מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהשרית30/01/2008
אני לא יודעת אם זה באמת המקום אליו אני אמורה לפנות אבל אולי כן..
מיום ליום יותר מתחזקת לי התחושה שעברתי איזה אירוע טראומתי בילדותי המוקדמת.
אולי כאן תוכלו לעזור לי? ולהקנות לי אי אילו אמצעים שיעזרו לי לפתרון את החידה הזאת בחיי?
אני מטופלת אצל פסיכולוג בין היתר
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשרית
אילה אורי30/01/2008שרית שלום,
אם פנית לכאן, אולי זה לא במקרה...
במסגרת התהליך שעוברים לשינוי והשגת מטרה באמצעות NLP ודמיון מודרך, חלק מהטכניקות עוסקות בעבר ובעיקר בילדות, תוך שיחזור זכרונות, כשהמטרה של טכניקות אלה היא גם לקבל מתוך הזכרונות שעולים תובנות על מתי ואיך נוצרו או "הוטבעו" בנו אמונות לגבי עצמנו ודפוסי מחשבה, התנהגות, ורגשות (שהתחברו לסיטואציות מסויימות בילדות וממשיכים להופיע בסיטואציות בעלות מרכיבים דומים בבגרות), וכמובן מטרה נוספת ואפילו חשובה יותר היא ליצור חוויה מתקנת מבחינה רגשית לזכרונות אלה, מה שמאפשר להשתחרר מהמועקה שהם יצרו באופן לא מודע ולהמשיך קדימה.
למרות שאת ההסטוריה אי אפשר לשנות, ניתן לשנות את הפירוש שניתן לאותה סיטואציה ואת הרגש הקשה שליווה אותה.
פעמים רבות לאנשים מבוגרים נדמה שהם אינם זוכרים דבר מילדותם, אבל כשנמצאים בתהליך, באוירה הנכונה, בהרפיה, תת המודע כאילו "נפתח" ומשחרר את מה שהאדם מסוגל להתמודד איתו במודע (כלומר אם האדם עדיין במצב שהוא אינו מסוגל להתמודד עם הטראומה, סביר להניח שהזיכרון כלל לא יעלה). הזכרונות שעולים יכולים להיות מגילאים מאוד מוקדמים, אפילו לפני גיל התחלת הדיבור, למרות שבדרך כלל מקובל לחשוב שלא זוכרים לפני היווצרות השפה.
ב- NLP אין נסיון לחקור את פרטי האירוע והאם הוא קרה באמת או לא. מה שחשוב מה שמשמעותי למונחה, ובעיקר החוויה הרגשית שקשורה לזיכרון, כך שלצורך העניין ייתכן שתיזכרי גם במשהו שאינך בטוחה לגמרי איך בדיוק התרחש ולא תיזכרי בפרטי פרטים, אך מה שחשוב הוא לטפל בחוויה הרגשית וליצור שם ריפוי וחוויה מתקנת.
בתהליכי NLP פעמים רבות המנחה יוצר במכוון עבור המונחה נקודת מבט של "משקיף" על הסיטואציה שבזיכרון, כדי למנוע את החיבור הרגשי כשמדובר בזכרונות קשים או מפחידים, ולאפשר למונחה להפיק מהזיכרון את הלמידה לעתיד. התהליך כולו נעשה באוירה המעניקה תחושת ביטחון, חיבור למשאבים פנימיים מחזקים, ומאפשרת למונחה שליטה מלאה במתרחש בכל רגע נתון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפרעות אכילה,אנורקסיה לנערה בת 14 האם NLP עוזר?
איך אפשר להחזיר לעצמי את המוטיבציה להנעה?
להודות לאילה אורי ובקשה להמלצה על לימודי nlp
האם טיפול ב-NLP מתאים גם לכבדי לשון?
מה עושים כדי לשפר מצב רוח רע לטוב דרך nlp?
איך מגדירים מטרה לזוגיות שאני מאוד רוצה?
כיצד הופכים גישה שלילית לגישה חיובית?
תסכול קושי ותחושה לא נעימה, חרדות ולחץ
טיפול NLP לבעיה רפואית של גידול שפיר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)