טריגליצרידים - איך להוריד?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טריגליצרידים - איך להוריד?
    מיכאלה
    05/07/2011

שלום רב

אני בת 22,בריאה. סובלת מעודף משקל של כ20.עשיתי לאחרונה בדיקת דם והרופא מצא כי יש לי טריגליצרידים גבוהים.כל שאר הערכים היו תקינים(כולסטרול,סוכר,ויטמינים וכו...).הרופא הסביר כי מדובר בשומנים ושעליי לעשות דיאטה אך לא הבנתי יותר מדי מה לעשות כי זו פעם ראשונה שיש לי את הערך הזה גבוה בבדיקות.
    אשמח להסבר - מה הכוונה בטריגליצרידים,ממה יכולים לנבוע ערכים גבוהים וכיצד לפעול להורדת ערך זה - במה עליי להתמקד בדיאטה,איזה סוג מאכלים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טריגליצרידים - איך להוריד? - תגובה

לימור בן חיים
    09/07/2011

טריגליצרידים הם אכן שומנים המיוצרים בכבד כתוצאה מאכילה של פחמימות שונות
    ובמיוחד מסוכרים כמו מפירות, ממתקים, שתיה מתוקה ועוד.
    כדי להוריד יש להפחית בתזונה את אכילת המזונות העשירים בסוכר וכן את הפירות כמו כן לא להרבות באכילת פחמימות כמו לחם , דגני בוקר , חטיפים ועוד במקומם לצרוך במתינות דגנים מלאים כמו לחם מלא, אורז מלא, כוסמת , שיבולת שועל ועוד.
    לשלב בתפריט שמן זית , טחינה , אבוקדו.
    כמו כן ירידה במשקל של כ- 5% תורמת באופן משמעותי להפחת הטריגליצרידים וכמובן פעילות גופנית אירובית .
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו