2 שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 2 שאלות
    כ.
    05/02/2008

שלום לכולם,
    בקצרה, אני מאובחן ADHD חזק ועם השנים הדימוי העצמי שלי נפגם לחלוטין. התוצאה היא מחלות פסיכוסומטיות (אלרגיות חזקות, אסטמה וכו'). אני סובל מאוד מחרדות ופחדים. חבר המליץ לי לבדוק NLP ואני בעצמי קראתי קצת.

1. האם יש טקסט באינטרנט או ספר שהוא מבוא? אני מחפש בעיקר דוגמאות וספר שיוכל לעזור לי לעזור לעצמי.

2. אם אתם מכירים צורה של טיפול שאני אוכל לעמוד בה? אני לא יכול לעמוד ב200-300 ש"ח לשבוע.

תודה לכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    2 שאלות

הוספת תגובה

• תשובות לכ.

אילה אורי
    05/02/2008

שלום רב,

יש הרבה מאוד אתרים באינטרנט שעוסקים ב- NLP ודמיון מודרך גם בארץ וגם בעולם, כולל אתרים המכילים הדמיות כתובות ומוקלטות שלהן תוכל להאזין. הטוב ביותר הוא לחפש ב- google עפ"י מילות החיפוש NLP ודמיון מודרך, רצוי אפילו כל פעם לפי אחד המושגים בנפרד, וייפתח בפניך שפע של מידע.

כיוון שהמצב שאתה מתאר הוא מורכב, ואתה מודע לרקע שיצר את הקשיים שאתה מתאר, קשה כרגע לתת דוגמאות ספציפיות לטכניקות שיעזרו לך, כיוון שצריך קודם כל ביחד איתך להגדיר מהי המטרה שאליה אתה שואף להגיע.

אחד הספרים שיכול לתת מענה לטכניקות של דמיון מודרך לתופעות הפסיכוסומטיות ואולי גם לפחדים, והמלצתי עליו מספר פעמים בפורום זה, הוא ספרו של ג'רלד אפשטיין "דמיון מודרך".
    ספר נוסף הוא הספר "דמיון מודרך לצורך שינוי" של פטריק פאנינג. בתחום ה- NLP מומלץ הספר "הכוח הטמון במוח" של ריצ'רד בנדלר, שייסד את שיטת ה- NLP וכן הספר "תקשורת עם תת המודע" של דפנה ואמיר רטר, העוסק גם ב- NLP וגם בדמיון מודרך.

לגבי טיפול - הצורה האפקטיבית ביותר בדרך כלל היא אכן טיפול של אחד על אחד, לא חייבים כל שבוע ואפשר גם בתדירות יותר נמוכה. ייתכן שיש קבוצה טיפולית שתתאים לך, אך אני אישית אינני מכירה כרגע קבוצה כזו.

במידה שיש לאנשים נוספים שקוראים תשובה זו עניין בהקמת קבוצה שתעבוד בטכניקות של NLP ודמיון מודרך על השגת מטרות אישיות, ניתן לפנות דרך הפורום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו