שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    ליאת
    24/01/2008

הרבה פעמים אני פשוט לא נוכחת, משתדלת לתפוס כמה שפחות תשומת לב ולא יוצרת קשר עם הסביבה
    כך התרגלתי עקב הורים עצבניים ואלימים מילולית...
    האם בעזרת דמיון מודרך אפשר לעזור לאדם להיות נוכח יותר?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לליאת

אילה אורי
    24/01/2008

ליאת שלום,

מנסיוני אני יכולה להגיד לך שבהחלט אפשר.
    עשית את הצעד הראשון החשוב בתהליך בכך שכבר ניסחת בשאלתך מטרה באופן חיובי ביותר - "להיות נוכחת". ההקשר שאת מציינת בין התנהגות הורייך לדפוס שפיתחת, מעיד על מודעות עצמית גבוהה.
    אחרי תהליך של מספר פגישות, ההתנהגות לא בהכרח צריכה להשתנות לגמרי ולהפוך להתנהגות מאוד נוכחת כל הזמן. הכלים שמקבלים בתהליך מאפשרים קודם כל מודעות למתי קורה לך שאת לא נוכחת, "נעלמת". ומה המחשבות שעוברות בראש בזמן שזה קורה, ויחד עם המודעות - יוכל להשתנות הפירוש שאת נותנת לסיטואציות שונות, ותרכשי גמישות ובחירה על רצף התנהגויות, מחשבות ורגשות. כוונתי היא שבעתיד שאחרי השינוי תוכלי לבחור במודע בסיטואציות מסויימות לתפוס פחות תשומת לב ולא ליצור קשר, אך תרגישי שזה מתוך בחירה ולא בתגובה למחשבות בלתי רצוניות שמשתלטות עלייך, ובסיטואציות אחרות תוכלי לבחור לנהוג אחרת - לתפוס יותר תשומת לב ולהפגין נוכחות.
    אני מזמינה אותך לבדיקה ראשונית - לעצום את העיניים, ולדמיין את עצמך שאחרי השינוי, את עצמך הנוכחת, בעוד פרק זמן מסויים, למשל מספר חודשים מעכשיו - מה משתנה בהתנהגותך אחרי השינוי? במחשבותייך? בהרגשתך? מה את רואה שם, בתמונה הדמיונית? אילו קולות את שומעת? אולי מתלווה לתמונה אפילו ריח או טעם או תחושה מסויימת?
    אולי את חשה קושי כרגע לדמיין את עצמך שאחרי השינוי? גם זה בסדר.
    זו ההתחלה. בתהליך ההנחיה בודקים גם את המצב העכשווי ואת המשאבים הקיימים והדרושים, ולאחר מכן מבצעים סדרת טכניקות להשגת השינוי, הקשורות לריפוי ותיקון חוויות העבר, לשינוי הרגלים ודפוסי מחשבה בהווה, ולקיבוע השינוי בעתיד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו