מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימיוןיוני17/01/2008
שלום, תמיד אמרו לי שיש לי דימיון מפותח. אנשים רואים זאת כחיסרון וכסוג של בעיה נפשית ולא כיתרון. מה הקשר בין דימיון של בני אדם לבין דימיון מודרך או הטיפול באמצעות הדימיון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימיון, תשובה ליוני
אילה אורי18/01/2008יוני שלום,
אני חושבת שדווקא קיבלת מתנה נהדרת שכדאי וצריך לשמוח בה. קח לדוגמה את הסופרים שכתבו ספרים שלמים המבוססים על הדמיון כגון "שר הטבעות" או "הארי פוטר", הרי ספרים כה מרתקים לא יכולים היו להיכתב ע"י מי שאינו בעל דמיון עשיר ומפותח.
כילדים כמעט כולנו בעלי דמיון מפותח, וילדים לרוב יכולים להעסיק את עצמם במשך שעות במשחקים המתרחשים באתרים דמיוניים וכוללים דמויות דמיוניות.
אנו הולכים ומאבדים את הקשר לעולם הדמיון החופשי וחסר הגבולות ככל שאנו מתבגרים ושומעים אמירות שגורות כגון "תהיה מציאותי", "אי אפשר לחיות בחלומות", "צריך להיות עם שתי רגליים על הקרקע" וכיו"ב. במידה שאדם מבחין בין דמיון למציאות, ומתפקד בתחומי החיים השונים כגון עבודה ומערכות יחסים, אין סיבה שלא ליהנות מעולם הדמיון.
לגבי הטיפול בדמיון מודרך, אדם עם דמיון מפותח ועולם דימויים עשיר יכול אולי להתחבר יותר בקלות לטיפול, ללא החשש המאפיין לעיתים אנשים בתחילת התהליך אשר חוששים שלא יצליחו לדמיין או לראות בדמיונם את מה שהם כביכול אמורים לראות. כמו כן אדם כזה עשוי ליצור לעצמו בקלות תהליכים דמיוניים אישיים של דימוי לבעיה המלווה אותו ולפתרונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפרעות אכילה,אנורקסיה לנערה בת 14 האם NLP עוזר?
איך אפשר להחזיר לעצמי את המוטיבציה להנעה?
להודות לאילה אורי ובקשה להמלצה על לימודי nlp
האם טיפול ב-NLP מתאים גם לכבדי לשון?
מה עושים כדי לשפר מצב רוח רע לטוב דרך nlp?
איך מגדירים מטרה לזוגיות שאני מאוד רוצה?
כיצד הופכים גישה שלילית לגישה חיובית?
תסכול קושי ותחושה לא נעימה, חרדות ולחץ
טיפול NLP לבעיה רפואית של גידול שפיר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)