רציתי להתיעץ עמכן יש לי מטרה מסומימ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רציתי להתיעץ עמכן יש לי מטרה מסומימ
    מיה
    06/10/2011

ואני נמנעת מלפנות לגורם הראשון מאחר ואני פוחדת שיסרבו לי ופוחדת להתמודד עם הכשלון שלא אוכל להשיג את מטרתי כיצד אני יכולה להניע את עצמי ולמוסס את התחושה וללכת ולעשות את הדברים עם מוטיבציה רבה
    תודה רבה וגמר חתימה טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רציתי להתיעץ עמכן יש לי מטרה מסומימ - תגובה

זהבית טוב
    08/10/2011

שלום לך מיה
    תחשבי לרגע על מישהי או מישהו שאת יודעת בוודאות שהיה יודע איך לפנות בבטחון ועם המון מוטיבציה.
    זה יכול/ה להיות או מי שאת מכירה אישית או שהוא/היא גיבור בספר או
    שחי/ה במציאות ואינך מכירה אותו אישית (אך אולי קראת /שמעת בעיתון וכו').

מה שבטוח : כמו שאמרתי לך קודם שהוא/היא ניגשים לגורם הראשון שדיברת אליו ופונים אליו בדרך כזו שתאפשר השגת המטרה המסוימת.

חישבי איך הדמות הזו נעה - חקי את התנועות (בדמיון ובמציאות), חישבי על הטון של הקול + קצב ועוצמת הקול. היציבה של אותה דמות כשהיא עומדת/יושבת.
    אם ישנם משפטים או מטבעות לשון שהדמות משתמשת. איך היא מרגישה כשהיא מתנהגת ומדברת כמו שהיא. איזה רגש היא מרגישה.
    פשוט "היכנסי " לעורה של הדמות.

עכשיו תיבני את התפאורה: איך נראה המקום שבו זה הולך להתרחש (שולחן/כסאות/צבעים) . עצמי עיניים - דמייני את הסיטואציה כפי שהיא קוראת בין שני האנשים האלה: הגורם אליו את רוצה לפנות והדמות שאת מאמינה שיכולה לעשות זאת )
    דמייני עכשיו את השיחה קורת בדרך הטובה ביותר.. (לדמיין פעמיים שלש-אפשר עם שינויים קטנים בכל פעם)
    דמייני מפגש של הדמות עם גורמים אחרים ושיחות שונות שבהן הדמות הזו יודעת בדיוק איך לפנות לכל אחד על מנת לקבל תוצאות חיוביות ויעילות.

עכשיו את יכולה לדמיין שוב את הסיטואציה שדיברת עליה בהתחלה, הפעם דמייני את עצמך עומדת ממש ליד הדמות. חיזרי על תנועותיה -על המשפטים שלה בדיוק. איך היא הוא עושה זאת?

עכשיו דמייני את כל זה קורה כשאת בתוך גופו של אותה דמות, שמדברת ומשיגה את המטרה, בבטחון ועם המון רגיעה פנימית.
    פשוט "תלבשי את דמותו" -זו את בפנים - והפעם את רואה את המתרחש מתוך עינייך ויכולה לשים לב מקרוב איך זה קורה. למרות שמבחוץ זו הדמות.

ועכשיו עימדי מול המראה דברי כמוהו וחיזרי על כך מספר פעמים.

ולבסוף דמייני עצמך בסיטואציה הרצויה, ועכשיו זו את. ואת חווה מתוך גופך/עינייך את הסיטואציה (כלומר את לא רואה את עצמך בתמונה אלא רואה את האדם איתו את משוחחת - מתוך עינייך.) ושמה לב איך הוא מקבל את מה שאת אומרת כמו שהוא קיבל את מה שהדמות ההיא אמרה לו.

חשוב שתחווי כל שלב שכתוב פה למעלה - תראי תשמעי ותחושי איך זה לדבר בבטחון והתלהבות. ושימי לב לרגש שעולה כשאת רואה/שומעת/חשה את ההישג.
    וחיזרי על כל שלב מספר פעמים . (אם אפשר במשך מספר ימים).

בהצלחה מיה
    ואם יש לך עוד שאלות את מוזמנת לחזור ולשאול.
    שנה טובה מאוד
    :)
    זהבית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו