שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    רן
    07/02/2008

אני בן 30 ויש לי איבר מין קטן במיוחד. עקב כך יש לי ביטחון עצמי נמוך מאוד עם נשים, ואני נמנע מלהגיע איתן למיטה. האם דימיון מודרך יוכל לחזק לי את הביטחון העצמי?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• חיזוק הבטחון העצמי

זהבית טוב
    07/02/2008

שלום לך רן

אחת מהנחות היסוד של ה NLP (שזו מערכת של אמונות יסוד מעצימות), אומרת:
    "המפה אינה השטח" – מה זה אומר.. זה אומר שלכל אדם מפת עולם משלו..
    והמפה הזו נוצרת אצלו מיום היוולדו (ואולי עוד מהיותו עובר), בעזרת כל החושים שלו..
    כך שהיא "רקומה" מתמונות/צלילים/תחושות/ריח וטעם.

המפה שלי לא יכולה להיות כמו המפה שלך ואפילו לתאומים זהים יהיו מפות שונות.
    (לדוגמה 1000 איש שיחשבו על אופניים :יראו/ישמעו/יחושו וירגישו דברים שונים).
    כלומר כל אחד קולט את העולם = את המציאות, אחרת ולכן גם מגיב לה אחרת – לפי המפה שלו.

ויש כל מיני סוגי מפות יש מפות רחבות וגמישות יש מפות צרות ומגבילות..

אבל החדשה הטובה היא שאפשר למתוח את המפות שלנו , להגמיש אותן ולגלות עוד ועוד שבילים חדשים...
    וברגע שהמפה מתרחבת אנחנו מסוגלים לראות לשמוע ולחוש עוד אפשרויות, וזה - משנה את המחשבות שלנו ואת המצב הריגשי שלנו !

בעזרת דימיון מודרך ו / או NLP ניתן להרחיב ולהגמיש את המפות האישיות .

וכמו שאמרנו, הרחבת מפה מאפשרת לחשוף עוד אפשרויות והזדמנויות חדשות (שהיו סביבנו גם קודם אלה שפשוט לא היינו ערים להן.)

ולשאלתך : אכן אפשר לחזק את הבטחון העצמי, ועמו גם את הדימוי הגופני בעזרת דימיון מודרך .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לרן

אילה אורי
    07/02/2008

רן שלום,

שאלתך אכן מעוררת מחשבה, כיוון שדרך החשיבה המקובלת היא של הכללה, שלפיה אתה צריך לשפר את עצמך עבור הנשים. המטרה ב- NLP ודמיון מודרך היא בין היתר לשנות את דפוסי החשיבה והאמונות המגבילות, למשל להגיע לאפשרות של מחשבה שכמו שיש שונות באנטומיה של אברי המין בין גברים, יש בודאי שונות דומה בין נשים, ולאמונה שישנן נשים שמתאימות לך בדיוק ואתה מתאים להן... כדי להגיע לחשיבה זו צריך קודם כל להיות מודע לאפשרות שתמיד יש אפשרות נוספת, שזה אחד מעקרונות ה- NLP, כלומר להגיע לגמישות מחשבתית, ובזה ה- NLP בהחלט יכול עזור.
    הדמיון המודרך וה NLP עשויים לעזור לך לקבל את עצמך טוב יותר, לבדוק את הדרכים בהן פעלת בעבר מבחינה מחשבתית והתנהגותית, ולמצוא בתוכך אפשרויות חדשות למחשבות, להתנהגות ולרגשות, כולל חיזוק הביטחון העצמי שלך אם זו המטרה שאותה אתה רוצה להשיג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו