מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלב ללא לקטוזיעל01/11/2010
שלום,
הבת שלי כמעט בת שנתיים ובחודשים האחרונים התפתח אצלה רגישות ללקטוז.
אני מחפשת תחליף טעים לחלב - הבת שלי מאוד אהבה לשתות חלב פרה מכוס. ניסינו לתת לה חלב סויה, עיזים אבל הוא ממש לא טעים. אני יודעת שיש חלב אורז וחלב שיבולת שועל.
הם טעימים? ונראים באותו הצבע כמו חלב פרה?
אשמח להמלצה
תודה יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליפי חלב
ענת01/11/2010מנסיון שלי אני יכולה להגיד לך שחלב אורז זה לא טעים. גם חברה שלי אומרת ככה, אבל זה עניין של טעם.
אני יכולה להגיד לך שלי באופן אישי, המליצו על חלב שקדים. אמרו לי שהוא מאוד טעים. עוד לא יצא לי לטעום כי אני רגילה כבר לא לצרוך שום דבר שיכול להיות תחליף לחלב או משהו בסגנון, אבל זו אפשרות שגם צרכני חלב אמרו לי שהיא טעימה.
בקשר לחלב משבולת שועל- אין לי מושג.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי חלב אורז
טליה02/11/2010בדיוק בשבוע שעבר ניסיתי בפעם הראשונה, כי נדמה לי שהסבילות שלי ללקטוז מתשנה לרעה, ומצאתי שעם קפה נמס הוא ממש טעים, מעשיר מאוד את המשקה. בקיצור טעם הוא רק עניין של טעם, ושווה לנסות.
נדמה לי גם שזה באמת מטפל יפה, ומרגיע כמו שצריך, את המכבש שעובד אצלי בבטן, בכל פעם שאני שותה קפה עם חלב.
איך אני יכולה לדעת לאשורו אם אכן יש לי אי סבילות ללקטוז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתנצלת על השאלה החוזרת
טליה02/11/2010בעניין בדיקת הסבילות, לא הבנתי מהתשובה הקודמת אם זאת בדיקה שאני יכולה לעשות לבד, או צריך עזרה מקצועית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתנצלת על השאלה החוזרת - תגובה
לימור בן חיים02/11/2010זו בדיקה המתבצעת במרפאת גסטרו
יש להמציא עבורה הפניהה מרופא
את ההימנעות את יכולה כמובן לעשות בעצמך ולבדוק האם יש שיפור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי חלב אורז - תגובה
לימור בן חיים02/11/2010או לעשות בדיקה לאבחון רגישות
או להימנע לחלוטין מלקטוז במשך מספר שבועות ולראות אם יש שיפור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלב ללא לקטוז
יעל07/11/2010לדעתי אם חלב עושה לך רע אז במשך תקופה מסויימת אז כנראה את פיתחת אי סבילות ללקטוז ברמה מסויימת. זה לא אומר שאת לגמרי לא יכולה לסבול לקטוז - כל אחד ברמה אחרת. את צריכה לברר כמה את מסוגלת לאכול. לדוגמא הבת שלי יכולה לאכול גבינות ויוגורטים אבל חלב לא. (בגבינות ויוגורטים יש מעט לקטוז ובחלב הרבה). זה גם יכול עם הזמן להסתדר לך בחזרה. סבתא שלי סבלה מזה כמה שנים ואחרי זה היא חזרה לזה לאט לאט וזה היה בסדר. לאחרונה מצאתי חלב סויה טרי של תנובה. הוא נמצא יחד עם החלב בקופסא הטרי בסופר. והוא יחסית טעים ואין לו טעם לווי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלב ללא לקטוז - תגובה
לימור בן חיים04/11/2010חלב אורז וחלב שיבולת שועל אינם חלב בהיבט התזונתי ( רק אולי במראה ) אין בהם את כמות החלבון כמ בחלב וכן את הרכב החלבון האיכותי הנדרש לפעוטות בגדילה ולכן אינם תחליף לחלב . מומלץ להתייעץ עם דיאטנית או בטיפת חלב לגבי תחליפים מתאימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלב ללא לקטוז
יעל07/11/2010מה בנוגע לחלב סויה - האם הוא מהווה תחליב לחלב פרה מבחינת הערך התזונתי שלו לפעוטות בגדילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלב ללא לקטוז - תגובה
לימור בן חיים07/11/2010באופן כללי כן .
אולם בגלל שמכיל פיטואסטרונים המלצת משרד הבריאות ( ראי המלצה בתר ) לצריכה של סויה ותחליופיו בפעוטת היא במתינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)