מ אחד מהכליה השניה. האם גם במצב כזה יש להימנע מרכיבה על אופניים וסוג ספורט שעלולים לגרום לחבלה בטנית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כליה אגנית - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ01/11/2010מיפוי יתן מידע על המבנה של הכליה התפקוד יחסי של הכליות .
במידה ואין זיהומים בדרכי שתן ללא חלבון בשתן או מיקרואלבומין מוגבר ניתן להמתין עם הבדיקה.
פרופ פומרנץ
0579451561* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פרופ', שימחת אותי מאד
שושי02/11/2010בתשובתך. אגב, מאיזה גיל מתחילים למדוד לחץ דם לילדים עם בעיות של כליה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פרופ', שימחת אותי מאד - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ06/11/2010מהלידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לריפלוקס כלייתימורן31/10/2010
שלום,
לבני בן ה 4 חודשים יש אגני כליות מורחבים שהתגלו עוד כשהייתי בהריון (כ - 5.9 ס"מ). לפני כחודשיים נעשה לו אולטרסאונד כליות והוחלט להתחיל טיפול מונע באנטיביוטיקה ציפוויט (למרות שמעולם לא היה סימן כלשהו לזיהום). כמו כן אנו ממתינים לבדיקת ציסטוגרפיה עפ"י המלצת הרופאה. רצינו לדעת מה דעתך בנושא והאם יש חלופה לבדקה פולשנית זו? כמו כן האם אכן צריך להמשיך במתן אנטיביוטיקה בכל מקרה?
לתשובתם אודה.
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לריפלוקס כלייתי - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ31/10/2010לפי תוצאות - צריך להחליט ניתן לדחות או לא לבצע את הציסטו.
ממליץ לראות צילום לפני הבדיקה.
פרופ פומרנץ
0579451561* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כליות DMSAמיכאל31/10/2010
שלום רב,
פרטי הבדיקה: האיזוטופ : Tc-99-DMSA כמות מוזרקת: 3.66 מיליקרי
תוצאות:
התפקוד האבסולוטי של הכליות:
כליה ימינית = 23% מהכמות המוזרקת
כליה שמאלית = 9% מהכמות המוזרקת.
סיכום- תפקוד הכליה הימינית תקין.
הכליה השמאלית קטנה ובעלת תפקוד אבסולוטי ירוד (יש לציין כי תפקוד הכליה
פר יחידת נפח הינו בגדר בדיקה).
מה הערכת המצב על סמך הנתונים והאם יש סכנה לדיאליזה בזמן הקרוב ובכלל.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כליות DMSA - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ31/10/2010לא ניראה
רצוי לראות את התפקוד - בדם ולפי זה לבצע חישובים .
פרופ פומרנץ
0579451561* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפורל לתינוק בן חודששרית21/10/2010
שלום,
בני בן החודש התאשפז השבוע בבית חולים עם חום גבוהה. בבדיקה ראשונית במיון סברו כי מדובר בדלקת בדרכי השתן אבל התרבית שתן חזרה שלילית. בכל מקרה הוא קיבל 3 ימים אנטיביוטיקה ובשחרור התבקשנו לתת לו שבוע ימים, 3 פעמים ביום צפורל 250, 90 סיסי כל פעם. האם המינון נכון? האם האנטיביוטיקה לא חזקה מידי ולמה עדיין צריך אם התרבית שתן חזרה שלילית?
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפורל לתינוק בן חודש - תגובה
ד''ר ענת אלקיים22/10/2010להחלטה על טיפול ישנם שיקולים כגון : חום, איך היה הילד בקבלה, תגובה לטיפול, בדיקות מעבדה אחרות, איך נלקחה בדיקת השתן, מבנה מערכת השתן וכו'
מקובל לטפל בילודים עם דלקת בדרכי השתן בצפורל
המינון המקובל לזיהום בדרכי השתן 25-50 מ"ג /ק"ג /יום מחולק ל-2-4 מנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומהטלי17/10/2010
מיומה בגודל של 2 ס"מ בערך .
גיל 38 , אמא ל3 ילדים - לא מתכוונת להרות עוד .
עברתי כמה רופאים שטענו שמיומה שכיחה אצל נשים ולא יכולה לגרום כל נזק, למרות זאת קיימים כאבים בבטן התחתונה, הרגשה של מעין לחץ בבטן, קיימים דימומים כהים מאוד.
קראתי באינטרנט על המיומה, וזה העלה בי חשש.
אני לא יודעת מה עליי לעשות, למי לפנות .. ?
אשמח אם תעזרו לי .
תודה מראש, טלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיומה - תגובה
ד''ר ענת אלקיים18/10/2010טלי השאלה היא לגניקולוג!
מציעה לגשת לבדיקה ויעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה חריגה של Aldosterone Uprightאורן ה16/10/2010
כתוצאה מיתר לחץ דם עשיתי בדיקת Aldosterone Upright והתוצאה יצאה חריגה - 62.6
מה יכולות להיות הסיבות ומה הטיפול, בדיקות נוספות שמומלצות.
ה renini יצא תקין 4.92* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאה חריגה של Aldosterone Upright - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ29/10/2010יש לבדוק במקביל רנין אלדו דם שתן, ואלקט בשתן .
יכול להיות משני לאדנומה ?? באדרנל.
חוסר מלחים בגוף - בנורמה למצב צחיחות. יכול להיות עקב RVH
ואו גורמים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום בטןברכה11/10/2010
בני כשנה לאחר השתלת כליה. בצילום בטן כתוב-קובץ הסתידויות קטנות בבטן עליונה.
אני מאד מודאגת, הסבר לי בבקשה מה המשמעות ומה עלי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
ברכה11/10/2010עלי לציין שבכליות המקוריות היו אבנים לפני ההשתלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום בטן - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ29/10/2010לבדוק שלא קשור לכליות שלו
או דימום ישן באדרנל
יש לבדוק צילומים
לפנות למשתילים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום בטן - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ31/10/2010יש לראות את הממצאים
רופא משתיל
אולי כליה נטיבית שעברה שינויים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם - הבדלי מדידותאריק10/10/2010
שלום רב,
שמי אריק ואני בן 27
יש לי חשש ליתר לחץ דם (תחושה אישית שלי)
כאשר אני מבצע מדידות אצל רופא לחץ הדם שלי קופץ - אולי תסמונת החלוק הלבן.
לכן אני מבצע מדידות בבית.
בדרך כלל אני מבצע שלוש מדידות רצופות בהפרש של עשרים שניות בין מדידה למדידה.
אני מקבל ערכים גבוהים במדידה הראשונה לדוגמא 143/52 ודופק 57
במדידה השנייה זה יורד ל - 123/62 ודופק 59
רציתי לשאול למה ההבדלים הגדולים (בעיקר בערכי לחץ הדם הגבוהים 143 מול 123) ?
האם זה נורמלי?
איך לבצע מדידה יותר מדויקת למדידת ערכי לחץ דם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - הבדלי מדידות - תגובה
ד''ר ענת אלקיים15/10/2010
אפשר לבצע מוניטור לחץ דם של 24 שעות -נותן תמונה יותר מדויקת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם - הבדלי מדידות - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ29/10/2010כן אולם יש לשים לב ל DIP
במקביל רצוי גם לשים לב שלמרות שאתה מתרגש=WCHT עדיין דופק נמוך.
ניתן לבצע הולטר לחץ דם 24 שעות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל10/10/2010
שלום,
האם חולי אי ספיקת כליות ברמה 3 יכולים לקחת מוקסיפן? איזו אנטיביוטיקה עדיפה במצבים כאלה?
מדובר אמנם בקשישה, אבל אודה לך בעד תשובה במידה שזה אפשרי.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר ענת אלקיים18/10/2010סוג האנטיביוטיקה הוא בהתאם למקרה (או אם יש צמיחה של חיידק בתרביתוידעים רגישות לתרופות). המינון צריך להיות מותאם לתפקוד הכלייתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקת כליות ואוסמוזה הפוכהערן08/10/2010
שלום רב
סובל מאי ספיקת כליות כרונית עם כליה בודדת
רציתי לשאול האם מותר לשתות מיים מינירליים או מיים ממערכת אוסמוזה הפוכה ,ומיני ברים
האם ניתן לשתות מיים רק מברז רגיל
ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ספיקת כליות ואוסמוזה הפוכה - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ09/10/2010יכול לשתות כל סוג של מים מי ברז טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)