דימיון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דימיון
    יוני
    17/01/2008

שלום, תמיד אמרו לי שיש לי דימיון מפותח. אנשים רואים זאת כחיסרון וכסוג של בעיה נפשית ולא כיתרון. מה הקשר בין דימיון של בני אדם לבין דימיון מודרך או הטיפול באמצעות הדימיון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דימיון

הוספת תגובה

• דימיון, תשובה ליוני

אילה אורי
    18/01/2008

יוני שלום,

אני חושבת שדווקא קיבלת מתנה נהדרת שכדאי וצריך לשמוח בה. קח לדוגמה את הסופרים שכתבו ספרים שלמים המבוססים על הדמיון כגון "שר הטבעות" או "הארי פוטר", הרי ספרים כה מרתקים לא יכולים היו להיכתב ע"י מי שאינו בעל דמיון עשיר ומפותח.
    כילדים כמעט כולנו בעלי דמיון מפותח, וילדים לרוב יכולים להעסיק את עצמם במשך שעות במשחקים המתרחשים באתרים דמיוניים וכוללים דמויות דמיוניות.
    אנו הולכים ומאבדים את הקשר לעולם הדמיון החופשי וחסר הגבולות ככל שאנו מתבגרים ושומעים אמירות שגורות כגון "תהיה מציאותי", "אי אפשר לחיות בחלומות", "צריך להיות עם שתי רגליים על הקרקע" וכיו"ב. במידה שאדם מבחין בין דמיון למציאות, ומתפקד בתחומי החיים השונים כגון עבודה ומערכות יחסים, אין סיבה שלא ליהנות מעולם הדמיון.
    לגבי הטיפול בדמיון מודרך, אדם עם דמיון מפותח ועולם דימויים עשיר יכול אולי להתחבר יותר בקלות לטיפול, ללא החשש המאפיין לעיתים אנשים בתחילת התהליך אשר חוששים שלא יצליחו לדמיין או לראות בדמיונם את מה שהם כביכול אמורים לראות. כמו כן אדם כזה עשוי ליצור לעצמו בקלות תהליכים דמיוניים אישיים של דימוי לבעיה המלווה אותו ולפתרונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו